Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


1 fredag i mitt Gbg...

Idag har jag varit ute och åkt kommunalt. Dvs jag har åkt både buss och spårvagn. Och här är 1 bild på den vagn som tog mig hem till Världsmetropolen Kortedala här i mitt Gbg...

Men trots att det kostar mig 1 hel guldpeng att åka buss/spårvagn så får jag ingen konungastol att sitta på. Gruffel! Nä, jag är visst hänvisad till att sitta längst bak. På golvet! Detta är 1 solklart fall av diskriminering av mops, må jag uffa! Se bara så missnöjd jag ser ut...

Och inte blev jag mer nöjd då jag kom hem och matte började kalla mig för typiska matte-fåniga saker. Uhum! För vet ni vad hon har fått för sig NU? Jo, att jag börjar få gråa små fjun på min haka! Och det babselut värsta är att hon nu har börjat kalla mig för FabboEverts smeknamn också, dvs GULLEFJUN! Så här ser min haka ut...

...och jag nekar det bestämdaste åt att det finns gråa fjun på den. Det enda som finns där är snarare 1 ungdomsfinne *fnrr* Nä, jag tror snarare att det är matte som ser gråa fjun på sin egen skult. Eller vad tror ni?!

 

*FnattFnatt* från Sture

27 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Gräset är grönare utanför fönstret..uhum.

Idag susade matte iväg med jobbets bil till 1 stooor affär där de säljer blomster å träd. Och självklart tog jag för givet att hon skulle passa på att inhandla 1 träd till mig samtidigt. Dvs 1 stooort träd som jag kunde lämna mina visitkort på när jag ville *fnrr* Men vad tror ni hände?        - Jo, givetvis köpte hon inget till mig utan bara till mina sambokissar. Gruffel!

Sambokissarna bidde överlyckliga över sitt kattgräs - själv fattar jag inget. Jag menar; varför köpa gräs när det finns fullt av sånt på gräsmattan i min park? Jag bara undrar...Huffa!

*FnattFnatt* från Sture

 

25 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer
Något konstigt - och något kul!

Snön ligger fortfarande kvar här i mitt Gbg även om det började att smälta bort lite igår. Gruffel. Men så länge det i alla fall finns liiite snö kvar så är jag glader i knorren ändå *fnattfnatt* Och här är 1 bild på mig från häromkvällen då jag var ute på min nattap*nk...

 

Men imorse då jag var ute på morronp*nken så var det nåt konstigt med snön. Den hade 1 hårt skal på ytan, men under detta så var snön mjuk. Väldigt mysko, tyckte jag, som så klart ville gå ovanpå alltihop. Men det gick inget vidare. Uhum. Jag försökte att med djup koncentration skrida fram över snön som 1 dressyrpålle med sträckta spiror och spretande tår, men jag sjönk igenom det hårda skalet varje gång ändå. Gruffel. Undrar just vad detta konstiga skal kan vara för något...Är det någon som vet?

Tyvärr hade matte inte kameran med sig så jag kan inte visa er mina sträckta vrister *fnrr*, men här kommer nåt annat kul! Det är grabbsen Strimman å Qurre som har gett mig 1 Award. Visst är den fin?!

Så här ser reglerna ut för denna award:
Länka till bloggaren som gett dig awarden.
Nominera sedan i din tur 7 stycken bloggar som du tycker är förtjänar att få denna award!
Låt dom sedan få veta att dom fått denna utmärkelse genom att lämna en kommentar på deras blogg!
 
Men HUFFA HUFFA jag tycker att det är jättepättesvårt att utse 7 kompisars Bloggar för jag tycker att alla är kuliga! Såååå...jag vill ge Awarden till alla mina kompisar utan någon inbördes ordning eller annat!
Så vassego allihop å tack för alla era kuliga Blogg-inlägg!
 
 
*FnattFnatt* från Sture
 

 

23 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
1 litet äventyr på 1 lördag

Idag har jag varit ute på 1 litet äventyr här i mitt Gbg.

Det hela började med att matte å jag åkte spårvagn 1 liten bit och när vi klev av så stod min barnvakt där och väntade. Uhum vad var detta för mysko som var i görningen, tänkte jag, för straxt därefter så började vi gå ner mot E20 som är 1 stoooor väg och som går ända till 08. Skulle vi lifta till Hagaparken i 08 och gå på mopsträff eller vaddå???

Men nä då. Det visade sig att tanterna skulle kolla in vart någonstans MIN bil hade blivit trubbnosig och samtidigt mäta avstånd och annat som tydligen var väsentligt att veta.

Men ujujuj det var inte det lättaste för min matte som är lite snurrig i skulten så det var tur att jag var med och höll ordning på det hela! Hon trodde liksom att vi skulle ut och fnatta på självaste E20 med måttbandet ända tills barnvakten (och jag *fnrr*) pekade på 1 liten sidoväg som gick parallellt med E20 och konstaterade att det går lika bra att mäta därifrån också...Här kollar jag så att allt går rätt till och i bakgrunden kan man se platsen där MIN bil blev trubbnosig. Huffa!

 

 

Hemresan med spårvagnen gick också bra. 1 liten 2-beningstös ville klappa på mig och jag viftade lyckligt på knorren innan vi därefter klev av vid hållplatsen närmast kojan. Och när jag kom hem så fick jag ta mig 1 sniff i min gotte-påse, men jag valde ingen gotte – utan 1 snutt! Fast...jag var nog lite trött efter dagens äventyr för jag somnade mitt i snuttandet...*ZzZZzz*

 

 

Och jag sover fortfarande, men jag vet ändå nåt kuligt som händer utanför kojan just nu...Dvs det SNÖAR för fullt här i mitt Gbg!!! ÅJ så skoj och jag hoppas att det kommer mycket å att det får ligga kvar läääänge! Och nädå, barnvakten, jag loooovar att jag inte ska snöfnatta utan kopplet imorgon så oroa dig inte *fnrr*....

 

 

*FnattFnatt* från Sture

21 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Konungens Återkomst

Nu är jag hemma i MIN koja igen, vilket så klart innebär att ordningen är återställd. Fattas bara!

För när jag kom hem så fick jag läsa 1 massa prrr-ande tjosanhejsan från mina flaniga sambokissar här på MIN Nogg-sida, men inget av det är förstås sant. Jag är och förblir så klart Kungen i Kojan även om de prrr-ade nåt annat. Men det tror jag att ni alla förstod, eller hur? *FnattFnatt*

Fast jag kom hem till kojan redan igår, men det blev visst inte av att jag uffade om det här på Noggen redan då. Istället hade jag lite kvalitetstid med matte i soffan igår kväll och fick samtidigt lite kagg och gooos och det var riktigt mysigt, må jag uffa.

Jadå – självklart såg jag till att sambokissarna höll sig på behörigt avstånd!

 

Och idag har det fortsatt att vara kuligt!

Varför? Jo, för att det har kommit SNÖ i mitt Gbg!!! Inte alls mycket, men tillräckligt så att jag fick snöfnatta liiite i alla fall!

Fast egentligen får jag ju inte fnatta utan koppel ännu, men jag tittade så bedjande på matte så hon släppte loss mig 1 liiiten stund ändå...

 

Men i vanlig ordning så hade matte glömt att sätta in nya batterier i kameran så det bidde bara 2 bilder tagna. Och inget av dem var från stunden då jag fick 1 Äkta Mopsfnatt. Uffs. Fast de har visst lovat mer snö så jag hoppas att nya batterier är inpluppade i kameran innan jag får mopsfnatt nästa gång. HepP!

 

...och NU ska jag få mer kvalitetstid i soffan så jag uffar Åver änd Aout för denna gången...

Ha 1 skön och gottig fredagskväll allesammans!

 

 

*FnattFnatt* från Sture

 

20 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Det är VI som bestämmer *prrr*

Det bor 1 underlig gul korv på 4 spiror och med 1 knorrig svans och som låter *UFF* här i VÅR koja. Han påstår att han är 1 mops, heter Sture och visst ska vara Kung här i Kojan.

- Prrrrrrrrrrrr, mjauar vi bara - vi som vet sanningen om hur det egentligen går till här i kojan *prrr*

Vi är alltså Sol-Britt och fabbo Torsten och det är VI som bestämmer. Så det så! Och nu när den gula korven är hos sin barnvakt så kan vi passa på att berätta några hemlisar om honom *prrr*

Bland annat kan vi berätta att denna där Sture har stooor respekt för oss. Ex.vis så är han snabb på att kliva ur SIN binge då Sol-Britt kommer och vill ha hans sovplats. Jomenvisst! Och när fabbo Torsten skrider fram i kojan och möter Sture på vägen så viker den beknorrade korven snabbt undan med både blick och fladdrisar. Jojomensan! Och det där med gotter...Gissa vilka som kan tjyva dem mitt framför trynet på honom?

- Klart att det är VI – fattas bara *prrr*

 

Hans leksaker är också kuliga att lattja med, vilket han låter oss göra. Han vågar väl inte annat *prrr* Leksakerna brukar han förvara i 1 låda under vår elementbinge så när någon av oss ligger där så vågar han inte komma och hämta 1 endaste liten snutt *prrr*...

 

 

Fast ska sanningen fram så är det ändå liiite tråkigt när han inte är hemma. Vi har ju ingen att retas med, om vi mjauar så.

Men vi roar oss trots allt ändå. Dvs vi roar oss med att klura ut nya små hyss som vi ska utstätta vår beknorrade inneboende med då han kommer hem till VÅR koja. Och som katt kan man göra flera saker samtidigt också. Ex.vis så kan man både tvätta tass och klura ut nya små hyss samtidigt *prrr*...

 

Fast som mjaouat så är det lite tråkigt när vår inneboende lilla knorrkorv inte är hemma. Men han kommer visst hem på torsdag har vi hört. Om han vet att vi har mjaouat sanningar i hans cyber-koja under tiden?

- Klart han inte vet, men det lär han väl märka *prrr*

För hur det än är så är allt här ovan lika sant som vi heter Sol-Britt å fabbo Torsten - även om den beknorrade korven kommer att förneka ALLT!

Eller...tror inte ni också det?! *prrr*

 

 

 

*Mjaouuuuuuuuuuu* från Sol-Britt å fabbo Torsten

17 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Lite uff på 1 måndag...

Jag är fortfarande kvar hos barnvakten och ska så vara i några dagar till. Och anledningen till det är att jag dels vill förgylla barnvaktens tillvaro lite till *fnrr* - och dels att det just nu är lite knöggligt att transportera mig eftersom att MIN bil är trubbnosig och jag inte är helt fit for fight i mina spiror ännu.

- Tsss som om inte jag skulle kunna drajva själv med min 3-hjuling fram å tillbaka, uffar jag bara. Uhum!

Men i alla fall. Matte är bara ledig i 1 dag och ska jobba imorron igen, men på torsdag så kommer jag hem till MIN koja igen. HepP! Och dååå ni sambokissar – DÅ ska ni få se vem som är Kung i Kojan, uffar jag bara!

Matte har även lovat att jag ska få sniffa lite i mitt gotte-lager och välja nåt som jag vill ha...

...och jag hoppas att det finns 1 bit tjurmukkel kvar för åjåjåj så gottigt det är att gnuffsa på såna gottepinnar! *GnuffsGnuffs*

 

Vad händer hos er andra nu i veckan, tro?

 

 

*FnattFnatt* från Sture

 

16 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
När...

...Kungen i Kojan, dvs MOI, inte är hemma så dansar sambokissarna på bordet. GRUFFEL!

Idag så ville det sig inte bättre än att då matte vände ryggen till så drog Sol-Britt ner bautaosten på golvet. Asså..denna Sol-Britt, uffar jag bara! Och fabbo Torsten var förstås inte sen med att ta sig 1 gnuffs på osten, han också. UHUM!

Och för er som undrar så fick matte pilla bort 1 hel del på bautaosten innan hon kunde ställa den på frukostbordet igen *fnrr*

 

Dagens Fnul

Jag är hos barnvakten hela långa helgen eftersom att matte jobbar och där fnular jag för fullt över följande;

- Hur ska jag som är Kung i Kojan få ha MINA gotter ifred då jag är iväg och underhåller barnvakten? Jag bara undrar...GRUFFEL!

 

 

*FnattFnatt* från Sture

 

15 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
1 helt (o)vanlig torsdag i mitt Gbg

Idag var jag på återbesök med mina knän hos fabbo Veterinär och fick då veta att allt har läkt perfekt hittills och att båda mina knän sitter som 1 smäck numera. Skönt!  Så nu måste jag ”bara” ha kopplet i ca 4 veckor till innan jag därefter ska vara fit for fight för mitt vanliga Sture-liv igen.

ÅJ så skönt det ska bli, uffar jag bara! *FnattFnatt*

 

Något annat som också har hänt idag är att MIN bil nästan ser ut som MOI. Fast utan knorr, förstås. Däremot har den har skaffat sig 1 tillfällig trubbnos. Jomenvisst!

Denna tillfälliga utseendeförändring på MIN bil hände på väg hem från fabbo Veterinär. Det sa bara "pang" liksom *fnrr*

Nåväl. Ingen gjorde sig illa, vilket är knoppesaken! - och själv satt jag lungt å tryggt i min krocksäkra bur bak i skuffen. HepP!

 

 

*FnattFnatt* från Sture

12 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 9 kommentarer
AVSLÖJAD !

NU vet jag äntligen vem det är som tjyvar mina korvar å köttebullar – det är ju min sambokisse Sol-Britt. GRUFFEL!

Hon avslöjade sig själv nyss då matte vände ryggen till mot kylskåpet. Dvs när matte grejjade med frukosten å vände ryggen till för 1 kort sekund så hörde hon hur det rasslade till bakom henne – och in i kylskåpet hade Sol-Britt hoppat! HUFFA! Hon försökte tydligen gömma sig vid köttefärsen, men lååångsvansen kunde hon visst inte dölja *fnrr*....

 

 

 

Inte undra på att jag blir deprimerad ibland med 1 sån sambokisse, uffar jag bara...

..men tack å lov så ska matte å jag åka till några 2-beningar om 1 stund och jag hoppas att de har både korv å köttebullar att bjussa mig på så att jag blir glader i knorren igen!

 

 

 

*FnattFnatt* från Sture

8 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Mamsfritt i kojan !

Ikväll har jag mamsfritt i MIN koja! Så med andra uff är alla pingel välkomna att hålla mig sällskap *fnrr* Jadå jadå ni grabbar får så klart också komma bara ni tar med er KORV och bira så det blir lite raj-raj!

 

Och anledningen till att jag ska vakta mina domäner 1 liten stund ikväll är att matte ska fnatta iväg till nån koja som heter Scandinavium här i mitt Gbg. Där ska visst 1 massa 2-beningar sjunga i 1 sångtävling som heter Melodifestivalen och det hela visas tydligen på TV också. Bara inte mattes nylle syns i närbild så..Huffa!

Men hur som helst så är det lite märkligt. Jag menar..varför fnatta iväg till nån annan koja och kolla när man kan ligga hemma i soffan med pingel å bira och se på alltihop, liksom *fnrr* Eller hur?!

 

 

*FnattFnatt* från Sture

7 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Zzznark i soffan

Idag hade jag tänkt att "göra 1 Winston", dvs lägga in 1 bild på MOI som visar när jag sov sked med 1 pingla. Men jag hittar inte den bilden någonstans i mina gömmor..Gruffel!

Så istället får det bli 1 bild som visar hur omtänksam jag är!

Jag har med andra uff lagt beslag på mattes kudde ikväll så att hon inte ska sträcka ut sig på soffan å zzznarka framför TV-n *fnrr*

 

 

*FnattFnatt* från Sture

4 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Fabbo Snok

För 1 tag sedan visade Qurre å Strimman kort på sig själva tillsammans med 1 ORM på deras Nogg-sida. Och då uffade jag att jag skulle visa kort på min fabbo Snok också – och här kommer han!

TACK å LOV så släppte Fabbo Snok knorr-greppet till slut. HUFFA!

 

 

*FnattFnatt* från Sture

2 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Mopsträff på Kviberg

Matte tycker synd om mig eftersom att jag ofta sitter på knorren i min komposthage och ser så där lissen ut som bara 1 mops kan göra *fnrr* Så gjorde jag också idag ända tills matte kom på 1 sak;

- Idag var ju 1:a söndagen i februari, vilket betydde mopsträff på Kviberg!

Förvisso skulle jag ju inte få fnatta fritt å leka med de andra, men det kunde ju vara kul för mig att få komma dit ändå. Få lite miljöombyte och annat att tänka på. Tänkte matte alltså. Och jag höll förstås med!

Det visade sig att 6 andra mopsar också hade kommit på samma sak denna dag. Dvs att komma till Kviberg för lite sniff å rejs. För egen del fick jag som sagt inte fnatta fritt utan koppel, men sniffa – DET fick jag!

Och här är 1 kort på mig där jag har hängt upp kopplet på knorren och tar mig 1 sniff på min kärlek för dagen; den söta kavrings-pinglan Korven!

Mmm är man Gentleman så är man, uffar jag bara - som brydde mig mer om fröken Korv än om gotterna som 2-beningen bjöd på *fnrr*

 

Fast vi stannade inte så länge eftersom att 1 av grabbarna ville mucka med mig gång på gång. Gruffel! Tur att jag är 1 snäll mopspojke som aldrig vill bråka utan jag satte mig på knorren vid mattes tassar istället. Där var det lungt och tryggt och därifrån kunde jag också spana på söta fröken Korv när hon fnattade förbi *fnrr*

 

Och för en stund sedan kom vi hem och nu zzzzover jag så gott i min komposthage. Nöjd å glad efter 1 skojsig stund på Kviberg!

 

 

*FnattFnatt* från Sture

1 Februari 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida