Solstrålen Mio
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2023)
>>


Hurra hurra hurra

Det är ingen vanlig dag, nä för de är ingen vanlig dag för det är Prinsens födelsedag hurra hurra hurra

Prins är en riktig sjusovare i vanliga fall, ligger gärna kvar och myser länge men inte idag. Nä för det va just ingen vanlig dag... Han bara ville busa, bytte plats varannan sekund och grymtade för att få kel, krånglade runt... Han var inte alls som vanligt och vips när jag sa det magiska ordet "ska vi gå upp" så rusade han ner för trapporna, väl nere stuttsade han som en liten boll mellan golv och tak. så han fick välja en present och DÅ insåg jag att det är en väldigt klok pojke vi har. För när han hade pipit, slitit av pappret och busat en stund så vart han som vanligt igen. Klart att han visste vad det var för dag idag :-)

Grattis alla juveler Palle, Wilma, Curry & Maja (med på bilden) Amigo & Chica (som bor i Norge) och puss på nosen till mamma Rita!

Kramar från oss

30 Maj 2009  | Länk | lediga dagar | 3 kommentarer
Prins här..

Min matte retas.. Idag när hon kom hem ifrån affären så hade hon pipleksaker och bollar med sig.. men tro inte att jag fick nån! De skulle visst lindas in i papper och läggas på hyllan :-(

De rosa paketen kommer ifrån mormor-Ingrid och Morfar-Roffe och tydligen var visst reglerna sånna att jag måste dela med mig till min syster.. Men det gör jag så gärna för hon är både söt och lucktar gott ;-)

I veckan åkte vi på att bada, det var visst någon på lägret som sa att man måste göra sånt ofta *suck* och då lyssnade matte minsann! så nu lucktar vi ännu godare än vanligt, Mio mest förståss! Jag har fått mycket skäll i veckan för att jag har nosat förmycket på henne, det får man visst inte göra men jag kan inte hjälpa det, hon är ju så ljuvlig.

Det ingick inte föning tackochlov, vi fick springa oss torra sånt gillar jag. Matte upptäckte att jag fortfarande såg mager ut i samband badningen så nu är jag på dubbel gödningsdiet, kanon! efter regn kommer solsken *mmm*

Puss på nosen //Prins

29 Maj 2009  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
Träningsläger!

I helgen var det då dags för kennel lägret och det blev faktiskt som vi hoppades, många trevliga människor, enormt söta och charmiga hundar, intressanta och lärorika tränings stunder och mycket skoj på kvällarna och som en stor bonus så lyckades vi slippa undan regnet under de stunder vi hade kurserna så det kunde inte ha blivit bättre så här första gången.. jag håller iaf tummarna att detta blir en ny Don Fido tradition!

Prins har varit jätte duktig: sovit i samma rum som 3 söta brudar, spårat, letat både godis och leksaker, fått öronvärk av allt beröm(?), blivit kelad med av många, utställningstränat, matvägrat, sovit sked med mig ena natten och som vanligt natt nr 2 dvs vid fotänden med full koll på brudarna, ätit ett helt korvpaket, legat platsliggning, övat på fot och kontakt övningar. Det är så häftigt att se hans utvecklingar, det är verkligen en kanon pojke vi har!!

här nedan finns några bilder ifrån helgens aktiviteter:

Pälsvårds demonstration på Polluxx av Camilla

Polluxx och matte Therese fixade idag titeln KORAD så vi säger *grattis grattis*

Prins och mamma tränar kontakt och fot

Prins och Pappa hälsar på Gittan och Trixxa

Tilda hämtar in konstiga föremål till matte Lena under kvällens tävlings-lekar

Kursledaren Henka visar hur man kampar med Zelma

På eftermiddagen i dag så vart jag akut Mio-sjuk, Mio har nämligen varit hemma hos farmor och farfar hela helgen och vi har inte vågat säga att vi skulle åka B I L till B R U K S, men hon är inte dum fröken Svanström hon nosade igenom våra kläder och blängde för ett ögonblick... men vi hade mutor dels ett stort ben och sen en metall apport vilket i sin tur betyder korv. Jag höll på och fjanta mig med den a´la "den är min" tills johan frågade vad jag gjorde... då kom jag påt! Det är ju MIO, hon som kan bära allt möjligt... *haha* så det var bara att säga bära så tog hon den. Vilken tokig matte och vilken duktig unge!

Nu ska vi försöka memorera vad vi lärt oss och ta nya tag med träningen.

24 Maj 2009  | Länk | Träning | 1 kommentar
besviken!

Vi skulle ha tävlat i helgen, men nu ser det ut som vi måste stanna hemma :-( Mios löp kom tidigare än vad vi trott den här gången...

Det känns väldigt surt, vi som till och med fått till ett slarvigt kryp, vi får hoppas att det finns någon reserv som blir glad istället och så får vi se detta som en chans att träna vidare.

Nu blir det väl även så att Mio får stanna hemma från kennellägret, tror inte att någon av hanhundsägarna uppskattar att hon kommer. Men vi har ju en hund till som kan få visa framfötterna istället.

Kram på er

 

14 Maj 2009  | Länk | Tävling | 0 kommentar
Uhb

I söndags var det dags att rulla den långa vägen ner till Herrljunga där Prins syskon och mamma väntade, vi fick träffa 2 syrror och 2 bröder med familjer. Det var så roligt att se likheter och olikheter, en sak är säker man blir väldigt puss-nödig av att vara omgiven söta och charmiga hundar... Vi unghundsbeskrev våran Prins och även om beskrivaren Kajsa tyckte att han var något feminin så var allt annat proppotioneligt. 64 cm hög så det är en liten pojke vi har. vi fick även möjlighet att visa uppfödaren Calle och Lena Prins alla framsteg, killen som inte kunde gå ett steg fot för några månader sen kan massor nu!

På hemvägen så stannade vi till hos johans farbror och faster i Jönköping, sen stannade vi även till hos hans mormor i Mjölby. Man måste ju passa på när man ändå är ute på en roadtrip =)

I veckan har vi tränat hundarna, hunnit med bruksa 2 gånger redan och 2 gånger till blir det innan veckan är slut.. och sen har vi renoverat här hemma så det blir så fint så.

Vi har tagit kort på barna i vitsippor, liten tradition vi har, så korten ska läggas upp här snart.. sen insidenten efter thailands resan förra året då 400 bilder försvann när jag skulle ladda in dom i datorn (gick visserligen att återskapa efter många tårar och svett i pannan ;-) ) så har jag inte velat ladda in bilder utan hjälp från mannen.. men snart så *hihi*

Kram

13 Maj 2009  | Länk | Blandat | 0 kommentar
uhb

I morgon är det dags att åka på valpträff i Herrljunga, lilla Prins ska bli bedömd om hur vacker och perfekt han är *hihi* och förhoppningsvis visa för sina uppfödare hur duktig han är...

Mio har varit lite låg sista tiden, jag hoppas att hon mår bättre snart, vill inte att min onge ska vara ledsen. Tur att hon är mammas tjej dvs mutbar med godis.

Idag fick båda barna följa med hem till Dexter och Ibaz, Mio fick leka med pojkarna och när de åkte till sin mormor fick mina doggisar komma in, lucktade väldigt spännande... det bor nämligen endel katter i det där huset... Prins var lite stressad och kunde inte slappna av trots att han blev mutad med blodpuddingfylltben, hon är bra snäll Katarina, hon mutade mig med både fika, mat och lovade att följa med till ikea snart... så jag är sååå nöjd :D

Sov sött mina kära läsare och håll tummarna att natt-ugglan orkar upp i morgon bitti

9 Maj 2009  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
söndag den 3 maj

Idag fick Mio ett spår och Prins fick åka på kurs, de var jätte duktiga.

I helgen har vi haft Diamond boende här en natt och sen har han varit hos svärföräldrarna så det har varit mysigt. Han är en liten charmör som först skäller ut grannarna och sen kräver att få öron-gos *haha* Promenader är jobbiga, bollar och krattor är dökul, kors i taket så fick jag klippa alla klor utan tjafs, är lite feg att gå i tappor och över trösklar själv... och otroligt kelig.

I morgon väntar mer trädgårds fix och kurs på bruks, tror att Mio ska få följa med och träna. Vi behöver träna på framförgåendet och då behöver man större ytor än vad vår tomt erbjuder.

Nästa helg så ska Prins på Uhb i Herrljunga tillsammans med sina syskon så det ska bli spännande.

1 maj så gifte sig Mio´s brors husse och matte och de var så fina, även om jag var med och skapa det fina i håret så strålar det något särskilt om brudar, det är så vackert!

Kramar

3 Maj 2009  | Länk | Träning | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Mio, Bobbo och Diamond Svanström                                             Skaffa en gratis hemsida