Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


ÅRETS GÖTEBORGSRUS !!!

Nu är det dags att boka in Göteborgs Stora Mopsträff i almanackan!

 

PLATS: KVIBERG (vid fotbollsplanerna) i Göteborg

TID: Söndagen den 14/9 Kl. 13.00

 

VÄGBESKRIVNING:

Kommer du från Bellevue så åk rakt fram i rondellen mot Utby, förbi det gamla Överskottsbolaget (som du då har på höger sida) och sväng straxt därefter in till vänster. Då ser du bl.a en bilmekanikerfirma på höger sida. Fortsätt rakt fram tills du ser både parkering och fotbollsplaner.

 

Vissa dagar och kvällar spelas det fotboll på Kviberg, men området är stort och många fotbollsplaner finns det – så visst finns det plats även för oss!

 

AKTIVITETER:

- Tipspromenad

- Rus och bus för våra mopsar och mingel för människorna.

- Var och en tar med sig det han/hon vill grilla eller fika. Det finns bara några enstaka bänkar på området så ta gärna med någon filt och/eller stol att sitta på om du vill det.

- Vid varmt väder – ta gärna med badbaljor till våra mopsar att plaska i. Det brukar uppskattas av de flesta! Vatten finns vid några kranar på området.

Dagen avslutas med att utse Årets Mammagris ! Det gör vi genom ett Mopsrejs och förutom ÄRAN så blir det även pris till vinnaren!

 

Även andra hundraser får så klart följa med som sällskap! 

 

VÄLKOMNA!

 

*FnattFnatt* från Sture - som ligger i rejs-träning *fnrr*

 

30 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Stolle-promenix med Mirran !

Både igår och idag har jag varit ute och promenixat med min bästa mopskompis Mirran! Och under båda dessa dagar har Mirran hittat till 1 å samma doftpunkt på marken. Det är alltså 1 doftpunkt som hon blir alldeles stolle-galen av *fnrr* Hon blir så till sig i pälsastassen av denna doft att hon rullar sig å har sig å fnyser å fnöser å gnuffsar å frustar...Det ser till och med nästan ut som om hon slår knut på sig själv ibland. Kolla själva *fnrr*...

Vad det är för något har jag inte 1 susning om eftersom att jag inte märker nån speciell doft just där. Uhum. Men förhoppningsvis så blir det 1 promenix för oss även imorron och då ska jag minsann sniffa! Mmmm..för jag måste ju få veta vad det är jag missar, menar jag. Uhum!

*FnattFnatt* från Sture

26 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Min blivande sambokisse SOL-BRITT !!!

Är det inte det ena så är det det andra och nu ska jag visst få ännu 1 sambokisse i kojan också. Huffa! Alldeles nyligen så vandrade ju min förra sambokisse Brynolf över regnbågsbron, vilket har gjort att Torsten-katt har känt sig väldigt ensammen. Hur man nu kan göra det med MOI i kojan...Uhum! Men hur som helst. Matte velade om hon skulle skaffa 1 raskatt (siames) eller 1 bonnekatt, men till slut så bidde det alltså bonnekatten SOL-BRITT!

 

Men Sol-Britt är ännu för liten för att flytta hem till oss på 1 tag så till dess bor hon kvar hos mamma Mizan å sina syskon på Göteborgs Djurskyddsförening. Här är 1 bild på mamma Mizan och Sol-Britt...

...och här 1 bild på Sol-Britt, alla syskon å mamma Mizan. (Det är Sol-Britt som ligger på rygg och blir lite tvättad)

 

Vem som är pappan till kissebarnen är det ingen som vet, men mamman heter alltså Mizan. Hon är 1 kisse som inte har haft det så lätt här i livet. Levt ute och farit illa. Troligtvis dumpad för länge sedan. Men till slut så var det ändå någon snäll 2-bening som "fångade" in henne och körde henne till djursjukhuset. Därifrån fick hon sedan komma till Göteborgs Djurskyddsförening där hon födde sina kissebäbisar. Och 1 av dem är alltså min blivande sambokisse Sol-Britt som flyttar hem till oss i slutet av juli. HUFFA! Fast...liiite söt är hon väl då´rå *fnrr*...Eller hur?!

 

Och från det ena till det andra så visade det sig att 1 av tanterna som jobbar på katthemmet har 1 MOPS också. Jomenvisst! Och naturligtvis fick vi leka lite och några smårejs bidde det också. Han heter Moppe och självklart tipsade jag honom om kommande mopsträffar å allt annat som är väsentligt att veta här i livet. Här är 1 bild på oss 2...(Moppe till vänster och jag till höger)

Ps..Till er som kanske undrar så har även mamma Mizan fått 1 ny koja! Men hon flyttar inte ännu - Sol-Britt och hennes syskon måste ju bli större å flytta först. Men sen så kommer hon alltså att få flytta till 1 egen inomhuskoja, hon också!

Huffa huffa...vilken dag asså...men nu är jag så trött å tänker sova 1 stund så...Hejsvejs å på återuffande!

*ZzZZZzzZZZzzzzzzzz...* / Sture

23 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Midsommardagen..

I vanlig ordning så missade matte att knäppa några kort igår när det var midsommarafton å allt. Huffa! Men det gör egentligen inte så mycket eftersom att jag ändå har några gamla kort att visa *fnrr*

Jag hoppas alltså på att jag blir plåtad med midsommarkransen runt knorren idag istället. Och i väntan på det så får ni hålla till godo med 1 RÅSA blomster...

Men till skillnad från 2-beningarna så är jag inte direkt förtjust i sill å potäter samt jordegubbar som de åt igår. Huffa! Nä, jag fick 1 MÄRGBEN att gnuffsa på istället. KALAS! Men på bilden här nedan så är det 1 Willystek jag gnuffsar på och 1 sån är inte heller helt fel. MUMS! (På bilden är jag bara 1 liten pupp, men gillade alltså gnuffs redan då..)

Vad som händer idag vet jag inte riktigt eftersom regnet kommer å går till å från här i mitt Gbg. Men händer det nåt skojsigt så återkommer jag å uffar, så klart!

*FnattFnatt* från Sture

21 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Semester i kojan!

Idag är mattes första dag på semestern och utanför kojan ser det ut som att det håller på att blåsa upp till regn. Uhum. Men det gör egentligen inget för både matte å MOI har hellre regn å kyla än 30 grader varmt. Hepp! Fast tyvärr blir det ingen semesterresa till Svalbard i år heller, men 1 liten snörejsarbild på MOI kommer här ändå!

Matte har delat upp sin semester i 2 delar och har alltså sina första 3 veckor nu. Resten kommer i slutet av juli å början av augusti. Vad vi ska göra nu under den första delen? Tjaaa..förutom att matte ska på Ullevi och lyssna på Springsteen så ska vi även åka upp till 08 1 liten sväng. Mmm det är tydligen 1 gäng 4-beningar som ska dansa där på nån Världsvinnarutställning har jag hört. Nåt annat? Joooo jag ska gå på 1 kulig KURS också! Det ska bli sååå skoj och alltid lär man sig nåt nytt å spännande. Och mååånga gotter får man dessutom! Men mer än så är alltså inte planerat..ännu.

Vad ska alla ni andra göra på er semester, tro?

 

*FnattFnatt* från Sture

18 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer
Pingelbesök i kojan...

...är precis vad jag har hela långa helgen. Jomenvisst! Det är min bästa mopskompis Mirran som hälsar på hos mig under tiden som hennes kojpersonal är i Skåne-landet 1 liten sväng. Se så stiiilig hon är asså...

 

Och som den Gentlemannen (uhum) jag är försöker jag roa Mirran så gott jag kan. Idag har vi bl.a varit ute i skogen och fnattat 1 liten sväng...

 

Men ibland tar orken ut sin rätt och vi vilar lite. Också *fnrr* Just nu ligger vi och slappar lite i väntan på fotbollsmatchen och KYCKLINGEN! Jodå...har man pingelbesök så är det 1 självklarhet att bjussa på favvo-gotten, så klart!

Jag har med andra uff 1 jättekulig helg med mycket rejs å bus å sniff just nu, vilket kan behövas med tanke på saknaden efter Brynolf...Så jag vill på detta sätt tacka för alla snälla och omtänksamma uff som har skrivits i min Blogg och i Gästboken. Tack kompisar!

*FnattFnatt* från Sture

 

14 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Vandring över regnbågsbron

Idag är jag lissen....

Min lilla sambokisse Brynolf har vandrat över regnbågsbron. Hon blev hastigt dålig och fick åka till Västra Djursjukhuset igår där hon blev inlagd. Senare på kvällen plingade fabbo Veterinär och sa att det inte fanns så mycket mer de kunde göra. Allt gick så fort. Så matte åkte dit...och Brynolf fick lungt å stilla somna in i hennes famn.

Så här såg 1 liten Brynolf ut när hon bara var 6 veckor...

...och liten bidde stor och såg då ut så här;

Brynolf blev 8 år och var den allra snällaste liten kisse som fanns. Så snäll mot allt å alla. Hon var dessutom 1 social å busig kisse som älskade mat å värme - och tillsammans med mig och Torsten-katt så hjälptes vi åt att väcka matte varje dag kl. 6.

Men nu får Torsten å jag fortsätta vårt samarbete själva. Brynolf är åter piggelin, men fnattar istället runt på andra sidan regnbågsbron tillsammans med Siivert å Drutten och alla andra små missemånsar. Jag hoppas att ni har skoj allihop!

..även om vi saknar dig jättemycket här i kojan, Brynolf!

1 Stort Tack till rott-Almas mams å fabbo Veterinär Anders Furvik för all hjälp å stöd!

 

*Uff Uff* från 1 lissen Sture

9 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
ASSÅ...

...ibland (läs; väldigt ofta) är min matte betydligt mer förvirrad å kockobello än vanligt! Vad hon har gjort denna gången? - Jo, för 1 tag sedan vann hon 1 liten peng och för den köpte hon 1 lyxvariant av 1 fläkt som hon skulle ha här i kojan när det var varmt. Helt perfekt om ni frågar MOI! Men vad tror ni händer? Jo, när rott-Almas mams kom på besök igår så frågade hon hur fläkten har funkat nu när det har varit så varmt. - Fläkten, utropade matte...DEN har jag glömt att använda! Asså..asså..asså..här har det varit tokvarmt både ute å inne jättelänge och så har matte inte använt fläkten 1 endaste gång. Fläkten har alltså stått på 1 pidestal mitt framför nosen på ´na och ändå har hon glömt att knäppa på den..HUFFA!

Men NU står den på golvet å är igång heeeela tiden å gissa om jag NJUUUUTER..

 

Fortsättning på gårdagens stora problem --> Tjyveri av MIN biabinge! Uhum..ja asså..i bloggen från igår så uffade jag ju om att mina sambokissar hade lagt beslag på MIN biabinge. Och nu..NU är det rott-Alma som har tjyvat den. Så vad ska jag göra NU då? HUUUU!

 

*FnattFnatt* från Sture

5 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Mina sambokissar...

...har tjyvat MIN biabinge...HUUU! Vad gör jag åt det?! *UFFS*

 

Och under tiden som jag väntar på många kloka svar så kommer här 1 liten Favorit i Repris. Det är 1 bild på rott-Alma som badar å skakar bort några vattendroppar ur pälsastassen...

 

Själv tar jag 1 liten siesta för tillfället. I soffan *uffs* Så...väck mig inte med kameran matte, tack så mycket! OM nu inte sambokissarna har behagat att lämna MIN biabinge ifred, förstås...

 

*ZzZZzzZZZzz*.../ Sture

4 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Rejs på Kviberg !

Idag var det den första söndagen i månaden vilket betyder att det var mopsrejs på Kviberg! Fast..åjåjåj så varmt det var asså. HUUU! Tur att Mirran kom på 1 sån smart idé innan rejset, uffar jag bara. Vad hon kom på? - Jo att ta med sig sitt badkar! Hon är 1 smart pingla denna Mirran! Själv plockade jag ur alla leksaker ur min leksakslåda och tog med den - och den funkade visst utmärkt som pool, den också!

Här stajlar Mirran i sitt badkar...

 

..och här står Erik, Ester och MOI i kö för att också få bada!

 

Att även dricka vatten är viktigt såna här hottiga dagar. Mmm så det är bäst att jag håller lite koll så att alla dricker som de ska, menar jag. (Från vänster; MOI, Ester, Erik och Mirran)

Men trots att det var oliiidligt varmt så var det ändå skojsigt på Kviberg idag. Att få rejsa lite, softa i skuggan, få kagg av snälla tanter, bada i små badkar och sniffa pingel..Mmmm då är livet på topp, må jag uffa!

Har det varit lika varmt hos er andra 1 dag som denna, tro? Och alla ni som var på dans (huffa huffa i denna värme)..jag hoppas att ni också hittade lite skugga nånstans! Psst..och självklart hoppas jag även att det gick bra på dansbanorna för er alla, så klart!

 

*FnattFnatt* från Sture

1 Juni 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida