Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2023)
>>


Apport Apport!!

träningern ligger lite i vila!! inte bra .... jobbar så mycke så det känns som ja bor på jobbet hihih... är svårt att hitta ork att träna .. men det som är bra är att man kan träna inne och sånt som inte är så komplicerat.. i dag så tränade ja fot apport med både trä och metall ..

metallapporten gick super bra..(framsteg) så nöjd .. la den även på marken och han fick ta upp den och sitta fot.. försöker få bort tugget och i dag gick det väldigt bra.. ja får göra korta och snabba apporter då hinner han inte tänka på tugget.. =)

trä apprten gick super han börjar bli säker och vet vad han ska göra... tugget kommer när vi kör klass II .. hmm måste klura ut vad ja ska hitta på för att få bort det..... hmm

Pike va överladdad och fick tänka en stund.. nu sover han och ja ska titta lite på tv.. sen sova och upp och jobba ..IGEN!!!!

hej
31 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
Torsdags Träning!

igår så var vi på klubben som vanligt.. vi började med spår pike har bara spårat tre gånger innan .. så nu när ja börja tröttna på lydnaden lite så tänkte ja nu skör ja spår i stället. Pikes mamma är ju viltspår champinon så hoppas han har ärft hennes näsa.. =) när ja gick ut språt så var det inte så bra skogsmark var mäst sten och öppförsbacke.

sen ner på plan och träna lite lydnad rutan håller vi på med ett väldigt svårt momänt . svårt att veta om hunden värkligen fattar vad rutan är. nu har vi kört med klicker och target. vi får se när ja vågar ta bort den. men han spriner ut fin och så. sen körde ja lite fjärr också ett svårt momänt efter som pike slarvar han halv sitter. men det ska vi få ordning på. var väldigt mycke folk på klubben i går jätte kul så vill vi ha det varje torsdag!!

under lydnaden så kom ewa och sa du spåren... men gud vi höll på att glöma dom =) så vi traska i väng . pike tog upp spåret jätte fin spårnoga som tusan sen i första svängen så tappa han det och gjorde en cirkel sen hitta han det igen .sen på ett ställe så fick ja gå i mellan en sten och ett träd och när pike spåra där spåra han brevid där ja gick så när han gjort det så bakspåra han på den rätta vägen.. hummm men vi kom fram och det gick hyfsat för att vara fjärde gången..

sen gick vi ner och tränade lite till fick två bra platsligningar med olika hundar super nöjd. så skulle ja vilja ha det varje torsdag..

helt nöjd och trött efter träningspasset så åkte hem och somnade på soffan gick upp och la mig i sängen vid kvart i tio.. snacka om död!!!

nää nu måste ja ut med pike..

ok för er som undra hur tävlingen gick så gick det åt helskotta.. har inte så mycke mer att säga mer en LÖPTIK!

HEJ
22 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
belöning

dagens träning gick ganska fort vi hade bara två timmar på oss i dag körde igenom alla momänt inför tävligen i morrn och allt funkade.. så nu håller vi tummarna för att det går vägen i morrn.. LPI LPI vill!!! så vi körde med bra och mycke belöning. =)


se film i videoklipp
16 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
Torsdags Träning!

hallå!!!


Ja på våran klubb har vi torsdagsträning.. fri träning för alla=) Ja och Ewa plus våra flänga hundar tog oss dit som vanligt hoppades på att ha lite störning eller kanse se någon annan träna men inte det inte när vi kommer upp på grusvägen är bomen stäng..=( super tist i bland önskar ja att vi hade massa tävlings ekipage som tränade ihop och tävlade. vore så kul..

men som tur har ja Ewa vart vore ja i i min träning utan henne??? =)

Dagens träningspass vi började med platsligning med GÖMD FÖRARE hiihih Pikes första.. han var så duktig låg jätte fint medan Ewa gick fram och tillbaka och fixa till smilla.. sen måt slutet böjade han gnälla och böt ställning så då var det att läga om igen och gå.. men ja är hel nöjd ..
Sen efter det så gjorde ja en rak inkallning.. vi jobbar på att få mer fart och idag gick det fort.. framsteg!!

sen efter det gick ja tillbaka till träningen ja började med i tisdag.. fritt hopp sitt. och i dag så gömde ja bollen under gräs ungeför 4 meter i från hindret och gick tillbaka komenderade och han ut och komederade igen sitt och då kommer nästa boll från mig. allt gick super bra visade den gömda bollen bara en gång. han tveckade en gång i dag efter hindret men sen sprang han ut när han fick tänka =)
efter den gjorde han 2 helt prefekta sättande på rätt avstånd. så glad och nöjd!!

efter det så körde vi frittfölj och det gick bra efter ja fått sakt till en gång på skarpen. han blir lätt slarvig i höger sväng. så i dag fick ja bli lite sur. men då gick han som ett litet ljus. så typiskt varför ska man alltid få höja rösten för att dom ska akärpa sig. =(

sen träna vi apport både klass I och II går ju sisådär är inte helt nöjd han gör ju momänten men tuggar en hel del. är så tråkigt vet inte riktigt vad ja ska göra. eller vi ska ju fixa lite tygder på ena sidan på apporten. hoppas det funkar.

sen gjorde vi två ställande och två läggande under gång. för att se så han kom ihåg dom inte tränat det på ett tag. men det kunde han. tur =) sen efter det skulle ja sluta med fjärren. men den gick inte så bra första två gågenrna satte han sig upp sen helt plötligt kunde han inte sitt??? hjärnslåpp eller?? så vi fick traga tills vi fick oss ett sitt .. med lite hjälp från ewa så givk det till slut.. tror han var lite trött ..

nu ligger han ute i hallen avdäckad!! det är ett gott täcken av ett bra tränings pass.. =)

7 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
MASSA FILMER!!

Har uppdaterat en hel del tränings filmer i dag.. hitta gamla filmer sen pike var liten ca 6 månader och uppåt. jätte kul gå in och titta vetja..

Träningen rullar på i går var vi på klubben och träna i regn som kom från en helt blå himmel helt sjukt .. men det vart fint snabbt och vi kunde filma lite..
snart har vi tävling vi kämpar på efter vårtat sista 1 pris.. vågar inte säga att vi kommer vinna men hoppas går ju..
fick PM et i dag och vi är 18 startande hundar i klass I. puhh fy vad nervös ja blev.. men men vi får se hur det går .. det viktigaste är att vi tar ett I pris så vi får lpI och kan gå upp i tvåan..

är så trött på ettans momänt ska bli kul att göta lite andra saker.. har börjat lite lätt med hopp sitt och sedan fjärren.. men tar det lungt så länge vi tävlar i ettans momänt så vill ja inte att han ska blanda ihop det..

i dag har det regnat hela dagen har knapt kunat gå ut.. pike fick en promenad i morrse men sen så har han bara fått gå på tomten.. men han verkar inte brytt sig om det utan sitter på altan och vill in.. =)

i morrn ska vi in och träna hoppas på fint väder..

hej
4 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & anki liljeblad                                             Skaffa en gratis hemsida