Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Filmen om det blå spöket

För länge sedan spelades 1 film in på MOI och 1 blått spöke!

Handlingen; Jag får syn på spöket och...                                               Tryck på "Play-knappen" för att se den spännande fortsättningen!

Statisterna i filmen är; Tant Asta å hennes husse samt rott-Alma å hennes mams. Själv har jag ju så klart huvudrollen *fnrr* - och här kommer filmen;

Psst; Glöm inte att sätta på ljudet......*fnrr*

 

*Uff Uff* från Sture

 

25 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 10 kommentarer
Testing Testing....

Min otekniska matte håller på å försöker lägga in 1 film på MOI. Jag tror inte att hon lyckas nåt vidare, men ser ni nån film så glöm inte att sätta på ljudet i datorn *fnrr*

ÅJ det funkade visst! Så ääääntligen har matte lärt sig hur hon ska göra, med andra uff. Tror hon i alla fall..uhum. Så OM hon kommer ihåg hur hon gjorde så ska jag se till att fler filmer på MOI läggs in här på Noggen framöver. HepP!

 

*UFF UFF* från Sture

24 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Slit å släp...

Mina sambokissar Torsten å Sol-Britt tycks gilla läget i kojan nu när jag är ute på 1 uppdrag å de får göra vad de vill. Uhum!

 

Själv är jag som sagt å uffat inte hemma i kojan. Var jag är nånstans? - Jo, jag är hemma hos rott-Alma där jag ska barnvakta henne nu när min matte börjar jobba igen efter sin semester. Slit å släp, med andra uff. HepP!

Hur matte ska ta sig upp imorronbitti utan hjälp av MOI vete 1000-an, men förhoppningsvis tar Sol-Britt över mitt jobb som matte-väckare. Hon är visst bra på det har jag märkt, den lella Sola-Brittan...*fnrr*

 

*FnattFnatt* från Sture

20 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Den Gröna Talande Herren !

Tidigare har jag ju uffat om att jag vann 1 tävling inne på MopsMaffian som fröken Irma å hennes lillhusse ordnat - och idag kom PRISET som jag vann!!! Fröken Irma uffade att priset var 1 Grön Talande Herre...

..och vad kunde det vara för något???

- Jo, den Gröna Talande Herren visade sig vara 1 GRODA. Desutom låg det 1 GOTTEPÅSE i paketet också!!!

Först började jag leka å gnuffsa med grodan som var megalattjo, men...sen började den prata! ÅJÅJÅJ va jag uffa först *fnrr*, men sen blev grodan tyst igen å jag kunde börja snutta på den. Snutt! Snutt!

Vad grodan sa? Jo den uffa; I löööööööv you! *fnrr*

- TACK så jättemycket fröken Irma, lilla Kerstin å lillhussen!!! 

 

*FnattFnatt* från Sture

19 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Sniff..Sniff..Sniff.....

Idag tog jag med mig matte upp i skogen 1 sväng för att jag ville sniffa efter kantareller. Men...fortfarande lyser alla svampar med sin frånvaro. Uffs! Inte ens 1 endaste flugsvamp kunde jag sniffsa mig till så långt trubbisen nådde. Jaaa asså inte för att jag sniffar efter såna farliga svampar också, men ändå liksom. Uhum!

Är det någon annan här på Noggen som har hittat kantareller ännu, tro?

Fast i vanlig ordning hade matte med sig kameran...HUUU!

Och lite sniffande bidde det också - dvs det bidde gottesök istället...

Vad som händer imorron vet jag inte ännu, men jag ska i alla fall se till att matte kommer ut å rastar sig lite *fnrr* och förhoppningsvis så blir det i skogen!

 

*SniffSniff* från Sture

18 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Min park å jag !

Jag har många mopsiga plikter här i livet och 1 av dem är att hålla ordning i MIN park. Jag sköter med andra uff om sådana viktiga saker som att uffa på spöken, p*nka över andra grabbars visitkort, spana på andra 4-beningar, ta mig 1 sniff på någon av dem mellan varven, se till att matte plockar upp efter mig då jag har gjort 2-an, uppdatera mig om vilka pinglisar i kvarteret som doftar ovanligt gott *fnrr* - samt att vattna alla stolpar, buskar å träd som jag kommer åt!

Alldeles nyss var jag ute på dagens sista kontroll å vattningsrunda...

..och imorronbitti gör jag om samma procedur igen! Är man ordningsmops i parken så är man. Jomenvisst! Fast det är klart...får matte för sig att vi ska ta morronpromenixen i skogen så tänker jag inte klaga. Parken står ju kvar även senare under dagen, menar jag. HepP!

*FnattFnatt* från Sture

17 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
HUUUU för kameror, uffar jag bara!

Min matte har i 3 års tid försökt att få till 1 stilig tryn-bild på MOI med hjälp av 1 kamera. Hon ska tydligen ha bilden till sin kommande tatuering. Ännu har hon inte lyckats. Enligt henne själv asså. Uhum! Själv tycker jag att jag är perfekt på ALLA  bilder, så klart! Fast hon är enveten, men jag är ännu mer enveten *fnrr* Se bara på bilderna som togs idag...

Det här blir väl bra?!

Eller är det 1 bild i profil du vill ha, matte?

MEH! Bestäm dig då! Jag börjar ju bli trött nu...

Men NU då? Bättre än så här kan det knappast bli, liksom!

Nähä. Du blev inte nöjd idag heller. Tråk-tant. Bläärph på dig!

Sol-Britt däremot blir lika glad varje gång matte plåtar hennes vita morris-strå *fnrr* Hon har tydligen inte fattat att kameran inte går att äta. I så fall skulle hon göra som MOI å börja protestera, menar jag!

*FnattFnatt* från Sture

16 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Ååhh så skoj och Ååhh så spännande!

För 1 tid sedan startade fröken Irma och hennes lillhusse 1 tävling inne på MopsMaffian. Tävlingen gick ut på att man skulle skicka in 1 bild på hur man sover. Den som hade värsta sovstilen skulle vinna. Vem som vann?

Tammm-taa-Rammmmmm Det gjorde MOI med följande bild;

Ååhh så skoj! Bilden togs när jag var 1 liten pupp och fick plats inuti min snuttesäck. Hur denna snuttesäck ser ut nu vill jag nog inte visa för den är ganska..uhum..söndersnuttad *fnrr*

Priset i tävlingen ska komma med posten. Det är visst något som är grönt och som kan tala, men det är inte en levande papegoja. Ååhh så spännande! Undrar vad det kan vara..Någon som har 1 susning?

*FnattFnatt* från Sture

14 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Balans å teknik

Att vara ute å fnatta i skogen under morronpromenixen är lattjolajbans, tycker jag - å det var precis vad jag gjorde imorse. Jag fnattade på lite nya platser där jag trodde att jag skulle finna 1 å annan kantarell, men det gjorde jag inte. Uffs! Däremot hittade matte några grejjer som jag kunde träna balansen på och här kommer 1 bild därifrån...

Vad som händer mer idag vet jag inte riktigt. Förmodligen kommer matte att försöka föra över videosnuttar på MOI från sin mobil till datorn, vilket hon inte lyckades med igår. Mmmm...jag vill ju gärna visa filmer på MOI här på Noggen, menar jag. Matte lyckades föra över bilder å musik från mobilen, men videosnuttarna gick alltså inte. Otekniska tanter, uffar jag bara!

 

1 litet tillägg...

Att jag har stolliga sambokissar är inget nytt *fnrr* - men frågan är inte om dagens stolleri ändå tar priset! Vad som hände? Jooo...lill-kissen Sol-Britt började SNUTTA på fabbo Torsten! JÖSSES asså!

 

Fabbo Torsten är 1 väldans snäll sambokisse, med andra uff. Här låter han ex.vis Sol-Britt gnuffsa på hans ena fladdris också...

...men själv brukar jag hålla mig på avstånd när Torsten kommer fnattandes. Fast det förstås...jag kanske ska börja snutta på honom jag också?! Vilken smart idé jag fick, må jag uffa! Återkommer när jag har provat *fnrr*

 

*FnattFnatt* från Sture

12 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Idag är det måndag i kojan....

...vilket märks eftersom att det inte händer så mycket. UHUM! Jo, jag har väl varit ute å fnattat samt retat sambokissarna här inne i kojan lite, men...Jag vill ju göra nåt lattjolajbans! Frågan är bara vad. Är det någon som har nåt kuligt tips att ge mig så här på 1 måndag, tro?

*FnulFnul* från Sture

11 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
1 Natt i Min Koja....

För 1 liten stund sedan vaknade jag av 1 2-beningstant som stod och yyyyylade på balkongen brevid min. Uffs! Så självklart var jag nödgad å uffa lite för att varna matte. Mmmm för man vet ju aldrig vad 1 sån yyyyylade 2-bening kan hitta på. Fast matte blidde väl inte sååå glad över att bli väckt mitt i natta, men jag blidde i alla fall nöjder över att få hoppa upp i soffan och vila trubbisen lite....

 

...ända tills Sol-Britt hoppade upp och ville göra mig sällskap, förstås. Kolla så hon siktade in sig på MIN tass...Huuuuu! Då blidde jag inte lika nöjder förstås. UHUM!

 

Men annars har dagen varit 1 lugn dag eftersom att jag inte får fnatta så mycket som jag vill pga min onda spira. Så jag har fått aktivera mig inomhus bäst jag kunde, med andra uff. Bl.a har jag sniffat efter kantareller som matte hade gömt i kojan. Jomenvisst! Och det gick riktigt bra - och för varje svamp jag hittade så fick jag 1 gotte. Mmmm det var som att leta efter gotter i kojan, men ändå inte. Typ.

Vad som händer imorron vet jag inte ännu, men tills dess hoppas jag i alla fall att 2-beningstanten på balkongen brevid har slutat yyyyyla...för nu är jag TRÖTT!

 

*ZzZZzZZzZZz...* från Sture

7 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 7 kommentarer
Min Dag i Dag.....

Idag var det äntligen dax för kantarellsniff i skogen! Men - inte 1 endaste kantarell så långt trubbisen nådde. De enda jag hittade var de som matte hade "planterat", men några vilda svampar hittade jag alltså inte. Huffa! Men, men...bättre lycka nästa gång för jag var nog ute lite för tidigt. Kantarellerna har nog inte hunnit växa till sig ännu med tanke på den torka som har varit, menar jag. Så fortsättning följer alltså vad gäller mitt kantarellsniffande! Däremot så hittade jag några hallonbuskar idag som jag kunde sniffa på istället *fnrr*...

Och inte nog med att jag inte hittade några kantareller - jag gjorde mig illa i ena spiran också. Fråga mig inte hur eller varför, men jag råkade visst fnatta till det lite när jag tränade balansen. Fast det verkar inte vara någon större fara. Men jag måste visst ta det lugnt i några dagar. Huuu! Nu när det har blivit så svalt å skönt ute. HUFFA! Så jag får väl roa matte med att grejja lite i 1 fotoprogram istället. Och här kommer resultatet. Det är 1 bild på MOI som togs idag - och som matte alltså har blekt å grejjat lite med i datorn...

Njaaaa...resultatet blev inte lika lyckat som modellen *fnrr* om ni frågar MOI, men så är matte 1 unikum på att vara oteknisk också!

Och nu ska jag ut på dagens sista p*nkrunda. I koppel. Huffa!

 

*FnattFnatt* från Sture

5 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Mopsrejs å Kantarellsniff !

Igår var jag på Kviberg och träffade några nya mopskompisar! Dels var det den söta lilla kavringspinglan Tjorven, dels 1 kulig grabb på 11 månader som heter Lotus och dels 1 grånad Gentleman som heter Bellman. Fast i vanlig ordning så strulade matte med kameran så det bidde bara 1 kort. Uhum! Fast här kommer det kortet. Det är på Bellman som är hela 11 år gammal!

 

Idag har det däremot regnat å blåst här i mitt Gbg så jag har mest varit inne i kojan. Fast det går att göra kuliga saker inomhus också! Vad jag har gjort? Jo, jag har sniffat in mig på kantarelldoften!

Och är det bättre väder imorron så har matte lovat att vi ska ut i skogen så jag får sniffa mera! Såååå alla kantareller - here I come!

*SniffSniff* från Sture

4 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Svalare väder och solsting..eller nåt. Uhum!

Idag när jag vaknade så var det äääntligen svalare ute. ÅJ så skönt, må jag uffa! Men matte drabbades visst av solsting ändå. Eller så har Hudik-ligans mams påverkat henne. UHUM! Eller så var det bara 1 tillfälligt ryck. Eller något annat. Det återstår att se *fnrr*

Vad som hände? Jo matte fick för sig att vi skulle ringträna, hon å jag! Asså..matte som aldrig har gått vänstervarv med MOI tidigare ville tydligen prova på det hela. Jösses, uffar jag bara! Hur det gick? Jotack..jag fnattade väl med tanten under varven, men sen när jag skulle stå staty så gjorde hon inte alls som jag ville *fnrr* Men här kommer i alla fall 1 bild på MOI med trött knorr å 1 lattjo ställning med spirorna..

Nåväl. Bättre lycka nästa gång. Och med "lite" mer träning så kanske matte blir bra på detta. Men bara kanske asså *fnrr*

 

*Uff Uff* å på återuffande från Stollen

2 Augusti 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida