Solstrålen Mio
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2023)
>>


28 okt

Efter helgens ställa om klockan insidenter så trodde jag att alla klockor var omställda men icke, en hel timme förtidig var jag på väg till jobbet... Väl framme i Lid fick hundarna sitta i bilen och brevid i en inhängnad så gick det får, mycket läskiga tyckte Prince. Mio är ju lugnet själv och känner säkert igen sig.

Därefter åkte vi till pappa via nyköpings alla ombyggnationer av rondeller *suck* där fick vi mat och Prince fick besked att det gick bra att åka med igen, liten överlycklig hund skuttar in i bilen och vi beger oss till nävekvarn. Vid det här laget på dagen så har det först ösregnat, varit sol och nu minusgrader... jätte kul att åka på slingriga skogsvägar då...

Sen bar det av till kvarsebo där jag skulle med min vän K gå på ljusparty hos hennes svärmor. Men höns-mamma som jag är så ville jag inte ha hundarna i bilen tackochlov så var hennes svärföräldrar snälla och Mio och Prince fick komma in. det blev bestämt att de skulle ligga i vardagsrummet med K´s svärfar, P var mycket besviken över det till en början och fick sitta fast i sitt koppel. Men ju mer kvällen gick ju mer kopplade han av och roade alla gäster med att a´la briard sitta med rumpan i soffan och vila hakan på bordet.

När visningen var över fick de komma ut och hälsa på alla vilket vart en succé, alla ville veta mer om briarder och skrattade högt när Mio gnuggade sig mot folk för att få bort tofsen, hoppade upp i famnen på K för att hångla(?), Prince var lite blygare och nosade runt under bordet och hängde i min famn... de doppade skägget i vattenskålen och sen spanade runt i rummet vem som skulle få agera handduk!!

Idag har jag sjukskrivit mig för influensan hann i kapp mig och eftersom helgen är fullbokad så vill jag inte bli liggande då. Hundarna har legat i soffan när mig i drygt 4 h, de turades om att ligga sked med sjuklingen *haha*. i morse väckte mannen mig med nyheten att vinterdäcken är på nu så jag behöver inte oroa mig för halka lika mycket. Har man en dyrbar skatt i bilen så är man ju ändå försiktig menar jag.. och alla biltjuvar där ute, det är en lurvig skatt! *asgarv*

Nu knackade det på dörren in kommer 2 lurvar och när de kommit in tittar jag först på Prince som ser "ren" ut sen på Mio och inser hur ren P antagligen också är.. det är skillnaden mellan att ha en fawn och en svart hund.

Kramar

29 Oktober 2008  | Länk | Besök | 0 kommentar
lördag 25 okt

Idag åkte vi till bruks och där mötte vi Evá och Gittan med sina söta tjejor. Förra gången vi sågs så var Gittan jätte läskig trots korv muta så gick det inte över, men idag... ojoj jag höll på att tappa hakan.. På vägen mot skogen så drog Mio ut kopplets längd och precis när jag skulle till och säga nej och hala in henne ser jag hur hon går FOT med Gittan!!!! Vi började med en uppletande ruta och Mio var duktig fast det var skällande ipo(?) hundar precis brevid. Sen provade vi sittande i grupp och därefter en plats, båda momenten gick mycket bra. Därefter så provade vi en budföing med både Gittan och hennes man, sen gick jag iväg till Evá och Will-o men gissa vart Mio var.. Hon satt brevid Gittan och smaskade korv :-)

gladare mamma kunde hon inte ha fått!

När alla åkte så tog jag ut Prince så han också fick köra ett uppletande och lite lydnad, sen rullade vi hem.. oboy va mycket bilar det var vid maxi, vi höll knappt på att kunna åka ut på vägen.

kramar

25 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
Fredag den 23

Idag bar det va till nyköping för träning med Milton och don fido gänget, med tanke på att vi både tränade i går och ska träna i morgon så tog vi det lungt med några få moment. Sen var det skott träning, vilket alltid är bra och vår hund är ju skott fast, trodde jag! Först satt hon brevid mig och åt frolic för att sen börja skaka med benen och därefter lunka mot bilen. Så där hade vi en ny grej att träna..

Sen fick Mio träffa sin moster Josse vilket alltid är trevligt.

Prince har varit med Johan som var ledig idag och i morgon ska vi till bruks.

kram och god natt

24 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
Torsdag den 22

Idag har vi tränat med broder Milton igen, Mio var med och var taggad till en början så vi körde en plats och några moment men sen var hon låg igen och trött. Så då kom jag på en retning, haha... så jag lekte lite med Milton och var med under nått av deras moment.. Då kan ni tro att min lilla tjej spanade med stora ögon, yes!

Sen tränar vi på promenaderna med beröm när kopplet är slakt, fick lite tips från Annika med Allram som tillsammans med boken vardagslydnad ska hjälpa mig att få en duktig hund även utanför plan *ler*

Väl hemma så kom Diamond och Prince hit vilket innebär bus eller godis *haha* fyndigt så här i halloween tider...:-) och ska det naturligtvis stå... När min far skulle åka hem så kröp Prince under bordet och Diamond sprang till dörren och tittade med sina stora bruna ögon på oss.. och jag är ju sån som skämmer bort de här djuren ( på vissa saker...) så gissa vad som hände, jo vi skrattade åt lillamans påhitt och han fick stanna. Så han ska leka med Johan i morgon medans Mio och jag åker och jobbar/tränar. Diamond fick ha sin pappa själv så han är nog lika nöjd han...

kram på er

23 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
Tisdag den 21

Ja idag har jag jobbat och juvelerna fick vara hos morfar/pappa. När jag kom tillbaka så fick knappt Diamond hälsa på mig utan att Prince morrade och skulle ligga i mitt knä. Mio fick hälsa men sen skulle han ha mig för sig själv den lilla pojken. Nu är Mio singel tjej igen, vi får väl se när nästa besök blir.

I kväll var jag på en rolig föreläsning med "grynet" Elin Ek tillsammans med Katarina som sa när vi gick ut därifrån -kul nu har man kramp i skrattmusklerna *haha* mycket bra grej som banken ordnat.

I morgon ska bilen besiktas och sen ska jag prova att träna med Mio igen, vi har haft några dagars vila dels för att Prince varit här men mycket för att hon har varit så låg.

I går skulle jag köra en inkallning och utan att märka det så klev jag i nått som man inte ska kliva i och när jag vänder mig om för att kalla in Mio (som sitter brevid det man inte bör trampa i, fast det visste jag inte då...) ser jag hur hon står (!) håller upp en tass och sen kommer mot mig, kunde inte göra annat än att skratta och när jag går tillbaka med henne till "punkten" upptäcker jag högen som låg brevid där hon satt med mitt fotsteg i... nice!!! -slut skrattat!

Så det gott folk är anledningen till varför man ska plocka upp efter sin hund efter varje gång :-P

kram och god natt

21 Oktober 2008  | Länk | Besök | 0 kommentar
lediga söndag

Efter helgens bravader, Prince besök och med en pappa som sviker och åker bort en heeeel helg!!!! ja då är man trött och lite sur.

Så lilla Mio ville bara sova idag och det passade mig bra eftersom 2 sötingar har väckt mig flera gånger i natt + att jag har ont i halsen och tidigare i dag även i huvudet... MEN.. Prince ville absolut inte ta det lugnt så jag försökte aktivera honom samtidigt som Mio kunde få vila, det var svårt kan jag lova.

Sen kom den där pappan äntligen hem och det firades med en lång sväng i skogen där vi körde uppletande av både människa och leksak *haha*

Därefter åkte vi till Mio´s farmor och farfar där vi käkade mat och lekte såklart.

Johan hade med sig en bok hem till mig idag som handlar om vardagslydnad och om hur man kan träna med enkla medel, jag är öppen för alla förslag just nu, för Mio MÅSTE sluta dra i kopplet innan valpen kommer (om det föds någon tik vill säga) för nu när jag varit själv med de här 2 så har jag dumt nog tagit med mig båda ut på promenaderna och jag säger bara *nej tack* till att alltid ha 2 st dra-i-kopplet-hundar. Det är konstigt hur hon kan vara så duktig på plan men inte på promisar..

godnatt kram

19 Oktober 2008  | Länk | lediga dagar | 1 kommentar
lördag den 18

Jackpottvinst idag!!!

Idag när vi satt och väntade på lottning i norrköping så dyker min far upp med sig har han min syster och jag blev så glad att se dom så jag sa "nu gör det inget det går dåligt för vi har redan fått högsta vinsten", en egen hejarklack!

Nu gick det väldigt bra på tävlingen också så man kan väl säga dubbelvinst åtminstånde!

Plats: 10 * 4 = 40

Fritt följ: 7,5 * 3 = 22,5

Läggande: 0 (hon la sig inte på första kommandot så vi hann gå för många steg tyvärr)

Inkallande m ställande: 6 * 2 = 12  (lång stop sträcka, dk)

rutan: 10 * 3 = 30 (kan det vara för att morfar sa till henne?)

Apportering: 7,5 * 2 = 15 (tar tveksamt, tuggar)

Hopp: 7 * 2 = 14 (skall vid tillbaka hopp)

Fjärr:  10 * 2 = 20

Helhet: 8 * 1 = 8

Totalt: 161,5 poäng, 1:a pris och på 4:e plats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under tävlingen så körde de ipo på planen brevid, mycket störande med en man som står och piskar efter en hund som då ska skälla i flera minuter... 

Min lilla prinsessa hon hade nog en höjdar dag för inte mindre än 4 snyggingar fick hon leka med: Milton, Diamond, Prince och Ozzy. Så det kunde inte ha blivit en bättre dag för oss. Syrran sa att Ozzy var det enda för henne att ha för att de andra är kastrerade och Milton är ju hennes bror, men sörrni det tyckte inte Milton utan han passade på att markera vad som är hans nämligen Mio... *fniss* tackochlov han jag rycka bort henne så det kom bara nån droppe på ena örat, han är bra charmig den pojken :-)

3 av 4 snyggingar följde med hem och lekte, så nu är Mio mycket trött. Tänk att vara så poppis bland grabbarna..

Lilla Prince fick stanna kvar en natt till här så jag har dubbelt skydd mot nattens skuggor :-P både han och lilla fröken sover sött nu.

Kram 

18 Oktober 2008  | Länk | Tävling | 0 kommentar
torsdag

I dag har Mio äntligen fått leka ordentligt med sin bror. Det är så härligt att se dom där 2 de kan knappt hålla sig överhuvudtaget under träningen och det var flera gånger som Mio inte alls lyssnade på vad jag sa utan bara tittade drömmande på brorsan... Det blir många dagar i rad syskonen får träffas den här veckan.

Själva träningen går bättre lilla fröken har börjat förstå att man inte får godis jämt utan att det ska räcka med ett "bra", ordet varsågod har däremot fått en ny innebörd, en super glad Mio rusar mot leksaken eller godisen... eller för all del Milton *ler*

 

På lördag så ska vi tävla igen och då ska jag nog värma upp mindre så hon är mer taggad och mycket lite godis!

Hjärtat och jag ska vara själva hemma i helgen för pappa ska på återträff med sitt gymnasie som firar 20 år.

-Undrar hur helgen går med en morgontrött-mörkrädd mamma och en skällande-godisråtta till hund *skratt*

kram

16 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
Måndag

Jag har funderat lite, man inte får ge hunden godis under tävlingen men under träning så öser man gott över sin duktiga lurv... Är inte det dubbla signaler?

Jag vill inte att Mio ska tro att jag tycker att hon inte gjort sig förkänt av godis på tävling.

På en tävling för lite sen berättade en medtävlande för mig att hennes hund fick sin mat efter ett tränings/tävlings pass som enda belöning, det lät konstigt tyckte jag. Men jag har tänkt mycket på det hon sa och nu ska vi ialla fall också träna utan godis, belöningen kommer efter passet och inte på den platsen vi just tränat. Så tex om vi tränar på tomten så kommer belöningen på altanen, är vi på bruks så kommer belöningen när vi går av plan.

Sen ska vi ha moment träning och då får hon godis för varje rätt bara för att befästa, men då tränar vi bara ett eller ett par moment i taget med flera upprepningar. Så det blir 2 typer av tränings sätt.

Provade detta idag och det funkade bra, hon såg ju när jag la frolicarna på bords kanten och när vi hade kört igenom ett tävlings långt pass med alla momenten så sa jag varsågod och Mio sprang upp på altan och mumsade i sig allt det goda.

För hur som hellst man får inte ge godis under tävlingen det är inget jag kan fuska runt så varför inte träna likadant?

Stor kram

 

13 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
lördag 11 okt

Idag var den inte riktigt våran dag, mamma började dagen med att sätta sig på en brännässla, mycket skönt! Sen glömde vi halsbandet hemma..

Madam var jätte duktig när vi tränade i morse men när vi skulle tilloch tävla så var hon lite ofokuserad:

Plats: 8,5 * 4 =  34 Det står att hon var orolig men det har aldrig hänt innan så jag är mycket förvånad och vad jag kunde se genom planket så låg hon som hon skulle!

Fritt följ: 7,5 * 3 = 22,5 ss, bitvis långt fram

läggande: 0 * 1 = 0 Ligger ej på första kom. Jag fick säga ligg 3 ggr innan hon la sig..

inkallande m ställande: 5 * 2 = 10 lång stopp sträcka, Dk

Rutan: 6,5 * 3 = 19,5 På 3:e kommandot gick hon in i rutan

Apport: 5,5 * 2 = 11 tempo, tuggar, Dk

Hopp: 8 * 2 = 16 ss, skall

Fjärr: 9* 2 = 18 sega skiften

helhet: 8 * 1 = 8

Totalt: 139 poäng och ett 3:e pris

 

Vi var 7 som tävlade och ingen fick första pris, matte till första hunden ut sa att de sköt på skjutbanan intill så det kan ha varit det som störde vissa hundar, eller luckten av något väldigt spännande för alla var ofokuserade på framför allt på fritt följ och även på andra moment också.

Nästa tävling blir nästa helg så nu ska vi träna ordentligt i veckan *ler*

Kram på er

11 Oktober 2008  | Länk | Tävling | 0 kommentar
gårdagen

I går var ju som sagt lilla Mio hos sin farmor.  Vi kom precis hem ifrån en skogspromenad när vi såg bilen då vart Mio överlycklig och sprang.. eller flög.. fram och tillbaka på tomten. Några timmar senare så gjorde farmor illa sig och ni kan ju gissa vem som låg på hennes bröst och pussades, våran egna sjuksöterska!

De där kramarna som man får när man är ledsen de värmer så mycket mer än allt annat, hon ligger tätt-tätt en lååång stund och det är så mysigt.

Idag ska vi till G:mormor i oxelösund för bilen ska på service.

Kramar

8 Oktober 2008  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
tisdag den 7

Höst solen skiner för fullt och vi slappar, tränar och ska snart gå på en promenad i skogen.

Att det kan bli så härligt att andas, vara ute och bara vara, det glömmer man bort under året, men sen när hösten kommer och dagarna är så här så finns bara ett ord -NJUTNING!

2:a natten på soffan, 2:a dagen med vackert höstväder, men idag så ska Mio inte jobba med mig idag ska hon till farmor.

Kram på er kära vänner

7 Oktober 2008  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
söndag 5 okt

Idag i regnet så mötte vi, jag & Mio, Carina & Milton, Éva & Ashley + Willo och Gittan & Trixxa, för ett par timmars träning.

Mio var lite rädd för Gittan, läskiga kvinna med KORV i fickan *skakar på huvudet* inget gick det att muta Mio med... Så när vi skulle köra budföring så fick Gittan inte nudda henne utan att ungen tog ett briard race till mig...

Bra träning, men inte så kul att hon är så feg.

 

Därefter åkte vi till bröderna svart på kalas och i natt ska vi sova på soffan. Pappa har nämligen målat trappen så där får man inte gå med vackra briard-tassar på en vecka... konstigt!!

 

kram

 

5 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
fredag

Igår träffade vi broder Milton för en stunds träning på bruks. Jag misstänker att Mio känner igen deras bil för när den rullade in på grusparkeringen så släpade hon mig fram till bilen och tog ett glädje skutt när brorsan hoppade ur, den lilla charmören.

Därefter åkte vi till moster, Mio sprang 3 trappor upp och nosade på dörren, efter kom jag flåsandes. Efter hårfix och lunch så stod lilla fröken i dörröppningen och tittade på mig med "ska vi åka nu" blicken.. *haha*

I eftermiddag så ska vi besöka de vita pojkarna men innan det så ska vi träna lite på tomten, nu har jag ju lyckas hitta koner så vi kan träna in rutan på riktigt. Diamond fyllde ju år i onsdags och därav anledningen att jag gick omkring och letade inne på djuraffären i nyköping, dyra koner men det får det vara värt. Hittade även en ryggsäck till lillan (som hon kan ha när vi ska ut i skogen) som hon ska ha när hon går till skolan. *ler* Stora tjejen ska ju fylla 3 i november...

I morgon är det briard träff som ska bli så skojigt!

kram

4 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar
Torsdag

Idag har Mio varit med på mitt jobb eller ja... hon har suttit i bilen när jag klippte tjuvar och banditer *ler*

Sista kunden fick hon komma med in till och sen åkte vi till morfar. Honom och bröderna svart lockade vi med till bruks. Några briard race och budföringar senare var alla trötta, så vi körde ett kort träningspass med några moment bara. Därefter klämde vi in oss alla i hans (3-sits) soffa, "En briard får alltid plats" men 3? Storebror ville inte ligga brevid lillebror för då morrade han, fröken skulle ligga brevid eller på morfar, därimellan så skulle det busas tuggas på ben och skälla ifall någon kom...?!

Någon timme senare tyckte ungen att vi skulle åka hem, mamma bara lyder och kör *haha* Så nu sitter vi här hemma och väntar på pappa.

 

Imorgon ska vi träna i nyköping innan jobbet, så jag hoppas på moln annars får vi ringa in en akut barnvakt *haha* Vi ska ju bland annat besöka moster, hon som lär hundar och katter med för den delen att både tigga och rapa(!!!) på beställning. Bäst Mio har toffs i morgon så moster ser de fina rådjurs bruna ögonen *blink-blink*

Helgen går i hundens tecken, många vovvar ska vi träffa och leka med *jiiiipppiii*

 

kram

2 Oktober 2008  | Länk | Träning | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Mio, Bobbo och Diamond Svanström                                             Skaffa en gratis hemsida