Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Han är tillbaka" av Timur Vermes

150509

Denna lördagskväll i maj träffades vi i den fortfarande Blå Villan hos familjen Glanz. Det bjöds på Cava, ost och kex som förmingel. Huvudrätten gick i thailändskt tecken i form av en Pad thai med kyckling och till efterrätt serverades det en lemoncurd cheesecake. Efter att ha "catchat up" sen sist började boken diskuteras och det gick hett till på sina ställen....

Ikis: Valde boken på en rekommendation från en kompis till Wille. Trodde nog den skulle vara mer humoristisk men skrattet fastnade i halsen hela tiden. Förstår inte riktigt syftet med boken och är lite förvånad att den inte väckt större motstånd och debatt då det inte känns som ett ämne att skoja om. Tyckte inte om den alls och skulle inte rekommendera någon att läsa den.
Betyg: 1

Guggu: Dålig bok. Förstår inte syftet. Ingen behållning alls, skulle inte rekommendera den till någon. Idén är tilltalande men faller platt.
Betyg: 1

Karin: Förstår inte syftet med boken. Jävligt seg att läsa, lite pissdålig.
Betyg: 0,75

Sofie: Skitjobbigt språk. Tråkig. Förstår inte heller syftet med boken. Fanns en rolig mening i hela boken.
Betyg: 1

Jenni: Fascinerande att våga ge sig på ämnet. Gillade den inte alls. Långtråkig och tradig men skapar diskussion.
Betyg: 1

Malin: Det som var bäst med boken var omslaget. Vad var syftet? Konstigt språk, ingen läsupplevelse. Jag såg det som ett jobb att läsa ut den för att kunna vara med i diskussionen.4
Betyg: 1,5

Medelbetyg: 1,42

"Våren 2011 vaknar Hitler upp i centrala Berlin med huvudvärk. Det sista han minns är att han var med Eva Braun i bunkern, så förvånad inser han att staden inte ligger i ruiner.
Folk känner naturligtvis igen Hitler, men tror att han är en imitatör. Han gästar en tv-show och hans kommentarer tolkas som bitande ironi och blir ett Youtubefenomen. När Hitler blir förskräckt över bristen på övertygelse bland nynazisterna och skäller ut partiledaren, vinner han ett fint journalistpris - för sin satiriska exponering av fördomar. Karriären pekar spikrakt uppåt."
31 Maj 2015  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida