Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Min vardag + Dagens Fnul

I min stolliga vardag händer 1 massa saker ibland medans andra dagar är lugnare dagar.
Vissa dagar är jag ute på sniff å fnatt i skogen och däremellan blir det lite smått&gott inne i kojan.

Men de dagar jag i huvudsak tillbringar inne i kojan så ligger jag inte bra på rygg å snarkar..Nä, då försöker jag lära mig grejjer såsom att uffa på kommando, sniffa efter gotter som ligger gömda eller göra nåt annat skojsigt.
Barnvakten å matte låter mig även träna balansgång då vi är ute och jag måste uffa att jag har blivit bra på att gå, sitta å ligga på smala "saker" som är högt ovanför marken. Jojemensan!
Och däremellan så gnuffsar jag så klart på gotter - bl.a såna gotter som jag har på bilden som jag lagt in idag. Dessa gotte-pinnar ska visst vara bra för våra bissingar och matte har fått 1 helt gäng såna av 1 tant på hennes jobb.
Själv vet jag inget mer än att de är goda och doftar rökt KORV!

Vad mer? Jooo..nu till helgen ska alltså några av mina mopskompisar iväg till vår rasspecial och svinga sina knorrar på dansbanan och jag önskar dem alla LYCKA TILL!!!
Själv har jag andra planer vilket bl.a inkluderar 1 förhoppning om fnatt och sniff i skogen.
Varför jag inte åker på Specialen låter jag dock vara ouffat *fnrr*

Dagens Fnul
1 protestlistas vara eller inte vara - det är frågan.
Själv vet jag inget om den och jag vet inte ens om den existerar.
Är det sant eller bara 1 rykte?
Vad vet jag.
Men uppstår missnöje mot något så finns det flera sätt att visa sitt missnöje på och 1 protestlista kan vara 1 sånt sätt.
Att komma med förslag om förnyelser och förändringar är 1 annat sätt och som kanske är mer konstruktivt än att låta 1 ev protestlista cirkulera runt.
Men vad händer då om styrelsen inte är intresserad av att förnya och förändra något inom föreningen utan vill att allt ska fortsätta att vara som det "alltid" har varit?
Förslagen faller platt och inget händer.
År efter år uppstår missnöje och så kommer det att fortsätta.
I alla fall under det kommande året.
Men vem vet vad som händer sen?

*GottePinneGnuffs* från Sture
29 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Tack Mirran + Dagens Fnul !

Idag fick jag 1 CD-skiva med 1 massa bilder av min pingel-kompis Mirran - TACK Mirran med mams!
1 av dessa bilder lägger jag in här i min Blogg och det är 1 bild från dansen i Tånga Hed.
Jag tror alldeles bestämt att det är 1 kalas-pinglis jag har fått span på där..*fnrr*

För övrigt har jag varit i skogen idag och sniffat lite, men det gick inget vidare denna gång. Det hade varit 1 annan hanhund och stökat runt i mitt spår under tiden jag väntade - så gissa om det låg visitkort både här å där mitt i spåret...Och inte blev det mer lyckat av att att han hade tjyvat MIN skank så när jag hittade den så var den alldeles nersölad å så låg den inte på samma plats som matte hade gömt den heller..
Men, men - det är sånt som händer så bättre lycka nästa gång!

Dagens Fnul, Del 1
Enligt 1 å annan källa *fnrr* så är det knappt 80 mopsar som är anmälda till Mopsspecialen (mopsarnas rasspecial) i år.
Och senast det begav sig så var det 105 mopsar anmälda till "St Stlm" - 1 dans som ordnas av SKK.
Specialen är inofficiell och "St Stlm" är officiell.
Kan det vara som så att vissa officiella danser lockar fler mopsar än en inofficiell rasspecial? Eller finns det andra skäl till att rasspecialen inte lockar fullt så många i år - trots förlängd anmälningstid? Kan domarvalet vara avgörande ifall någon vill anmäla sig eller inte? Finns det andra skäl till att många väljer att inte anmäla sig såsom domarnas "special-klasser" för sina egna hundar?

Inom många raser brukar rasspecialen vara årets höjdpunkt med vanligtvis betydligt fler anmälda hundar än "normalt", men tydligen gäller inte detta för alla raser...

....*Fnul Fnul Fnul*....

Så mitt Dagens Fnul, Del 2 - får bli;
- Är det inte dax att göra Mopsspecialen till 1 officiell dans med utomnordiska rasspecialister och efter X antal år göra en utvärdering över vilket som är bäst - specialen i nuvarande form eller som officiell dans?!

*FnulFnul* från Sture
26 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Uff Uff + Dagens Fnul *fnrr*

Idag har det inte hänt så mycket i mitt mopsiga liv, men imorron ska jag förhoppningsvis få komma ut i skogen för lite sniff och allmänt fnatt igen!
Hoppas bara att det blir fint väder...

..för då har visst matte fnulat ut nåt nytt som hon ska prova på mig.
Fråga mig inte vad det är, men tydligen har hon fått 1 tips av 1 2-bening som har uffat lite om hur jag ska kunna bli bättre på att markera skanken vid spårslutet!
- Så håll dig redo, rott-Alma, för då ska du få vara lite behjälplig. Bara så du vet *fnrr*

Bilden jag har lagt in är från senast då jag sniffade efter min skank.

Nåt annat som förresten hände idag var att det kom 1 bok med fabbo Postman. Tydligen handlar boken om hur vi 4-beningar ska lära oss att hitta kantareller ute i skogen. Matte har bläddrat lite i den och konstaterat att det kommer att bli många gotter för min del under träningens gång.
- Pssst...hörde du det, Freppe..GOTTER..Bra, va?! *fnrr*

Dagens Fnul
Nästa helg ska några av mina mopskompisar dansa på vår inofficiella rasspecial, men jag väljer att grejja med lite annat den dagen *fnrr* Men trots att jag inte ska vara med så kan jag inte låta bli att fnula över följande:
- Om den officiella dansen "St Stlm" lockade 105 mopsar senast det begav sig - hur många mopsar lockas då till att vara med på den inofficiella rasspecialen i år?
*Sätter mig på knorren och fnular 1 stilla litet fnul*

Hoppsanhejsan-uff från Sture

24 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
1 st ny gotte-ask !

Idag då vi var ute i skogen å sniffade så hade rott-Alma med sig 1 ny grej till mig - och den grejjen var 1 st gotte-ask!
Den är liten å lätt och har full av hål på sig och efter avslutat arbets-sniff så får man smaka på innehållet i den.
Bra, va?! *fnrr*

Vad det är för braigt med den?
- Jooo..lägger 2-beningarna ex.vis spår till oss och vill att vi ska hitta gotter i spårslutet så är denna gotte-ask perfekt!
Då gör det alltså inget om nån rådis får span på gotten i spårslutet innan man har sniffat sig dit - gotten ligger ju i asken och dit in kan varken rådisar eller andra djur ta sig.
Dessutom gör hålen att den goda doften från gotterna även känns utanför själva asken!
Fyndigt, va?! *fnrr*

Gotte-asken kan även vara bra till annat än "bara" som belöning vid 1 spårslut. Det går ex.vis att använda flera såna askar för att lära sig att sniffa efter rätt doft bland flera olika dofter - så här ska alltså inhandlas flera såna askar!
Matte har även inhandlat 1 bok om kantarellsök för oss 4-beningar så gissar jag rätt så är det nog tänkt att jag ska få sniffa efter olika svampsorter i dessa askar framöver.
Smart, va?! *fnrr*

Dagens Fnul;
- Att kliva i 1 getinbo där 1 drottning saknas kan skapa förvirring - hos getingarna *fnrr*


*SniffSniff* från Sture

19 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Några filosofiska fnulningar...*fnrr*

Idag är det visst dax för 1 puppebild på MOI igen *uffs*

...men liten blir större *fnrr* - och nu ska jag visst gå på kurs! Matte får liksom tillbaka 1 peng på skatten och för denna peng ska vi gå och lära oss nåt skojsigt, hon å jag!
Plats för kursen har matte bestämt, men vilken kurs jag ska gå är vi inte riktigt överens om. Uhum.
Det finns massor av kurser att välja emellan såsom tävlingslydnad, specialsök, kravinkallning, kantarellsök, kontakt&lek&relation, uppletande och - freestyledans! Det finns andra kurser på stället också, men det är dessa som matte velar emellan...Ska vi välja 1 nytto-kurs eller 1 kurs som är mest på skoj?
Detta är den Stora Filosofiska Frågan - för mattes lilla skattepeng räcker inte till alla dessa kurser.
Någon som har förslag på vilken kurs vi ska välja, tro? *fnrr*

För övrigt fnattar livet på i sin stolliga gång. Jag båddyguardar rott-Alma när matte jobbar och mellan varven så sitter jag på knorren och filosoferar över allt som är väsentligt här i livet. Fast allt är väl kanske inte så väldans väsentligt, men jag filosoferar över det ändå *fnrr*
Bl.a filosoferar jag över 1 sak och det är följande;
- Matte mailade några frågor/funderingar till 1 styrelse-tant för 1 tag sedan och detta vidarebefordrades visst till övriga tanter i denna styrelse också. Och vad händer? Jooo..plötsligt börjar telefonen plinga från somliga och i mailboxen kom 1 å annat mail.
Men asså..jag har 1 förslag till detta;
- OM nu frågor/funderingar och andra åsikter finnes till mail som kommer från enskilda medlemmar - räcker det då inte med att EN tant ur denna styrelse kontaktar den enskilde medlemmen i så fall?
Jag bara undrar i all min filosofiska enkelhet *fnrr*

*FnulFnul* från Sture
15 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 10 kommentarer
Bruksmops vs Dansmops

Idag har jag varit ute i skogen och sniffat efter blod och skank - dvs viltspårat! Och som vanligt var det hur kuligt som helst att fnatta runt bland stock å sten med trubbisen mot marken och den glada knorren på vift *fnrr*

Här är 1 bild på MOI då jag blev inklickad på blodet innan jag därefter fick på mig spårlinan och fnattade iväg till själva spåret...

Och när man fnattar runt ute i skogen som bruksmops så gäller det att vara smidig o rörlig samt ha bra kondis så man orkar träna. En annan stor fördel är också att vara slimmad och vältränad för även detta gör att orken och uthålligheten blir större.

Men vad händer då om man även vill vara 1 dansmops? Kan man som vuxen mopshane vara både bruksmops och dansmops? Det är skoj att vara på dans. Alltid träffar man nån kompis att rejsa med och dessutom tycker jag om att visa upp mig! Men som dansmops och vuxen hane så innebär det bl.a att jag ska vara stor och ha mycket massa också. Vad massa är diskuteras både här och där, men ser man på somliga vuxna hanar som lyckas bra på dansbanorna så är deras massa inte fylld av enbart muskler, direkt..Men hur som helst så innebär det alltså att jag måste vara stor på flera sätt för att ha nån chans bland de stora grabbarna.

Här är 1 bild på mig som dansmops då jag tränar på att stå staty..

Men i somligas ögon är jag både för liten, smal och slimmad för att göra nån lysande karriär som dansmops. Jag plockar mina "ettor" i Öppen klass, men saknar tydligen det som kallas massa och som 1 vuxen dansmops-hane (och även tik) ska ha för att ev kunna plocka svamp-titlar.

Vad är då massa? För mig är det muskler och för andra är det fett och lull-lull under pälsen. Kan man bygga på sig denna massa? Visst kan man det - antingen genom rätt kost/träning eller genom alltför mycket mat i kombination med för lite motion. Vad jag föredrar? Givetvis föredrar jag att fylla min massa med muskler genom träning, men sånt tar tid och jag har nyss fyllt 2 år. Jag har fått rådet att äta mer och röra mig mycket mindre än vad jag gör, men vad blir det då för 1 hundliv? Hur skulle jag må då? Skulle jag få ännu större problem med värmen om jag åt mer och la på mig fett i kombination med den uteblivna motionen? Skulle det bli ännu fler nackdelar om jag utgår från min hälsa i så fall? Förmodligen...

Med andra uff har jag kommit fram till följande; Att röra på mig och träna såsom jag gör tycker jag är roligt och det vill jag fortsätta med! Kanske får jag massan genom träningen, kanske inte. Kanske fortsätter jag att plocka mina "ettor", kanske inte...Att jag inte ser ut som 1 stor dansmops struntar jag alltså i! Min hälsa och vardag är det som är viktigast - och jag mår BRA som bruksmops och med den kropp jag har!

*Uff Uff* från Sture

12 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Min pingel-kompis Mirran..

..är inte riktigt som alla andra mopsar, dvs - hon är inte som MOI *fnrr*

Kyla och snö tycker hon inte alls om - sånt uffar hon *huffa* åt och rynkar på trubbisen. Själv är jag tvärtom. Jag speedar när det är svalt ute, men tar det lite coolare då det är varmt.
Likadant är det med vatten *fnrr* Sånt tycker jag är skojsigt, men Mirran däremot brukar vara måttligt intresserad av att fnatta runt i vattenpölarna tillsammans med mig...

Idag hade alltså Mirran å jag bestämt att vi skulle ta med oss våra mattar och fnatta runt lite på Kviberg. Det var lite molnigt, men ändå ganska varmt ute.
Fast dagen till ära så hade det regnat ordentligt under natten och jag undrade så smått om Mirran verkligen ville fnatta runt i fuktigt gräs såsom jag brukar vilja...MEN döm om min förvåning då Mirran dök upp och jag såg henne sätta FULL fart å rejsa i gräset och vara precis ÖVERALLT på 1 å samma gång *fnrr* Jösses - sikken speed den pinglan hade under sina tassar, må jag uffa!
Själv var jag så varm efter promenixen från kojan till Kviberg att matte duschade mig vid 1 av vattenhålen som finns på flera ställen där - medan Mirran inte verkade bekymra sig alls om att det var varmt ute. Det hela dämpades bara för 1 liten stund då det kom 1 regn,-och hagelskur över oss, men när detta upphörde så var det som om inget hade hänt - och Mirran fick snurr på sina tassar i igen.

Den pinglan slutar aldrig att förvåna mig, med andra uff *fnrr*

Vi fnattade runt både långt å länge och ÅJ va skoj det va! Vi fick till flera tok-rejs som gick så snabbt att matte inte ens hann med att fotografera oss *fnrr* Antingen blev det bara 1 knorr på korten eller så var det bara 1 av oss som blev förevigad. Så kortet jag sätter in i dag är det enda som båda är med på - och på detta kort var vi stilla, men bara för 1 kort ögonblick *fnrr*

Tack Mirran för 1 skojsig stund på Kviberg! Jag hoppas vi kan göra om det snart igen!

*FnattFnatt* från Sture
7 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Idag har jag dansat...

...och det gick väl inget vidare - rent resultatmässigt *uffs* Fast jag skötte mig alldeles exemplariskt på bordet samt fnattade på så gott jag kunde runt dansbanan bland de STOOOORA grabbarna! Resultatet? Jag fick 1 "etta" och så blev jag 4-a i konkurransen.

Här är 1 bild på mig när jag försöker stå staty i väntan på att få fnatta runt i ringen...

Fast Dagens Roligaste Stund var ändå REJSET vi hade efteråt! Det var Bullen, Freppe, Solo och jag som fnattade iväg till 1 annan gräsmatta för lite bus å rus. Fast - ärligt uffat - så rejsade jag inte sååå mycket..jag kollade mest in de andra grabbarna. Matte uffar att jag är mammig som helst å mest vill vara nära hennes tassar*uffs*, men det är jag inte alls! Men hur som helst så tog matte några bilder, men...antingen blev de tagna på för långt avstånd eller så är bilderna puppförbjudna *fnrr* Bilden här nedan är (liksom den första bilden) tagen av Bullens mams. Tack Bullen-mamsan!

...visst ser jag cool ut?

Avslutningsvis vill matte lägga sig i och uffa 1 uff. Vad jag tycker om att hon lägger sig i och vill uffa i MIN Blogg kan ni se på fotot här nedan. Därefter kommer ändå mattes uff, trots allt...

// Jag har funderat över det tidigare och efter dagens utställning ställer jag mig samma fundering/fråga igen: Var är mopsen som ras egentligen på väg? Mopsen blir allt större på både höjden och bredden - trots att rasen tillhör Dvärghundarna där mankhöjden ska ligga på max 32 cm och där vikten på mopsarna (enl rasstandarden) ska ligga mellan 6.3-8.1 kg. Vad görs åt att mopsen blir allt större? Görs det något överhuvudtaget? På dessa frågor saknar jag svar, men jag har ändå 1 idé om vad som delvis kan göras för att bromsa rasen från att bli allt större; Börja använd mätsticka och kolla mankhöjden på mopsarna på utställningarna! Det förekommer inom andra raser där tendensen har varit att rasen börjat bli för stor - så varför inte börja med det även när det gäller mopsar? Jag bara undrar...Massa och vikt kan tydligen diskuteras på många sätt, men när det gäller mått på mankhöjd så är det ren fakta som ingen kan diskutera - och mopsen ska ha 1 mankhöjd på max 32 cm. Frågan är om det finns nåt intresse för detta...Jag vet inte, men jag kan ju alltid hoppas i alla fall.//

*HejSvejs* från 1 trött Sture m 1 lika trött matte *fnrr*

5 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
1 st rosa kåldolm...

..det är jag, det *uffs* - och det är visst 1 "måste" inför kommande lördag då det är dax för dans igen!
Inte för att jag fattar varför det nödvändigtvis ska tvagas å klippas klor, men 2-beningarna har väl sina nycker då det gäller oss 4-beningar. Nåväl - vill man vara fin å stajla inför pingel vid dansbanan så nödgas jag vällan stå ut med dylikt...
Så idag är det bad,-och kloklippardax i kojan, med andra uff!

Dansen är vid Tånga Hed med start kl. 9.00 och jag fnattar ut som nr 8 i ringen - så gissa om det blir 1 tidig morgon i kojan *uffs* Fast å andra sidan är jag morronpigg så det är lungt. Då är det värre att behöva släpa på 1 hispig matte vid den tiden...huuuu. Tur att jag har min egen danstant med mig, uffar jag bara!

Men oavsett hur det går på dansen så blir det REJS efteråt!!!
Vad jag vet så är det Bullen, Freppe, Solo, Loppan å jag som ska rejsa - fast jag hoppas så klart det blir fler!
..för ju fler mopsar - desto rejsigare REJS *fnrr*
Fröken Disa ska visst också dit och hon brukar ju gilla att rejsa loss lite och "somliga" grabbar brukar ju gilla Disa.
Uhum..inga namn nämnda, men jag brukar i alla fall sköta mig *fnrr*

Vad händer mer här idag? Låt se...
Jo, jag är barnvakt åt rott-Alma och hon har i vanlig ordning tjyvat MIN sovkudde *uffs*, men som den Gentleman jag är så låter jag henne ha den.
I alla fall 1 stund till *fnrr*
..för nu är det dax för mina klor att bli klippta och därefter väntar 1 st GOTTE!

*HejsanSvejsan å på återuffande* från Sture
3 Maj 2007  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida