Balkan Memories -08
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


5 dagar kvar

Idag har jag provmonterat tältet i trädgården och provtänt köket och det var ju enkelt tillräckligt :-)
Även packningen är på god väg och jag tror att det meste har funnit sin plats.

Har kvar att skaffa ett ventilverktyg så jag inte behöver lita på en halvbra ventilhatt med den funktionen samt att åka och växla en reskassa i lite olika valutor.

Nu är det snnnnaaaarrt dax :-D
28 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Utrustning ...

som jag har på mig och som åker med på mc samt i väskor:

Jag uppeifrån:
Arai Tour X
SPY goggles
Buff
Brand-X Safety Jacket
Scott Anaheim enduro jacka
eller Alpinstar/UFO Jersey
UFO FullFlex knä skydd
Lindstrads Lizard Camobrallor
eller Fly MX brallor
Alpinestar Tech 7

Mc:
Honda Africa Twin -03
Hög framskärm (KTM)
Slimmad bakskärm och reg. plåt samt smalare blinkersfäste
Röd folierat kåpglas med "rally" namn :-)
Öhlins ställbara stötdämpare bak
Wirth progressiva fjädrar fram
Bestyckad och Dyna körd
Arrow effekt blås
Barkbusters (KTM)
Continental TKC 80 fram & bak
Hepco&Becker motorbåge
Touratech Zega alu. väskor 35+41L
Touratech GPS Hållare (Låsbar)
12V uttag
Garmin 60Cx
Pelican 1010 styrmonterat för kamera förvaring.
Kartfordral till tank med magnetfäste
Drybag 40L

Packning:
Första Förband, 1 på mig och 1 i packningen
Första hjälpen kit
Gasolkök, Primus LITECH trek kettle & ExpressStove
Sovsäck, 2000 lätt
Tält, fjällräven AKKA R/S 2
Tändare & tänsstickor
Ficklampa, Surefire G2
Frystorkat käk, Mountain House
Toapapper
Självuppblåsande liggunderlag, US Army
Kamera, Canon IXUS 65
Kamera, Nikon D70s
Mp3 spelare, Ipod Nano 8Gb
Regnkläder
Kläder
2st Nelgen liters flaskor

Reservdelar:
Bakslang
Däck på burk 2st
Punkalaga kitt
Kopplingswire
Bromsbelägg
Hjullager
Plaststraps (kattastrypare, panorit band)
Silvertape
Eltape
Säkringar
Bensinpump

Verktyg:
Honda originalväska
Däck järn
Kedjebrytare
1/4 spärr
1/4 hylsa 8, 10, 12, 13
1/4 insex 5, 6
12V luftkompressor
Kniv
Multitool, Gerber Multi-plier 600 svart28 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Bara lite kvar.

I helgen så fick jag min Pelican I1010 låda så IPODen kan följa med fint skyddad (Tack för hjälpen, Fäldt!). Det är kul med funktions prylar, helst när man använder dom ordentligt i sitt syfte :-)

Vänster låda har även blivit tillrättad och verkar som den blev tät och packbar igen.

Var på Biltema och Jula i fredags och plocka på mig lite bra och ha såsom kartfordral till tanken med magnet fäste för 99:-, sidostöds platta (istället för tillplattad ölburk) för 9:90:-, däck på burk för halva mackpriset och luftkompressor på Jula för 99:-. Nu börjar det mesta som jag tänkt ha med samlas på hög i verkstaden.

Det börjar blir dax för en provpackning samt att jag tänkt montera tältet här hemma på tomten så man inte är helt off när det är mörk, regnar katter och hundar och jag är mitt i Slovakien :-)

21 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Den som väntar på något ........

Jobb uppe i Storuman måndag till onsdag kväll så det har inte hänt något på resfixfronten mer än möjligen att jag är ännu mer sugen nu att köra upp till nordkap nästa år, hoppas att någon/några annan lite grustokig hänger med då för det är hur mycket rolig väg som helst där uppe och sen ska vi ju inte snacka om naturen och vidderna!!

Innan helgen skall en 12V kompressor köpas på Biltema (en sådan där liten billig) för borttagning av hölje, förlängning av kabel så att den räcker från cigguttag vid styret till bakhjul. I helgen skall cigguttag färdig monteras och trasig väska bankas till ordentligt :-), får se om jag hinner att byta däck också.

Lista på vad jag skall ha med och lite sådant rent teknskt kommer jag att lägga upp inom snart, vet ju att det är sådant jag själv gillar att läsa :-)
17 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Helgen slut

Ännu ett ÖS avklarat och med det test turen av en mer eller mindre färdig kittad båge inför mitt äventyr.
Det blev en del fel körningar då GPRen räknade om rutten fastän jag tyckte jag kollat att så inte var fallet men till slut så blev det många fina vägar och ungefär 30% grusväg/skogsväg. Som vanligt när det börjar bli roligt och gå lite fort så strular det till sig, jag fastnar i en djup regnfåra i en kraftig nerförs backe vilken jag inte kommer ur och bromsa det funkar så där :-) bara att lägga skitet så att inte stenen i slutet av fåran får göra sitt.
Allt klarar sig som förväntat på en @ och även de saker jag monterat just för sådana här tillfälle, men vänster Touratech väska träffa tydligen något hårt(hoppas jag för annars vet jag inte om dom är bäst precis) och får smiskas till rejält med stora sten för att gå att sätta tillbaks på plats igen, tur man inte behöll plastväskorna som följde med bågen när jag köpte den :-)
En oväntad punktering bak i morse när jag skulle lämna campingen löste sig med däck på burk och höll hela vägen hem, sådana får det bli två nya att ha med i packingen. Faktiskt bra att lite sådant här händer nu så man blir medveten om prylar som måste med när man står själv 2000km hemifrån.

Har kört på Pirelli MT21 både fram och bak nu och gillar dom skarpt faktiskt både på asfalt och grus men naturligtvis mest på grus där dom hjälper en fram i det mesta, men dom varade bara 3000km så nu blir det på med Continental TKC80 vilka jag hört ska vara ännu bättre på asfalt än MT21 och dessutom funka het ok på grus, dessutom så ska man kunna få ut en 6000km på dom och det behöver jag nu :-)

Foto på bågen och den tillfälligt lagade väskan finns i fotoalbumet.
13 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
Det klarnar upp ...

mot alla odds så det blir mc tur idag ändå :-D.

Bilder skall fixas idag på bågen nu när den är iprincip färdig kittad.
11 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Fredag och det regnar ....

Måste ju säga att Touringbutiken visade sin bästa sida och levererade motorbågarna igår redan (beställde i måndags), Hepco&becker är riktigt stabila grejor med en passform som man bara kan imponeras av, like a glove!!
Fick även på flaskhållaren från TT på väskan igår så nu får jag med två liter vätska utanpå packningen.

Detta innebär att allt står färdigt för att testas under körningen upp till Halmstad idag .... och då regnar det så in i he****e och ska göra så konstant enl. alla väderprognoser tills på söndag, SUGER!!!!

Har varit duktigt förkyld hela veckan och känner att det bara är korkat att sitta på mc i en 150km för att sen ligga i tält i två nätter, Fan!! det får nog bli bil upp.
11 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Touratech grejor

Gööött!! Idag kom mina styrhöjare och flaskhållare från Touratech, nu blir det till att meka på det hela samt fixa min "barkbusters" till på fredag så allt kan testas på väg till Halmstad :-)

Det blev också beställt motorbågar från Touringbutiken av märket Hepco&Becker som kanske kommer denna veckan eller i början på nästa, inte fel att dom råkade ha Crazy week denna veckan så det blev 20% rabatt på beställningen :-)

PS. Är riktigt tagad inför "test"tur 2 på fredag, grusvägs körning Rockar Feeetttt helt enkelt :-) DS.
9 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Saknar svarv

Veckans utejobb blir klart imorgon, Skönt! Satte nya "barkbusters" på @n, kom på att köpa KTMs original grejor = bra pris & lätt tillgängligt :-) och dom passar i princip rakt på hhhrrrmm förutom då att det blir för nära kopplingshandtaget så det blir inne när man kopplar ur också ska vi inte snacka om semester gasen som höger sidan fick :-D Nu säger ju den händiga, men det är ju bara att svarva två distanser ...... jo, sant! men jag har ju bytt jobb och där stod svarven som gjorde att jag inte köpt en hem till verkstan :-( Aja det ska väl lösa sig nu när jag får lite tid i skåne innan helgen.

På fredag blir det provpackning av maskinen och sen en härlig GPS guidad tur upp till Ringenäs Halmstad där den grymma UN-Meet ÖS hålls hela helgen, alltid kul att träffa alla veteraner och andra tokstollar :-) Får följe av Greger på sin Highland, skall bli kul nu när det var så länge sedan vi körde ihop.

GPS, kör du båge och gillar resan mer än målet, grusvägskörning eller bara hatar motorvägar så är en GPS den absolut bästa investeringen i ert mc åkande som ni kan göra, helt seriöst!!! det kan tyckas lite "gubbigt" att fästa den på styret men gör en rutt hemma kortaste sträckan till eventuellt mål och bara njut av den ena grymma vägen efter den andra. Jag personligen har aldrig njutit så mycket av min mc körning tidigare som nu efter inköpet.
8 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
GPS


Satt några timmar igår och satte rutterna mellan Swinoujcie -Krakow, Krakow - Auschwitz, Auschwitz - Budapest och Budapest - Zagreb, resten får jag köra på karta och gps tillsammans då vägarna i resten av Kroatien och Bosnien inte är med i Garmin Europaprog. Hoppas på att få ta del av en annan bosnien veteran Perssons rutter över Bosnien.
Har lagt in lämpliga tankställe och hittade en Bikercamping i Budapest som verkar helt ok :-)
7 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 1 kommentar
Bågar

Det bidde inga TT motor bågar, dom kunde inte leverera förrän i slutet av augusti :-(

Får ta och lägga en beställning någon annanstans imorgon, typiskt.
4 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Snuvig väntan

Har en he****es allergi chock i näsa och hals av det icke minskande gräs pollen
:-( Hoppas det lägger sig tills jag ska åka eller att det inte är så söderut (dvs bättre väder).

Touratech jagar fortfarande mina motorbågar, får jag negativt besked idag om leverans så får jag avboka dom och beställa Givi, Fehling eller Hepco & Becker då det ju bara är tre veckor tills jag vill ha allt monterat och där förmodligen är leverans tid på de andra också.

Är inte riktigt nöjd med nya kåpglaset efter icke craschen i lördags, det blir klart mer turbolens bakom detta. Funderar på att sätta spoiler, nytt glas som jag hade innan koster 1200:- + frakt :-(

Handlade Arai Tour X hjälmen i måndags på Yamaha center i Helsingborg för 2400:- , normal pris 4500:- :-) Riktigt skön när man pressar asfalt långa sträckor men ändå go att köra med brillor när grusen närmar sig.

Såg Dust to Glory igår, en dokumentär om Baja 1000, Gryyymmma åkare!!
Där körde de med sk. svettmössa under hjälmen och det är precis vad jag letat efter men mest egentligen för mitt dryga hår. Finns det inga roliga sådana, har hitta ett par svarta i webshopar men inget roligt märke :-) Någon som vet var och om kankse t.ex FOX har sådana??
4 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar
Det tar sig .....

Idag har jag skapat denna sida för att ha någonstans att samla alla mina intryck av min resa.

@n börjar bli färdig nu med allt som behövdes handlas, väntar fortfarande på motorbågar från Touratech :(.

Har bokat färjan ner till Swinoujcie Den 2/8 kl 22:00, det är snart :)
3 Juli 2008  | Länk | Balkan Memories | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Jonas Jonasson                                             Skaffa en gratis hemsida