All I Can Do Is Be Me Whoever That Is
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2024)
>>


Tjo!

Känns som att jag knappt sett min dator de senaste dagarna. Än mindre bloggat ordentligt, även om det blev ett ganska okej inlägg igårkväll men..

Har jobbat i helgen, ledig idag.. Sen när jag kommit hem har jag ju bara velat mysa med mina pojkar, dvs. Micke, Diesel och Hjalmar. Helgen har bara sprungit förbi utan att jag ens förstått att det varit helg, men det gör ju inte så mycket när man ändå jobbar.

Ikväll blir det julbak här hemma hos oss, det har jag ju sagt. Vet dock inte om jag sagt hur det gick förra året då samma gäng skulle ha julbak. En smärre katastrof uppstod.

Även det var en söndag i advent och vi hade alla gått in för rollen och klätt upp oss i fina julutstyrslar. Med två dunkar vin till hands skred vi till verket. Vinet slank ner fortare än vad bakningen gick, så mot slutet blev det inte längre så fina pepparkakor och liknande. Vi sjöng alla singstar och försökte samtidigt göra apelsiner med nejlikor i. Vissa lyckades bättre än andra om jag säger så..

Summa sumarum så blev alla dyngpackade och vår lägenhet såg ut som ett bombnedslag dagen efter. Inte blev det bättre av att i princip alla skulle jobba dagen efter heller. Tur att vi inte är dumma nog att göra om samma misstag igen. *harkel*

Trots att jag redan nu har en känsla om hur detta kommer sluta så längtar jag som ett tok. Det är ju hur mysigt som helst att julbaka och umgås med vänner samtidigt. Att vinet är med i år igen, det är bara positivt.

Kommer nog bjuda på lite bilder i morgon från kvällen, om jag kommer ihåg att använda kameran dvs. Vi märker väl ;)

Nu ska jag kila iväg. Älskling och jag ska vara hurtiga och gå o träna idag.. Ambitiöst va?! Bjuder på en bild på två sötisar med..

30 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Pjuu..

Känns som att klockan är mycket mer.. Typ ett.. Vet inte varför men jag och Michael är helt knäckt efter att ha gjort.. .. ingenting!

Tänker lägga oss i sängen nu. Se på S.O.S.. Sällskapsresan.. Så skönt att ha Ps3:an i sovrummet igen. Så skönt när man kan ligga o slöspela Little Big Planet eller bara se en film och mysa..

Jobbade några timmar idag, rätt bra drag på folk. Julhandeln har börjat. Efter jobbet kom Micke ner på stan med Diesel och vi gick till Vikingavallen och kastade lite boll. Diesel fick springa av sig lite och var nöjd. Hela kvällen har han legat i soffan med oss och snusat.

I morgon blir det julbak för hela slanten. Saknar Linus bara, han var ju med ifjol. Annars är det samma gäng som tidigare. Vi ska baka lussebullar, knäck, pepparkakor och wienernougat. Mumma. Jag längtar tills jag får äta pepparkaksdeg! Deg kan ju vara det godaste som finns, all sorts deg.. Ge mig mer deg!!!

Näe nu blir det hopp i säng. Efter filmen ska jag kila ut med vovven en snabbis innan jag sover.. Då kan vi sova lite längre i morgon...

29 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
God morgon!

Jag är för en gångs skull uppe i tid, och det tack vare Michael som klev upp när min väckare ringde. Annars brukar jag ha svårt att kliva upp själv. Är ju mycket mysigare att ligga kvar i sängen..

Har till och med ätit frukost och jag behöver inte vara på jobbet förrän om 50 min. Helt otroligt.

Hur mysigt som helst att ha Diesel här också. Han och Hjalmar kommer jättebra överens nu. Ligger och sover bredvid varandra i soffan. Sen är det tokskönt med alla promenader med, man känner ju att man gör någonting vettigt i alla fall.

Ikväll blir det tacos till middag. Det ska bli gott. Vi har ju bestämt oss för att vi måste snåla på utgifterna så vi kan spara massa pengar till Egyptenresan. Därmed så har vi beslutat att vi bara äter godare mat på lördagar. Tacos är ju inte värsta lyxmiddagen men ni förstår vad jag menar. Dessutom känns det toppen att göra av med så lite pengar.

Näe nu ska jag gå och pussa på min GuitarHero-spelande pojkvän tills jag ska gå.. Ha det gött vänner..

29 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 1 kommentar
En snabbis

Har jobbat 10 timmar idag, rätt slut.

Nu har jag och Micke och Diesel varit på Kvantum och köpt godis. Mumma. Ska lägga mig i soffan och dö nu, men bloggar mer i morgon..

28 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Julpyntad

Nu är bloggen lite julpyntad i alla fall. Ska ta i tu med lägenheten på lördag kanske. På söndag blir det ju som sagt julbak med gänget. Då måste man ju vara i stämning ordentligt.

Diesel är här nu och det är mysigt. Han och Hjalmar var lite tveksamma till varandra i morse, eller rättare sagt Hjalmar, men nu ligger dom och sover bara en liten bit i från varandra.

Har lyckats få Micke att gå med på att han ska göra julkort som vi kan skicka ut på mail. Roligare med lite personligare.. Skickar nog bara några vanliga julkort i år. Typ till morfar och så..

Vet inte vad jag tycker om min julpyntning av bloggen, men det var det bästa som gick att åstadkomma så det får duga tills vidare. Det är ju bara en månad typ..

27 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Ett värdigt liv?

Läste just aftonbladet.se artikel om äldrevården i Sverige och hur gamla blir behandlade.

Jag har själv arbetat inom äldrevården, och de gamlas hälsa och behov är något jag vill slåss för. Jag har sett hur äldre människor far illa, hur vi "människor" inte bryr oss och inte förstår. Jag tror att bakom allt detta ligger något så enkelt som att vi inte förstår. Vi vet inte hur illa dessa människor far, vi vet inte vem som tar hand om dom och vad dom äter för mat.

När jag berättar att jag arbetat inom vården så antar alla att jag torkat bajs hela dagarna. Vad många inte förstår är att så inte alls är fallet. Visst det finns de människor som behöver hjälp med hyigen och inte klarar av att sköta sina toalettbesök själv, men det är inte något som är äckligt och absolut inget man ska rynka på näsan för.

Tänk dig själv när du blir äldre! Hur förnedrande tror du att det är att behöva be om hjälp att torka dig när du varit på toaletten? Hur lätt tror du att det är att acceptera att du inte ens klarar av att klä på dig själv längre. Tänk dig hur det skulle kännas att vara så beroende av någon annan att du inte ens kan gå och skita när du behöver utan måste göra det i en blöja för att ingen har tid att hjälpa dig. Hur skulle du känna dig?

Jag tycker att vi behandlar de äldre med så lite respekt och med sådan förakt att det är vi själva som borde sitta i den där rullstolen med mat fulla kläderna och bajs i byxan. Det är vi som ska straffas för att vi står och ser på och ingenting gör medan tusentals människor far illa och inte har en värdig tillvaro.

Nu tänker ni, men de som jobbar inom vården då, de som får betalt för att "torka skit", varför sköter dom inte om de gamla så som de förtjänar då? Svaret på den frågan är enkel. För att det inte finns resurser. För att kommunen och staten hela tiden skär ner på personal och på tillgångar.

Du som vårdare har ofta ett pressat tidsschema. Jag som själv jobbat inom hemtjänsten har ofta upplevt (och fått uppmärksammat för mig från de äldre) att jag bara springer in och ut hos de gamla. In, gör mitt jobb, slarva gärna lite annars blir jag sen till nästa person, ut utan att ens hinna fråga hur personen mår idag. Det är inte värdigt!

Att en person, bara för att den är gammal och har svårt att sköta sig själv ska behöva äta uppvärmd mat från en plastlåda. Mat som inte ens är värdig grisarna vi äter till julskinka. En sörja som ofta är grå, kladdig och smaklös. Något du måste truga i dig varje dag för att ingen vill eller har tid att hjälpa dig att ens koka snabbmakaroner och steka en korvbit.

En människa som är ensam, gammal och har svårt att klara sig själv ska inte behöva erfara den behandlingen. Hur svårt ska det vara att få ge 5 minuter extra att sitta ner, dricka en kopp kaffe tillsammans och prata om vädret. Vet ni hur mycket det betyder för en person som inte har någon? En person helt beroende av "personal", som inte har någon familj, som sitter hemma själv framför tvn i sin rullstol på julafton utan någon som har tid att sitta ner och fråga hur man mår.

Vilket liv är det? Är det ett värdig liv vi ger till våra äldre? Är det ett liv du vill ge till dina morföräldrar, farföräldrar, din egen mor och far och sist med inte minst till dig själv?

27 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 1 kommentar
Tack

Tack tack tack. Äntligen en vänlig själ som är villig att hjälpa.

Det kanske löser sig ändå..

27 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Jag hatar den där jävla..

Jag är så arg att jag skulle kunna gå upp i atomer. Sitter här med tårar som rinner och en underbar Diesel som försöker trösta.

Jag är så less på att hamna emellan hela tiden, att inte ens kunna få svar på saker. Jag är så less på att vara beroende av andra och inte ens veta om jag kommer kunna köpa julklappar i år. Jag är less på att människor som sitter på arslet och sörplar kaffe ska kunna påverka mitt liv så mycket att jag mår psykiskt dåligt dagarna i ända. Jag är less på att ha ont i magen över saker jag inte ens kan påverka.

Ett stort tack till den förbannade borgerliga regeringen som gör mitt liv till ett levande helvete.

Min enda ljuspunkt nu, min underbara pojkvän som alltid finns där för mig och Diesel som precis kommit hit men som är underbar och tokvacker..

27 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hemma från jobbet. Har varit det en liten stund. Blev kvar en stund eftersom det var saker som inte hunnit bli gjorda..

Dagen i övrigt har inte varit så spännande.. Fick äta frukost med min underbaraste i morse innan jag gick i alla fall. Inte alltid vi kliver upp samtidigt. Speciellt inte då jag ska jobba..

Nu ska vi snart laga middag.. Fisk o potatis blir det, ska bli mumma. Tycker om fisk jag. Och ännu mer tycker jag om potatis!

I morgon blir det full rulle. Jossan kommer hit med Diesel. Jag har en date med min moster. En ansökan som ska lämnas. Miljoner samtal som ska ringas och saker som ska fixas. Sen ska vi träna också.

Julbak på söndag. Jag längtar tills jag får äta pepparkaksdeg. *smask*

26 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Försöker min katt döda mig?

Ja, det kan man ju undra.. Hjalmar har slajsat upp halva mitt ansikte, dvs hela min kind.. Han formligen sprang över mitt ansikte med klorna utfällda vilket resulterade i blod. Sofie som är lika korkad som barn, blev omplåstrad av Micke och efter det kändes allt mycket bättre. Enda skräcken som finns kvar nu är att jag ska måsta se ut så här i morgon på jobbet.

25 November 2008  | Länk | Hjalmar | 0 kommentar
Ganska nyligt uppstigen

Ja klev ganska nyligt upp, för ca en timme sedan, vet att det är sent egentligen, men för mig är det ganska bra tid :P Haha.. Men det ska bli bättre med min dygnsrytm. Kanske att man ska kunna ta sig upp klockan 10 utan prolem i alla fall.

Sitter och försöker fixa med den där jäkla a-kassan, men de har ju skärt ner på sina telefontider, bara öppet 2 timmar per dag och självklart har jag precis missat det. Får ringa i morgon. Så less.. Fick i alla fall lite lön idag, men det går ju åt på en gång..

Fick i alla fall tips om ett jobb av min kära kusin just nu. Värt att kolla upp. Även om det bara är extra kanske. Alltid några slantar extra i plånboken. Mer avslöjar jag inte nu, ska kolla upp lite mer först..

Ikväll ska vi åka med Calle och handla, om han inte glömt bort det, eller somnat på soffan innan vi kommer iväg. Vårt kylskåp ekar som sagt..

Idag ska det tränas med.. Ska snart lura iväg Micke ner på gymmet. Sedan tänkte jag städa lägenheten lite. Inte tokmycket, men typ plocka undan och dammsuga och sånt i alla fall.

25 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Slödag

Har varit en riktig slödag detta. Har inte alls gjort mycket. Tvättat har vi lyckats med. Skönt att ha det bortgjort även om vi inte var i jättestort behov av det den här gången.

I övrigt har jag inte gjort mycket mer, inte ens lagat mat. Vi käkade rester från igår som vi fick med oss från mamma. Inte helt fel vill jag säga. Min mamma kan göra god potatisgratäng, det har Michael sagt ;)

Vi var faktiskt ner på Statoil en sväng och inhandlade lite bröd och mjölk. Helt tomt i vårt kylskåp nu, men i morgon ska vi handla på riktigt.

Hjalmar är vildare än vildast. För det första tror jag att han börjar bli könsmogen. Sen så har det ju inte varit det bästa vädret här i dagarna. Hjalmar klagar inte, han springer glatt ut i snön och hoppar runt som ett tok, men hans kompisar (t ex. Sixten) tycker inte om kyla och snö och är nästan aldrig ute nu. Så han har helt enkelt ingen att leka av sig med. Vilket senare resulterar i att han tar ut all sin överskottsenergi på att springa runt i lägenheten och terrorisera oss. Tur att Diesel kommer på torsdag så han får någon att leka med..

Näe nu blir det nog hopp i säng för mig. Det var ju den här nya dygnsrytmen vi skulle försöka oss på.. Godnatt kära vänner!

25 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Önskelista

Sitter och knåpar lite på min önskelista. Längesen jag gjorde en nu, men Micke vill ha en..

Det svåra med julklappar nu för tiden är att man bara önskar sig stora saker, dyra saker, sånt man vet att man en själv inte ens har råd med. Hur ska någon annan då ha råd att köpa det åt en, det vill man ju inte ens. Inte jag i alla fall. Vill hellre vinna pengar så jag kan köpa de sakerna själv.

Högst upp på min "dyra önskelista" står just nu

  • En hund
  • En Sony Vaio, Rosa
  • En ny digitalkamera, gärna en systemkamera med.

Vad som ska stå på min riktiga önskelista är jag inte riktigt säker på, men jag tycker om att få fina saker.. Som alla andra flickor antar jag :P

24 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Tidig säng?

Ikväll blir det tidig sänggång för mig och Michael. Jag tror nämligen att vi ska vara duktiga och försöka ha en normal dygnsrytm nu. Haha, försöka går ju alltid.

Micke sitter dock och spelar för fullt nu. Det var hans idé att gå o lägga sig tidigt, men jag tror det blir jag som får se till att det blir så också nu. Han brukar ha en förmåga att försvinna iväg lite långt ibland :)

Idag har vi varit hemma hos mamma och ätit middag och uppvaktat min lillasyster. Lägger väl upp några bilder på bdb sen. Fick även träffa mina andra syskon, inte Dan då men.. Mycket nice i alla fall.

I morgon ska jag försöka träna. Får se om Michael hinner följa med eller om han kommer måsta sitta med plugg hela dagen. Hoppas han hinner för det är mycket roligare att gå tillsammans.

Känns som att jag håller på att reda ut mitt liv. Behöver dock ett jobb jag kan försörja mig på eller en utbildning jag kan påbörja. Får väl se hur det går med det..

24 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Nu så

Ja, ner på stan en sväng nu då, sedan drar vi iväg hem till mamma.

Ska lifta med morfar. Har man dåligt med pengar så har man. Gäller att ta gratischanser som ges :P Haha

Näe, nu måste jag piffa håret klart sen ska vi dra. Måste hinna köpa en skruvmejsel med.. Så vi kan fixa trumsetet.

23 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Tillbaka

Känns som att jag lyst med min frånvaro de senaste dagarna.

Har varit lite fullt upp. Har jobbat 3 dagar nu. Det har tagit på krafterna att kliva upp före 10 när man är van att ha dygnet åt fel håll. Hehe.

Torsdagen på jobbet blev som ett enda långt träningspass. Vi bar, vi kånkade, packade upp och packade om. En stor leverans minst sagt. 12 kg st vägde lådorna så man hade lite känningar i armarna igår.

Fredagen var lång. Jobbade hela dagen. Full fart och massor av folk. Var helt slut när vi stängde och inte gick man hem då inte. Näe, då var det Galleriafest med gratis mat. Var dock så trött att jag bara åt och sedan gick hem.

Idag har det varit en lugnare dag. Mycket skönt. Vi stängde tidigt eftersom det är helg och vid halv sju kom mina brudar förbi och hälsade på. Per hade också hakat på. De hade varit och hyrt film så de har precis åkt. Trevligt att träffa dom bara under en lugn kväll ibland.

I morgon bär det av "hemöver". Mot Docksta och förbi. Ska hem till mamma. Min lillasyster Wilma fyller 7 år och det ska firas. Åker med morfar dit. Ska bli bjuden på käk och allt. Ser jag fram emot. Även att Jimmy och Frida är hemma. Alldeles för längesedan vi sågs nu. Jag är en dålig storasyster.

Näe nu ska jag se om Micke fått hem Mirrors Edge demot. Verkar coolt. Är det de får man väl kanske införskaffa det. Fast vi har rätt fullt upp med Guitar Hero World Tour känns det som ;)

22 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Hinner inte

Jobbat hela dagen. Ska se film med älskling nu..

Lovar att uppdatera i morgon ;)

21 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Guitar Hero World Tour

Har jobbat idag. Skönt. Riktigt kroppsarbete blev det.

Ska iväg till Josefin och Marcus nu.. Spela lite. Kommer tillbaka lite senare med en utvärdering.

20 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Tvätten borta

Ja nu är den rena tvätten borta från hallen. Mycket skönt. Jag och Michael gjorde en gemensam kraftansträngning och vek allt.

Har legat och spelat lite tv-spel nu. Förbereder mig mentalt för jobb i morgon. Har ju inte jobbat på nästan två veckor nu. Helskumt.

Vi har bärt in den ena 24" skärmen i sovrummet igen. Saknade att somna till film. Så Mickes cockpit är numera ett minne blott. Kom även på den fantastiska idéen att ställa skärmen på hurtsen istället för skrivbordet. På så sätt kan vi ju skjuta den åt sidan när vi inte använder den. Mycket praktiskt.

Marcus ringde precis och påminde mig om Galleriafest på fredag. Hade jag helt glömt bort. Blir väl till att gå dit, käka lite gratismat och sedan vandra hem.

Btw såg Green Street Hooligans igår. Fan vad jag älskar den filmen, men hatar slutet.. Världens vakraste låt har den i alla fall. Terence Jay - One Blood

19 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 1 kommentar
Lata jag..

Usch vad jag har varit lat sedan jag kom hem från London. Har inte gjort mycket vettigt. Ska försöka ta några krafttag idag och se till att plocka undan här. Behövs verkligen.

Snart helg igen, är det inte sjukt så säg.. Veckorna går så fort. Blir jobb för mig halva helgen i alla fall. Ledig på söndag, men då ska vi hem till mamma och fira lillasyster som fyller år. Undra vad man ska köpa i födelsedagspresent?

Näe, nu ska jag plugga in lite musik i öronen och vika tvätt. Ha det gött vänner så hörs vi..

19 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Julkort

Det börjar bli dags för att skicka julkort snart va? Kanske inte nu direkt men om någon vecka eller så.. Eller har man bara fått mycket julkänslor för att snön ligger vit på marken? Det är i alla fall helt sjuk hur fint det är ute nu och att snön legat kvar så länge..

Längtar till jul. Sitter och spånar på julklappar nu. Blir lite nedskärningar på det i år så det gäller att planera bra.

Har precis sett House. Min favvo-serie. Michael har haft grupparbete ikväll så han missade. Han verkar ha hamnat i en bra grupp i alla fall.

Fick en inbjudan till julfest idag med, mycket trevligt. Klart vi kommer :) Alltid roligt med sånna här saker, roligt att någon ser till att det blir av. Kommer väl inte känna mest folk men det kommer bli skitskoj i alla fall. Docksta-gänget vet man ju var man har ;)

18 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Egypten

Har jag sagt att vi ska till Egypten i maj? Förmodligen inte.. Nu är det i alla fall bokat och klart. Första summan är inbetald. Känns underbart. Har ju nyss varit utanför Sveriges gränser, men det var ju inte till värmen direkt. Sen är det ju faktiskt ett halvår kvar tills vi åker.

Fick veta igår att min kära Linus kommer hem till jul. Underbart. Saknar honom redan fast han nästan nyss åkt. Det enda som är negativt är väl att han förmodligen åker till fjällen och jobbar i mitten/slutet av januari, men som han sa, vi arbetslösa kan ju passa på att umgås mycket när han är hemma. Tycker jag lät som en bra idé.

Mimikry går varm i mina högtalare. Svensk punk när den är som bäst.

18 November 2008  | Länk | Resor | 0 kommentar
Budget

Jag har ett underbart päron (?) till pojkvän! I alla fall säger han det själv. Han påstår att han blivit tjock, men jag kan inte se några sånna tecken. Det är bara att konstatera att han lider av något inbillningssyndrom. ;)

Ikväll har vi tvättat. Skönt att ha gjort bort det. Livet känns också lite lättare. Har varit duktig och gjort upp ett litet schema och en liten budget för att klara av vardagen.

Nu ska vi snart se på Boston Tea Party, missade ju förra veckan.. Får ta och ladda hem. Många saker vi missade när vi var borta, House, Greys och How I met your mother.. Lite att ta igen.

Igår såg vi Horton hears a who.. Var kul och så, lite tråkig handling bara. Både jag och Micke lyckades somna mitt i filmen. Undrar om det håller på att bli en dålig ovana?

I morgon ska jag kolla upp lite utbildningar. Tror jag har lite ideér nu.. Låg och klurade i sängen lite när jag skulle sova. Känns lite bättre med mitt tilltrasslade liv.

                           

17 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Pengar..

ALLT handlar om pengar och jag hatar det! Varför kan det inte vara gratis att leva?!

Jag är pank, och kommer fortsätta vara det tack vare a-kassan. Är SÅ arg. För det första så har inte SAS skickat kompletta arbetsgivarintyg och för det andra så sköter a-kassan alla ärenden via post istället för e-mail, vilket gör att det tar mer än dubbelt så lång tid att få besked. Det betyder att jag inte kommer få några pengar innan månadens slut.

Hatar att vara utan pengar och vara beroende av andra. Hatar att vara skyldig pengar. Hatar att inte ens ha pengar till hyran. Jag hatar att det inte finns några jobb i Övik.

Min ängel i allt elände är min älskling! Tack för att du finns och för att du är underbar! Vad skulle jag göra utan dig?!

17 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 1 kommentar
Födelsedagskalas

Näst intill nostalgiträff. Har nog inte träffat så många "gamla" vänner på en och samma gång på väldigt länge.

Har nyss kommit hem från Helene och hennes kalas. Mycket gott fika. Åt alldeles för mycket känns det som, men det var det värt. Brudarna var där också. Nice. Lämnade ju återbud igår, så det var trevligt o se dom idag istället.

2 veckor tills vi får låna Diesel. Eller inte ens det. 1½ typisch... Längtar. Börjar bli rätt less på min hundabstinens nu. Vill ju verkligen ha en egen hund, men det är svårt. Får försöka vara nöjd med de gånger jag får låna Diesel istället. Det är ju alltid något.

Näe. Middag snart kanske. Blir nog Max idag. Orkar inte göra någon mat.. Ska vara duktig hela veckan istället..

16 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Att vilja ha..

Fann en ny kärlek i London. Traskade in i en Sony butik och fick syn på denna skönhet. Kan nu inte tänka på annat och vill bara ha.. Synd att man inte är gjord av pengar bara..

16 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Utmanad

Jag blev utmanad av Anne. Tyvärr så har jag inte så många att utmana själv. Så jag får se mig som en förlorare i den utmaningen.. Sorry..

Gud vilken slödag vi har haft idag. Katastrof. Klev upp klockan 14. Städade i ordning och packade upp väskorna. Ola och Linnea kom förbi och kollade in vår lägenhet. Trevligt. Lagade middag. Lämnade återbud till kvällens tjejträff. Somnade på soffan. Vaknade. Somnade igen. Vaknade. Såg Kill Bill och nu är jag helt plötsligt tvärpigg. Grattis Sofie.

Har dock satt en sängtid på 03.00 och uppstignings tid på 11.00. För i morgon blir det andra bullar. Ska till Bräcke och fira Helene på födelsedagen. Efter det vet jag inte vad som händer men nån ordning måste jag ju få på mig själv.

16 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Resumé

Ja, var ska man börja?! Det har varit en fartfull vecka och vi har hunnit med massor.. Kommer bli ett långt inlägg detta.

Denna resa var ju tänkt i början att bli en band-resa. Det blev den med, men vi hann med mycket mer också. Totalt var vi 9 st. som åkte. Jag, Michael, Calle, Lars, Ola, Linnea, Johan, Anton och Mårten.

Lördag:   Vi klev upp lika tidigt som tuppen. Kontrollerade packningen och sen bar det av mot busstationen tillsammans med Lars och Calle. Efter en smärtfri resa ner till Sundsvall bytte vi bussen mot tåg. X2000. Försenat en timme. Typiskt. Tur att man inte hade bråttom. Väl framme i Sthlm mötte vi upp med resten av gänget och åt middag. Begav oss med flygbuss till Skavsta där vi värmde upp med en öl. Hade chartrat ett eget plan (kunde man ju tro iaf). Väl framme i London fick vi traska en bit innan vi kom fram till Picadilly där vi skulle bo. Hopp i säng!

Söndag:   Hade redan sen innan bestämt att denna dag skulle tillbringas på Camden Market och så blev det även. Traskade runt och kollade. Handlade lite. Åt middag på en gaypub. Intressant. På kvällen kom veckans första fylla. Besökte kvarterspuben, letade Johan och nattamat. Gick och la oss sent. Kring 2. Vid halv 4 gick brandlarmet på hotellet och ca 300 pers evakuerades. Lagom kul, men huvudsaken var väl att allt gick bra och att det inte brann på riktigt. Fick dock stå ute i kylan ett tag medan brandmän gick igenom hela byggnaden.

Måndag:   Vi delade upp oss lite. Jag, Micke, Calle och Lars åkte till Harrods och spenderade dagen med att äta bagels och kolla på alldeles för dyra saker. Vi mötte upp de andra och begav oss till bion. Vi såg James Bond. Quantum of Solace. Efter det blev det pubburgare. Bästa maten på resan var alla pubburgare. Riktiga hemma gjorda biffar med massa goda tillbehör.

Tisdag:   Delade upp oss även denna dag. Jag, Micke, Calle, Lars och Anton drog iväg på Madame Tussauds. Grymt. Helt sjukt vad lik en del är. Efter det gick vi runt lite i London och kollade på BigBen, LondonEye och Buckingham Palace. Käkade middag på en Italiensk restaurang i Soho tillsammans med de andra. En del bestämde sig för att gå ut och klubba. Vi som stannade kvar spelade kort innan vi gjorde tidig kväll.

Onsdag:   Denna sista dag gjorde vi Oxford street osäkert hela högen. Gick runt och tittade i butiker. Fikade och åt middag. På kvällen var det konsert. Less Than Jake. Alla mer eller mindre taggade bar vi iväg till Astoria. Var där i god tid och vi lyckades få toppenplatser uppe på läktaren och såg grymt bra. Några var nere på golvet och hoppade. Blev pizza till nattamat.

Torsdag:   Klev upp tidigt för att checka ut klockan 10. Hade inga planer för denna dag utan hängde mest på olika ställen för att fördriva tid tills flyget gick. Blev lite stressigt på flygplatsen men alla kom med hem och väl i Sthlm igen så delade vi upp oss igen och vi fyra tog återigen tåget hemöver.

Fredag:   Slitna och mörbultade efter 4 timmar på tåget bytte vi till buss i morse nere i Sundsvall. Hemma var vi strax efter 8. Stupade i säng och sov några välbehövliga timmar innan vi åkte till Hörnett och hämtade Hjalmar. Nu ska vi snart iväg till Josefin och Marcus. De och Tiger och Marielle ska öla, men vi är mindre sugna på det så vi åker bara dit och är sociala.

Har blivit en hel del bilder under resans gång. Kolla gärna in dessa på min bilddagbok. Orkar inte ladda upp här eftersom att det bara djävlas med mig. http://sofieberglund86.bilddagboken.se

14 November 2008  | Länk | Resor | 1 kommentar
Hemma igen..

Ja nu är vi hemma igen efter en lång hemresa. Har precis sovit några extra timmar som vi inte fick sova i natt. Är fortfarande trött och har en del saker att uträtta. Uppdatering kommer senare idag om jag hinner, annars i morgon.. Ha det bäst vänner!
14 November 2008  | Länk | Resor | 2 kommentarer
Nu drar vi!

LONDON HERE WE COME

Ja, nu är det bara några timmar kvar tills vi sticker. Som jag har längtat. Det har ni väl förmodligen listat ut redan om ni läst min blogg. Tror jag mest har tjatat om London nu på sistone.

Packad och klar är jag, bortsett från tandborsten och min DS som ligger på laddning. Yatzyt är packat så vi ska ha tokkul på tåget i morgon.

Ikväll var Linus och Magda här och gjorde mat åt oss. Calle var ner och smakade med. Det blev en liten avskedsmiddag eftersom Linus och Magda flyttar till Norge på måndag. Vet inte när de kommer hem heller, men jag hoppas att det inte dröjer allt för lång tid.

Mimikry på Sliperiet var kung. Synd att det var lite lite folk bara och att vissa ska förstöra för andra, men i det stora hela var det ett toppen framträdande. Kul att se dom live. Fick ju även chansen att se Simon med Det nya arbetarbandet också, dom spelade nämligen som förband.

Kommer uppdatera här om jag har möjlighet. Vilket jag säkerligen har någon gång under veckans gång.

Ha det så bra här hemma alla underbara vänner!

8 November 2008  | Länk | Resor | 1 kommentar
Dagen har bara börjat

Har gjort bort ett av mina ärenden..

Borde dra och träna nu, men känner mig inge motiverad. Istället målar jag naglarna och kommer senare att jagas av mitt dåliga samvete för att jag hoppade över träningen när jag vet att det är sista chansen på en vecka. Haha, näe skämt åtsido. Jag ska ha så kul i London att jag inte ens hinner tänka på träning.

Har jag föresten sagt vad vi ska göra där? Vi ska självfallet besöka Camden Market. Sedan är det tänkt att vi även ska hinna med lite saker som både jag och Michael missade sist vi var där. Som t ex. Madame Tussauds och London Eye. Vi ska även gå på nya James Bond filmen på bio.

Kanske blir sista gången innan London som jag bloggar nu. Vet inte om jag hinner med något i natt när vi kommer hem från Mimikry. Micke kommer ju ha sin lilla minidator med sig, har jag tur har vi tillgång till internet i London och jag kan blogga från den. Det märker vi väl. Ni får väl kika in lite nu och då. Annars är jag tillbaka om en vecka.

See ya later alligator

7 November 2008  | Länk | Resor | 2 kommentarer
Från mig..

..till dig Michael. För alltid vi. För alltid i mitt hjärta.

Look into my eyes you will see
What you mean to me
Search your heart, search your soul
When you find me there youll search no more 
You cant tell me its not worth dying for
You know its true
Everything I do, I do it for you

7 November 2008  | Länk | Kärlek | 0 kommentar
Snart så..

Ja, nu är det bara 1 dag kvar till London

Känns skitbra måste jag erkänna. Har tokmycket att göra i morgon (läs idag)..

  • 10.30 UM
  • 12.00 Träning
  • 14.30 Åka med bilen till Docksta
  • 15.55 Buss tillbaka till stan
  • 17.00 Åka till Hörnett med Hjalmar
  • 20.00 Mimikry på Sliperiet

Någonstans där emellan så ska vi hinna handla och hinna med lite annat också. Plus att man ska hinna packa någongång också.

Har förberett lite idag i alla fall. Tagit hem lite nya spel till min DS, laddat hem en ny ljudbok och snart ska jag lägga in lite ny musik på mobilen.

Bakade kladdkaka ikväll. Det var smask. Har ju miljoner ägg att göra av med så någonting måste man ju hitta på.

Som jag nämnde tidigare. Kul att så många börjat titta in här lite nu och då. Sluta inte med det. Alltid uppmuntrande med många läsare.

7 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
På väg mot stjärnorna

Jobbat idag. Det gick bra. Var ju bara några timmar.

Det har löst sig med "ögon-bindeln". Blev erbjuden av Marcus att låna hans, men sen kom Jeanette och sa att det fanns på Kicks. Hade ju kollat där, men inte hittat, men nu frågade jag och dom hade, dom var bara lite undangömda.

Kul att se att det är så många som läser min blogg. Fortsätt med det ;)

2 dagar kvar till London

6 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Tröttis

Försöker hitta en sån där skön ögongrej man kan ha på tåget när man ska sova men dom finns då banne mig ingenstans. Typiskt! Har sprunge runt halva stan idag för att hitta en men icke. Inte hinner jag beställa någon heller..


Micke är en tröttis och vilar i soffan. Jag är pigg. Ingen bra kombination.


En propp har gått i vårt kök. Drar historien om hur en annan gång. Tyvärr har vi inga proppar hemma så vi lever nu delvis i mörker. Ganska mysigt det med, men lite problematiskt när Micke skulle steka pannkakor.


Och som vanligt funkar det nästan aldrig att ladda upp bilder på min sida. Less less less.

5 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 2 kommentarer
Ljushuvudet själv..

4 dagar kvar till London

Ja, det är nära nu. Och vad händer då? Jo Michael upptäcker att Sofies pass har gått ut. Ajdå. Inge vidare va?!

Näe, det kan man ju lugnt säga. Otroligt klantigt måste jag säga. Och ännu surare känns det när ett provisoriskt pass kostar 980 kronor och att mitt gamla pass gick ut för mindre än en månad sen..

Men det är bara att bita i det sura äpplet och betala den onödiga kostnaden. De pengar jag fick av pappa blev ännu mer uppskattade nu kan jag ju säga, men frågan är ju om de gick till något kul eller fint.

Katastrof!

4 November 2008  | Länk | Resor | 0 kommentar
Brudar

Har varit med massor av mina brudar idag.

Först blev det fika på stan med Josefin. Evigheter sen vi sågs. Skandal.

Efter det plockade jag upp Jeanette och vi begav oss till Helene. Fika även där och en massa skitsnack, känna på magen m.m. Mycket trevligt. Alldeles för sällan.

Måste väl erkänna att jag kan vara en ganska kass kompis ibland. Jag är ju sämst i världen på att höra av mig. Jag ska försöka bättra mig.

Nyss kommit hem från Max med hjärtat mitt. Var väl inte tänkt att det skulle bli så, men iddes inte steka några pannkakor. Det får bli i morgon.

Klart nu att vi låna Diesel-hunden i slutet av november. Längtar. Saknar min favvo-Diesel.

4 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Oj vilken slappdag

Ja, det kan man ju lugnt säga. Låg och drog oss i sängen till klockan passerat halv två. Otroligt skönt att få sova ut ordentligt en gång. Blir till att vända tillbaka dygnet nu bara.

5 dagar till London nu.

En vecka sedan jag tränade nu, börjar krypa i kroppen nu. Känns det bra i morgon ska jag nog träna då, annars får jag vänta till fredag. Kanske lika bra, inte bra att träna när man är sjuk.

Vi gjorde hemgjord pizza igår. Den smakade ljuvligt. Första gången sen vi flyttade in som vi gjorde det, men det lär upprepas.

På tal om det. Har varit sambo i hela 4 månader nu. Helt sjukt! Och inte nog med det, det känns toppenbra också! Jag kan inte vara lyckligare än så här.

3 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 1 kommentar
Konstig sovställning

Min blogg känns lite bildlös så jag piffar upp den med en bild på Hjalle-balle.. Så här har han legat och sovit nu ett tag.. Kan inte låta bli att tycka att han är toksöt.

2 November 2008  | Länk | Hjalmar | 0 kommentar
Docksta

Har varit hemma i Docksta idag. Det var mysigt. Längtar hem.. Skulle kunna stanna där en vecka.. Ska åka hem snart igen..

Var först till min faster för att gratta henne på födelsedagen. Satt där och surrade med henne och kusin Anna i några timmar. Fikade sockerkaka och drack saft.

Hem och soffmyste lite med pappa, Anna-Karin och Moa. Moa berättade vad hon önskade sig i julklapp. Bra att veta nu när jag tänkt börja tidigt med dom.

Var upp till mormor en sväng innan jag for hem också. Satt o snacka skit i köket en stund. Är verkligen hemma alldeles för lite. Såå svårt att ta sig tid.. Förstår inte varför.

Fick med mig massa gott hem också och blev en slant rikare. Pappa gav mig en peng så jag skulle kunna köpa mig något fint i London. Söt.

Micke kämpar på med sin hemsida. Den ska vara "klar" på tisdag. Kika in och se hur långt han kommit vet jag.. Kommer nya saker varje dag.. http://mickeholmgren.se

2 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar
Söndag I guess..

Klockan är över tolv och det betyder att det är den 2 november.

Grattis min kära faster och självklart min LillSimon! Hoppas ni får en toppenfödelsedag. Kommer hem till Docksta senare idag. Ska bara sova lite först..

Som sagt har jag ju jobbat i helgen. Det har gått bra. Rätt så mycket folk så det har rullat på. Har ju fått äran att jobba med mina nya arbetskamrater nu också. Det har varit kul.

I övrigt har vi inte gjort mycket i helgen. Bara tagit det jättelugnt. Skönt. Är ju fortfarande förkyld så jag orkar som inte göra så mycket. Vill bara ligga utslagen i soffan och drömma om att kunna andas.

Sitter just nu och lyssnar på Mimikry. Måste ju lyssna lite på nya albumet nu med tanke på att vi ska se dom på fredag. Då spelar dom nämligen på Sliperiet. Och alla som någon gång i sitt liv diggat Hjalle och Heavy måste ju digga Mimikry med.

Älskar min Michael mest i hela världen. Han har städat idag. Fast det är inte därför jag älskar honom. Jag älskar honom för att han är underbar, mannen i mitt liv. Den person jag avser att tillbringa resten av mitt liv med..

2 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 1 kommentar
Lördag

Fortfarande dunderförkyld.

Jobbat idag.

Ser på Kill Bill med världens underbaraste.

Docksta i morgon.

1 November 2008  | Länk | Det vanliga livet | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sofie Berglund                                             Skaffa en gratis hemsida