Heartgrains kennel
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Anjie

100126 Anjie har fyllt 2 år och har blivit stora damen =) I torsdags började hon löpa den lilla rackaren, jag som beräknat att det skulle dröja 1-2 mån till.

Jag hade tid för hjärt-,patella- och ögonundersökning på ons 3 feb, men det hade juh varit i senaste laget. Som tur var lyckades jag knipa åt mig en undersökningstid på en annan sådjursklinik i dag och me dlite knåpande så fick Anjie åka till Jönköping och veterinären med min pappa i fm.

Hon kom därifrån med tre intyg med resultatet UA =)=)=)

Nu kommer juh dock problemet med hanhund, måste juh hinna hitta en sådan också. Dessutom har jag juh lite krav också, vill juh att det ska vara hälsosamma linjer bakåt och även att han helst ska se ut att matcha lilla gumman.

Hade varit enklare med ngn jag känner, iom att jag har det snålt ekonomiskt och måste få be att vänta med att betala hanhundsägaren tills valparna är sålda. Men är man kräsen med valet utav handhund och vill att det ska kännas rätt så är man, o det tycker jag också att man ska vara.

Hoppas att jag ska hinna hitta ngt bra.. och att ngn är så snäll och ställer upp trots att jag inte kan betala vid 3 v ålder.

080330 En liten snabb uppdatering av läget :)

Anjie har nu sovit 3 nätter helt igenom utan ngr pölar eller högar på golvet. Skönt att slippa välja mellan att springa upp och ner som en tätting under natten, för att hon ska ut, eller trampa i kiss när man går upp och vara halvt ammoniak-förgiftad på morgonen. Det måste berott på att magen var i obalans som hon var så orolig på nätterna. Nu sover hon gott hela nätterna, gärna på halsen på en, som en liten livs levande boa :) Mysigt!!

Så med andra ord har Stomax-preparatet fungerat utmärkt. Det märktes redan efter andra dosen, då var hon helt normal i magen. KANON!! Men jag fortsätter ett tag till med det. Står att man helst ska hålla på minst 3 veckor för att låta magen verkligen få komma igång. Men det är helt klart ett preparat jag kan tipsa om. Finns i de flesta djuraffärer. Jag köpte en stor burk på 200g, vilket är mkt pulver iom att det är så lätt. Den kostade 186 kr tror jag. Men då har jag pulver för en lång tid och det är skönt att ha hemma och ta till om ngn hund blir lite taskig i magen, då kan man juh få ordning på magen snabbt och effektivt. Det verkar som om det smakar gott också för nu är det då inga tveksamheter inför att äta det :)

Tillbaka till pölar och högar. Tyvärr är det väldigt många sådana under dagarna. Ibland kan jag ge mig katten på att jag ska släppa ut henne jätteofta för att hon ska göra det hon ska ute..men det känns rätt hopplöst då hon flera ggr kommit in och satt sig efter 5 min igen. Men hon har helt enkelt inte förstått att man inte ska kissa inne ännu, vi missar för många ggr både att berömma ute och förhindra inne. Sen är det lite för läskigt väder ute i bland, så då är det skönare att sätta sig när man kommit in och ibland har man juh helt enkelt inte tid ute, för då ska det undersökas och busas och ätas den lilla snö som är kvar. Sen har juh lilla damen hittat torv i jorden som hon går och knaprar på och en massa annat gott.

I går tog jag mig faktiskt i kragen och började träna lite med lilla damen. Jag vet, jag borde gjort det tidigare men jag har inte kommit på ngt upplägg och allt har bara blivit ett enda jidder. Jag har dock låtit henne vänta innan hon får ta maten, men inte vetat riktigt vad jag ska begära så det har inte blivit ngt ordentligt av det.

Nu har jag iaf bestämt att vi struntar i "sitt" och då är det faktiskt skönt att inte gå valpkurs där detta "sitt" tjatas och tjatas! Men det är bara dumt att hålla på med om man ska ställa ut.

Så nu måste lilla damen stå innan hon får maten. Än så länge håller jag henne under magen tills jag säger varsågod. Det är lite obehagligt och jobbigt (inte så att hon tycker det är läskigt men hon reagerar på det och vill gärna flytta sig) att jag håller så, och det är nyttigt för henne att vänja sig vid det.

Sen har jag börjat klicka in henne, med hund mat. Så ska försöka ta målet mitt på dagen och träna med det under dagen i stället. Vill inte ge godis då de lätt hoppar över maten då. Så nu får hon hundmat i belöning just vid klicker träning. Annars vill jag helst jobba med berömm och leksak.

Jag ska försöka få igång henne lite i kamp med ett repben. Jag har ett riktigt litet ett. Hon kampar med Älva en hel del, men är litet försiktigare med mig.

Sen har jag även börjat träna henne på att stå på bordet. Igår gjorde jag dock ngt dumt. Jag har normalt sett en gammal skolbänk som hon får stå på där jag har hundarna då jag kammar dem om jag vill vara riktigt seriös (tycker nog mest jag borstar dem sittandes i soffan med dem i knät;) ). Men jag har iaf en bänk som är tänkt för hundarna att stå på. Anjie har fått stå på denna ngr ggr men igår när jag skulle träna henne så var det fullt med grejer på den (vi är väldigt duktiga på att lägga grejer på alla ytor som är lediga här hemma :) ). Så igår tar duktiga jag och ställer Anjie på soffbordet i stället.... soffbordet som jag sagt åt den lilla damen att hon absolut INTE får vara på, för man kan hitta henne där en gång i bland.

Nu lyfter jag istället upp henne där själv och belönar henne massor för att hon står där...hrmmm... mkt smart *hehe..ja,ja...jag får skärpa mig och INTE träna mer på soffbordet :)

Förövrigt så går allt fint med lilla damen, hon är söt som en liten prinsessa och käck till tusen :) Idag ska vi ut till agilityträningen och träffa lite främmande hundar och folk, blir nyttigt för den lilla tösen :)

080327 Anjie var hos veterinären i tisdags och vaccinerade sig. Hon var dock väldigt svullen i en halsmandel och jag bad honom titta på detta. Så först skulle han kika i halsen till Anjies stora fruktan. Hon skrek i högan sky men det gick juh rätt snabbt över.

Sen ville veterinären försäkra sig om att Anjie inte hade ngn feber och tempade henne. Detta var ännu värre, för det gick juh inte över så snabbt. Anjie skrek ännu värre men när jag kliade henne lite och pussade på henne och pratade lite lugnande med henne så lugnade hon ner sig.

Därefter var det dags för sprutan, denna märkte Anjie inte ens av.

Efter dessa hemskheter fick Anjie massor med skinka utav veterinären, och  det var juh SÅ gott, så sen sprang hon glatt runt och letade efter mer. Så hon kom nog därifrån utan ngr större men :)

Halsmandeln har krympigt markant senaste dagarna och är snart normal igen, skönt att det gav med sig och inte var ngt allvarligare.

Magen är dock lite upp-och-ner fram och tillbaka. Hon hittar juh alltid ngt att tugga i sig den lilla rackarungen. Fick tips av Lena, uppfödaren, om att ge Canikur. Tyvärr hade vårat apotek inte detta och jag måste då åka till Vetlanda för att köpa det.

Humm..nu fick jag precis en idé, kanske en från agilityn kan köpa det och ta med till träningen på söndag till mig. Själv åker jag aldrig åt det hållet.

Jag köpte ett annat preparat i stället, Stomax. Det säljs i djuraffärer bla. Det ska vara kanon, men just till valp vet jag inte.

Jag provade det första ggn i går kväll och jag tycker att Anjie verkade lite tveksam til det, för det var en halv tesked som skulle på maten. Jag var uppe med henne en gång i natt och då spruttade det på rätt bra när hon skulle bajsa, så då kändes det nästan som det blivit värre. Men samtidigt var jag juh bara uppe en gång i stället för tre så eg kanske det blivit lite bättre. Man ska juh ge preparatet minst 3 veckor så jag kan juh inte dömma ut det ännu, efter bara en måltid :)

Detta var faktiskt första natten utan ngr olyckor på golvet. Vi la oss vid kl 20 (trötta småbarnsföräldrar *hehe) och sen var jag som sagt ute med tösen en gång i natt vid 2.30. Sen fick hon gå ut och kissa kl 5.45 och inte en olycka, KANON!

Jag funderar på att ta med mig Anjie till söndagsträningen i agility. Jag har inte så stor motivation inför träningen och tänkte att jag kunde åka en sväng och ta med Anjie för att hon ska få komma ut i en ny miljö och träffa lite nya hundar, får se hur jag gör.

Anjie är anmäld till sin första utställning nu. Den går av stapeln 4 maj i Åseda. Vi får väl se hur det ska gå. Matte är juh inte så duktig på det där med utställning och inte heller på att träna inför utställning, men det är juh ett litet charmtroll jag har i snöret :)

Valpkursen tror jag att jag hoppar över. Den är på 7 ggr och jag kommer nog missa mer än varannan gång pga att jag jobbar sent och Matz jobbar kväll så det känns inte som det är värt det.

Visst vore det bra att gå, främst för socialiseringen och förmågan att hålla kontakt med matte och vara lugn i andra hundars närhet. Men samtidigt är det fel saker som man får öva på där, jag har andra saker på min prioriteringslista.

En av sakerna som tjatas mest är juh sitt..och jag vill inte att Anjie ska sitta så fort jag tittar på henne eller håller ngt i handen. Då vill jag juh att hon ska stå och visa upp sig. Detta tycker jag är svårt nog att lära in iaf.

Sen vill jag juh lära Anjie att tänka mer självständigt och inte följa mig i allt jag säger och gör. Visserligen kan man göra både och men jag som har svårt att få till träningstid vill nog helst fokusera på mina egna övningar...och härmed försöker jag stilla mitt dåliga samvete som jag har för att jag funderar på att skippa valpkursen *hehe

Nähä..nu ska jag ta tillvara på tiden. Älva sitter i badkaret och då är det tillfälle att passa på att ge först Anjie mat och sen de andra töserna. Älva äter nämligen alla hundarnas mat så hon måste vara upptagen med annat. Anjie äter Pyret och Bonnies mat så hon måste vara i famnen när de äter. Krångligt..men det går om man passar på när tillfälle ges...sen är juh kompostgaller otroligt användbara :)

080321 OJ! Vart har tiden tagit vägen...nu menar jag inte att tiden rusar iväg i ett väldans jehu utan jag undrar vart MIN tid har tagit vägen, min alldeles egna tid då jag kunde sätta mig en stund vid datorn och kolla lite hemsidor och skriva lite hälsningar och framför allt UPPDATERA min hemsida!

Ja det är väl bara att inse faktum, den tiden finns inte mer med en ettårig dotter och en liten cavaliervalp i huset. Jag får passa på att här be om ursäkt till alla som jag har försummat och tacka så hemskt mkt för alla fina hälsningar och mail och sms som har fått vänta på svar, TACK!!

Här är allt upp och ner och underbart på samma gång :) Anjie är en underbar och lite katig dam med glimten i ögat :) Hon  har redan blivit riktigt tajt med både Bonnie och Pyret och de ligger ofta och vilar tillsammans, när de inte busar förståss :) Hon har faktiskt fått igång Pyret en hel del och det är riktigt kul att se sin snart 8-åriga dam ränna runt som om hon vore valp igen :)

Rumsrenhet vet Anjie dock inte ett skvatt om. Jag får väl själv ta på mig skulden för det. Jag har nog missat lite för många pölar och korvar inne för att hon ska kunna förstå att det inte är tillåtet med sådant inne. Tyvärr är det svårt att hinna med att se allt då dottern tar en del uppmärksamhet, sen finns det juh en del annat att göra i ett hushåll också. Det underlättar inte heller att Anjie är en liten kissefia som går och småskvätter en del. Istället för att kissa en stor pöl på en gång så kan damen kissa tre ggr på raken istället, hon hinner väl inte sitta still tillräckligt länge helt enkelt :)

Får väl börja fundera på att plocka bort den fria tillgången till vatten, hon dricker väldigt ofta. Fast när jag gjort det på test så ställer hon sig och hoppar mot badkaret och vill i. Trodde att hon skulle ångra sig om jag faktiskt lyfte i henne en gång, för då skulle hon juh inse att det var juh där man blev duschad. Men inte då, hon gick där och slickade för fullt.

Tyvärr har lilla damen varit lite dålig i magen nu. Det började efter att jag hittade henne och Älva under köksbordet, ätandes Rufus mat som han lämnat. Det blev antagligen lite tufft för magen och hon fick lite diarré. Detta stabiliserade sig dock med ens men hon är fortfarande lite lösare än tidigare. Antagligen för att hon hela tiden är och norpar åt sig ngn bit av övriga damers mat. Får mata dem i omgångar och hålla den lilla damen då övriga äter.

Jag har försökt att stänga av lite här hemma, tex vid matning eller för att hon ska låta bli att bråka med Rufus om han har ngn tuggis eller dyl. Har då satt ett kompostgaller för dörröppningarna, men inte håller det en liten Anjie ute. Hon klämmer sig mellan väggen och gallret då jag lutat gallret LITE för att det inte skulle tippa så lätt. Nähä, då får jag väl ställa det tajt mot väggen då så får det väl rasa, då kanske hon håller sig därifrån. Och visst rasade gallret, rätt på den lilla damen som hamnade mitt under. Men hon kravlade sig ut och smet sen in iaf. Jag satte upp gallret igen med damen utanför och tänkte att nu fick hon sig nog en läxa och gör inte om det i första taget. Men joo då, det gjorde hon med ens och med samma resultat, gallret över henne , kravlandes ut och sen in. Vi gjorde om samma procedur ngr gånger till och snart insåg jag att den lilla damen tog sin lilla tass och petade på gallret tills det välte och lät det falla över henne, för vad gör väl det när man kan kravla sig ut och sen får komma in dit man så gärna ville :) Min lilla tuffing!

Hon är en mästare på hundspråk och är nästan övertydlig då hon ska visa sig underlägsen inför ngn större, främmande hundindivid. Hon kryper och åmar sig för fullt med svansen mellan benen. Ett tag trodde jag att hon var fruktansvärt vek och osäker. Men inte, för det är hon som rusar fram till de andra hundarna och hon ger sig inte även om de visar sitt missnöje. Då bara fortsätter hon att fjäska tills de mjuknar.

Lilla damen har börjat vakta lite här hemma också, hon skäller för fullt om det går en hund förbi gården och inte vill hon lyssna på matte om hon säger åt henne att sluta. Det är ofta som lilla Anjie inte vill lyssna på matte, vi får nog börja jobba på det där tror jag. Det är nämligen en självständig liten individ vi har fått hem, inte alls lika tajt som mina blenheimdamer.

Äter gör hon som en häst, hon riktigt slänger i sig maten, både sin egen och andras om hon kommer åt. Om sen den andra hunden morrar och hugger till mot henne för att hon ska låta bli, det är inget som berör lilla Anjie, inte om hon kan lyckas sno åt sig en liten matbit :)

Anjie har fått vara med lite överallt. Går vi ngnstans så ligger hon i Älvas knä i vagnen och sover gott, åker vi bil så får hon ligga med de andra damerna i bilen när vi går in och handlar el dyl. Hon har även varit med på jobbet och legat i bur med Bonnie. Inte ett pip kommer det från henne utan hon sover så gott och tungt så att hon knappt reflekterar över att man kommer och går. SKÖNT!

När hon skulle sitta ensam i buren på jobbet ett litet tag var det dock en helt annan visa..då var det mkt pipande och inget roligt alls, så det väntar vi nog med.

Nähä, nu får jag nog sluta skriva. Älva börjar tröttna, jag har kört apporteringsövningar med henne under tiden. Hon kommer med en boll, jag kastar iväg den och hon går och hämtar den, tänk att det fungerar även på människobarn ;)

Glad Påsk på er alla!!!

080302 Ojojojojoj!!!! Vilken resa och vad trött jag är men det var det absolut värt!! För nu sitter jag här med världens underbaraste lilla valp, Anjie (som jag tror den slutgiltliga stavningen blir).

Hon är så fin och go och käck!! En framåt valp som är mycket nyfiken och trygg i sig själv och har ett stort lugn och förmågan att koppla av även om det är rörigt runt om henne. Hon ser kanon ut med en kort, fin nos, en platt bred skalle och ett underbart tecknat ansikte. Kroppen ser fin ut och benstommen är rejäl. Sen har hon väl inte gett mig så mkt tillfälle att studera den ngt närmare då hon sällan står stilla tillräckligt länge för detta ;)

Just nu har denna lilla trygga varelse gått och lagt sig på "sin" dyna, hon har redan utsett sin plats, dynan jämte våran säng, där hon tillbringade natten. Älva sitter och klappar på henne och de är redan bästa kompisar.

När det blev lite rörigt här hemma när frukosten skulle fram och hundarna ut och morgonbestyren fixas så såg man att Anjie försökte hålla sig till Älva, men det var inte så lätt så mkt spring som det är i hennes ben.

Resan till Nyliden gick kanon!! Vi åkte från Eksjö 18.15 i fredags kväll när jag slutade jobbet och körde sen i ett sträck till Sundsvall, där vi stannade en kvart för att gå på toaletten, kissa av Pyret och Bonnie, som åkte med, och byta på Älva. Sen körde vi vidare och stannade bara en gång 7 mil innan Örnsköldsvik för att byta så att jag körde sista biten. Matz körde hela vägen annars, även hela hemresan!! TACK min älskade!! Jag höll mig dock vaken för att hålla honom sällskap.

Vi var framme i Nyliden kl 5.10 på lördagsmorgonen. Vi kissade av hundarna och la Älva i hennes vagnsbädd i baksätet så att hon skulle få sträcka på ryggen och sova lite skönare. Lilla Älva som varit SÅ duktig hela vägen och inte klagade ngt alls. Bara gnällt till lite då hon vaknade ngr ggr men som sen varit nöjd bara man gett henne välling eller pratat lite med henne. Hon tyckte tom att det var kul när vi mitt i natten drog upp henne för att byta blöja i Sundsvall :)

Sen skulle vi försöka få lite sömn, men jag fick inte en blund i ögonen och vid 7 gav jag upp. Då var det dags att ta upp Älva och komma i ordning innan vi tog oss bort till Anjie och Glance Ways kennel.

Väl hemma hos Lena så fick vi syn på vår lilla ängel och hon är den ljuvligaste lilla varelse!! Hon kom fram med ens och var så pussig och busig :)

Älva ville med ens ner till hundarna hon också och tyckte det var urmysigt att bli överfallen av alla valparna :)

Tyvärr kunde vi inte stanna så länge iom att vi var trötta och hade lång resa hem och Älva skulle hållas nöjd och inte bli otålig.

Kl 8.35 gav vi oss av från Nyliden med vår lilla Anjie och var SÅ lyckliga.

Första stoppet gjorde vi redan i Örnsköldsvik bara för att omorganisera allt i bilen. Det hade blivit rejäl oordning på vägen bland all packning. Matz plockade i ordning i bilen och kollade luft, vatten och tvättade av rutorna medans jag gick ut med hundarna. Lilla Anjie sprang glatt efter Pyret och Bonnie och brydde sig inte alls om att hon hade koppel på sig.

Nästa stopp blev i Sundsvall igen, på Max. Jag var tvungen att få i mig lite mat kände jag, så vi tog oss varsin burgare. Anjie fick återigen komma ut i koppel och var lika coll som senast.

Sista stoppet gjorde vi i Mjölby, men då bara för att kissa av hundarna.

Klocka 20 var vi hemma, Äntligen!! Men måste säga att detta var mkt tidigare än vi trott! Resan gick så smidigt. På hela resan kom det inte minsta lilla gnäll från Älva som tittade en del på Teletubbiefilm på vägen. Hon är underbar den lilla gumman. Anjie låg och sov gott större delen av vägen, när hon inte busade förståss. Det var aldrig ngn oro hos henne utan hon tog allt med ro.

När vi kom hem blev det förståss lite rörigt med allt som skulle in och Rufus som blev glad när vi kom hem o dyl (Tack Patrik för att du tog så väl hand om Rufus). Men Anjie var mkt nyfiken, framåt och ivrig att undersöka sitt nya hem mitt i allt kaos. När vi sen satte oss i soffan framför tv:n så ville hon komma upp och låg sen där och mös med resten av familjen.

Natten gick bra. Anjie låg på en dyna jämte sängen och jag stack ner en hand till henne. Hon ska få sova i sängen sen, bara hon blir så stor att hon kan hoppa ner från den själv om hon blir kissenödig.

Vi vill helst slippa kiss i sängen och Bonnie lyckades tyvärr med det många ggr när hon var valp. Hon hann inte riktigt säga till att hon ville ut innan kisset kom.

Så nu får Anjie ha sin dyna tills hon blir lite större. Detta tog hon dock med ro. Hon la sig med ens och somnade gott. Hon hade visserligen kissat på golvet två ggr i natt men det är juh inte så lustigt när man är så liten. Möjligtvis så kanske vi ordnar ngn liten hage för att begränsa hennes utrymme lite för att få henne att säga ifrån då hon är kissenödig, men annars kommer det juh med åldern :)

Hon sov gott nästan hela natten, jag var bara ute med henne vid kl 5 i morse och sen gick vi upp vid kl 7. Då fick hon också sin mat som hon slukade ivrigt.

Idag har hon busat med Älvas leksaker och försökt få med Bonnie på noterna och lyckades nästan. Bonnie är fortfarande lite tveksam. Älva och Anjie har dock kelat lite och jag har kelat massor ;)

Nu ska vi ta en lugn dag och försöka komma ifatt med sömnen lite och bara NJUUUTA!!

TACK ännu en gång Lena för en underbar liten valp!! Vi ska ta så väl hand om henne!!

 

080229 Yippie!! Yiii-haaaaa!! Jehuuuu!!! Oj, oj, oj!!!! Idag är det dags!!! I dag ska vi äntligen ge oss iväg för att hämta hem lilla Anjie!!

Vi åker i kväll vid ca 18.30 från Eksjö och kör sen hela natten för att förhoppningsvis vara framme hos lilla Anjie och Lena kl 8 i morgon :) Sen vänder vi direkt hemmåt igen, men får ta det i den takt det går med en valp och en 13 mån liten Älva i bilen.

Förhoppningsvis är vi hemma ngn gång på natten till söndag, så att vi får hela söndagen på oss att vila upp oss så gott det går. Man blir lite sliten efter att ha kört 200 mil!

Dagen började underbart med att Älva väckte mig med ett leende och en kram kl 7 och strax där efter kom ett gulligt sms från min älskade sambo som skrev att nu är det dags och undrade om jag var spänd inför resan :) Tack älskling!!

I går handlade vi lite proviant till resan. Frukt och lite nötter och choklad och dyl. Coca cola och en bunt energidrycker blev det också och en del färdigvälling och barnmatsbrukar till Älva. Kom dock på att vi nog borde ha köpt ngt mer matigt, för är inte så mkt öppet på natten plus att man kanske inte vill stanna för mkt om Älva sover. Men vi köpte iaf mackor och mjukost :) Kanske skulle gjort ngn pastasallad. Får se om Matz kanske kan göra det sen om jag hinner handla innan jag börjar jobba vid kl 14.30.

Sen inhandlades det även värktabletter...både Matz och jag knäckte till våra ryggar igår och hade rejält ont, TYPISKT!! Värst var det för stackars Matz som knappt kunde röra sig tillslut :( Men vi har hittat en bra värktablett som är suvverän i dessa fall, Diclofenac T. Den finns på apoteket och fungerar mkt bättre och mer direkt än de flesta värktabletter, men den är lite tuffare mot magen dock. Men äter man ngt samtidigt så tycker inte jag att  det varit ngr problem.

Min ryggvärk är så gott som över och Matz är betydligt bättre, skönt!!! Men tabletterna får åka med på resan för det finns väl risk för att den förvärrar det hela igen.

Jag ringde även försäkringsbolaget och tog en extraförsäkring på bilen så att vi har fri bärgning och hyrbil om det skulle hända ngt. Våran bil är juh inte precis ny, 11 år närmare bestämt, så man vet juh aldrig.

Städade av här hemma igår, äntligen!! Ska dock dammsuga, torka golv och skura badrummet idag. Skönt att ha det gjort när man kommer hem med en liten valp, blir juh fullt upp på. Man ska juh mysa och gosa hela dagarna ;)

Sen ska jag packa allt...och det är mkt som ska med och hälften har jag nog glömt. Rufus slipper vi iaf ta med oss nu för min underbara lillebror och hans sambo har erbjudit sig att komma hit och ta ut honom ngr ggr. TACK!! Ni är guld värda!!

Sen är det jobbet som väntar kl 14.30 till kl 18 och sen åker vi!!!! :)

Det är iaf skönt att jag har mycket att göra idag för annars hade denna dagen blivit låååång. Nu blir det fullt upp, fast frågan är väl hur disträ jag kommer att vara på jobbet *hehe Men det får de ta idag, kunderna :)

Nä, nu måste jag sätta fart för att få allt klart!! Nästa gång jag skriver är det med en liten valp i famnen :)

080228  2 Dagar kvar!! Oj,oj,oj... imorgon ger vi oss av och i övermorgon ska jag äntligen få träffa min lilla smula :)

Idag är det förberedelser som gäller..allt till resan ska inhandlas och packas och fixas så att det bara är att åka i morgon då jag slutar jobbet!!

080227  3 Dagar kvar!!.. och bara två dagar tills vi börjar våran resa :) I går var Anjie 8 veckor och gick igenom sin veterinärbesiktning utan anmärkning :)

Jag kan tänka mig att hennes syskon börjar försvinna till deras nya hem nu. Själv känns det faktiskt bättre än jag trodde det skulle göra. Jag trodde jag skulle känna stor frustration över att jag inte kunde hämta henne ännu, trots att hon är 8 veckor, men det är så nära tills vi ska hämta henne nu så det känns helt ok :)

Jag tror tiden kommer gå rätt fort fram tills det är dags nu, för idag jobbar jag em, imorgon så måste allt ordnas inför resan och på fredag jobbar jag em och direkt efter det åker vi :)

Igår plockade jag faktiskt fram valpsakerna och hittade både halsband och skålar och leksaker :) Känns skönt att ha det ordnat!

Det känns fortfarande rätt så overkligt att jag äntligen ska få min efterlängtade tricolourtik samtidigt som jag vissa stunder kan svalla över av lycka då jag inser att det faktiskt är sant :) Känns så spännande och ska bli så roligt att se vad det blir av denna lilla goding.

Nähä, bäst att slita mig från mina valpdrömmar och ta tag i dagen... fast man kan juh faktiskt drömma samtidigt som man sköter de vardagloiga bestyren ;)

080226  4 Dagar kvar!! Ja, nu är det bara 4 dagar kvar och en otroligt seg dag. Tråkigt och regnigt ute och seg efter en jobbig natt. Älva hade ont i magen skulle jag tro och vi var uppe nästan 3 timmar och trots det var hon uppe kl 7 i morse. Så nu är jag trött!!

Det blev inte så mkt fixat inne igår. Solen kom fram igen och jag ordnade lite i rabatten och räfsade gräsmattan och förberedde för våren :) Det var så underbart ute så man inte riktigt ville gå in när det var dags.

Min underbare sambo kom hem med en bukett med tulpaner till mig för att pigga upp mig lite, den gjorde underverk!!! Tack min älskade!!!! Kort i fotoalbumet :)

Ska iaf kolla igenom hundsakerna nu så att jag vet om jag har allt till lilla valpisen när hon kommer hem. Älva har precis somnat så nu ska jag väl hinna med en ordentlig genomkoll :)

080225  5 Dagar kvar!! I dag är det bara 5 dagar kvar, och nu känns det verkligen som bara :) Nedräkningen har verkligen börjat och jag börjar få lite resångest.

Jag ser verkligen inte fram emot den långa resan, den kan bli katastrofal om Älva blir grinig och om Matz och jag blir för trötta för att orka köra  eller att vi inte kan sova så långa pass som vi hoppas på. Men, men, det är juh bara en engångsföreteelse och det är väl bara att bita ihop och hoppas på det bästa.

Synd bara för det grusar lite av valplyckan, annars hade jag bara kunnat gå och njuta av att snart ha min lilla gumma här hos oss. Fast det gör jag allt för det mesta...går och njuter och planerar :)

Tänkte ta och gå igenom hundsakerna idag för att leta rätt på diverse valpsaker som kan vara bra att ta fram. Ett valphalsband, en matskål och lite leksaker ska iaf finnas om jag inte minns fel :)

Borde ta och städa i ordning ordentligt här i veckan för sen blir det lite annat man vill pyssla med på dagarna :) Det kan juh vara bra att röja undan lite saker som är olämpliga för valptänder också ;) Men så var det så härligt väder ute idag så tänkte att städningen fick vänta lite och att vi skulle ge oss ut i solskenet, jag skulle bara uppdatera hemsidan... men nu har solen gått i moln så nu har jag väl inga undanflykter för att sätta igång med röjandet :) 

080223 7 Dagar kvar!! Om en vecka borde jag sitta på väg hem från Örnsköldsvik med min lilla valp i knäet, trött men lycklig :) Hoppas nu bara att resan kommer att gå bra och hyfsat smidigt och att lilla Älva är medgörlig. Ska bli så skönt när vi väl är hemma och förhoppningsvis har fått sova ut lite..då ska jag bara njuta!! Så nu börjar nedräkningen och planeringen inför vår resa :)  

080219 Nu är det bestämt!! Fredag 29/2 beger Matz, jag och Älva oss ifrån Eksjö, då jag slutar jobba kl 18.30, och sätter kurs mot Nyliden utanför Örnsköldsvik för att hämta hem lilla Anjie. En resa på ca 200 mil t o r som kommer att ta oss minst ett dygn. Men det är vår lilla ängel mer än väl värd!! :)

Nu är juh största frågan hur sjutton jag ska få tiden att gå tills dess :) Kommer att bli extra nipprig efter tis 26/2 då valparna blir 8 veckor och eg är leveransklara redan då. Hur ska jag kunna vänta 4 dagar efter det tills jag får träffa min lilla ängel.

Nya koppel har införskaffats till alla cavalierer inklusive Anjie. Jag hade förut 9mm läderkoppel som är suvveräna. Tyvärr så har de en viss tendens att trassla ihop sig då man håller i fler än ett samtidigt, och när man nu ska ha tre st så var det dags att byta. Så nu blev det rundstickade nylonkoppel i stället. De är hyfsat tunna och glider lite lättare mot varandra så att det inte ska bli så trassligt förhoppningsvis.

Lilla Anjie får nog vänta med att börja använda sitt tyvärr, för haken är lite väl stor på det. Så hon får nog nöja sig med ett gammalt läderkoppel så länge, de är juh godare att tugga på så hon blir nog inte besviken ;)

Annars har jag allt till den lilla redan, vilken kan vara skönt. Men samtidigt är det juh rätt tråkigt för det är juh SÅ roligt att shoppa valpsaker!! Men det blir säkert ett och annat som inhandlas när hon väl kommit hem, för då har man juh en ursäkt till att ta med henne till affären och visa upp det lilla underverket ;) Att hon sen ändå kommer att vara med mig i djuraffären varje gång jag jobbar är juh en helt annan sak :P

Jag har börjat kolla upp ev valpkurs men brukshundsklubbens utbildningskommité hade möte först i måndags om vårens kurser så jag skulle få info så fort de hade ngt besked att ge mig.

Det svåra är bara att Matz jobbar skift...så jag kan juh bara varannan vecka kvällstid på veckodagar. Sen börjar Älva på dagis snart också, och då vill jag hinna träffa henne ngt också innan hon ska sova. Men får se vilka dagar det blir och hur det ser ut i förhållande till mitt kommande jobbschema.

Annars får jag träna själv och det gör jag väl helst eg. Jag har väl lite andra mål och metoder än vad kursledarna brukar ha iom att jag ska träna agility sen. Men den sociala biten vill man juh åt. Fast den kan jag väl iofs fixa på annat sätt också. Ja,ja, jag får se när jag får besked, hur jag ska göra.

Och nu babblar jag på om allt och inget bara för att få tjata om lilla Anjie. Bäst att sluta innan ni tröttnar alldeles...

080214 OJ! Vad jag är valpsnurrig...tror inte hjärnan fungerar alls för det är bara valptankar i huvudet och en stor längtan efter min lilla Ängel!!

Igår skulle jag bestämma träff med en bekant och sa att förmiddagar mån - tors nästa vecka är helt ok för mig. Det tog långt tid innan jag kom på att jag faktiskt jobbar mån och ons fm! Senare slog det mig att på tis fm har jag juh babysång! Så helt plötsligt så var det juh bara torsfm kvar :)

Sen var det dags att ta hundarna och Älva och gå till jobbet. Jag skulle jobba kl 14.30 och min sambo kommer direkt från jobbet i Nässjö och hämtar Älva utanför mitt jobb innan jag börjar. Jag var lite sent ute och småsprang ner till jobbet och stressade rätt bra. Jag gick och väntade utanför på mig sambo och undrade vart han tagit vägen då han var sen. 4 min i halv ringde jag honom och undrade var han var.

-På jobbet, svarar han undrande.

-På jobbet?!!

- Ja, men jag ska strax ge mig av nu.

Han fick slutligen förklara för mig att han slutar först 14.30 och jag börjar jobba kl 15 på onsdagar :)

Senare på jobbet, kl 17, så utbrister jag till våran praktikant:

-Men slutade inte du vid 16!!!!!

-Nä, jag jobbar till 18.

-Men, har du ändrat det?!!

-Nä, jag jobbar alltid till 18 på onsdagar.

Just det ja, det var juh onsdag..jag fick för mig att det var fredag!!!

Så jag får nog be alla i min omgivning att ha överseende med mig ett tag, nog för att jag brukar vara lite snurrig men det här är allt i överakant :) Tänkt att en liten valp kan göra en så snurrig, men så är hon juh världens sötaste också.. och väldigt, väldigt, väldigt efterlängtad!! Tänk, min alldeles egna tricolourvalp, det är knappt jag kan tro att det är sant!! :)

080212 Idag är det total lycka!! Idag ringde underbara Lena från Glance Ways kennel och sa att jag kunde få köpa valpen hon tänkt behålla själv!! TACK!!!!

Denna valp är från den kullen där jag hoppades på den lilla tri-tikvalpen som tyvärr redan var tingad. Det var två tri-tikar i den kullen och den andra tiken skulle Lena behålla själv. Nu är Lena så underbart omtänksam att hon låter mig få köpa hennes utvalda tricolourtik och jag blev självklart överlycklig!!

Så nu behöver jag inte ligga sömnlös på nätterna längre och fundera på om jag ska hitta ngn tricolourtik utan nu ska jag ligga sömnlös hela nätterna och tänka på min lilla "Snow Angel" :) Jag längtar redan tills vi får hem denna lilla tös!!

Jag har hela kvällen gått runt i ett lyckorus med ett fånigt leende på läpparna. Det känns så härligt underbart att jag snart ska få hämta hem min alldeles egna lilla tricolourtik!!!!

TACK ännu en gång Lena för detta förtroende!!!!!

För de som vill kika på underverket så finns hon på http://glanceways.se/ , Glance Ways Snow Angel!!!

Jag har även lagt in lite foton i mitt fotogalleri som jag har fått av Lena, TACK!!!

080206 Idag var det dagen med stort D..

I dag fick jag beslutet om den lilla tricolourvalpen. Tyvärr var det negativt för mig, de andra som tittade på henne föll givetvis som furor och bestämde sig för att ta henne, SUCK! Men huvudsaken är juh att hon får ett bra hem :)

Så jag får väl fortsätta att leta, det är bara så segt att kolla upp valpkull efter valpkull och inte hitta ngt av intresse... Att sen kolla planerade valpkullar där man ännu inte vet om det blir ngn liten tri-tjej och om jag i sådana fall får ta hand om henne, ja...det är rätt tungt det också.

080205 I morgon ska jag få besked om tricolourvalpen och jag hoppas verkligen på att det blir ett positivt besked för mig, skulle vara skönt att ha ngt annat att tänka på och glädjas åt. Men vi får väl se, antar att det är troligt att det inte blir så...

Ja,ja.. först ska jag se vad jag får för besked om tricolourvalpen i morgon och så får vi se vad jag ska hitta på sen... om det bara kunde bli i morgon nu, med en gång!! :) 

080204 Tricolour-valpen har jag tyvärr inte fått ngt slutgiltligt besked om ännu.

De som ev ska ha henne ska kolla på henne på onsdag och ge besked om de vill ha henne eller inte. Men det vet vi juh alla att när man väl hållit i det där lilla livet så är det näst intill omöjligt att släppa, vare sig man tänkt att man skulle ha en valp eller inte :) 

Om så är fallet blir det ett tråkigt besked till mig tyvärr. Men jag får väl helt enkelt söka vidare, något dyker väl upp någon gång...

080131 Ja, här händer det grejer. Jag har blivit erbjuden en liten tricolourtik från en uppfödare med samma syn på avel som jag själv har. Kombinationen är en kombination som jag själv absolut kunnat tänka mig att ta valpar ifrån och tänk och prioritering i avelsarbetet det samma som mitt.

Tyvärr är tiken eg tingad av ngr som dock tvekar. De har betänketid till söndag och sen får jag besked.

Sen måste jag givetvis se fler foton på valpen och se vad det blir av den men det låter MYCKET lovande.

Tyvärr finns den nästan 100 mil härifrån så att åka och titta på den är tyvärr ingen möjlighet.

Men nu först är det bara att hålla tummarna att de som tingat den inte beslutar sig för att ta den :)

14 Februari 2008  | Glance Ways Snow Angel - Anjie


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Heartgrains kennel uppfödare av cavalier king charles spaniel                                             Skaffa en gratis hemsida