Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Tenta o stress...

Hejsan hoppsan!
Just nu är jag mitt uppe i min hemtenta som jag skriver. Den heter "Ord tar längre tid att läka än blåmärken - en sociologisk studie över psykisk misshandel av barn" Erkänn snyggt!!! Men lätt är det inte. Ska skriva ett PM för ett projektarbete...puh... Så svårt med alla metoder, metodologier, intervjuer, etik, sociologiska teorier och begrepp..... Listan är lång.
Idag var det julmarknad i kyrkan! mysigt o trevligt!! Tack C och L-O för ett härligt samtal o C jag ser framemot en fortsättning... Väldigt intressant!
Sen bar det sakta hemåt, plugga o nu ska jag faktiskt gå en promenad.
I morgon är det 1a advent. Tänk... redan 1a advent... Helt tokigt!
Nu blev det inte så djupa tankar skrivna men dom hamnar för tillfälligt i hemtentan!
Till sist klämmer jag dock in ett: "Ifrågasätt auktoriteterna"
Den du!!!
Krams krams
29 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 1 kommentar
Bred dina vida vingar...

Bred dina vida vingar,
O Jesus, över mig,
Och låt mig stilla vila
I ve och väl hos dig.
Bli du min ro, min starkhet,
Min visdom och mitt råd,
Och låt mig alla dagar
Få leva av din nåd.

Förlåt mig alla synder
Mig rena i ditt blod.
Giv mig ett heligt sinne,
En vilja ny och god.
Tag i din vård och hägnad
Oss alla, stora, små.
Och låt i frid oss åter
Till nattens vila gå!
26 November 2008  | Länk | Dikt | 0 kommentar
Analysering pågår...

Jag har på sistone kommit på att jag är en människa som analyserar det mesta.... Vilket ibland kan bli väldigt irriterande. Jag analyserar relationer, varför gör han eller hon så... varför sa han eller hon så... o vad finns jag... Har nu börjat bli trött på mej själv och försöker sluta med detta i en viss mån. Jag tror annars att man lite missar själva livet o att bara leva. Det är ngt jag lärt mej av en nära vän... konsten att bara vara o leva i nuet... Ngt hon också påpekar då o då för mej "lev i nuet Anna" vilket är bra eftersom jag väldigt ofta är tre dagar längre fram i tankarna. Det är sällan vi unnar oss det och också vågar det. Att bara leva just nu... Kanske är det också svårt eftersom vi lever i ett samhälle som ständigt rör på sig o vi behöver ständigt fatta nya beslut. Men nån gång då och då, unna dig att bara vara, svara inte i telefonen o tillbringa den där stunden med nån du håller kär, eller kanske helt själv för en gång skull, o bara njut av att leva i nuet.
21 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 1 kommentar
Generation och ålder

Handlade ett av dagens workshopar om. Oerhört intressant får jag säga.
Särskillt när man som jag är uppvuxen i kyrkan och har lite andra värderingar och tankar om både äldre och yngre. Några kursare sa lite fördomar om äldre o nog för att jag förstår dom men det är väldigt sällan jag utsätts för dom. Vad bra man har det som har en möjlighet att umgås med dom flesta generationerna och har nära vänner i ett stort åldersspektra. Förstår också att det är svårt för dom att förstå att jag faktiskt har nära vänner som är mer än dubbelt så gamla som jag. Jag önskar nog att alla fick möjligheten att ha vänner i många åldrar för det ger så mycket. Idag har det varit mycket prat om detta även efter skolan då jag umgicks med mina nära vänner som är äldre!!! Prat om erfarenheter och svårigheten som finns ibland med att förstå varandra. Tycker allt detta är så oerhört intressant så jag skulle nog kunna skriva en hel avhandling men det blir det nog inte här.
Det var lite av dagens tankar!
Tack för idag....
18 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 2 kommentarer
hmmmm

jag har alltid så svårt att komma på en rubrik... dagens i-landsproblem, rubriker till bloggar.... En vecka har gått igen. Jag tycker dom går så fort, är det bara jag som gör det??? Är lite smått sur på min söta hund för han ville gå ut först 23.30 sen 03 och sen 06.30 i natt.... Lillmatte var så lagom glad då.... ;) Tur för han att han är söt! Nu inväntar jag mina päron som ska komma o hämta honom o äta middag. Den här dan blev lite konstig... har bara tagit det lugnt o verkligen inte gjort nåt förutom städat o diskat... på gott o ont...
I morrn väntar en hysterisk dag, som jag så ofta lyckas med, ibland undrar man ju vad man håller på med egentligen. Ska vara i kyrkan kl. 10 - fixa nattvard, 11 är det gdstj, kaffe o direkt därefter personalmöte. Kl. 15 ska jag vara i nästa kyrka - öva för att kl 17 sjunga på en gdstj där! Oj oj... men vad gör man inte för kyrkan.....
O sen är det bara att ladda om inför en ny vecka!
Skriver snart!
Här bredvid försöker jag visa min lite mera agro sida!!!
Kram kram
Ps. skriv gärna i gästboken så jag vet vilka som kollar här egentligen =) ds.
15 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 1 kommentar
Attans trattans!

Säger jag väldigt ofta nu för tiden! Men det är ett väldigt bra uttryck tycker jag, låter lite lagom käckt!
Sen sist har väl inte jätte mycket hänt. Söndagens gudstjänst var underbar att bara få sitta på. A predikade så bra så!!!
O sen har veckan flutit på. Min underbara hund Keso bor här vilket har inneburit hårdare schema och räknande av timmar. Men det har gått bra!
Ikväll var en mysig kväll på LIVE med kakbuffé o mys pys. Nu är jag hemma o i morrn blir en hektisk dag men härlig!
Skriver snart igen!
Kram kram
13 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 0 kommentar
Addicted to facebook...

Hej hej!
Jag måste nu erkänna att jag, som tidigare varit emot facebook, nu har blivit smått fast i det! Det är så lätt att hålla kontakten och bara chatta lite med folk! Underbart!!!!
Annars så har ännu en vecka gått. I måndags lyckades jag ta tre strukna C, tisdags inget speciellt, onsdags härlig körövning, torsdags fick jag sova hos A - mysigt....tack...., o idag har jag lekt med H!!! =) Så en lagom och mysig vecka!! I morrn är det Höstfest o på söndag får jag äntligen sitta ner en hel gudstjänst utan att medverka!!!! Första gången på jag vet inte hur länge =)
Nu ska jag snart sova för jag är helt slut!
Kram kram
7 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 0 kommentar
Kärlek...

"Kärlek är ett sökande efter sig själv, en längtan att verkligen komma i kontakt med mig och dig, att dela kroppar och tankar, att möta varandra öppet och utan baktankar, att bekänna och bli förlåten, att bekräfta och stötta det som är och det som var, att längta efter ett hem och en trygghet för att motverka de tvivel och den ångest som det moderna livet ger upphov till. Om inget annat verkar tryggt och säkert, om till och med det att andas är riskabelt i en förorenad värld, då jagar människor efter kärlekens vilseledande drömmar ända tills den plötsligt förvandlas till en mardröm."
(Beck & Beck-Gernsheim)
4 November 2008  | Länk | Dikt | 0 kommentar
Snurrigt värre!!!

Hej!
Det har varit en ganska snurrig helg. Vi hade gudstjänst på lördag den här veckan eftersom det var Alla helgons dag. Väldigt bra gdstj, mäktigt! Sen åkte jag med A hem, åt o tog det lugnt. Tack....
Vid 19 körde hon mej till J som hade tjejkväll! Mysigt och roligt! Tack för en trevlig kväll. Vid 02 åkte jag o C hem till mej och sov. Idag åt vi frukost på Espresso House, gick till Movieline o jag köpte Den lilla sjöjungfrun och Peter Pan! Disneyklassiker!!! Så mysiga! Sen gick vi på den nya Bondfilmen! Helt okey faktiskt fast jag tycker nog bättre om den förra! Men härligt att se en film där man inte behöver tänka och inte gråter floder. Hoppade några meter då o då bara!!!
Hem och har sett tv o film! Har varit förvirrad hela dan eftersom det kändes som att det var söndag igår o det var ju inte måndag idag så..... :S Snurrigt!!!
I morrn börjar jag en ny kurs, spännande. Tillämpad sociologi!
Ha det bra! Skriver snart igen!
Kram
2 November 2008  | Länk | Dagboksbös | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Anna Söderhjelm                                             Skaffa en gratis hemsida