Heartgrains kennel
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Rufus - Dons Its My Life

Rufus är en härligt glad, positiv kille med en skön style.Han tar det mesta med ro och sitter mest frågande och tittar på och undrar vad katten man har för sig då man försöker få honom att reagera. Men missförstå mig inte nu, det är mycket fart och bus i den "lille" (han väger 36kg). Han är alltid pigg på bus och upptåg. Ute är det full fart som gäller. Han är dock lika positiv till att hoppa in i bilen när vi ska hem från utfärden som han är när vi ska åka ut till den. Allt är roligt enligt Rufus. Det kan vara väldigt roligt när matte ska säga till på skarpen också och envis det är han. Så det gäller att vara tydlig i det man vill och helt "enkelt" vara ännu envisare. Rufus är en underbar hund med glimten i ögat och ett härligt humör, han är väldigt lätt att ha och göra med. Ett problem är dock vikten, Rufus förstår inte att han är en koloss, utan slänger sig glatt på en med hela sin tyngd. Han kan även, rätt som det är, fara ut mot en intressant lyktstolpe, som måste luktas på, när matte går och spatserar runt och har tankarna på något annat och då blir det ett rejält ryck i kopplet. Men han är som sagt en helt underbar hund!!Utställningsresultat

7/8-05 SKK, Internationell, Askersund
Öppenklass
Domare: Harry Tast, Finland

Blev inställd för mig då jag inte fick tag i ngn bil


3/7 -05 SKK, Nationell, Borås
Öppenklass
Domare: Michael Keeny, Australien

BIR+ CERT
(2 cert tagna på två möjligheter att ta cert, bara ett kvar :) )

Kritik: Extremly high quality open clumber dog. Head is superb. Good expression. Well shaped ears. Nice length of neck into well laid shoulders. Excellent made forequaters. Good body, keeps his topline on the move with correct clumber-roal. Extremly good coat and presentation. Very pleasent temperament.

Kommentar: Domaren kom fram, efter bedömningen och var helt överväldigad och tyckte Rufus var en helt otrolig clumber, att han var så vacker och hade ett så snyggt huvud och var så perfekt!! :)19/6 -05 SSRK,Gränna, Officiell
Öppenklass
(Rufus Officiella utställningsdebut )
Domare: Ewa Nielsen
CERT, BIR (Första certet på första möjligheten att ta ngt)

Kritik: Typ och helhetsintryck - Utmärkt! Maskulint, Kraftfullt huvud med bra uttryck. Bra bett. Utmärkt hals och överlinje. Normalt vinklad. Utmärkt Päls, kropp och benstomme. Rör sig bra från sidan, lösa armbågar fram. Välvisad.


28/5 -05 Club Show, Gränna
Öppenklass
Domare: Hans Rosenberg
Ökl 2, Hp, Bästa hanhundshuvud

Kritik: Utmärkt typ, maskulin hanhund. Bra huvud och uttryck dock halsskinn. Bra hals samt front och förbröst. Bra ben och tassar. Välkroppad! Bra ländparti samt kors och bakbensvinkel. För dagen i bästa päls. Rör sig med bra steg från sidan. Önskar mer stramhet i rörelserna.


5/5 -05 Inofficiell, Åseda
Öppen klass
Domare: Per Nilsson

BIG-2,Hp,BIR

Kritik:Typ,storlek,helhetsintryck-utmärkt. Vackert huvud + uttryck. Korrekt bett. Normal hals. Bra rygglinje + front. Normalt vinklad bak. Rör sig som han ska runtom.1/5 -05 Inofficiell, Skövde
Öppenklass
Domare: Jens Högsander

BIG-4, Hp, BIR

Kritik: Bra storlek och proportioner. Bra uttryck, något rund skalle. Bra öron, korrekt hals och över linje. BRa kors och svans. Utmärkt bröstkorg, tillräkliga vinklar fram och bak. Bra förbröst, rör sig oekonomiskt med inte helt parallella rörelser fram och tillbaka. Rullar onödigt mycket på grund av generöst hull.

Kommentar: Generöst hull! och jag som försökt att få upp Rufus i vikt för att han ska bli utställningsfin...där ser man. Rufus var seg i rasringen , men jag lyckades få honom att tända till lite mer i finalringen genom att använda leksak i stället för godis. Alla sätt är bra utan de dåliga.

23/4 -05 Inofficiell, Ödeshög
Vuxenklass
Domare: Hanna Cassel

BIR & Hp

Kritik: Maskulin hane av bra storlek men något på den tunga sidan. Korrekt bett. karakteristisk rullande gång men lös i armbågarna och ojämn i bakbensrörelserna. Vacker päsl och färg. Trevligt temperament. Välvisad.

Kommentar: Rufus skötte sig över förvänta då han inte blivigt utställd på 2 år. Sprang ordentligt och ansträngde sig för att stå still. matte var så nöjd.


13/12 -03 SKK, HUND 2003, Älvsjö, Stockholm

Domare: Hovila Tarja, Finland
INSTÄLLD för min del! Chauffören sjuk, IGEN! *suck det går troll i utställandet för mig8/11 -03, Officiell, SSRK, Åstorp, juniorklass

Domare: Svend Löverkjaer

INSTÄLLD för min och Rufus del pga sjukdom hos chauffören :(15/6 -03 Officiell, SSRK, Gränna (Rufus i inofficiell valpklass 2)

Domare: Britta Nordenstedt
Domare i BIS-finalen: Michael Gadsby

BIS2-valp, Hp, BIR-valp

Kritik:God könsprägel, utmärkt balans i huvudet, bra underkäke, bra ögon, bra skulderläge, passande benstomme, passande kroppsvolym, bra bakställ, bredd i korset, rör sig spänstigt och med god steglängd.

Kommentar: YES!!! Där satt den...matte blev överlycklig...och det blev även Rufus för han vann en boll som han stolt sprang runt med resten av dagen och visade upp för alla.18/5 -03 Inofficiell, Forserums bk, Forserum

Domare: Gunnar Strömbert

Bir-valp, Hp, utplockad bland de sju bästa valparna i finalen.

Kritik: Härlig typ. Fin benstomme. Står väl på alla fyra. Välvinklad! Bra huvud. Tillräckligt med nos. Fin läpplinje. Fin päls. Går med stil, även fram och tillbaka. Bär svansen fint i rörelse.

Kommentar: Rufus var lika duktig som vanligt. Men jag lyckades denna gång stissa upp honom lite innan vi skulle in så att det iaf var lite mer fart i honom och de ser man juh på kritiken "går med stil" så det känns jättebra! Däremot blev han lite mindre tålmodig när han skulle stå så jag fick ställa om honom vid ETT tillfälle...och det kan man juh inte klaga på! Matte lika stolt som vanligt.


10/5 -03 Inofficiell, Njudungs bk, Skede

Domare: Agneta Kappers

Bir-valp och Hp

Kritik: Maskulin, tilltalande hanvalp med härligt huvud och uttryck. Utmärkt kropp och stomme, mycket bra front, tillräckliga vinklar bak men är något kohasig, rör sig med bra steg.

Kommentar: Rufus skötte sig suveränt! Han är dock lite seg och svår att få igång ordentligt i traven. Redan påverkad en hel del av värmen (endast 15 grader, hur ska det bli i sommar). I finalen blev han först lite orolig då det bakomvarande ekipaget hojtade till och ville titta bakåt lite. Men när jag pratade med honom så sneglade han bara på mig och litade på mig att det inte var något farligt. Han stog som vanligt alldeles blickstilla då jag ställde upp honom!!! Matte är oerhört stolt över sin 6 månaders valp!!30/3 -03 Drive-In, Moheda

Hp och BIG 4-valp

Kritik: 4 månaders valp. Bra huvud, mycket bra hals och rygglinje, välvinklat bakställ, korrekt front, bra skuldra, bra kors och svansansättning. Rör sig ganska parallellt men mycket valpiga rörelser. Mycket trevligt temperament. Mycket välvisad.

Kommetar: Lite svårt att få Rufus i ordentlig trav, han var lite seg. Tappade tålamodet så smått när domaren tog 5 minuter på sig att titta på honom när han var uppställd, lite lång tid för en 4 månaders valp. Skötte sig för övrigt helt perfekt.

22/3 -03 Inofficiell, Mariestad

Bir-valp och Hp
Kritik: 4 månader. Vackert huvud och uttryck. Bra hals och överlinje. Välvinklad runt om. Utmärkt förbröst för åldern. Välkroppad, korrekt kors. Mycket välgående. Fint presenterad. Mycket lovande valp!

Övrigt: Rufus 1:a utställning endast 4 månader gammal. Rufus skötte sig utomordentligt, stog alldeles stilla och sprang på bra. Matte var JÄTTEstolt!


Övrigt

Rufus röntgenresultat har kommit, HD grad A, AD UA!!! YES! Inga anmärkningar på ngt med andra ord!


4 April 2006  | Länk | Rufus - Dons Its My Life
Pyret - Mustela K Gladiolus

071129 Idag är det en tung dag för kenneln och oss. Idag har Pyret fått diagnosen lindrigt till måttligt blåsljud på hjärtat. Jag var förberedd iom att jag själv lyssnade på henne härom veckan och hörde ett biljud. Senaste intyget på att hon var frisk är från 23/2 -07, för 8 månader sen.

Så nu är Pyret "pensionerad" och ska bara få njuta av livet så mkt hon bara kan. Än så länge är hon symtomfri och verkar inte märka av sitt hjärta och vi får hoppas att det håller sig så lång tid framöver. Det viktigaste för oss är förstås att Pyret ska få må bra så länge som möjligt.

Om man ska kolla på statistiken så är det ingen större anledning att stressa upp sig då 20-30% av sveriges cavalierer har blåsljud vid 5 års ålder och 90% har blåsljud vid 10 års ålder. Dessutom utvecklas tillståndet vanligtvis mkt långsammare där blåsljudet debuterar senare i livet än om det kommit i unga år. Sen är det juh faktiskt så att hanhundar som utvecklat sitt blåsljud efter 7 års ålder används i aveln även efter diagnosen iom att man anser att tillståndet då är åldersrelaterat. Tikar används givetvis inte pga den belastning som en dräktighet innebär för deras hjärta.

Nu ska vi smälta allt och sen fundera ut hur vi ska gå vidare i vår avel.

4 April 2006  | Länk | Pyret - Mustela K Gladiolus
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel är en mycket positiv dvärgspaniel som förekommer i fyra olika färger, Blenheim (röd-vit), Tricolour (trefärgad -svart-vit med röda tan tecken), Black and tan (Svart med röda tantecken) och Ruby (helt röd). Cavalieren är en hälig hund att ha som familjemedlem, den är mycket anpassningsbar och är med på det mesta. En cavalier nöjer sig fint med att vara en sällskapshund som får gå sina dagliga promenader och får hitta på lite bus med husse och matte i mellan åt. Den ställer gärna upp på att vara en agillityhund, ofta med stor framgång. Många cavalierer visar även framfötterna i lydnadsringarna och andra är riktiga skogsmullar. Cavaliern blir vad du gör den till. Vad du än gör av din cavalier så behöver den alltid massor av kärlek och den ger då minst lika mycket kärlek tillbaka!! Den behöver även en viss uppfostran och vissa regler att rikta sig efter, precis som alla hundar av alla raser. Daglig motion är också viktigt för att de ska hålla sig sunda.

En cavalier blir ca 30 cm i mankhöjd och får väga mellan 5,5 - 8kg. Cavalieren har en mjuk, silkig päls som fäller en del. Pälsvården är väldigt smidig. det räcker att kamma igenom öron och behäng en gång ibland för att motverka tovor.

I rasen finns det tyvärr besvär med blåsljud på hjärtat. Detta har vi i rasklubben börjat arbeta aktivt emot genom ett hälsoprogram som bla innebär att vi undersöker alla hundar som går i avel. Ett intyg på att hunden inte har något blåsljud får inte vara äldre än 8 månader vid parning och därför undersöks avelshundarna regelbundet. Avelshundarnas föräldrar får inte ha påvisats något blåsljud på hjärtat före 4 års ålder. Dessutom ögonlyses alla avelshundar.


Avelsporgram för cavalier King Charles Spaniel
Nya avelsregler from 2001-01-01.

Avelshane/avelstik skall vid parningsdatum ha uppnått en ålder av lägst 24 månader.
Avelshane/avelstik skall ha intyg om hjärta u.a. (utan anmärkning). Intyget får inte vara äldre än 8 månader vid parningsdatum. Lägsta ålder för officiell undersökning skall vara 24 månader. Undersökning utförd på yngre hundar skall noteras som preliminära undersöknings- resultat.

Avelshane/avelstik, vars ena eller båda föräldrar får blåsljud före 4 års ålder, får ej användas i avel.

Avelshane/avelstik vars ena eller båda föräldrar saknar hjärtintyg vid lägst 4 års ålder, måste själv uppnå en ålder av lägst 4 år och vid denna ålder, före parning, ha intyg om hjärta u.a. (utan anmärkning).


Avkommor till avelshane/avelstik som fått blåsljud före 4 års ålder åläggs avelsförbud. I de fall intyg om hjärta u.a. (utan anmärkning) konstaterats för avelshunden efter konstaterat blåsljud, upphävs avelsförbudet för avkomman. Ändring av diagnos för avelshund/avelstik skall ha skett enligt regler fastställda av SKK

Kullar som avlats i strid med SCKCS/SKK:s regler registreras hos SKK men åläggs avelsförbud.

Alla hjärtintyg skall utfärdas av veterinär med specialistkompetens och med av SKK anvisad metod.

Avelshane/avelstik skall också före avelsdebut (parning) ha intyg om ögon u.a.(utan anmärkning) vad gäller ärftlig ögonsjukdom samt intyg om knäleder u.a. (utan anmärkning).

Intyg på ögon och knä är rekommendation av SCKCS. Likaså rekommenderar SCKCS att avelshane/avelstik årligen upp till och med sju års ålder hjärtundersökes, även om avel ej längre sker på hanen/tiken.Cavalierens historia, mer om Cavalierens hjärtfel och om rasen finns på Svenska Cavaliersällskapets hemsida.


4 April 2006  | Länk | Cavalier King Charles Spaniel
Köpa valp från Heartgrains kennel

Enklaste sättet att få kontakt med mig är ringa mig på kennelns mobil 0736-43 63 59. Det kan också vara idé att titta på hemsidan under rubriken valpkullar för att se vad som är på gång. Som köpare till mina valpar vill jag ha folk som har tid för sin hund. Hunden ska inte behöva ligga hemma själv 8 timmar om dagen. En valp behöver succesivt vänjas vid att vara ensam och ska aldrig lämnas hela dagarna för sig själv. Man kan inte heller lägga över allt ansvar på ett barn bara för att det är "deras" hund. Det är alltid de vuxna som har huvudansvaret!

När man köper valp från Heartgrains Kennel så får man garanti på att avelshundarna är hjärtundersökta senast 8 månader innan parning och att de är ögonlysta. Eftersom kenneln är medlem i SCKSC så måste vi uppfylla deras avelsregler som bla. hjälper oss uppfödare att förbättra Cavalierens hjärtstatus. Dessa finns att läsa under rubriken Cavalier King Charles Spaniel.

När du köper en valp från Heartgrains Kennel så är den veterinärbesiktigad, vaccinerad mot valpsjuka, avmaskad och registrerad i SKK. Den har även en försäkring som gäller tills eran egen försäkring träder i kraft (dock högst till 12v ålder) om ni väljer samma försäkringsbolag som vi använder oss av.

Du får med ett besiktningsintyg, ett köpeavtal och valpens stamtavla vid köpet.

En valp kostar 11 000 kronor och handpenning på 10% tas ut när valpen är runt 5 veckor.

Med valpen får du även med ett kilo valpfoder, en bit av en fäll som luktar av mamma och syskon för att valpen ska känna sig tryggare och lite annat smått och gott.
4 April 2006  | Länk | Köpa valp från Heartgrains kennel


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Heartgrains kennel uppfödare av cavalier king charles spaniel                                             Skaffa en gratis hemsida