Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Min morronpromenix

Under min morronpromenix hände det 1 massa skojsiga grejjer idag!

Till att börja med så fick jag fnatta stegen mot skogen och jag blir lika glader varje gång det händer. För så fort jag märker vart vi är på väg så får jag bråttom bråttom i kopplet *fnrr*
Dessutom hade matte med sig 1 liten påse med gotter till mig så jag visste att det var nåt kuligt på gång. Och det var det!
Vad jag fick göra?
- Jo, jag fick sniffa 1 kort spår, leta gotter i 1 träd, gå på rätt sida av några andra träd, leta efter min leksak som matte först hade gömt samt sniffa efter gotter på marken. Kul, va?! Och här är 1 kort på mig då jag sniffar efter KORV!

 

Fast morronpromenixen tog visst lite på krafterna idag. Är fortfarande lite ringrostig, om jag uffar så. Uhum. Så ibland behövde jag sätta mig på knorren å vila 1 par sekunder och här är 1 bild från 1 av mina micropauser *fnrr*...

Vad som händer resten av dagen vet jag inte ännu. Inte mer än att jag ska zzzzova 1 liten stund i alla fall....


*FnattFnatt* från 1 glader Sture

29 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Manligt = rÅsa !

Idag var det marknad på mitt torg och där hittade matte 1 perfekt grej till mig, dvs 1 nytt överdrag till min sovkudde!
Den är givetvis i rÅsa plysch och har en silverglittrig text där det står;
- Ballerina! *fnrr*
Det fanns även 1 liten "diamant" på detta rÅsa snuttekudds-överdrag, men den pillade matte bort så att jag inte skulle äta upp den. Eller nåt.
Fast i vanlig ordning så får jag inte ha mina grejjer ifred för sambokissarna. Gruffel! Här är det fabbo Torsten som provligger på min rÅsa kudde...

Nåt annat som också har hänt 1 dag som denna?
- Jooo jag har visst åkt på 1 manligt problem också. Uhum. Min prostata är visst lite förstorad har jag fått veta! Näää det beror inte på åldern utan på att det finns löpepinglisar i min närhet!
Är inte det manligt så uffa, liksom *fnrr* - även om det inte är såå kul förstås. Huffa!

 

*FnattFnatt* från Sture

25 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
1 litet bulle/mops-rus på Kviberg

Idag hade vi 1 litet minirus i solskenet på Kviberg. Agge ville visa upp sin nya "lillesyrra" Aya och givetvis var hans coola mams Adina också med!
Från mopsarnas gäng kom Mirran, lilla Alfons och MOI.
1 coolt å kuligt gäng var vi, med andra uff!

Se så söt hon är, lilla Aya!

Alfons och Aya är ungefär jämngamla, men Alfons kunde utan större problem fnatta slalom mellan Ayas spiror.

Mirran ville hellre stila sig i solen än böka med trynet i leran *fnrr*

2 puppar å 1 Agge. Nänä Agge..jag hjälper dig INTE!

Och som den rediga brossa han är så berättade Agge så klart en nattinattisaga för Aya på gräset när hon bidde lite trötter...

Men lissamt nog så fastnade inte Adina på något kort. Huffa. Hoppas hon inte blir lissen nu, uffar jag bara. Men nästa gång vi rejsar så lovar jag att ta det allra finaste kortet på dig, Adina!

 

*FnattFnatt* från Sture

23 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
**Sniff Sniff**

Idag har jag gjort nåt som jag inte har gjort på länge - jag har fått sniffa spår. Jomenvisst!!!
Det hela började med att matte tog fram min ryggsäck och sele och sa att vi skulle ut i skogen. KUL, tyckte jag å vifta med knorren så att den såg ut som 1 elvisp, ungefär *fnrr* Sen skar hon upp små bitar av leverpastej som hon packade ner i ryggsäcken. Och min klicker var också med, så klart!
Dock hittade hon inte min spårlina. Gruffel. Men det gick bra att sniffa med koppel i selet denna gången ändå. Mmmm..för jag var visst lite ringrostig idag om jag uffar så. Uhum.
Och i vanlig ordning så klantade matte med kameran också. Denna gången glömde hon den hemma så här kommer 1 annan kul-ig bild på MOI från 1 tidigare snifftillfälle;

Annars händer det nog inte så mycket mer här just nu så jag ska nog zzZzova 1 liten stund. Det tog visst på krafterna att sniffa...


*FnattFnatt* från 1 glader mops --> Sture

21 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Huffa! Huffa! Huffa!

Nu är det kris,- och katastrofläge här i MIN koja, må jag uffa! Det är nästan så jag saknar uff över vad som händer, men jag ska göra 1 försök att förklara ändå.
Huffa!

Vad som händer?
- Jo, det började för några dagar sedan. Sol-Britt började bli konstigare än vanligt. Hon gick runt här i kojan å strök sig mot allt å alla och sträckte på sina ludna spiror åt alla håll. Och inte blev jag klokare när hon höjde volymen på sina mjaouuu 1 litet snäpp heller. Och det var inte bara vanliga mjaouuu heller. Nädå. Utan hon fnattade runt och lät prrrrrrr också! Det lät så mycket att matte hade svårt att somna på kvällarna, men det gjorde inte så mycket. Om ni frågar mig alltså *fnrr*

Nåväl. Så långt var nästan allt normalt i alla fall. Men vad tror ni hände sen?!
- Jo, då började fabbo Torsten att låta prrrrrrr och mjaouuu också. Asså - är han inte riktigt klok han heller??? Vad händer i MIN koja???
Men vet ni vad det värsta av allt är?
- Jo, de gulligullar i MITT kök dessutom!!!
Nu tänker jag inte visa några kort på deras amorösa å gulligullande begivenheter med hänsyn till alla puppisar och blyga pinglisar som läser min Blogg. Nädå nädå. Men här kommer ändå 1 kort på Sol-Britt när hon tok-rullar sig på golvet efteråt. Undrar just varför hon har 1 sån lysten blick. Uhum!

Tilläggas ska väl att fabbo Torsten inte tycks ha nån koll på läget alls. Han har visst inte fattat att hans ammunitionslådor är putsväck - så hans Magnum skjuter ju bara lösa skott numera.
Vilken flane, uffar jag bara! *fnrr*

 

*FnattFnatt* från Sture

19 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Skogsfnatt, "pingel-träff" och 1 SPÖKE

Dagens morronpromenix i dimman bidde ute i skogen där jag fick fnatta runt 1 stund utan koppel. Och ÅJ så skoj det är att mitt vanliga Sture-liv har börjat återgå till det normala igen, uffar jag bara!!!

För övrigt har helgen fnattat på fint hos barnvakten. Och sambokissarna har visst skött sig under tiden jag var borta - dvs de har inte prrrr-at nåt i min Blogg denna gången. Tur för dem asså!          Själv träffade jag tant Asta igår tillsammans med barnvakten å tant Astas husse. De tog med mig till 1 gäng beknorrade pinglisar, vilket jag tyckte var alldeles strålande. Men...döm om min förvåning då jag märkte att de inte fattade 1 endaste UFF av vad jag uffade! Lite underliga såg de ut också. Kolla själva...Beknorrade pinglisar..

Och för er som inte vet vem tant Asta är så kommer här 1 Favoritfilm i Repris på tant Asta och MOI - tillsammans med 1 läskigt blått spöke å rott-Alma å hennes mams.

Psst...Glöm inte att sätta på ljudet innan ni kollar på filmen *fnrr*

 

*FnattFnatt* från Sture

16 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Lite Gott & Blandat

Nu är det dax för matte att jobba hela långa helgen igen, vilket innebär att mitt jobb blir att förnöja tillvaron för min barnvakt under tiden. Jomenvisst!
Men vad tror ni händer när Kungen MOI är borta från kojan?
- Jo självklart så passar dessa sambokissar på att ställa till med dylikt tok som att tjyva MIN dator. Gruffel! Här är det fabbo Torsten som låtsas att han är 1 osynligt spöke...eller nåt...

 

Nåt annat som också har hänt är att matte inte längre är Regionombud för MO här i Västra Götaland. Men oroa er inte alla mopsar - för självklart fixxar vi "Årets Göteborgs-träff" med Mammagrisrejset å annat skoj här i Gbg under året ändå!
Kanske att vi kan ordna med Skogsmulleträffen också? Jag hoppas det i alla fall. Men först måste jag vara helt fit for fight i mina spiror för skogsmullelivet, men SEN så...!!!

 

Jag har inget bra foto att visa just nu, men om snön får ligga kvar tills i morron så ska ni få se hur mycket SNÖ som har kommit här i mitt Gbg under eftermiddan/kvällen idag!
Hoppas HOPPAS att det får ligga kvar 1 tag, uffar jag bara!

Uppdatering: Nu är det morron och snön ligger kvar! Förvisso har 1 hel del smält bort redan, men i alla fall...Det finns snö!!!

Avslutningsvis vill jag bara uffa; Ha 1 god å gottig fredag allesammans!


*FnattFnatt* från Sture

13 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Sol-Britts senaste bravad och 1 utmaning

Än så länge så har det inte hänt så mycket idag. Inte mer än att Sol-Britt stod på spisen och gnuffsade i stekpannan då matte kom ut i köket imorse, förstås.
Tänk att man då aldrig kan få ha allt gott ifred, uffar jag bara. Gruffel!

För övrigt så tänker jag låna ut tangenterna till matte i min Blogg idag. Jomenvisst! Hon har visst blivit utmanad i några frågor och här kommer både frågorna å svaren;

- Jag har blivit utmanad med 20 frågor.
Utmaningen består av 20 frågor som ska besvaras och så här blev mina svar:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
- .."sight this might seem a welcome exercise in demythologization on.." Habermas - a critical introductions av W. Outhwaite
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid ?
- Senaste numret av Hundsport
3. Vad såg du senast på tv ?
- Nyheterna i morse
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är ?
- 09.00 (fel den är 09.05)
5. Bortsett från datan,vad hör du just nu ?
- Jag har balkongdörren öppen så jag hör trafiken utanför.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då ?
- Jag var på väg hem.
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökning ?
- Aftonbladet på nätet
8. Drömde du något i natt ?
- Massor!... men jag kommer inte ihåg nåt...
9. När skrattade du senast ?
- Alldeles nyss. Åt Sol-Britt. Trots att jag därefter var tvungen att diska stekpannan. Uhum.
10. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu ?
- Blomster, tavlor och Stures BIS-rosett.
11. Har du sett något konstigt på sista tiden ?
- Ja, jag ser min väska med träningskläder! Mycket ovanligt och konstig för min del!
12. Vad tycker du om den här utmaningen ?
- Ganska rolig faktiskt.
13. Vilken var den senaste filmen du såg?
- Någon film på TV. Troligtvis Beckfilmen i söndags.
14. Om du blev multimiljonär vad skulle du köpa då ?
- Då skulle jag börja ett nytt liv på Svalbard eller liknande.
15. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
- Jag har stopp i avloppet (under badkaret) som jag inte klarar av att fixxa själv. Har fobier för ev småkryp som kan finnas i såna sunkiga utrymmen som avloppsbrunnar o.dyl.
16. Tycker du om att dansa ?
- Njae..sådär..
17. George Bush ?
- Huvva!
18. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands ?
- Ja om mopsen och katterna får följa med dit så varför inte?
19. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
- Va f-n gör du här? Nu har kärringen allt gått vilse. Igen. Ack ja...
20. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor.
- De 4 som känner sig utmanade!


*Hejsvejs* från Stures mams
12 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
Gotter hela dagen lång !

Firandet av min 4-årsdag fortsatte idag med Mirran-träff, tårta och paket! Tårtan var 1 delikat delikatess som innehöll; köttebullar, leverpastej, tunnskivad kyckling, blodpudding och 4 st korvljus! Och så här såg den ut...

Kalaset hade vi utomhus i snöblandat regn till Mirrans mindre förtjusning *fnrr* Men då matte tog fram tårtan så bidde Mirran glader i knorren igen! Själv var jag nog mer intresserad av snön som kom...

Därefter fick jag 1 PAKET av Mirran och ÅJ så glader jag blev! Fast paketet fick jag inte öppna förrän jag kom hem och gissa om jag var nyfiken! Vad kunde det vara???

Efter att jag öppnat mitt paket (vilket jag självklart gjorde själv) så såg jag var det var...Det var 1 MEGA-GOTTE-BEN!!!

ÅjÅjÅj vilken GOTTE, uffar jag bara! Så nu kan jag gnuffsa resten av dagen å kvällen, typ *fnrr* Fast först tänker jag nog sova lite. Jag bidde lite trötter efter kalaset..ZzZz. Vi passade liksom på att ta 1 långpromenix i regnet också, vilket visst tog lite på krafterna. Och självklart fick jag fnatta utan koppel 1 liten stund idag också!!!

TACK Mirran för 1 kulig stund!...även om det regnade å snöade *fnrr*

 

*FnattFnatt* från Sture

8 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Ca halva lördagen har gått...

...och hittills har det varit 1 TOPPEN-DAG för min del!!!

Det började med morronpromenixen som gick åt 1 annat håll än vad jag har varit van vid under 1 lååång tid. Promenixen gick mot SKOGEN. Vadan detta, tänkte jag? Och när vi kom fram till vår gamla vanliga skogsstig så blidde mina mopsögon ännu större! Varför de blev större??? - Jo för att jag fick överraskning nr 2 av matte som visade sig vara att jag fick fnatta i skogen utan koppel!!! ÄNTLIGEN uffar jag bara...

...även om promenixen inte blev lång och jag fick hålla mig till stigen så var det ändå SÅ skoj att äntligen få fnatta loss utan kopplet!

Något annat skoj som också hände idag var att matte hämtade ut 1 stort PAKET åt mig! OJ...vem kunde det vara ifrån, tänkte jag...och blev SÅ förvånad och GLAD när det visade sig att paketet var från Ville Långnooos som också har 1 cyberkoja här på Noggen! Se bara vilken cooool GRODIS som låg i paketet...

1 stort TACK till världens snällaste långnooose-kisse! *FnattFnatt*

Avslutningsvis så har vi blivit utmanade av Freppe & wILLe & Eddie också! Utmaningen går till så här;

- Gå in i din dator i Bilder, i 5:e mappen. Lägg ut den 5:e bilden därifrån och berätta sedan om bilden. Utmana sedan 5 andra Bloggare.

Den här bilden som är nr 5 i min 5:e mapp visar MOI som pupp med 1 knottrig aktivitetsboll som jag vann i 1 tävling som fabbo E1 annordnade på Maffian!

Vilka jag ska utmana i min tur. Låt se...Jo, jag väljer att utmana alla som inte har blivit utmanade i denna kuliga utmaning tidigare!

...och nu ska jag snutta vidare på min GRODIS och ladda inför kvällens gotter. Då blir det Melodifestival å matte har visst köpt hem lite gott. Undrar vad det kan vara...*gnuffsgnuffs*

 

*FnattFnatt* från Sture

7 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer
Till att börja med så vill jag uffa...

...1 stooort TACK för alla GRATTIS-uff på min 4-årsdag! *FnattFnatt*

Gotter och 1 snutt låg det i paketet från matte, men det bästa var nog ändå 1 av överraskningrna som jag fick igår! Vad det var?                      - Jo, min komposthage är numera bortplockad för gott både hos barnvakten och hemma i MIN koja!!! Jag får med andra uff hoppa upp i soffan när jag vill numera och jag kan jaga sambokissarna när jag tycker att det behövs *fnrr* Så nu börjar mitt vanliga Sture-liv att återvända och det känns sååå skönt! ÄNTLIGEN!

Matte hade ju lovat mig 2 överraskningar, men än så länge har jag alltså bara fått 1 av dem. Uhum. Den andra får jag vänta med tills imorron och jag är SÅ nyfiken på vad det kan vara!

Något annat som också händer i helgen är att jag ska träffa Mirran. ÅJ så skoj det ska bli för nu är det länge sen vi träffades! Och är det fler som vill vara med och gnuffsa på TÅRTA tillsammans med oss 2 på söndag så är det bara att uffa - så får ni info om tid å plats!

 

*FnattFnatt* från Sture

6 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Tammm-ta-Rammmmmmmmm !!!

Idag är det inte vilken torsdag som helst utan det är 1 väldigt speciell dag! Vad det är som är så speciellt med just denna torsdag? Jooo..om jag uffar så här;

Liten...

...har blivit större...

...och idag fyller jag hela 4 år!!!

 

*FnattFnatt* från Sture

 

5 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 9 kommentarer
Idag är det visst måndag igen

Nu har jag packat min väska med såna viktiga å väsentliga saker som 1 snutt och 1 gottepinne. Jag ska med andra uff bo hos barnvakten, men jag kommer hem till MIN koja senare i veckan och då har matte lovat att det väntar 2 överraskningar på mig! Undrar vad DET kan vara...Hon säger att det är något som jag har längtat efter lääänge och jag är SÅ nyfiken! Jag är till å med så nyfiken att jag börjar få extra rynkor å fladdrande fladdrisar *fnrr*...

Något annat som också händer här i mitt Gbg just nu är att det snöar, men det är plusgrader ute så det mesta töar säkert bort innan jag lägger mig å zzznarkar ikväll. Huffa!

Avslutningsvis så hoppas jag att ni alla har 1 kulig måndag!

 

*FnattFnatt* från Sture

2 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
1 lördagkväll i mitt Gbg

Igår packade jag ner min snutt och tog med mig matte på 1 tur med buss å spårvagn. Vi skulle hem till hennes kompis tant E med dotter, fröken A. Det var visst dax för Melodifestival igen, men själv är jag måttligt road av dylikt. Jag menar; vem har tid att lyssna på sånt när man kan ligga och snutta på sin favvo-snutt? Jag bara undrar, liksom...

Fast jag var visst alltför upptagen med att snutta så jag märkte inte ens att 2-beningarna gnuffsade på färska räkor samtidigt som de lyssnade på alla låtar å prat. Uhum. Och när jag kom hem till MIN koja igen så konstaterade matte att min snutt nödgades hängas upp på tork! Undrar varför...

Att åka kommunalt kan vara skojsigt för det är många som tittar snällt på mig och vissa vill ge mig gooos också. Det gillar jag! Men att åka kommunalt på helgkvällar kan ha sina nackdelar också. Dvs då låter 2-beningarna mer än vanligt och vissa luktar läskigt också. Det gillar jag inte riktigt. Då sitter jag på knorren nära-nära mattes tassar och när vi ska kliva av så har jag bråttom-bråttom.

Något annat som också kan vara läskigt är att det allt som oftast ligger krossat glas lite här å där. Då gäller det att fnatta vackert så att man inte skadar sig! Fast alla flaskor är inte trasiga. Här har jag ex.vis hittat 1 som var hel...

Det ser kanske ut som att jag svävar i luften efter att ha sniffsat på korken *fnrr*, men riktigt så är det inte. Jag sitter snarare på knorren på 1 bänk i 1 busskur i väntan på att få åka hem till MIN koja igen!

Ps; TACK tant E å fröken A för 1 kulig kväll i er koja!

 

*FnattFnatt* från Sture

1 Mars 2009  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida