Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2023)
>>


Drömresan i sensurerade bilder 2-22 mars 2010
Sedär ja .Teknikidioten äntligen luskat ut hur kunna göra album o länkar som går lägga i bloggen .....

Here we go....Bara välja var man vill kika o det bästa är de finns ju kvar här nu i bloggen o jag slipper lägga dem en o en med koder.Har lagt små texter till dem o bara DUBBELKLICKA på första inne i albumet sen PILEN neråt för att bläddra.Busenkelt.Dryga 1800 bilder bantades ner till detta..Jobb? Jovars men nu är det klart.Det var ju start med förhinder kan man säga.Jag låg dagarna före o dagen precis innan avresa inlagd med min urticaria(nässelfeber) o EKG förändringar.En reaktion på Twinrix sprutan.
Visste inte om jag skulle kunna åka.En liten nätt doggybag full med mediciner ledde mig ombord på Thaiair.Kan säga att Martin Stenmarck som sällskap på planet underlättade markant ditresan.Han är lika go i verkligheten och inte det minsta märkvärdig.Att flyga i 11 timmar o sen ändra klockan lite raskt 6 timmar framåt gör att man landar lite lätt fel i dygnsrytm.Barnen mina satt o sov i longtailbåten mot vårt första resmål.*L*

(Fick förresten svar från dem som gav Hepatit vaccinationen(Twinrix) att OM man skulle upplysa om ev biverkningar då skulle man citat skrämma upp patienterna...ehhhh .
Häpnar.Jag ville ha svar på min fråga OM det var några biverkningar då jag tog den och fick då svaret NEJ det är det inte.Hade känts bättre få höra jag det finns och de kan du ju läsa om på fass eller dylikt...Kommer gå vidare med detta för andras skull när jag orkar.)Klicka på länk här sen dubbelklick första bild där inne i albumet använd sen pil neråt för se bilderna:
Så våra första dagar i paradiset på en Robinsonö kändes det som.


klicka


Så gav vi oss mot södra Koh Lanta.....Vågornas paradis.

klicka
40 årsdagen kom och den innehöll mer än detta.Uppvaknande i skönsång.En resa på ett flak där upp mot norra Koh Lanta och Klong Dao Beach samt hårflät för kickorna .Kvällens avslut det var bara så fint på Edens restaurang.

klicka8-13 mars stannade vi på Lanta.
Många goa dagar och upplevelser.
Det sköna med att ej bokat var ändå friheten välja när man vill vidare från varje ställe.Dock stormtrivdes vi på det som var just förbokat o kunde ju inget åt det göra.Koh Ngai o Bangkok.Det lär man sig av massor.Nu till Lanta o Klong Dao Beach:klicka


Den 11 mars beslutade vi oss i vår famlj för att hyra moppar och bege oss för att se mer av Koh Lanta.Av en slump hamnade vi denna apskola och apshow.Det fick bli ett eget album.Jag ler varje gång jag er bilderna därifrån.De var bara så söta och "Mänskliga".


klickaDenna lilla ö hade vår resvän hittat i en restidning.Jag och M styrde med att få till boende vilket visade sig bli boende med lätt förvirring.Deras almenackor ser inte ut som våra utan söndag ligger på måndag och det ledde till vi pekade på att komma lördag vilket uppfattades som fredag för hon som bokade från Lanta.Men men det ledde till toppenboende hur som där på Season Resort Koh Jum.

Minoritet röstade åka på dag 2 istället för 3 till Phuket för att hinna med det vi tänkt där av både aktivitet o sol o bad.Med facit i handen hade min röst att stanna en dag till inte alls varit fel.Love Jum Jum.


klickaVi lämnade ön och tog oss en rätt lång resa först med longtail sen färja och slutligen buss till vackra ön Phuket.För det är den.Den största ön och rent växtligt den vackraste.Sen är ordet exploaterat ett ord man måste dyka i för att utveckla och det gör jag inte här.En enorm buddistisk service upplevde vi som vi ej riktigt sett förut blandat med att bli störd av försäljare om man råkade välja restauranger vid gatan i Kata.Kata stranden var ändå efter många olika dopp den bästa instämde vi i.Baddjup,färg och plats för att kunna leka.Lagomt med vågor osv.Kata Noi jättemysig o mindre men vad gäller badet slog ändå Kata den också.

Kamala såg vi bara då vi anlände och åt mat en stund.Fanns inget ok boende i pris eller utseende tyckte vi och vi charmades inte av den heller.Men vi var där kan man säga:)


klicka


Vad var det som ville göras på Phuket då? Detta bla.Vi blev hämtade i minibuss och togs ner till Kamala där Fantasea ligger.En show där i paltatset man inte får fota men den är i elefantväg får man väl säga.Helt fantastisk med lysande vitklädda i infraljus hängade människor från taket i linor och byten av dekorer och kläduppsättningar som jag aldrig skådat.Mycket imponerande show.
Buffen där är att inta i en sal gjord för 4000 gäster .I guld .Mat så man ville gråta av glädje då man såg det.Jättegott.Barnen fick äta i vilken ordning de ville..dvs börja med efterätterna först om de så önskade.klickaMedans vi andra åkte Tuk Tuk till Kata Noi beach så styrde Peter o Fredde efter tarmtömning av buffen till golfen för en heldag.Peter aldrig golfat och tyckte det var kul o se o fota.Fina kort tog han tyckte jag.Freddes Caddie kunde dålig engelska.Sonen hade impat på flera med sina slag.Kul att det gick så bra i 42 gradig värme som det var den dagen...klicka


Karon var vår familj i och återsåg vårt hotell som nu hetta Lotus.MYCKET lyxigt.Vågade inte fråga vad ett rum kostar men går ju ta reda på.Tyckte om Karon då och var kul få återse gator o vinklar o vrår.
Dinogolfen i Kata på C födelsedag var jättehäftigt.Varmt så vatten hade varit högvilt där bland de ca 18 hålen.Flisan impade stort.Vi trodde hon hade vunnit nästan man så var inte fallet o hon grät en stund.ETT SLAG mellan oss alla skiljde det försökte vi förklara...


klickaUnderbart är ju alltid kort som det sägs.Men att kasta oss vintertrötta nordbor ner till extrem sommar och värme och låta oss lapa i oss D vitaminer o alla andra vitaminer det gör att kropp och själ lever upp.Liksom kylan tar ut sin rätt så tog värmen ut sin rätt .Men då man vant sig och började känna att detta är ju bara så härligt och hoppas på att snön hade smält hemma(önsketänk) då var det dags packa våra ryggor igen för att börja tänka hemgång....MEEEEEN SOM TONY IRVING Säger BANGKOK var ju kvar.

Vet inte vad vi räknat med av Bangkok men vi blev alla glatt överaskade.
Av hotellet och av vyerna.Gav mersmak få se staden i helhet.Dock var det oro hade vi fått rapporterat hemifrån .Fredliga demonstrationer men inget bege sig in i o kanske fastna i .Så vi nöjde oss med att shoppa ,bada ,sola och äta från vårt hotell.Fick erbjudande om att se staden o lite sevärdheter för 500 Bath då vi skjutsades in.Grämer mig än att jag inte tackade ja ...men finns mening med allt.

klicka


Så kom då avslutet o hemgången.Vi åkte nattflyg och de flesta somnade där efter midnatt då maten ätits upp.Själv brottades jag med jordens migränanfall kan man säga.Blev inte bättre av gratisdrycken på Thai jag hade haft i mig .Det glaset rödvin mm hade lugnt kunnat stannat på vagnen.Framåt morgonkvisten kom jag på fråga värdinnan om de hade Paracet...Yes we have.Bra Åsa!!!hmmm kunde frågat 10 timmar tidigare.


Så av och ut på tysta Arlanda.Se snön på marken i solskenet.Hämta väskor.Ringa närmast sörjande o säga vi hemma.Ut till Pressbyrån.Vinka av våra vänner som först blev hämtade av våra bilförvaring.
Köpte en ramlösa ,Aftonbladet.

Mot bilen och så motsol och köer i oändlighet pga 10 bilars olycka=blixthalka.
Smått chockad var jag kände jag av bara kylan som slog mot kinderna.Flisan somnade direkt klädd i två jackor och luva.Såg ut som en liten eskimå bredvid mig.

Nu har en vecka gått och den fylld med att acklimatisera sig igen och landa i någon sorts vardag.Lite efter resdepp har vi nog alla varit utom Flisan som strålar som vanligt och trivs med sitt .
Kotorna i ryggen /nacken inte i ordning efter resan.(många sängar o kuddar blev det)De poppar som de vill.Nackspärr i onsdags o igår morse var ryggen i revbenshöjd låst.Aj.
Det är aj idag också med detta men inge gnälla över bara ta tag i träning när det onda vill gå över.

Idag skiner solen och jag och Drutt gjorde en runda.Allergin börjat kännas av (Al o Hassel)

Det kommer en PÅSK rusande i tunneln.Tyvärr känner jag mig inte alls eggad att göra påsk.Sorgen efter mamma däremot kommer på samma tåg mot mig .Högtid .....all högtid är jobbigt.Hon gillade liksom jag normalt sett påsken.Tycker det är en glad högtid.Men nu ser vår påsk annorlunda ut i år då halva familjen reser bort.Inte detsamma sitta ensam med Kickan o Drutten.
Men som sagt så länge det finns tro finns det hopp och det är ju precis det påsken handlar om.HOPP!!!


Att få resa iväg och fira 40 årsdagen istället för lägga stor summa på stor fest med massa vänner det är inget jag tvekar göra om.Värt varenda krona och så lycklig inombords det gick att genomföra.Full med minnen men tom inombords det är precis så det är att resa iväg från sin grå vardag ett slag och leva drömmen som sonen skulle sagt.Nu ut i solen en stund och njuta av den medans den skiner .//Glad Påsk önskar jag dig ....Åsa

Ps Kommer ha kvar min bakgrundsbild längre tid ett slag .Dvs MINA spår i sanden...Like it a lot.
30 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Måndag bloody Monday

På nåt vis inte riktigt min dag idag.Allt så som går har hakat sig....

Men efter skön massage och alla goa arbetskamrater samt gott samtal med mina närmsta så känns summan plus minus 0.Skål på det.

Flisan och jag haft mysstund o jag tagit upp 64 st flätor ur hennes hår .En liten svintokicka skjutsades till Scouterna med kruslockarna i en tofs bak.Hårtvätt väntar.

Nu börja ha ut mina 27 st ur överhåret.Få se hur utväxten ser ut.Lär bli ha i färg efteråt.

Jobbat helgen lördagkväll och söndag dag så nu efter måndagsjobbet o Meddixkurs är jag en fri kvinna inför morgondagen.

Inte utarbetad på något vis.Inte ens så där trött som jag brukar vara vid hemkomst.Märkligt.

Drutten däremot superdupertrött efter jobbdag.Han sov nonstop i 2 timmar snarkande.Jobbigt hålla reda på allt och vara Dr Drutt.

Skrev just mail till sonens lärare .Fredde aldrig rest någonsin under hela sin skoltid sen 6 års.Nu som 16 åring först Thailand med 14 skoldagar som gått bort.

Så råkar det på Skärtorsdagen vara så att hans o Peters fotbollslag ska få åka till Danmark på träningsläger vilket heller aldrig inträffat...Men se nä det går inte bevilja...Förstår hur de resonerar MEN som Tony Irving.Ville ge dem andra sidan av myntet.Hur det laget haft det genom åren sedan deras lagkamrat dog och hur de kämpat i motvind och att när denna chansen kommer kan inte F åka med pga att en Thai resa han egentligen inte valt råka komma inom samma månad.

Dessutom sköter han skolan utmärkt vilket de även påtalar....hmmm ja ibland förstår jag inte riktigt .Näe inte alls.Men men han har som de skriver rätt ha frånvaro ändå jue men de kan inte BEVILJA LEDIGET....ehhh han ska alltså SKOLKA med vår goda vilja??!!!

Jeeeses.

So long.
29 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Jobbelördag

Vad är väl en kul peruktjejfest mot att idka omvårdnad på jobbet??

Sovmorgon och frukost på sängen.Maken fick akut magont igår.Katarr?Blev Omeprazol och Papavarin till Lets Dance för honom stackarn.

Vi andra (jag,Flisan o Drutt)hade spätt på magsyrorna med gott grillat o rödvin..(fanta o vatten för smådjuren)=magsaften flödar.Dessutom jordens största nötpåse o godispåse stod på bordet bara trycka in !!love it.

Tippade Mattias som vinnare pga alla småflickor men hade hela vägen som ni vet Claudia som min favorit ihop med Sauk.


Dagens nöt att knäcka ....den har inte kommit än...men får se vad det blir.

Dagens bild fotad av sonen på sin mamma när hon äntligen fick sin första drickeungnöt på Koh Hai!!
27 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Ledig fredag ...med drömmar bort bortVaknade av att liten Drutt skulle tas ut från sovrummet imorse i all välmening..det väckte mig istället.Men gick somna om igen och blev lång sovmorgon .

Tebaks på någe vis.Ledig dag=sorgedag...Så har varit sen mamma dog och så blev i idag.Varvat med hemmapyssel har jag sörjt och känt mig ledsen inombords.
Sorgen går aldrig springa ifrån och jag vant mig vid att det kommer när jag har TID.Tid att sörja.Saknar ringa och få berätta om vårt äventyr.Vill berätta att just som jag gråter till boken Skynd att älska så trillar ett grönt blad med endast 3 löv kvar .Hade just tänkt på dig och mormor då det skedde.Tur det inte var den gröna ormen som föll ner som faktiskt hängde just i det trädet.

Sörjer även resan och att vara här igen .Saknar den enormt.Önskar jag kunde skruva tiden bakåt.Pratade med styvför som likt mamma slog huvvet på spiken.Du låter ledsen? Ehhh näe det är jag inte.Bara morgonrösten som låter så här.Hmmm .Fult o ljuga?

Solen sken ute idag och varmare än jag trodde.Kom på briljant ide att grilla ikväll.Skaka liv i den och få lite sommarfeeling hos oss.Är ju så gott med kött,klyftpotatis,bea o sallad o så massa smågodis frossa i till Lets Dance finalen.

Oro över bilskrället som kommer suga ut pengar ur oss igen.Visade sen vara bara servooljan som var slut.200 kr.Finns en slang till som läcker o det tar vi nästa vecka .Ett problem per vecka enough!!

Jobbet gör sig påmint.Dosetter som inte delats ...blir lite svårt lösa för mig som inte ens var i Sweden då de delades.Mitt jobb var dela ut dem och tar då förgivet att alla är på plats som ska vara där.Hur som det är ju så skoj vara hemma igen.

Näe slut på deppet o ta tag i livet.Ska börja med duscha ur alla olivolja som finns i rastaflätorna och bli en ren kvinna.En god bit på väg in i en härlig fredagskväll.

Bilderna lades upp i Pixbox och skulle så läggas en länk hit.Visade sig endast gå lägga i Facebook och 232 andra bloggar ...hmm.

Men får bli en dagens bild idag.


Koh Hai.Här Drutten skulle du ha vadat med mig medans Flisan o Husse busade i vattnet.Så skönt det hade varit...Sån ljuvlig tacksamhet fyller mitt hjärta över allt vi fick vara med om.Väl värt vartenda jobbdag i Norge o sparande.Väl värt .Men underbart är kort ..Det har man rätt att sörja.
26 Mars 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Minnen

Fortsätter samla ihop alla bilder från olika kameror.Har våra vänners och min vattendränkta kvar.Målet en kunna göra separata mappar ha dem i i ordning efter resmål osv.Resminnen är så härliga för man fotar oftast de fina stunderna.De trixiga de minns man ändå vare sig man vill eller ej.Bilden idag är när jag och Marie i början gick omkring som vita små söta mumies för att inte bränna oss.Hatt o vit tunika var ett måste.Koh Hai (ngai) vi love that island.

Vaknade mer utvilad än på länge idag.Drömt som jag inte känt jag gjort på länge.Halv nio och inte ens hört Peter o Flisan alls.Sov sen vidare med trött Drutt i fotändan i sin biabed.Lovely.

Nu inkomna från senvinterpromenad.Kyligt.Snön smält bort en del men packad och mjuk ovanpå.Glider med skorna och fick verkligen kämpa sig runt.
Trixa mellan alla äckliga bajshögar.Tror hundägare tror att hundbajset är lättlösligt!!Bläääk.
Funderade på hur länge resan kommer hålla i sig.Kände igår på jobbet att jag var som en ny människa .Ändå samma värderingar och tänk i omvårdnaden.Härlig känsla.Några av mina kamratares uppskattande tillrop gjorde kvällen.Så härliga är de vissa kvinnor.Kvinnor som kommit långt med sig själva.Ni vet kvinnor som utan att blinka kan säga uppmuntrande ord till en annan och MENA det.


Nu bara njuta av ledig dag ett par timmar till.Av tystanden.Vill inte ens ha musik på.Så underbart få tänka egna tankar utan att bli störd.En ymnest för en mamma och arbetande kvinna.

Där är jag väldigt lik en hund.Gillar tystnaden och sova:)Drutten o jag kompar varandra så fint våra lediga dagar.Ingen säger nåt mer än jag när jag ropar på han eller busar.

Får se nu tar sats för att fixa vidare i hemmet .Kanske jag går och tar en bok och vilar igen.Because im Worth it.Läser just nu Jens Lapidus "Aldrig Fucka Upp".


Drutten hälsar att han och matte kompar varandra efter semester."Som små skogaholmslimpor efter korstison för henne o annan mat för mig.Men mulligt är gulligt och mig hjälpte det endast trimma pälsen på...Undrar vad matte ska göra åt sina limpvalkar"?


Näe Druttens så heter det inte.Kärlekshandtag heter det!!

Blev så bortbjuden på våfflor kl 14.Ska bara vispa ihop lite glutenfri våffelsmet ta mitt järn och gå dit och få mysa med vännen där även dotera håller hus!!
25 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Dagar av dimma ....och nattjobb??

Slask och blask dagar är det ute.Ser ut som efter snökriget ungefär hemmavid.Märkligt .Van sticka i fötterna i flipflop och strosa omkring typ naken ...bikini gör att man känner sig naken :)

Devisen fet o brun höll hela vägen.Hade ju varit en skräck komma hem blek o mager eller hur?


Vi lyckats packa upp våra ryggsäckar och återgå från ett liv i kappsäck som backpackers till att bara känna oss fullpackade av grå vardag pronto .

Till det positiva hör att kunna spola ner sitt skithuspapper i toaletten och slippa lägga det bredvid i en korg!!!
Att kunna dricka vattnet direkt ur kran och inte ständigt bära en litersflaska runt runt.
På pluskontot även att Desperate Houswife pågår igen.Just kura ihop sig soffan o tända ljus var jättemysigt.


Sängen och TYSTNADEN i rummet uppskattas enormt av mig.Herr Mupp har ständigt öronproppar i ändå .
Det delade livet ett slag där man inte umgås 24/7 räknas också till det positiva kan man säga.Däremot bär det emot gå jobba kväll idag.I min Thaihjärna är det liksom snart kväll och natt.Så det blir som gå och jobba just natt.Hade sett fram emot en dagtur den enda denna veckan förutom söndagen men fick besked att det var ändrat igår:)
Klart man inte krånglar ....bara le och se glad ut och åka dit som en trött glad zombie!!!


Ska gå och sova en timme nu innan så jag får lite ny energi.Alla i familjen vakna klockan 05 pigga som mörtar liksom.Hunnit med trimma hund,dammsuga,umgås med go vän osv.Får se när jag blir den morgontrötta och kvällspigga igen:)Helt otroligt att jag pigg på en förmiddag...

En liten nätt nackspärr kom igår.Inte konstigt efter alla brädor till kuddar i 3 v.Så det är den deffekten som finns i nuläget förutom zombieläge då.


Nu tankat in lite av bilderna 1067 stycken närmare bestämt med filmer filmade också..har ju en 700 st till i vattenSony.Såååå glad .Hade tagit drulleextraförsäkring som nu gör att jag endast beöver betala 200 kr för en likadan ny.*alltid nåt*

Gick ju Long Beach upp o ner för hitta boendet jag visste några vänner bodde på och fann det ej.Var då så varm att jag kokade.Hoppade i och upptäcker väl i att JAG HÅLLER KAMERAN UNDER VATTNET!!!Muppigt men sånt är livet.Som tur är finns korten kvar *pust*.

Men ska visa er en bild nu iallafall som går tanka upp utan att jag lägger upp den i nåt nätalbum.

Flisan och jag smakandes under bara bananskakes förra veckan föreställer den där uppe.Håll till godo!!

So long.
24 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Borta bra men hemma bäst---End of the dream?Landade imorse kl 06 svensk tid...men meckigt för kropp och hjärna att fatta det då tiden inombords då var lunchtid och mer kl 12...

Ändå mer konstigt med tempskillnaden mot kroppen.Som om skinnet ville torka ihop redan på planet.Hade ingen bra hemresa likt ditresa.På ditvägen plågad av klåda över hela kroppen och utrikaria.På hemresan ett hemskt migränanfall.

Njöt dock se barnen sussa bredvid mig i sätena.Peter fick bra plats framför bredvid en snusande Göteborgsrape Thailändska och en snusande General Stockholmare som var supertrevlig.

Barnen de började resan med att vara trötta som få.Den hade ju slagit 00.45 vår tid och vi hade haft dygn varvat med extrem shopping och däremellan utnyttjande av stora poolen o området där med bubbel timtals.Sån lyx har vi aldrig upplevt på det viset och det var ett fint avslut.Hade behövt ett dygn till om vi hade vetat.

Vi gav oss aldrig ut i Bangkok pga oroligheterna de varnat för.De nådde aldrig oss men såg i tidningarna senare att det hade varit demonstrationer.Räckte göra MBK varhuset med sina 7 våningar och rulltrappor i labyrinter gående kors o tvärs.Jeeses.

Blev verkligen tagen av Bangkok på inresan från flygplatsen en timma.Inte alls som jag trott.Vilka hus vilka skyskrapor.Vilka reklamskyltar.Kort sagt hela staden med vår utsikt från 15 våningen var fantastisk.Mersmak för oss alla se mer av alla tempel,palats o annat.

Dagen idag varvad med att packa upp allt.*duktigt* samt slumra och njuta av sängen.
En utgång bortåt gatan men sen hem igen för att äta .
Handlade i vår närabutik och väntar med att storhandla till imorgon.Då ska vi hämta liten Drutt plutt.Alla längtar efter honom.Det är ju som vår pojke .En familjemedlem som vem som.Han har haft det toppen och vi fått härliga rapporter om hans bravader och egenheter.


Flisan var mer än trött ikväll efter att ha följt med vän till badhuset.Som om hon aldrig får sluta bada:)En fisk i vattnet har hon blivit.Dyker djupt.Lärde sig i Bangkok av storebror.Göra volter undervattnet och kort sagt en fullvärdig simmare.
Hon lärt sig massa engelska och kulturella ting.Mer än vad skolan lärt henne på 3 v kan jag lova.Nyttigt resa.

Sonen nöjd få sitta vid datorn och tjöta med sina vänner.Imorgon blir han till sin pappa och hans tjej och 3 v framöver.Skola som väntar för dem på onsdag likt för oss andra.Jag dock tur för bara en dag då det är jobbehelg och därmed 2 ledig före.

Bilder är nog många sugna på att få se men jag orkar nog bara tanka in dem är över tusen stycken.Nätt o jämnt plita detta känner jag.I min värld är det NATT och då ca 03 ...och inte 21.00...Fy för denna Jetleg. En del klarar det lätt och jag inser jag inte en av dem.Har ju svårt som korna när vi får sommar-vintertid.


Hur som skön feeling kliva in hemma idag.Som om tiden stått still och hemmet kändes nytt och samtidigt tryggt och hemtamt.En sån lugn känsla av igenkänning och struktur man känner igen.Rätt kudde,täcke.Rätt ting .Inga mer äventyr eller ovana ljud.Ingen mer värme och svettning.Turkiska bastufeelingen från Thailand förbyttes i vårvintersol och snö igen.Helt okej.Batterierna laddade med sol .Nu ska bara sömnen få regleras och en dags semester till stundar SOM TUR ÄR!!
Vi ska landa som det så fint får heta som avslut och samla ihop alla minnen till att orka ta vid där livet var när vi åkte.Så ödmjuk och tacksam att att gått så bra .Inga missöden med olyckor eller sjukdomar mer än för mig i starten och någon dag för oss alla med extra möten med rörmokarna:)

Många upplevelser och minnen vi kommer le åt många år framöver.Det leende landet tankade Fam Mupp med sol och vitaminer ihop med våra goa vänner.
Familjerna fått avmaskera sig och umgås närmre än man brukligt gör.Nyttigt för alla lära sig om grupppsykologi .
Känns som man varit på många olika resor då vi gjort flera byten av öar och boenden.En start med nedvarv på paradisön Koh Hai.Koh Lanta med både söder och norr bevistat ,följt av en ny paradisö Jum Jum!!.För att så avsluta på Kata Beach med Golf och Fantasea och den bästa badstranden som ändå var där ur många synpunkter.Däremot är jag lite smått allergisk mot solstolar på rad och Kanariefeelingen men det blundade jag för:)Lukten från deras gatubrunnar och avlopp den gick inte blunda för däremot!!Hur som alla stop hade sin charm eller sina krig kan man avsluta med:)Alltifrån röda maskar ,myror till notchock,gröna ormar och diverse storlek hårdhet på kuddar!!Det bästa av allt var att överallt där vi var sken solen.Inte en droppe regn....Men vill man kan man ju alltid klaga på att vattnet var vått,sanden var sandig,Acn var för kall,Syrsorna sjöng för högt,solen var för varm,myggbetten kliade,maten var för stark,huden fjällade,att vi blev ett år äldre jag och Carsten medans vi var där ... och att ölen smakade Elefant..förlåt Chang!!Skål för en fantastisk resa!!

En stor kram till Rödtoppen & Co och hoppas ni kan sova imorgon och får en bra jobb-skoldag.

Kram Åsa & co nu med nya drömmar nya mål....livsnödvändigt att få drömma och sen leva drömmen en vacker dag.Finns så många hörn i världen jag skulle vilja se och utforska.Thailand finns kvar och där finns givna mål återvända till.
22 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Were coming home.....

Ja nedrekningsdagar pagar kan man sega.Golfen blev en toppendag for Fredrik och Peter .Helt otrolig bana o han fick in flera bra slag.

Vi andra var pa Kata Noi 42 grader varmt sa vi badade lika mkt som solade.En otroligt mysig dag .Sand mellan tarna o salt vatten pa huden.Pepparkaka brun er ordet.Sa mysigt ligga hora orden av olika sprak faglarna som kvittar o vagarna som slar.Man njuter mer en man tror o tankarna pa verkliga gra vardagen trenger pa.Koden pa omkledningsrummet hmm vad var den.Koden i datorn osv kommer icke ihag.


Jajja de loser sig.Idag haft en ny toppen dag pa beahcen .Kata Beach. Igar Kata Noi.
Vi skickade hem packningen idag fran mina kleder. 5 kg.Peter o jag lite egentid kangkande pa vara ryggor.Men sa skont.Hittade apotek der vi kopte lite saker som er dyra hemma.Sen heldag stranden o etit endast ferskt frukt ananas o jordgubbshakes.Badat som fiskar hela tiden o kastat boll.Sen hel massage er nog uppe i 10 omgangar med massage.Den sista var ljuvlig.Tjejerna fick sina alla naglar malade i ferger.

Nu outcheck fran saftebox o sen iveg i tuk tuk for Dinominigolf.Vi firar Carstens fodelsdag idag 39 ar.

Jag ikledd sarong med delifiner o fiskar i svart rott o brunare en jag nagonsin varit.Helt fantistiskt o enda varit livredd om huden med hog faktor till slutet da jag endrade nerat till ca 4......
Svettas idag litervis.Er sa varmt .Dricker vattenflaska pa flaska o nu lite Thairom o varan Baccardilemon ....pa rummet.Funkar fin fint skriva>)


Imorgon klockan 7.30 ska vi flyga fran Phuket till Bangkok ...spennande.
Vi ska bo pa Princess hotell.Finfint med megapool.Vi ska ju shoppa jernet der.Har en 15000 der for att shoppa o ska even kopa en veska for 20 kg sa vi kan packa i.Velplanerat.

Tenker en del pa vardagen .Drutten o min seng o kudde det jag seknar mest o flera venner.Speciellt en .Du vet vem du er......Kanske tva foresten du vet ocksa vem du er.


Helt klart detta varit helt fantatasiskt.Even om familjerna ovana umgas 24 timmar per dygn.Vi behovde dette allihop.En distans fran trakiga kalla Sverige.


Nu shoppa jernet i Bangkok.Verkar lugnt for turister trots allt der.MBK here we go shopping.LOVE LOVE LOVE LOVE ASA O CO!!!
19 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Bidde inget Kamala bidde Kata!!

Nae vi landade i Kamala men kende nej her vill vi inte bo eller stanna sa vi drog vidare helt klart en fordel ej ha bokat innan kan jag sega.


Country Resort i Kata var toppen insag vi.Dock er det helt klart en annan lunk her men man veljer ju sjelv.Vi gillar Kata bechen sa der var vi hela dagen igar o spelade med en liten boll i vattnet .Flisan o Freja fick sina rasta fletor omgjorda sa de ska va fina till hemgang o jag fick ocksa bli fin i haret pa stranden samt naglarna pa fingarna blev fint malade.


Vi at supergott pa hotellet pa kvellen o gick sen en runda bland alla shopping.

Idag ska vi entligen fa aka till Fantasea och spisa den enorma buffen i en guldsal se pa google FANTASEA sa fortsar du.Showen efterat ocksa helt fantastisk minns jag fran brollopsresan 2001.

Imorgon golfdag for Peter o Fredde .Kul for honom.Vi drar nog till lilla beachen Kata Noi da o ser hur det er der.Karon kvar utforska ocksa.Ska bli skitkul se hur de er der nu sen vi var der pa brollopsesan.


Vi borjar alla bli solbruna sa bleka svenskar stirrar.Herligt.Men stor risk fjella har vi merkt.Flisans lilla nesa o kinder er sa roda mer en bruna.Men skyddar hysteriskt.Man fuskar ej med skydd kan jag sega men 4 recker pa mig just nu.Gar med kokosolja pa benen.Att magen er stor som ner jag var her 2001 kan jag inte hjelpa.En del far ju diarre her jag gar pa muggen en gang i veckan !!!!!DET ER INTE OFTA MED TANKE PA VAD SOM STOPPATS I DEN>>>>>>Men som sagt de menande snella blickarna fran Thaisarna ner de tror jag pa smellen bjuder jag pa heheheehehehe.Nan gang ska vel skiten ut igen sa den faller ihop som en liten rynkig brun pase!!!

Trena har vi gjort .....EN GANG!!!Lopning o 3 ggr powerwalk pa morgonen....sen svellar vi som michelingubbar ..skiter fullstendigt i hur man ser ut.Gar i bikini pa gatan o bryr sig nada.Skon feeling.Skulle sett ut hemma pa drottningatan!!!
Man svettas mengder sa vatten dricks litervis ur flaska.Tropiskt o ljummet dygnet runt.Vaknar tidigt hela tiden .Runt 06 uppe o skuttar pa toan o sen upp vid 7.30.Lengsta vi sovit varit 8.30!!Gar o legger oss tidigt ocksa.Lengsta uppe 00.30 annars runt 22-23.Blir ju kolsvart tidigt .Sen ligger man ju helt fel i tiden ennu.Jag nog haft svarast med det sen Twinrix reaktionen o Kortisonbiverkan som blev.

Trott kan man bli pa familjen o da gor man som jag nu gar iveg sjelv ett par timmar o tar sig egentid o kommer ater med hjernen fresch o ny!!!So long.

Saknar Drutten(sa mycket sa jag hennatatuerat en tass med hans namn i pa vristen!!!)......saknar naturell yougurt...Saknar mina goa venner annars saknar jag ingenting!!!!

De hade endast 2 netter pa hotellerum her sa idag fick vi skifta.Blev ett superlyft till en megafin bungalow i teak o med egen kaffebryggare o stor kyl osv.Mysig helt enkelt.Samma pris!! Funkar prima 3 netter innan avferd mot Bangkok o dygnet der pa lyxhotell!!

Ser ni er med mig i lesning trots konsitgt skriva utan vara bokstever saknar dem...

Kram fran ja som det stavas her ASA!!!!!

17 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Koh Jum helt ljuvlig liten Island med det supervenliga folket.

Sa har vi varit pa Koh Jum o vi njuter pa season resort.Sa vanliga manniskor har och vi blir sa omhandertagna.

Solar o badar o dryper i svett.Gar inte bara nat annat an bikini .

Plockar sneckor som fa o lest ut bok nr 2.Andreas Carlssons och den rekomenderas varmast likt Schulmans bok.Bada bettre en jag trott.


Idag hyrt moppar allihop.Karsten o Marie tordes tom da ingen trafik o endast en rod grusveg hela islanden.

Vi nu borjat bli riktigt bruna allihop svart undga trots starka solskydd som nu er nere i faktor 4 for mig.

Njuter varenda sekund i vill inte det ska ta slut.Men allt har ett slut o da lever vi vidare pa alla fantastiska minnen vi fatt herifran Thailand.


Ska nu imorgon fa 4 dgr pa Kamala Beach Phuket.Ska bli sa skoj.Se Fantasea igen o visa barnen o Fredde ska fa golfa.Vi ska gora Phuket dessa dagar o uppleva den on verkligen.


So long. Sen stundar Bangkok o lyxhotell som allra sista avslut innan hemgang om en vecka.

TACK FOR NI ROSTADE PA ANNA FRAN MIG TROR MIN TANKNING PA HENNE HERIFRAN HJELPTE!!!KRAM
14 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Moppedag

En mkt heftig dag pa moppe har vi ferdats mil efter mil vermen.En bla hjelm en silver ,en r;d o en rosa....gissa vem som bar vilken ferg.


Flisan ville aka med storebror o lika bra f;r han mest van moppedist.Ett riktigt eventyr har det varit o vi haft sa skoj som familj.

Bes;kte en apshow o fick gosa med baby apor lenge lenge o sa skojiga bilder.Dock rakade jag bada med lilla kameran vilket den inte gillade sa nu ferdigfotat med den.Hoppas minneskortet klarat sig men det verkar det som.


Avslut i Saladan o etit jettegott o nu bjuden pa nattur pa moppen med sonen .Han svishcar fram i 90 km tim med sin redda mamma!!! men det visar jag ej))

Han ville bjuda pa en drink sa vi stanna till her i pa ett internetcafe o jag dricker thailends raml;esa!!!!hahahahaa.


Imorgon ska Peter pa djuphavsfiske med Carsten o Marie o jag ska dyka djupt i reskassan o ta oss med Tuk Tuk till shopping hehehehehehehe. Schyyyyyyyyyy.


Kram .L;rdag vidare till en liten Island ingen ens hort talas om det blir Toppen!!

Rosta nu pa Nyk;pings Anna Melodisfestivalen fran mig.

11 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Dagar som bara flyter

Heslning att dagarna er helt underbara.Soft.

Solar
Badar vagar
Badar pool
Aeter
Leaser..
Kort sagt SEMESTER.
Ljuvlig vaerma dygnet runt.Kram o Ps Martin Melin satt just o fick sina fotter etna av fiskar i ett akvarium medans Flisan far sina tanaglar malade.
10 Mars 2010  | Länk | Dagbok
40 ars dagen

Tänk nu är den här dagen man väntat på och målet var ju fira den borta långt långt från vinterkyla.


Paradiset har vi kommit till och så nöjda med våra resmål hittills.Äventyr känns det som och så fint få se barnen i denna miljö och uppleva allt detta med Thailand som inte går beskriva.


Vi idag lämnat södra delen och valt och vrakat mellan boende .Vi sa direkt då vi kom till Lanta Villa.HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR vill vi bo.Ligger i stort sett ett kliv från stranden.Det bästa var vårt lilla hus med två ingångar där barnen får ett rum med tv o varsin säng o vi ett eget med genomgång .Helt superduper och det för 3000 bath per natt.Frukostbuffe o pool o ja kort sagt urmysigt.

Så här vill vi bli kvar ett slag och slå rot.Vår lilla Robsinsonö Koh Ngai var det vackraste ställe jag sett och så fin start att man vill gråta.

Södra delen Koh Lanta där har vi bott upp på en kulle och haft havsutsikt med vågor som hörts likt Bay Watch.Såna supervågor har vi badat i där och på kvällarna suttit på stranden med fötterna i sanden och ätit.Igår valde jag min egen firre som sen grillades.

Igen mat för stark för mig än .Alla de andra häpnar över att jag tål såna kryddor.Men jag älskar ju det så är det bara.


Ikväll ska vi träffa våra Svärtingevänner som också är här tillika barnens klasskamrater.Så häftigt o världen är liten.

Fick sånt fint halsband av sonen som han valde på stranden förut samt ett läderarmband med matchande turcusa stenar av Marie .En fotlänk av föräljaren i snäckor.Såna presenter man aldrig glömmer.

Min klåda upphörde i förrgår och jag kunde då äntligen börja sova.Helt sjukt så hemska biverkningar på kortisonet.Fy alltså .Kunde blivit riktigt illa .Men men tur det finns apotek o sömnpiller for free här .

Tänker på er därhemma men känns som om man aldrig känt vintern längre.Lever ju en värme som är helt ljum dygnet runt.Inte besvärligt utan bara så skön.
Tackar verkligen en högre makt för att vi får uppleva detta o att få rå om barnen så här.Vi har så mysiga stunder ihop där de leget och sovit bredvid varandra o gosat o där syskonkärleken verkligen lyst.Likt att att komma när sonen och få umgås .En ymnest.

Så ja det var lite dagbok men ändå inte.Den riktiga dagboken den skrivs alltid för hand på våra semestrar.Så är det.

Nu ska jag se hur långt flickornas hår kommit.De ska göra något fint av mitt också.Lämpligt nog låg ett litet internet cafe precis bredvid.Annars kan jag inte säga datans värld lockar men AC n härinne var ju NICE!!!


PUSS o KRAM från Oss alla !!!!
8 Mars 2010  | Länk | Dagbok
5 mars tidig morgon medans Sverige har natt o sover

Vill skriva hej och bara tala om att vi lever the dream.Denna lilla robinsostrand pa Koh Ngai(Hai) vi bevistat det trodde jag inte ens fanns.Som om man byggt en resort i paradiset.Mamma du finns haer.

Ljuden det tropiska.Vaermen den aer behaglig inte saa jobbig som jag minns do for 10 aer sedan.


Thapwarin Resort kommer imorgon laemnas efter ljuvliga dagar med sol och salta bad.Vi ska vidare mot Koh Lanta.

Idag ska det bli en tripp i speedboat och se 4 sma oar och en grotta vi ska simma in i.Esmerald cave .En heldag med mat som ingaer.


Kameran ta sa fina bilder sa man vill cry men de visas inte nu .Ingen dator som funkar till det haer.

Urticarian ?Jo det kliat nattetid och blossat upp och sedan klingat av och dagtid ej varit daer.Medicinen bra 6 timma ca.Nu inget inatt eller imorse kanske det slutar?Betapred o allt funkar.

All love till dig !!!
5 Mars 2010  | Länk | Dagbok
Hejdå Sverige....ses när det förhoppningsvis börjat töa!!Photobucket

Det sista som överger en är HOPPET!!!!

Inte vetat förräns kl 15 i eftermiddag måndag OM jag skulle kunna genomföra resan till Thailand.
Efter hemkomst igår försärmades jag sakta men säket och tvingades vid midnatt återvända till akuten för mera läkemedel .EKG och utredning.Fick ett rum vid 06 tiden där Herr Knut 1 snarkade det värsta jag hört. Knut 2 pratade i sömnen och där Agda bredvid sprang på toa hela tiden...Kort sagt ingen sömn igen.


Mera kortison.Mera Tavegyl.Försök att vila hela förmiddagen .Öronpropparna jag tog med mig var guld värda även om de inte lyckades stoppa ljudet från personalljud o annat så som kissande gubbar på flaska o stånk.

Vaknade av att hjärtat skenade dubbelslag och tryck igen över bröstet.EKG igen...Orsak all mängd kortison.Prover togs i massor.Överläkaren medicin som höll i rodret.Känns helt okej veta att jag inte har ökad propprisk,ej blödningsrisk,levern funkar fint mm mm.

Så kom EL DOKTOR som verkligen försökt få till att jag skulle kunna åka .
En doggybag mediciner senare med adrenalinsprutor och 100 st Betapred så kommer det nog lösa sig även om första veckan inte är riktigt så som jag önskat mig.

Får se allt nyktert och det är ju bra.Får tänka att det löser sig lika mycket som de kortisontabletter jag ska lösa i vatten varje morgon...Zombie av alla Tavegyl eller så tar de ut varandra.Spidad av kortison kan man bli så som sagt bra med motgift i tröttande klådstillande Tavegyl..

Hur mycket jag hatar Vaccinet Twinrix är väl rätt lätta förstå.MEN som Tony Irving säger .Skulle egentligen skjutit ändå mer på ta nr 2 vaccinet då Fredde o Flisan egentligen inte var krya i fredags och tagit den idag!!!!
Ser mig själv i en mardrömsstart på planet då jag förmodligen hade fått samma urticaria dvs nässelfeber utbrott just där dagen efter och inte nu som i lördags.Får nästan tacka för det blev som det blev.Ska skicka akuten /AVA ett vykort o tala om hur det gick.

Så så tänker jag just nu .Trött,sleten men färdigpackad.Återstår några små ting....men tar det senare när jag vilat huvvet mot kudden ett slag.
Humöret inte milt utan mer halt som utomhus.Klass 1 varning på mig just nu.
På samma vis glad jag kan åka men så oerhörda svängar sista dygnen att mer än jag klarar av faktiskt.Mer än huvvet kan tänka o kroppen beska med.
En klåda jag inte trodde fanns i hela kroppen.Frossan.hettan ,paniken.

Barnen så glada och inga sura miner.Föräldrarna maxade av oro och trötthet.
Förlåt oss kära ni .Era päron är just nu mos ...vi återuppstår till imorgon som ett par mer resfebriga men förväntansfulla föräldrar.Vi ska ju ta er på er livs resa...förhoppningsvis.Vår familjs drömresa som kämptats till i båda tårar o glädje.

Nu är dagen D här och vi höll på falla på målsnöret.......

Thailand here vi come.Det leende landet får ta emot Fam Mupp och ta oss som vi är.......!!!!

För dig nyfikne så landar vi på första stop på lilla paradis ön Koh Hai...där ska vi vara i dagarna 3 och bara VAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!kunde inte valt starten bättre..Det lugnaste placet på hela resan.Just där ska en hängmatta får ta hand om min klådskadade chockade sörjande kropp och vagga mig till en god bok och en kokosnötsdryck i andra handen.Så ser min dröm ut .Räcker långt.


Eller varför inte utan våran lilla Bungalow som ser ut så här.


Precis denna frukost kan de servera mig med hjärtägg.

Mamma oj vad jag hade behövt dig dessa dygn .Få ringa och gråta o vara rädd.Kände din närvaro hela tiden och tänkte ett tag .Nej detta hade jag inte velat du hade upplevt och känt in i.Utan detta helvete hade plågat dig så enormt och stressat dig inför en resa du ändå var rädd inför.
Skönt se att nu tar andra vid.Min storebror stöttat massor och styvfar,nära vänner o familj...men vissa vägar är såna man får gå ensam och dessa dygn har varit sådana.

Ytterligare ett slutord.Min schal jag stickat på.Den är nästan klar.Sicken terapi ligga och sticka istället för riva på kroppen.Att veta var händerna skulle vara och all oro stickades av mig in i schalen.En snäll syster som hade snus gav en prilla natten i natt.Tänk så lite som behövdes.Men när hjärtat slår volter o någon satt sig på bröstkorgen då blir man djävligt rädd.Livrädd över att nu tar det slut .This is it.Den dödsångesten den ska jag nu bearbeta.

Så hejdå Sverige med all sin väta och snö och klass varningar...mot ett land som snabbt kan utvärda Tsunaimvarningar med sina farliga djur och annat som kan hända.Men inte är det jag tänker på först när jag tänker Thailand...nej det är vattnet,stranden,värmen,maten,vilan,färderna ,shopping och framförallt det leende folket som ska le mot vår lilla och min väns familj i 3 veckor!!!
Jag tänker leva ända till jag fyller 40 år på kvinnodagen 8 mars därnere hoppas jag .Jag kommer återigen överlista sånt här skit som drabbar och ta mig ur.Jag vill inte nu då få Hepatit A som jag riskerar .Ska bara äta kokt mat o sköta den biten.
Jag ska inte stressa för det ökar på klådan.Oddsen är det kan sitta i en månad...hmmmmm så ja jag planerar vara prickig och klådsam...klädsam hela semestern.I bästa falla kan det vara över om en veckan.Vem vet? Tur man inte vet om sig och kring sig.

Så folks även om man är avund andra människors göromål så måste man först ha vandrat i deras mockasiner 100 mil för att få rätt proportioner i sin avund.Vet att många gläds åt oss och resan och har sund avund.Gör det men IDAG och två dagar tillbaka hade ingen behövt vara varken grön ,brun eller gredelin.Det vill jag lova er.

Den enda jag mer om är att Herr Otur stannar hemma.//Åsa

Photobucket


1 Mars 2010  | Länk | Dagbok


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida