Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2023)
>>


Bajspåshataren och huggormen


Bajsbrun bakgrund idag:)

Sov till 8 då jag vaknade kikade på uret och somnade om .Drutt gjorde densamma.Kl 10 var det lagomt öppna de blå.

Hade många hemjärn i elden samtidigt som jag började svida om till att bege mig ut på en löprunda.

Drutt och jag går och värmer upp...dvs han får lukta o dammsuga marken och kanske tömma sig både här och där .Jag värmer upp min brustna vad under tiden i långa kliv.


Så när Drutt gjort nr 2 så tog jag för dagen en ILLROSA bajspåse och tog upp det med.Tänkte hmm inge bra ställe för här finns inte en SOPTUNNA på flera km radie.

Höll den således i handen och gick vidare.Såg så massa män hålla på lasta en grävmaskin.Gick förbi och sa till farbrorn som stod där .

URSÄKTA GÅR DET BRA OM JAG LÄGGER MIN PÅSE HÄR I SOPTUNNAN?
Han kikar på mig och så svarar han NEJ DET GÖR DET INTE.
Jag kikar genom mina solglasögon för att se om han har nån skämtsam blick men kan ej skönja den.
Måste ju då fråga DU SKOJAR MED MIG ?
Nej och sen följer en lång harang över varför han inte vill att nån lägger sina bajspåsar i tunnan.Min haka var vid knäna när jag gick vidare och männen de bara glodde på UFOT de just lyssnat till.

Så jag hinner då komma fram till min startplats för joggingen.
Går ut på stigen och tar ett kliv fram in på ängen där jag ska lägga ner bajspåsen för att den kan tas med hem när jag gjort mitt varv.

Ser Drutten lukta precis där jag släppt påsen och så på två sek RÖR SIG NÅT BLIXTSNABBT IVÄG .....
Just det .Den största huggorm jag sett i hela mitt liv.Höll på BAJSA PÅ MIG.

Löprundan gick i rysningarnas och rädslans o nojans tecken.Drutt fick hålla fot och löpa exakt nonstop med mig .Inga nos/kiss stop inte.
Gick rasande fort.Nu vet jag exakt vad man ska tänka på under sina lopp.JAGAD AV HUGGORM!!!

Hade så mycket tankar i skallen medans jag sprang så inte ens musik krävdes.
Sicken människa.Hade så lust få öppna hans tunna nån dag då han ser det o så på hans fråga vad jag gjorde svara att jag kastar ner lite ÖDMJUKHET och FÖRSTÅELSE i din soptunna*ASG*!!!och sen bara sprungit vidare.Tänkte oxå på konsekvenserna om Drutten eller jag blivit huggen av denna orm och det som en dominoeffekt av att han vägrade låta mig på snäll fråga få droppa påsen dör.

Hade en ide om att sätta upp en lapp att LÅT ERA HUNDAR SKITA BÄST DE VILL på soptunnan och annat kul...Här bor mannen som ÄTIT HUGGORM!!
Så nu förstår jag varför vår bygd har så många bajspåsar liggande och drällande då det inte finns nånstans längs vägen slänga skiten bokstavligt talat.Gött för alla ha dem i sin byxficka tills de kommer hem eller??
Borde ta denna blogg text o skicka till kommunen som borde sätta ut lite bajspåstunnor här o där.


Nog om det .Strök Freddes grejer till hans veckoväska och hann fixa i Flisans garderob en massa.
Dags för arbete igen och styrde till jobbet vid 14 och hade Druttbert med mig.
Han lika ljuvlig som alltid ha med .Så snäll och alla äldre gillar honom massor inkl personalen.Sånt värmer.
Jobbat på bra hela kvällen med knappt nån paus.Gick i solen för att hämta antibiotika åt en boende på apoteket.Ormfobin kvarstod.Pinnar ja allt långt smalt ser nu ut som en orm.
21.30--utstämpling.Styrde för lämna väskan åt sonen som var lite moloken då de förlorat med 4-3 mot Lindö från att ha lett matchen .Han hade nickat in 2-0.
Styrde sen för att hämta sovande Felicia hos sin kompis.Hon vaknade aldrig när jag bar ut henne i en filt till bilen och in i vårt hus sen.Pluppan.Tack goa Rödtoppen för hjälpen.
Ätit lite rotfrukter och skinka och läst om den sk Svininfluensan som ju är en mix av fåglar och även människors virus.Tur vi har förråd av medecin som kan lindra om vi får hit det som en Pandemi.Gillar ha fakta och läste in mig i ämnet.
Nu kolla mina mail sen gonatt.
Tänkte börja 6.45 så jag kan få sluta lite tidigare imorgon Valborg.
Har en present köpa inför festen lördag och lite annat smått o gott.
Blir en nice grillkvälls-Valborg i goa vänners lag !!!Precis så skönt som jag känner att jag vill ha det.Liten eld i vår bygd som grabbarna i sportklubben håller i detta året.Folkligt och "bygdenära".


29 April 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Lönarbetestisdag med årliga utvärderingen
"Den som tycker om att röra i andras grytor bränner sin egen gröt."


