Balkan Memories -08
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


Kommentarer

Nu har jag äntligen fått tummen ur r***n och satt bildtexter på bilderna i mitt Google Webalbum.

http://picasaweb.google.com/JayJ666/BalkanMemories08#

/Jonas
14 Januari 2009  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
Äntligen ....

så har jag blivit färdig med bilderna och dom är nu uppe för beskådning
på http://picasaweb.google.com/JayJ666/BalkanMemories08#

Jag har lagt upp alla där istället för här, därför att de visas i större format och blir smidigare att kolla igenom i bildspel.

Tack för att ni väntat och hoppas ni gillar bilderna.
5 Oktober 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Jobb jobb och lite jobb till


Jobbet tar rent för mycket av min tid just nu och jag kan inte jobba med bilderna på den datorn så förhoppningsvis nästa vecka skall det sista bli gjort så att allt kommer upp.

Tack alla som uthålligt håller sidan i minnet :-)

/Jonas
19 September 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Framkallning pågår ...

Ja fort går det inte men jag håller på att ta fram bilderna, snart skall allt vara uppe för visning :-)
25 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
Hemma igen

Jaha, då var man i kalla Sverige igen :-) Det blev två långa dagar i sadeln med nästan 1400 km i lördags och ytterligare 500 km igår.

Ville hem och få de sista tre dagarna av semestern hemma så jag höll mig på sk. gröna vägar (motorvägar) men det är helt ok genom Kroatien. Slovenien och Österrike då vyerna håller en lite distraherad, dock så blir där inte mycket mer än cykeln och jag sen genom Tyskland och då är det bara att bita :-)
Lördagen började, höll i och nästan slutade i regn och en temp på cirka 14 grader vilket ju inte riktigt är vad jag är van vid under denna resa så istället för en dusch sen på kvällen för att bli av med svetten så blev det en för att värma upp skinnet.

Söndagen blev en lugn tur upp till Rostock från Leipzig där jag sovit, vänta på båten 1,5 timme, åka båten cirka 2 timmar och sen 2 timmar över DK och skånska slätten hem till Bastarp.
Välkomnade mig själv hem med en öl och en cigarr på trappan :-) Skönt att vara hemma igen!!

Det har blivit ungefär 6000 km på 9 dagars körning :-)

Detta har varit riktigt roligt och verkligen gett mig mersmak för långköra pch ni kan tro det har vuxit fram planer i mitt lilla huvud under de timmar (vilka inte är få) jag suttit i sadeln. Nästa resa blir antingen Nordkapp eller Tjernobyl men bägge skall göras, det är säkert :-)

Som sagt så kommer alla bilder och filmer läggas upp de närmsta dagarna så återkom gärna.
18 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 3 kommentarer
WOW jag säger bara WOW

Jag har varit på Milankowici, Vares och Stupni Do genom att följa i princip Skoda Road precis som förr :-)

Men innan jag var sa långt så körde jag naturligtvis förbi Container fabriken (Camp Oden) vilket det faktiskt är idag igen.

Vägen som vi tog från Kladanj över Milankowici är dock nu så dålig så att den är i princip okörbar så jag tog vägen genom Olovo över den otroligt smala broen och sen sk. baklänges upp på OPet vilket minsann inte det heller var en dans på rosor, trodde aldrig jag skulle komma ner igen.

Att se denna OP plats igen nästan så som vi fann den då 1993 när vi stannade och sov i för kvällen byggt vindskydd på väg ner till Vares och dom hårt atsatta canadensare och svenskar som kommit ner redan var en fantastisk känsla, först tyckte jag det var tråkigt att inte huset vi byggde där stod kvar men sen efter lite tanke samlande så var det faktiskt skönt att denna plats nu var tillbaka som orörd så när som på vägen upp som jag tror pakistanierna fixade efter deras övertagande. Uppe vid uppfarten till OPet stod en Wolkswagen buss och två männ satte utanfor. Den ena kom fram direkt när jag taget bilden uppemot OPet och frågade pekande på min flagga där fram "UNPROFOR ??" ja 1993-1994 sa jag och då tog han min hand och sa att han var här då ocksa boende i byn och sa att det vi gjorde där var bra och väldigt uppskattat, något han alltid skulle minnas.
Efter detta sa tog jag vagen som vi körde ibland (igenom Milankowici och höger efter bron) vilket bjöd på härlig grusvag i cirka 1,5 timme ner mot Vares och till slut sa står jag där utanför Camp Valhall igen efter 14 år, och då är hela huset rivet =-I jag kör in på området snopen och nästan undrande om jag kommit fel men så är inte fallet. Jag tar lite bilder och sen går jag och snackar med ett par jobbare på sågverket som det endast är idag, två av de äldre kommer ihag tiden jag var där och visar samma uppskattning som mannen på Milankowici och det är ju jätte skönt att den skillnad man tyckte man gjorde faktiskt också märktes.

Jag tog mig vidare in mot Vares genom den där tunneln, fan jag kom inte ihag att den var drygt 500 meter lång, helt mörk, dålig väg och allmänt obehaglig :-)
Väl inne i Vares så stannade jag på den plats som ar mest närvarande i mitt minne överhuvudtaget efter mina missioner och det är där jag satt i tornet pa PBVn i 27 timmar för att vi skulle förhindra etniskt rensning och annat hemskt.
Här stannade jag i en timme ungefär, bara promenerade runt, tog bilder och fokuserade pa minnena och platsen.

Jag satte till slut mig på bågen igen för att ta den där vägen upp till Stupni Do, visste inte riktigt hur jag skulle känna det att komma dit igen men det var faktiskt en positiv upplevelse helt och hållet och det känns som livet går vidare även på en sådan skådeplats.

Nu var det bara strax efter lunch och jag kände att jag gjort vad jag kom för i Bosnien och längtade efter att omgås med familjen sa jag beslutade att köra ner till Visoko för att ta en titt på pyramiderna och sen dra norrut igen mot Bihac istället för Sarajevo och Split som skulle ge mig minst en dag till på bågen, alltså ifrån familjen :-) Sagt och gjort så hamnade jag snart i Visoko och tog mig ann klättringen för att se det man idag kan se av Solens pyramid, Månens pyramid och Drakens pyramid. Jag vet inte vad jag ska säga om det hela men det ser ju helt klart ut till att vara "man made" och då är det STORA grejor det här, man får nog vänta ett par år och se vad det är dom får fram i sina grävningar som pågick även nu när jag var där.

Vägen sen upp mot Bihac var kantad av antingen fantastiska berg och dalar eller mot slutet ett enormt område av tomhet, alltsa inga hus ingeting så långt man kan se, mycket märkligt!
Bihac blev riktigt illa åtgånget under kriget vilket syns emellanåt när man kör men inne i staden så håller ett stort restaurerande på att ske och en livfull stad håller på att växa fram.

Idag sa blev det 4 timmar körning tillbaka till Rovinj och nu ska jag tillbringa 4 dagar har med mina nära och kära for att sen dra upp genom Österrike och Tyskland mot våra nordliga breddgrader igen.

Bilderna och filmerna i stort som jag tagit kommer att läggas upp när jag kommit hem då det är väldigt dålig uppkoppling på det internetcafé som jag har tillgång till. Men naturligtvis så blir det en del smakprov upplagda här och nu på denna sida :-)
12 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 2 kommentarer
Bosnien, efter 14 ar !!

Och det syns att det gatt ett tag sen man var har sist men det ar anda slitet och en del utskjutet pa landsbyggden.

Efter en laaang motorvags resa vasterut genom Kroatien sa anlande jag sa till slut Bosnien igen och fortsatte snabbt min fard mot Srbrenik med stor forvantan att se vad som hant med Ba02 9é komp camp och byn forovrigt. Campen ar idag agt av ett stort akeri (100 bilar) men dom var snalla och jag fick ga in och ga ett varv med kameran :-) tanka sig att vagmalningarna i var RISK horna finns kvar.

Var sen upp en runda pa det narmsta OPét vi hade, otroligt att kora de branta vagarna igen som man skulle lara Alkevad att motorbromsa sig ner for med omvand rodervarkan pa PBVń :-D

Staden kandes som den vaxt och dar var en hel del nybyggt i centrum, dock sa var baren som vi alltid gick in till fortfarande kvar, jag tankte stanna for en dricka dar men hoppade det for att vara i hyffsad tid i Tuzla for att hitta boende.

I Tuzla stad var jag aldrig under mission da det var helt uteslutet enl. chefen men nu ar jag har och har hittat mig ett pensionat och som synes ett internet café, pensionatet var sa vanliga sa jag fick stalla @ń inne i baren :-)

Det kanns markligt att vara tillbaks och man vet inte riktigt hur folket ska reagera pa mig och varfor jag ar har, det ar ju inte deras basta tid som jag kommer tillbaka for att minnas men hittils sa gar det bra och imorgon blir det Skoda Road soderut.
10 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 2 kommentarer
Rovinj & familjen :-)

Igar startade med motorvag mot Zagreb for att spara lite tid infor de omtalat skona men tids kravande bergsvagarna fran Zagreb mot Rijeka.
Det var lite skumt att komma in i Zagreb efter dessa ar. Aven om dar inte vara direkt krig da 1993 sa kandes det slitet och fattigt vilket inte alls var kanslan nu, snarare tvartom kandes det fullt av liv och ljus, som en stad i Europa helt enkelt.

Efter detta startade nagot helt fantastiskt till mc fard, vagarna, bergen, dalarna, byarna och utsikten var helt otrolig i cirka 170km. Val nere i Rijeka blev det en pahittad lunch i form av 2 bananer, 2 pase chips och 1L vatten da jag inte ville in i smeten och langs ytter vagen fanns ingen restaurang, detta inmundigas med utsikt over Rijeka fotbollsarena och kustremsa.

Tiden hade sprungit ivag sa jag planerade att ta stora vagen sista biten tvars over Pula halvon till Rovinj och satte GPSen utan att kolla rutten =-I vilket resulterade i ytterligare 2 timmar bergsvagar med tung turist trafik ner om Pula, ni kan tro jag var sliten nar jag kom till Rovinj :-)

Det har blivit drygt 2600km sen i sondags och nu ska det bli skont med tre dagar bad, shopping .... ja turistande helt enkelt :-)

Ta en titt pa bilderna salange sa skriver jag igen om cirka tre dagar nar jag borjar min fard mot Tuzla.

Vi Hores :-)
7 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 2 kommentarer
Regn regn och regn

Sa har det tyvarr set ut storre delen av senaste tiden kanns det som men den lite kul har det blivit ocksa :-)

Igar borjade med en lite nervos promenad till den sk. sakra parkeringen for att hamta @n men det var lungt farbrorn satt dar sakert och hade min skonhet under uppsikt. Sen bar det av mot Oswecin dar bade Auswitz 1 och 2 besoktes med en illa maende kansla av hur grymma manniskor kan vara och bara en fraga i huvudet ....varfor och varfor just dessa manniskor, bilder kommer fran dessa besok kommer upp pa mitt webalbum eter hemkomst och framkallning.

Nar jag anlander till Auswitz I sa mots jag av tva glada @ ister fran kroatien som ar pa en liten 4 dagars utflykt och ska over Ungern mot kroatien precis som jag men dom har dock redan varit inne pa museumet sa efter en del @ och resesnack sa gar jag in och dom kor sin vag.

Det blir en riktigt skon tur ner over bergen mot gransen till Slovakien, sa som bara bergs vagar kan vara :-) lite pizzalunch i en by och gissa vem som kommer fran ett helt annat hall med gott twin ljud genom gatorna, jo just det Jura och Zec och trevliga som dom ar sa stannar dom och vantar tills jag kakat sa vi kan sla folje ner mot ungern och Balatone sjon, tankte vi innan varsta regnstormen slog till i bergen och gav oss 300km i konstant regn i hastigheter inte ens varda en moppe i mellanat. Detta slutade med att vi inte ens kom ur Slovakien utan vid 20:00 borjade vi leta boende da talt var uteslutet i det vadret, 21:30 hittade vi sa ett ledigt hotell efter 5 besok pa olika inom en radie pa 20 km (later inte mycket men det kanns som 100km nar omstandighaterna ar sadana) som otroligt nog var fulla mitt ute pa Slovakiska landsbyggden.

Idag var det sol .... NOT!! regn precis som igar och det var bara att dra pa sig ett trasigt Lundhags regnstall "Notering: Kop Mc regnstall, vandringstall funkar inte i 100000 vatten pelar tryck och fartvind".

Vi tog oss ner till Balatone och fick lunch dar med regnig men skon sjo utsikt. "Kust"vagen langs Balatone farde sen oss mot Koatien och tanka sig vid ungefar 15:00 sa kunde vi till slut dra av oss regnpalterna och kora i icke fladdrande gummiklader langre, sa skont vet man inte det ar forrens man gjort det ;-) Fick fina kurviga vagar genom byar och berg in i Kroatien och till slut Varaždin dar mina nya vanner bjod pa en Coca Cola och fixade ett helt ok hotell till mig for att sen fortsatta till de sina.

Nu dok dock Zec upp igen och tog med mig pa en liten pub runda inkl. internetcafe sa att jag kan ge er en uppdatering av laget.

Imorgon blir det en lugn 350km till Rovinj for att mota upp familjen och 3 dagars vila fran @n.

To my very good friends Zec and Jura, thankyou very much for your company and hospitality during the last two days. I will keep in contact via e-mail and dont forget to call me WHEN (not if) you go to Sweden so that I can repay your kindness. If you want to go to Nordcap next year contact me in time for planning :-)
5 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 4 kommentarer
720 km senare ....

sitter jag nu pa ett internet cafe i Katowice men dagen borjade i ett molnigt Swinoucsjie kl 07:00 och en fungerande GPS !?! Hade namligen problem med min Garmin 60Cx i fredags nar jag lade over min och persson rutter och sen forsokte dra igang navigeringen for se det ville sig inte alls, det blev bara "Ruttberakningsfel, for lite minne" och supporten pa Garmin fattade ingenting och visste inte alls vad det berodde pa och kunde inte hjalpa mig, da stallde jag den dar dumma fragan till killen pa supporten "maste jag vara i landet som rutten ska koras for att det ska funka" haha na det ska inte behovas blev svaret Hmmm aja sa var det tydligen for nu funkar den klockrent :-) Regn slapp jag dock de forsta 200km och det blev aldrig mer an stank da heller, skont!
Var ungefar halvvags vid 13:30 och bestamde mig for att fortsatta hela strackan men gjorde en omplanering och skippar Krakow da jag varit dar och det var 8 mil langre an till Katowice vilket kandes skont, det ar i princip lika langt imorgon till auswitz och battre vag om jag fprstatt det ratt.
Det blev Hotell mitt inne i stan idag och en bevakad parkering tvars over gatan, hoppas allt star kvar imorgon!!
3 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 3 kommentarer
Nu drar jag :-)

Cirka 19:30 lämnar jag gården mot Ystad och tillbringar natten ombord sen blir det cirka 750km körning söderut genom Polen om allt går som planerat, känns nästan redan nu som det blir ett stopp i Wroclaw.
All packning och options på cykeln är nu på plats och testat så problemen ska bli så små som möjligt under resan.

Se utrustningen jag använder i Bloggen.

Jag kommer att använda intenetcafé för uppdatering av bloggen och hoppas detta ska funka så gott som var dag.

Hoppas jag kommer att kunna ge er lite roligt att läsa samt bilder från intressanta möten och platser, framförallt senare i Bosnien för er som varit där!
2 Augusti 2008  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
5 dagar kvar

Idag har jag provmonterat tältet i trädgården och provtänt köket och det var ju enkelt tillräckligt :-)
Även packningen är på god väg och jag tror att det meste har funnit sin plats.

Har kvar att skaffa ett ventilverktyg så jag inte behöver lita på en halvbra ventilhatt med den funktionen samt att åka och växla en reskassa i lite olika valutor.

Nu är det snnnnaaaarrt dax :-D
28 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Utrustning ...

som jag har på mig och som åker med på mc samt i väskor:

Jag uppeifrån:
Arai Tour X
SPY goggles
Buff
Brand-X Safety Jacket
Scott Anaheim enduro jacka
eller Alpinstar/UFO Jersey
UFO FullFlex knä skydd
Lindstrads Lizard Camobrallor
eller Fly MX brallor
Alpinestar Tech 7

Mc:
Honda Africa Twin -03
Hög framskärm (KTM)
Slimmad bakskärm och reg. plåt samt smalare blinkersfäste
Röd folierat kåpglas med "rally" namn :-)
Öhlins ställbara stötdämpare bak
Wirth progressiva fjädrar fram
Bestyckad och Dyna körd
Arrow effekt blås
Barkbusters (KTM)
Continental TKC 80 fram & bak
Hepco&Becker motorbåge
Touratech Zega alu. väskor 35+41L
Touratech GPS Hållare (Låsbar)
12V uttag
Garmin 60Cx
Pelican 1010 styrmonterat för kamera förvaring.
Kartfordral till tank med magnetfäste
Drybag 40L

Packning:
Första Förband, 1 på mig och 1 i packningen
Första hjälpen kit
Gasolkök, Primus LITECH trek kettle & ExpressStove
Sovsäck, 2000 lätt
Tält, fjällräven AKKA R/S 2
Tändare & tänsstickor
Ficklampa, Surefire G2
Frystorkat käk, Mountain House
Toapapper
Självuppblåsande liggunderlag, US Army
Kamera, Canon IXUS 65
Kamera, Nikon D70s
Mp3 spelare, Ipod Nano 8Gb
Regnkläder
Kläder
2st Nelgen liters flaskor

Reservdelar:
Bakslang
Däck på burk 2st
Punkalaga kitt
Kopplingswire
Bromsbelägg
Hjullager
Plaststraps (kattastrypare, panorit band)
Silvertape
Eltape
Säkringar
Bensinpump

Verktyg:
Honda originalväska
Däck järn
Kedjebrytare
1/4 spärr
1/4 hylsa 8, 10, 12, 13
1/4 insex 5, 6
12V luftkompressor
Kniv
Multitool, Gerber Multi-plier 600 svart28 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Bara lite kvar.

I helgen så fick jag min Pelican I1010 låda så IPODen kan följa med fint skyddad (Tack för hjälpen, Fäldt!). Det är kul med funktions prylar, helst när man använder dom ordentligt i sitt syfte :-)

Vänster låda har även blivit tillrättad och verkar som den blev tät och packbar igen.

Var på Biltema och Jula i fredags och plocka på mig lite bra och ha såsom kartfordral till tanken med magnet fäste för 99:-, sidostöds platta (istället för tillplattad ölburk) för 9:90:-, däck på burk för halva mackpriset och luftkompressor på Jula för 99:-. Nu börjar det mesta som jag tänkt ha med samlas på hög i verkstaden.

Det börjar blir dax för en provpackning samt att jag tänkt montera tältet här hemma på tomten så man inte är helt off när det är mörk, regnar katter och hundar och jag är mitt i Slovakien :-)

21 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Den som väntar på något ........

Jobb uppe i Storuman måndag till onsdag kväll så det har inte hänt något på resfixfronten mer än möjligen att jag är ännu mer sugen nu att köra upp till nordkap nästa år, hoppas att någon/några annan lite grustokig hänger med då för det är hur mycket rolig väg som helst där uppe och sen ska vi ju inte snacka om naturen och vidderna!!

Innan helgen skall en 12V kompressor köpas på Biltema (en sådan där liten billig) för borttagning av hölje, förlängning av kabel så att den räcker från cigguttag vid styret till bakhjul. I helgen skall cigguttag färdig monteras och trasig väska bankas till ordentligt :-), får se om jag hinner att byta däck också.

Lista på vad jag skall ha med och lite sådant rent teknskt kommer jag att lägga upp inom snart, vet ju att det är sådant jag själv gillar att läsa :-)
17 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Helgen slut

Ännu ett ÖS avklarat och med det test turen av en mer eller mindre färdig kittad båge inför mitt äventyr.
Det blev en del fel körningar då GPRen räknade om rutten fastän jag tyckte jag kollat att så inte var fallet men till slut så blev det många fina vägar och ungefär 30% grusväg/skogsväg. Som vanligt när det börjar bli roligt och gå lite fort så strular det till sig, jag fastnar i en djup regnfåra i en kraftig nerförs backe vilken jag inte kommer ur och bromsa det funkar så där :-) bara att lägga skitet så att inte stenen i slutet av fåran får göra sitt.
Allt klarar sig som förväntat på en @ och även de saker jag monterat just för sådana här tillfälle, men vänster Touratech väska träffa tydligen något hårt(hoppas jag för annars vet jag inte om dom är bäst precis) och får smiskas till rejält med stora sten för att gå att sätta tillbaks på plats igen, tur man inte behöll plastväskorna som följde med bågen när jag köpte den :-)
En oväntad punktering bak i morse när jag skulle lämna campingen löste sig med däck på burk och höll hela vägen hem, sådana får det bli två nya att ha med i packingen. Faktiskt bra att lite sådant här händer nu så man blir medveten om prylar som måste med när man står själv 2000km hemifrån.

Har kört på Pirelli MT21 både fram och bak nu och gillar dom skarpt faktiskt både på asfalt och grus men naturligtvis mest på grus där dom hjälper en fram i det mesta, men dom varade bara 3000km så nu blir det på med Continental TKC80 vilka jag hört ska vara ännu bättre på asfalt än MT21 och dessutom funka het ok på grus, dessutom så ska man kunna få ut en 6000km på dom och det behöver jag nu :-)

Foto på bågen och den tillfälligt lagade väskan finns i fotoalbumet.
13 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
Det klarnar upp ...

mot alla odds så det blir mc tur idag ändå :-D.

Bilder skall fixas idag på bågen nu när den är iprincip färdig kittad.
11 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Fredag och det regnar ....

Måste ju säga att Touringbutiken visade sin bästa sida och levererade motorbågarna igår redan (beställde i måndags), Hepco&becker är riktigt stabila grejor med en passform som man bara kan imponeras av, like a glove!!
Fick även på flaskhållaren från TT på väskan igår så nu får jag med två liter vätska utanpå packningen.

Detta innebär att allt står färdigt för att testas under körningen upp till Halmstad idag .... och då regnar det så in i he****e och ska göra så konstant enl. alla väderprognoser tills på söndag, SUGER!!!!

Har varit duktigt förkyld hela veckan och känner att det bara är korkat att sitta på mc i en 150km för att sen ligga i tält i två nätter, Fan!! det får nog bli bil upp.
11 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Touratech grejor

Gööött!! Idag kom mina styrhöjare och flaskhållare från Touratech, nu blir det till att meka på det hela samt fixa min "barkbusters" till på fredag så allt kan testas på väg till Halmstad :-)

Det blev också beställt motorbågar från Touringbutiken av märket Hepco&Becker som kanske kommer denna veckan eller i början på nästa, inte fel att dom råkade ha Crazy week denna veckan så det blev 20% rabatt på beställningen :-)

PS. Är riktigt tagad inför "test"tur 2 på fredag, grusvägs körning Rockar Feeetttt helt enkelt :-) DS.
9 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Saknar svarv

Veckans utejobb blir klart imorgon, Skönt! Satte nya "barkbusters" på @n, kom på att köpa KTMs original grejor = bra pris & lätt tillgängligt :-) och dom passar i princip rakt på hhhrrrmm förutom då att det blir för nära kopplingshandtaget så det blir inne när man kopplar ur också ska vi inte snacka om semester gasen som höger sidan fick :-D Nu säger ju den händiga, men det är ju bara att svarva två distanser ...... jo, sant! men jag har ju bytt jobb och där stod svarven som gjorde att jag inte köpt en hem till verkstan :-( Aja det ska väl lösa sig nu när jag får lite tid i skåne innan helgen.

På fredag blir det provpackning av maskinen och sen en härlig GPS guidad tur upp till Ringenäs Halmstad där den grymma UN-Meet ÖS hålls hela helgen, alltid kul att träffa alla veteraner och andra tokstollar :-) Får följe av Greger på sin Highland, skall bli kul nu när det var så länge sedan vi körde ihop.

GPS, kör du båge och gillar resan mer än målet, grusvägskörning eller bara hatar motorvägar så är en GPS den absolut bästa investeringen i ert mc åkande som ni kan göra, helt seriöst!!! det kan tyckas lite "gubbigt" att fästa den på styret men gör en rutt hemma kortaste sträckan till eventuellt mål och bara njut av den ena grymma vägen efter den andra. Jag personligen har aldrig njutit så mycket av min mc körning tidigare som nu efter inköpet.
8 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
GPS


Satt några timmar igår och satte rutterna mellan Swinoujcie -Krakow, Krakow - Auschwitz, Auschwitz - Budapest och Budapest - Zagreb, resten får jag köra på karta och gps tillsammans då vägarna i resten av Kroatien och Bosnien inte är med i Garmin Europaprog. Hoppas på att få ta del av en annan bosnien veteran Perssons rutter över Bosnien.
Har lagt in lämpliga tankställe och hittade en Bikercamping i Budapest som verkar helt ok :-)
7 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
Bågar

Det bidde inga TT motor bågar, dom kunde inte leverera förrän i slutet av augusti :-(

Får ta och lägga en beställning någon annanstans imorgon, typiskt.
4 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Snuvig väntan

Har en he****es allergi chock i näsa och hals av det icke minskande gräs pollen
:-( Hoppas det lägger sig tills jag ska åka eller att det inte är så söderut (dvs bättre väder).

Touratech jagar fortfarande mina motorbågar, får jag negativt besked idag om leverans så får jag avboka dom och beställa Givi, Fehling eller Hepco & Becker då det ju bara är tre veckor tills jag vill ha allt monterat och där förmodligen är leverans tid på de andra också.

Är inte riktigt nöjd med nya kåpglaset efter icke craschen i lördags, det blir klart mer turbolens bakom detta. Funderar på att sätta spoiler, nytt glas som jag hade innan koster 1200:- + frakt :-(

Handlade Arai Tour X hjälmen i måndags på Yamaha center i Helsingborg för 2400:- , normal pris 4500:- :-) Riktigt skön när man pressar asfalt långa sträckor men ändå go att köra med brillor när grusen närmar sig.

Såg Dust to Glory igår, en dokumentär om Baja 1000, Gryyymmma åkare!!
Där körde de med sk. svettmössa under hjälmen och det är precis vad jag letat efter men mest egentligen för mitt dryga hår. Finns det inga roliga sådana, har hitta ett par svarta i webshopar men inget roligt märke :-) Någon som vet var och om kankse t.ex FOX har sådana??
4 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Det tar sig .....

Idag har jag skapat denna sida för att ha någonstans att samla alla mina intryck av min resa.

@n börjar bli färdig nu med allt som behövdes handlas, väntar fortfarande på motorbågar från Touratech :(.

Har bokat färjan ner till Swinoujcie Den 2/8 kl 22:00, det är snart :)
3 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Jonas Jonasson                                             Skaffa en gratis hemsida