Kvicka dagar känns det som.Minns knappt vad jag gjort mer än närmsta minutrarna:)
Det går i ett och jag med i det "ettet".Grå vardag eller är det grön vardag för att det är vår.Känns som man kan HÖRA hur alla knoppar brister och hur grönskan liksom översvämmar med sitt pollen.

Måndagen den var en morgon med allezusammen.Kände mig som jag då brukar och mitt morgonhumör svårt dölja.Flisan har visst drabbats även hon av det lite mer låga moodet.Men vi kompar åtminstone bra i det humöret då båda fattar liksom.Sonen han är med med i matchen direkt och säger inte så mycket .Gillar läget bara.Peter likaså.

Drutt lämpades till mor sen körde jag ett 8-16 arbetspass i stassen.Hade en bra arbetsdag då vi båda som jobbade var på samma linje på nåt vis.Glad stämning och båda gjorde sitt så det flöt.Åt min medhavda kasslergratäng och sen gjordes apotek och god glass på sjukan på rasten.

Styrde efter Drutthämt och hämtade upp maken och vi styrde kosan för att storhandla ihop.Hans första 75 % arbetsdag BTW.
Jag hamnade på Lindex och hittade jättebra tunikor till mamma.Hitta även annat bra till Flisbert o en kofta till mig .Fick så djäkla mycket för pengarna då allt där på Maxi var halva reapriset.Fick några grejer slå in till hennes 8 års dag sista maj.

Maken färdig på alla sätt efter sin storhandling och vi avslutade med Lindhals hemmagjorda Italienska glasskulor.
Väl hemma packa upp allt och sen upp för hämta Flisan.Fick där av Marie så underbar soppa med i en bytta.Den räckte även till lunch tisdag.TACK GODING DU ÄR SÅ GO .
Ett gott stycka kusinwitaminsamtal ägde rum.Nice få språka och inte bara via blogg.
Väl hemma så var klockan 100 kändes det som.Satt uppe en stund och sen la jag mig .Hade stor oro i kroppen och försökte få det problemet att lösa sig genom peppning att ringa för hjälp idag.Håller tummar och tår för att det är tillfälligt.

Tisdagen nu slutt!!!
Den började EARLY ...tog EARLY...Var skäpligt trött både av allergi och av just ren o skär trötthet.
Fick en rivstart vid jobbankomst.Men körde på mitt race till det var dags gå till sjukhuset på Smärtutbildning tillfälle 2.Så härligt för varje gång möter jag nån ny sköterska jag känner på någe vis.Denna gång en kursare jag gillade så himla mycket .Hon är så söt och såg ut som tiden stått stilla .Helt sig lik.Vi bytte facebookid med varandra så kanske man kan ha lite mer kontakt nu än 10 år mellan gångerna.


Efter utbildningen en del uppföljning för har man en T6 student ger det till lägga energi på att se att hon får feedback och känner stöd .Är ju inte många veckor kvar tills hon ska flyga av sig självt som syrra.
Lunchen åt vi lugna rummet hon och jag och passade på prata lite om jobb då också.

Sen påt igen och fixa pärmar till alla boenden som skulle börja fyllas direkt och gälla.
Sedan då årets lönesamtal.Bra upplägg med blad fylla i och bra respons.Har inge klaga på förutom att vårt yrke som sådant över hela landet är dåligt betalt från allra första start.Vad gäller mitt jobb så vet jag att vi hänger med och varken kan gråta eller skratta ihjäl oss över lönerna .Jag tycker psykosociala miljön är superviktig och så länge den är okej är jag nöjd.Lönen blivit mer och mer betydelsefull ju äldre man blir.Hur som alltid spännande se vad det genererar.
Det är svårt faktiskt tycker jag hitta och skriva om och prata om det man är BRA på.Lättare fråga andra men jag var ärlig och ärlighet varar oftast längst.


Avslut av det jag höll på med samt skriva rapport och så iväg för att få en lång stund hos mamma.Hon så glad att jag shoppat åt henne.Slutade med att hon gav mig en peng i bidrag som jag kunde köpa fin klänning till Flisan hon sett ut till sin födelsedag.Den är grymt fin.Blir till slå in och överraska med den dagen.

Ja så äntligen färdig och kunde styra hemåt för att byta om och sen hinna säga hej till kickan och så ge oss iväg på PILATESENS sista pass.Vi har så djäkla kul där och så otroligt avkopplande.Skratten åt alla roliga felsägningar om kroppsdelarna vår ledare får till haglar.Ingen fes idag även om ...ja nån var lite paj i buken *ASG*

Vid hemkomst lägga kickan och höra hennes dags bekännelser och ledsamheter.
Hon grät ikapp med mig då jag berättade óm vår grannhund MOLLY tillika Druttens bästis som är riktigt illa därann.Som jag känner vemod.

Lagat till en skinka i ugnen att ha som pålägg och kvällsmålet åts i sängen tittandes på Desperate Houswife.Konstig komb av mat men jag är proppmätt.
Nu är klockan halv elva så bäst spara och lägga mig skapligt även om jag har sovmorgon med jobbstart kl 14.
Druttplutt får följa med .Har inte vakt.Flisan ordnad med barnvakt ända till 22.Får bära henne ut sovande när jag hämtar henne efter jobbet.
Maken o sonen spelar match i Lindö.Tänk sen är det VALBORGSMÄSSOAFTON med jobb 7.30-16.Hem hämta kids och skjutsa till dansen och SEN är det en skön 3 ledighet som väntar.Ska bara.......först....


Drutten hälsar att jo jag har det bra.Är helt förskräckligt uppiffad.Strippad på mattes vis,kloklippt,bikinlinjetrimmad,öronrensad,tandskrapad,badad.Kort sagt jag är så pilliduttad med att hälften hade varit nog.Saknar min Molly.
Älskar dig Molly gör vi och ber till hundDog att du ska bli helt återställd.//Jena

28 April 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
SOMMARHELG I APRIL!!!

En helg som kan läggas till SHMHis sanningsrapporter.
Attans alltså att denna helgen varit ljuvlig från början till slut vädermässigt.
Boxpass startades det med i fredags följt av grillning av kyckling och annat gott.Finns redan ordat om i skrift.
Lördagen startade i sooooooooooooov och fortsatte i soooooooooooool....ning.
Bikini i april inte varje år jag kan minnas det och i lä på vår tomt var det som om jag var utomlands.
Hade bokat in vårens test i träningsväg och attans vad bra vi var eller hur ??!!!
BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST i test.21+22+22

Bildspelet ovan rullar och det var spontant som få.Hade nada planerat och vad händer då.Goa bästa Annapanna ringer och bjuder in på tjejfest.
Jag insåg att kroppen inte behövde procent efter mitt test utan cola och vatten fick bli fin fint.
Så mycket skrattårar och härliga girls ja det får man leta efter.Tror jag måste byta arbetsplats*S*.Vi körde jag HAR ALDRIG leken och hmmm ja vi har alla olika ting vi kan ta en skål för *ASG*.Vissa av hos hade svårare än andra att hålla sig för skratt bara ....

Skratta gjorde jag garanterat åt Annas present hon fått i mars just från detta gänget.Det var en uppblåsbar KEN....Att se någon dansa med honom uppblåst samtidigt sjungandes Mamma Mia med en mick...eller var det??.....

Jeezes alltså som det gurglade i min mage och hals.KRAAAAAAAAAAAAAAAMP .
Styrdes sen in för ett STUDIEBESÖK i den YNGRE VÄRLDEN .Inga problem att smälta in bland massan hahaha.Dansade nonstop i 3 timmar till en gäst DJ som var världsberömd.Numera är han även omtalad i våra kretsar .

Så magic i vilket fall få röra sin kropp på detta sätt och jag älskar blinket ,älskar soundet av just denna typ av musik att dansa till.Kände livet i mig kan jag lugnt säga som är mitt uttryck på total harmoni.Kommer aldrig sluta älska dansa på discon.Kommer stå där med rullatorn och skämma ut mig :):)

Log för mig själv och tänkte snart kan jag och sonen mötas ute och antingen skäms han ihjäl eller så dansar han med mig och har kul !!!

Tack brudar från 20 år och uppåt till då att ja jag var äldst för en gångs skull med mina 39 år.En kille frågade 20 åringen om hon var där med sin SYRRA...*ASG*..jo tänkte jag SYRRA ÄR jag men inte på det viset...Tänk om han frågat om hon var där med sin MORSA.... ehh får man slåss på krogen??:)


Så ja söndagen den var inte så sömning i tid som jag trott och tänkt.Vaknade av en kram.Fick berätta alla detaljer för nyfiken make:)
Åt frukost UTE allihop för en gång skull.Flisans kompis kom och de lekte en massa hela dagen.
Lagade kasslergratäng och sallad som vi spisade utomhus efter MÅNGA OM OCH MEN....Stolar skulle hämtas och dominobrickor skulle vältas först.

Höll på och hade energi inomhus hela dagen mest.Tvätt,disk ,städ och annat plock gjordes.Sen var det dags för mat och sovklockan att ringa inför stundande boxpass i vår vänbygd.
Boxen är just nu så great.Älskar få träna inomhus då BJÖRKDJÄVLARNA har mage o explodera .SÅ MEGAALLERGISK var det år och dag sen jag kände mig .
Hatar dessa trän som fäller ut sitt GIFT.Skulle kunna starta ett KAPABJÖRKARNA MED MARKEN UPPROR.

Va fan måste hela Sverige bestå av dem för ???Svär så texten ryker men jag är så skittrött efter alla dessa vårar behöva må så skit pga att dem.Lider verkligen med svår trötthet,kli och bara allmänsjukdomkänsla i hela kroppen.Ber verkligen för att ett bra snabbt vaccin kan bli till stånd som de pratar om.Sonen fick ju i 5 år sprutor för att hyposensibilisera sig mot lövträd och det har funkat.Svindyrt göra som vuxen.
Så solen har en BAKSIDA OCH DEN STAVAS POLLEN i detta landet.
Mediciner hjälper föga såna här dagar om det blir så snabb värme.Lindrar men blir inte bra helt.Men som sagt låt de slå snabbt så jag slipper detta .....då börjar grässäsongen...Lika illa...

Kvällen gått i biggans tecken.Fått klor klippta på Druttplutt.Trimmad är han snart färdigt så fin så fin.Tandsten påbörjat skrapa och öronrengjorda.
Klart han ska bli vårfin och framför allt badad ofta nu när han får allt pollen i sin päls o gör mig ännu mer sjuk pga det.Mormor har samma problem och Peter så ja vi kämpar på försöka sanera det som går.Vädra svårt för då kommer skiten i lakan osv....

Färdigpollengnällt för i år men då vet alla att VÅREN ÄR HÄR O VA SKÖNT betyder en baksida för en massa massa svenskar.


Gonatt ....blir en bra vecka med ledig första MAJ.Så nice så trots erbjudande om att jobba .NOPE nu färdig jobbat extra på ett slag.Allt är inte pengar här i livet.TID är viktigare.


Photobucket

26 April 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Fredag med nya utmaningarFredagen varit uppförsbacke tills vid lunch ...trött och tung i kroppen.Sen lite sol i 15 minuter och vila i fred med matintag och eftermiddagen kändes som nedförsbacke men mycket göra och avsluta.Fick då ett riktigt kul samtal som jag tackade ja till utan att blinka.IT MADE MY DAY kan jag säga i det läget.Tackar för flowet i livet på vissa plan just nu .Kan ju inte annat än böja sig och tacka ödmjukast för lite flyt.

Som en kokt fiskbulle som var min lunch så nådde jag hemmet för att svida om och utmana herr Tjat om att INGENTING kunde få mig ur humör..INGENTING...*ASG*..glömde vem jag lever med i nöd:)
Gött ha fått smaka på känslan av SJÄLVFÖRVERKLIGANDE ett par timmar iallafall.

SISTA BOXPASSET i vår bygd och Peter ville hänga med.Så skoj se alla som saknat han och som visade det.Kan säga att jag är gift med en otroligt vältränad man.När vi körde ringen så var han runt före de andra knappt börjat löpa.När armhävningar gjordes i 10 omgångar så var han ensam om fixa ALLA på fötter lätt som en plätt.Där varvades det med att raskt upp löpa bort till mig och slå höga slag i en session.
Helt otroligt med tanke på att han fått vila så pass länge från just boxen i 3 månader.

Gick lätt idag och LÄTT SLÅ PÅ DEN MAN ÄLSKAR:)
Sen lagade vi mat lika lätt ..not.Men det blev grillad kyckling,klyftpotatis egengjord och till det sallad och tsaziki,minibaguetter och dricka.Godast efter träning.LÄTTÖL.
Godispåsen inköpt och riktigt frossad i tills man mår illa.
Talang såg vi på allihop till maten och så begav sig sonen till kompis för att sova där.
Vi fortsatte se på Lilla Babs.Gillar henne.71 bast och hela hon bara så underbar.Carina Bergs flyttar in tillhör nåt jag gillar .
Flisan bar jag upp supertrött men så glad för hon nått steg 12 idag i läsningen.1000 ord plus i den boken.Hua tur den delats upp.
Hon sa när jag gick ut .ÄLSKAR DIG VÄRLDENS BÄSTA MAMMA...fast vi bråkar ibland är du världens bästa.
Då ropade jag tillbaks.Ja det är det som gör att man kan älska .Att man kan bråka också.Du är världens bästa kicka sov gott!!
Sova gott ska jag nu göra .Mätt och belåten.
Ser så fram emot morgondagen.Få vakna med min frulle på sängen.Lite morgontv.Få njuta fullt ut av en ledig dag.
FRITID som blivit så mycket VÄRD nu med heltidsjobb.
Ska bara vårda om mig själv och de mina varvat med kroppslig omvårdnad och där ingår träning.
Freddes match på hemmaplan kl 15 den kommer jag inte missa för nåt i världen.


Photobucket


Ha en trevlig helg
24 April 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Magvärk somna till ...migrän vakna till och proppmätt somna till denna torsdag

Äntligen är det fredag suckar hela min lekamen.Ett skutt kvar sen är jag där .En SOMMARHELG väntar för det har SMHI lovat och de kan man ju lita på i alla väder?!!


Ska bara slappa varvat med att hårdträna:)Vi har en plan får se om den håller.
Många mil i benen blir det på en vecka.På gång kan man säga.Sen kommer sonen och maken ha seriepremiär på hemmaplan så riktigt skoj få se dem lira boll på lördag eftermiddag.


Nu först sängen efter lååååååång dag som startade kl 6 imorse följt av jobb till 16.
Drutt och jag gjorde udden ihop i solskenet sen snabbdusch och svida om för ge sig iväg hem till jobbarkompis som bjöd på underbar mat.Grekisk pyttipanna kallades det vi åt och så en ljuvlig dröm till efterätt som var gjord av vit choklad ,grädde och mandelmassabotten och godare har jag inte ätit på länge länge.Till det hallonsås.Åt så jag känner att magen är fyrkantig.
Riktigt nice är det få träffas offline.Även om jobbet kommer in i samtalen ibland så är det på så go nivå.Kort sagt detta skulle alla göra oftare.

Nu orkar fingrarna inge mer utan sängen stundar och go helgkram blir slutorden förutom ett klokskall!!!


Photobucket

23 April 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Dagen efter....Sablar i min lilla låda så djäkla trött jag var imorse när jag blev väckt.Kändes som klockan var 2 mitt i natten.
Snacka om chock för kroppen att ändra biologiska klockan en natt med nattjobb.Weard.Men nu gjort och dröjer till i sommar till nästa gång kanske.


Flisan var så ljuvligt söt i morse när hon gick till skolan.Hade fått göra tofsar på henne och i sin fina rutiga skjortblus i cerise/svart/vit och silvertrådar i med svarta tights till så lös hon som solen .

Lite gråare ute denna morgon och kall luft.Viktigt klä sig just nu för mota förkylningar.Såg att SUMMERTIME kommer lagomt till helgen.Duckar för björkpollenet ..men ska njuta av solen såklart.

Jobbedagen med mycket stress.Lyckades dock få till en Palliativ rutin för vårt hus och kände mig nöjd när den var klar.Möte på eftermiddagen gjorde att rätt mycket viktig arbetstid gick bort.Det ökade stressen det också.
Åt min egengjorda Thaisoppa till lunch.Hade önskat ha en brandman till att släcka elden efteråt *L*
Ju mer jag rastar för mig själv ju bättre och skönare inser jag att det är.....eller ihop på en promenad en del av tiden där personen är som jag....


Bästa överraskningen jobbmässigt för det höj och sänkbara skrivbordet .Visst där och då ökade det stressen för det sista jag hade tid med var röja skrivbord och fixa med det när dessutom 32 doser medicin kommit att kolla o dela ut.
Men kommer bli prima kunna välja stå eller sitta för ryggarnas skull.
En kommentar på slutet gjorde mig denna dag väldans glad och bekräftad.
Åkte så och hämtade liten Drutt hos mamma.Goa mamma.Känner varje gång för bara stanna där och sova kvar och få ro och vila.Som när man var liten.Slippa ansvar och bara kommma hem på nåt vis.Så trött på vara igång och i farten som man är som heltidsjobbande och mitt i livet.Som en karusell liksom.Men men gott få känna känslan därinne och se bege sig ut igen i verkligheten.Snor alltid några Mariannegodisar och nåt tuggummi och så svish iväg .Ska ordna nån dag då jag slipper åka direkt och faktiskt stanna kvar och köpa nåt gott och ha lite mys.Inte bara drömma om det.


Denna dag insåg jag att jag MÅSTE handla då jag arbetar kväll onsdag.Dag med träff med jobbkompisar torsdag och sen var det då dag fredag med slut 16 o box 17.NÄR HINNA HANDLA MAT liksom ??Så jag åkte först o hämtade sonens väska och sen iväg till City Gross.Därinne kan man samla ihop typ 4000 steg lätt och jag styrde vid halv sex hemåt .
Mat fanns klar och grabbarna på fotbollsträningen.

Drutten fick luft och så begav jag mig på veckans bästa pass .PILATESEN.
Vilket gäng vilken känsla och så underbart det bara är helt enkelt för kropp och själ.
Idag fick vi oss årets skratt.På någons bekostnad.Vi vet ej vems men mitt i när vi ligger och gör en magövning och ska ta i så hörs genom tystnaden en ljudlig PRUTT!!!!!


Sen hörs ett LJUDLIGT GAPFLABB av 30 damer som bara skrattar så där förlösande liksom.Nån säger ...DET KOMMER MERA ...o sen skrattsalva igen.

Skrattsalva borde finna på TUB köpa .Så där ja nu känner vi oss som hemma var min kommentar och vår lilla grupp kom varandra ett steg nämre.
Som avslut ska vi ha AFRIKANSKT tema och PILATA oss i bara det kommer bli en syn för gudarna!!


Så här kanske eller???Eller ja så här ....
Kvällen varit Desperat underbar.Älskade program varför går det inte året ut livet ut som en följetång.Njuter för fullt och skrattar även där.Nötter.Ginger /lime choklad och nyköpt rött jordgubbste .Fin fint.Dock tror jag CHILIN från Thaisoppan börjat göra nytta för nog lever magen ....AJ.
Bara sängen som väntar med sovmorgon och egentid innan jobbet som stundar.
...insåg jag slapp ronddag då jag bytte kvällstur .Gör inget denna tröttevecka om jag säger så .PERFEKT.Photobucket

21 April 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Nattpass mot barnbidragsdagen...


*19.21*


Zzzzzzzzzz....ol har det varit idag medans jag nannade en stund från 8-12.30.
Gick bra sova dagtid..eller ja fm .Drutten van sen helgerna ha mig till sängs:)
Dock inte direkt pigg när jag vaknade med kuddränder i ansiktet kl 12.30 ...Nattjobbet gick bra.Skönt jobba med uska jag känner sen 10 år.
Fick åka pendeltrafik i taxi till vårt andra boende.


Efter sskmötet med start 13.30 med sommarplanering som ser rätt mastig ut redan nu tycker jag .Jag önskar dock hellre gå två helger än arbeta med beredskap en hel.Hoppas det kan gå o fixa till.Man måste dock komma ihåg att jag ju går 100 % hela tiden.Gick inte sitta där o lova massa extra pass liksom....
Synd söstrakåren är så lättköpta....Sen blev mäkta förvånad över en kommentar på slutet.

Lämnade mötet vid 16 och gav mig ut i solen.In på stan en sväng och kikade runt lite.
Åkte sen till sonen med hans mobilsladd.Han hängde på en stund till Folkparken för att se mig spisa en laxburgare o han själv fick en glass.Vi satt mest tysta o njöt i solen en stund.
Attans vad jag diggar ha så pass stora barn.Gillar tonårstiden massa med sonen.Han så häftig och helt klart bäst.Kickan gör mig bara så glad hela hon.
Tjej på hög nivå och även hon bäst .Vilka gåvor och vilka lån.Tänker snart har de flugit iväg och där står man kvar och undrar vart tiden tog vägen.Åkte sen förbi Maxi en snabbis.Träffade på både Knoll o Tott i vänskaran .Alla på LINDEX!!*ASG*.Rätt märkligt girls eller hur?!
Hade hellre shoppat på Stockholms Lindex om jag säger så i helgen.Men men pengar kommer pengar går huvudsaken vänskap består eller hur var det nu?!
Jag håller igen både åt mig Flisan.Kul kika.Bra dock när erbjudanden om ta två betala för en .Sånt hakar jag gärna på ihop med 25% kupong i ytterligare rabatt.
Lika nakna som männen på sedlarna ovan får våra gå efter vi shoppat denna dag.
Undrar om alla barn behöver så mycket kläder egentligen?
För vi mammor behöver varenda trasa vi fyndar ?? Eller !?

Väl hemma så hade maken och jag talk ända in i trädgården då vi insåg att man ju kunde prata live o inte i mobilen längre:)
Nannat 1 1/2 timma så hjärnan skulle komma åter .Känner igen bomullskänslan i skallen efter nattjobb.Började ju just som nattsyrra på mitt jobb en gång i tiden.

Nu ätit god pasta med kyckling i god Uncle Bens sås som Peter kirrat.Han ute o springer med Drutten i spåret.Jag softar idag .Boxpasset sitter fint från igår.
Bygger muskler o hjärna i vila istället!!!*S*

Kvällen ung ....vill se klart filmen från söndagsnatt...sen nattsaga för upp i ottan imorgon tisdag.Såg en kul rubrik här nedan att Sex kan bota pollenallergi.Då förstår jag varför vi är så allergiska:)

****

Äldre inlägg ligger under bloggar /kalendern.

20 April 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
2 dagars FRI-tid snart över...


Svisch så var helgen till ända.
Sov länge lördagmorgon.Riktigt länge.
Sprang sedan RIKTIGT långt på en riktigt bra tid.
Gjorde allt riktigt bra hela lördagen inklusive tänkning som också fungerade riktigt bra för att skriva så jag själv fattar.
Vissa dagar är dagar till just sånt vare sig man styr det eller inte.

Fånge i sitt hem delvis då den sk städdagen utspelades och jag beordrad att vila.Städ-fixdagen i bostadrättsföreningen var som alltid som maken sa.Några som tog "lätt "uppgift för sen glida runt på en räkmacka resten av tiden.
Jag kände inte samvete för Peter kämpande på 6 timmar målande garage.

Jag hade annat krig utkämpa så att säga.Önskade mig så hett nån annanstans.
Tog sen på joggingskorna för att testa ett längre löppass.Maken med mig .Ja du var med mig en stund iallfall .Resten sprang jag allena .Finns nu hopp för att åtminstone genomföra Göteborgsvarvet om än inte som jag tänkt från början utan mer för att bara göra detta Golgatavarv.En grej mellan mig själv och mig själv.


Bildpelet över kvällen inte svårt förstå att vi hade mysigt hos vår Rödtopp och hennes familj.Rödtoppen ja det är en katt folks.Han låg mest och tryckte under soffan hela kvällen med Drutten framför urledsen ej kunna nå sin lekompis.

Körde hemåt vid midnatt och började se en dansk film !!!!*ASG*...ja du Karsten bara fortsätta träna språket jöe.Tyvärr så somnade maken efter att Puke Ellington varit på besök och då stängde jag av så rescention kan jag ej ge än.Kandidaten hette den.

Vaknade av FÖDELSEDAGSSÅNG...Flisan sjöng ljudligt när de kom in med brickan.Hann tänka ja du lilla gumman denna dag ÄR symbolisk för mig .19 april ....datum som satt sig i minnet.Hjärnblödningen small till just denna dag för 5 år sen.....kan inte nog vara ödmjuk inför livet.Blir så dj...a less ibland på påhopp och annat rörande mig och min person.Innerst inne vet jag både vem jag är och vad jag kan och orkar .Undrar om jag inte tillräckligt tydligt visar att jag har genomskådat eller förstår .Ja ja en parentes.Intelligens hos människor inte alltid lika med social kompetens eller folkvett.
Finns mycket att "spisa" och ta tag i just nu.Spännande.....


Åt goa frullen med alla i sängen.Njöt.Njöt verkligen av en ny dags nya utmaning.
Påfylld:)

Summan hittills av dagen är en promenad bland vitsopporna .En cykeltur med Kickan .Jätteskoj cykla med henne och få lite tjejtidsprat.Avslut med god glass från vår kiosk.Kakjordgubbsglass samt caffesmak med chokladbitar blev mina sorter.
Väl hemma för att sitta och sola en stund i lä.Rätt kall luft idag men inte i vår lilla oas.Tidningar med bilagor att njuta av .Musik från grannens ungdomar helt okej.

Dock har jag och Flisan en Carola dag idag .Hon nynnade Främling hela fm.Så jag satte på Spotify så nu har hon skrålat hela dagen.Älskar en gospelskiva från Carola som heter My Tribute .Några låtar där jag får gåshud av lyssna på .
There Is av way .....We will stand bla.Superlåtar.Min spännvidd i musiksmak är ju vid och ja idag fick jag köra lite dejavu från just stunder i livet då jag varit i avgrunden och vänt.Musik har då ofta följ med upp och just denna skiva har alltid funnits där.


Nu stundar snart boxpass.Sedan nattugglepass.Long time sen jag jobba natt.
Efter sömnen så styr jag mot sjuksköterskepass...möte.
Påbörjad jobbevecka stundar och ser inge ledigt i sikte mer än som för de flesta ...fredagefm då stämplas ut mot en ny helg....

Har varit duktiga och nu tömt Flisans konto av föräldradagar.Hon kan se fram mot många härliga maj/juni dagar med främst sin mor och även sin far!!!So nice.
19 April 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Äääääääääääääntligen Fredag dag 8....Im free.


Solen skiner och vi med den


Photobucket

Så där ja då sattes punkt för en jobbsvit som hette duga.Gått mycket bra och känts som jag rott skutan i hamn på någe vis.Helt Frankt*S* så är jag rädd om mig men ibland måste man bjuda till för få det bättre framöver.
Berömmet idag från anhöriga inför båda eleverna värmde mig och jag kände att det var kvitto på någe vis på veckans kämpande.


Hämta glad Drutt hos mamma och vi råkade båda vara klädda i nästan samma gråa joggingluvjacka.Schnyyyyyyggt sa vi i kör när vi sågs.Mamma sa det är märkligt vi ses när båda är som mest trötta.Antingen kl 6.30 alt 16.30 då jag är i coma*S* båda tillfällena hahaa.


Nu har veckans slut kommit och boxpasset här nära där jag bor var jätteskoj idag.Sånt flyt och Annapanna och jag kommer förhoppningsvis ha magkänning imorgon.Ledarna sa att de önskade att varje gång vi sitter på muggen i helgen ska vi tänka på dem...vi gjorde en ring och var nog gott 80 pers och alla böjde i knäna två gånger var.Jeezes det var slutövningen på ett riktigt jobbigt boxpass.

Härligt sen komma hem görsvett och kunna sätta sig till dukat bord UTOMHUS!!
Årets godaste grillkött och färskpotatis från Cypern i klyftor från ugnen.Sallad med fetaost.Cafe de Paris sås och Hummus .Till det god Carslberg folköl.Så man blir som folk!!Kvittrande Flisa med sin vän som för övrigt båda fick bekänna färg inför en vän innan maten.Sketungar säger jag bara.


Så nu återstår vila en kvart och mysa .Ljusen tänds inomhus.Solen håller på börja gå ner .Diskmaskinen tömd och fylld .Köket fixat ihop så kvällen kan börja.
Fick just höra orden.Så härligt ha dig hemma Åsa .Min tappra kvinna.

Trevlig helg till dig !nu hittade Drutten äntligen efter ivrigt sökande en godis som husse retats o lagt under min fot i sandalen !!!Som beröm fick han jag förstår att du inte hitta den under hennes fotsvett..Ehh sa jag de här sandalerna har ju DU använt sen brast vi i ut i skratt.Drutten ivrigt knaprandes.

Morgondagen är jag lovad en sån där skön sovmorgon igen som i torsdags.
Det ska "städas" i vår förening hela dagen utomhus.Peters sa bara .Kommer inte på fråga du ska göra nånting mer än vila:)....ända till kvällen för då blir det.....
Ja åter om det en annan dagbok .


Photobucket
Tror dessa blommor ska besökas en runda eller två eller tre eller .....*S*

CARPE DIEM...en dag i taget .Var dag har nog av sina bördor eller hur det var mormor brukade säga.
17 April 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Vårvecka i otakt går raskt mot go helg.


TORSDAG...day 7Sovit som ett barn och fick veckans efterlängtade sovmorgon.Inte hört P O F alls men vaknade till kl 7 ändå är nog programmerad.Drutt fatta galoppen nerifrån tog sig upp till min säng agera sömnpiller o så har vi maratonsovit.
Mastig rondonsdag med sonens årskontroller ala gluten o allergi/astma.Avslutade det med äta bakad potatis med skagenröra.Glasskulor med jordgubb-konjacsmak slank också ner sen styrde han på moppen till sin bonusmor o jag snabbt hem .
Fin träningsvärk efter boxpasset igår.Tog i lite extra.
Kände mig rätt opratbar senare.Bara skönt trött i hela kroppen och knoppen.
En timme kvar av ledig stund sen styra mot jobbekväll..Kikar en dag fram..DÅ ÄR DET ÄNTLIGEN FREDAG!!!!
Skön prommis ute har vi avklarat o snart kommer husse hem från jobbet med så vi kan ta bilen .

Kram

Ps Många pratar om göra en Tatoo....jag vet hur min skulle se ut:)


"När kan den late arbeta? Hösten är för lerig, våren är för regnig, vintern är för kall och sommaren är för varm. "
16 April 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Ikväll är jag Desperat
Dag 5 och still on top

Annandagen var mastig och tur jag lyckades få in vikarie för vår sjuka sköterska.
Tur jag fick in mig själv till idag:)


Dock var stunden efter jobbet helt lovely på måndagen.Min man vet hur glädja sin fru:)
Tack hjärtat för du blev min skugga och tack för de goda orden efteråt....
Mot nya mål.

Fick energi och kände mig inte slagen:)utan lagade till panerad fisk,quionoa,wokgrönsaker och till det fixade jag en supergod kall sås med mycket dill och annat gott i.

Unnade mig sen mycket egentid den sista lediga stunden under kvällen.Så skönt och avslappnande.


Att väcka alla under tisdagen var minst inte lätt.Inte minst mig själv.APTRÖTT.
Flisan dock alltid lika munter.Sonen i djuptonårsömn.Maken uppe med tuppen för de missat packa Freddes väska dagen innan.Märk väl de inte jag..

Så styrdes min färd mot jobbet på en trevägsrunda innan jag kunde stämpla in.
Jobbedagen med sistaårsgångselev som ska vara min skugga i en månad.

MYCKET jobb även idag .Jag dock noga med få min 30 min rast som sig bör och det gjorde susen.
Blev inte att stämpla ut något tidigare, för ibland som syrra GÖR man bara inte det.Etik helt enkelt.

Så vid 17 hugget kom jag för hämta Drutten hos mamma.

Hennes story översatt i Druttens ord lyder så här.3 x OTUR

Ja hörru matte .Jag skulle lägga mig i fönsterbrädat för spana kullen idag.I min hundbädd där så känner jag plötsligt hur nåt gör så satans ont att jag måste yla högt o skutta ner.Mormor undrar vad jag gjort...sen går jag upp igen för spana måste man jue....
Då händer samma sak med min NOS .Satan i gatan jag flög ner igen.Mormor går då för att se vad som kan göra mig illa i hundbädden.
Ja ett sånt konstigt kryp...KAN DU INTE FLYGA åt ..hundhimlen tänkte jag och kunde se mormor ömka ...HUMLAN och försiktigt lyfta ut den...GRRRRR hade kunnat ätit upp den jue eller kanske inte....I det läget fatta jag inte detta med att mormor sa hon är en DJURVÄN...


Så ja alla onda ting är tre folks.

Jag har en docka säger mormor.Jag tycker det är ljuvligt kul ha bitit sönder den och kvar är nu huvvet med hår och kroppen i rätt sargat utseende.
Den bollade jag och lekte med ..rätt var det är får jag massa SPJUT kastade i huvvet över mig ihop med nån stor ställning.

Mormor säger att det var hennes smidesgolvljusstake jag fick över mig ...Ehhh LJUSVHUVVE SÄGER JAG !!!!

Då tyckte mormor synd om mig och vi gick ut för en promenad.
Väl där ute möter jag en namne.Blir ju uberglad se en spegelbild.Damen i snöret frågar om kompisen får hälsa på mig .Mormor lite chicken för hon hört av matte om överfall mellan hundar.Okej då säger hon och jag hinner bara nosa så säger det SMACK.Denna namne har inga DRUTTGENER.Borderterrier känd i rasbeskrivningen att vara väldigt god mot just andra hundar...Hmm stämmer då knappast på de jag träffat mer än min egen mor och för och ena bror.
Det blir tumult men jag klarar svara och säga LÄGG AV.

Ruskar på mig och mormor går skärrad vidare....


Så om nån frågar mig om min dag så ja var den rätt smärtsam...


DESPERAT KVÄLL

Matte strålande glad då hon hämtade sonen där han var hemma hos sin pappa för ta emot väskan o golfbaggen.
Så mot våra hemtrakter efter tankning och möttes av glad Flisa med vän och glad husse som skulle på fotbollsträningen.Maten lagad.Biffar och pasta.
Liten powernap försöktes få men konstigt att telefonen är som pytt då...
Lite telefonsamtal bidde det och både ris och ros....Riset kostade en ja 2000 loppor på ett bräde plus en hel del skoj...Tur det går fler tåg eller ja mil:)

Piltatestimman gjorde susen.Styrkepass var det denna gången.
Hemkommen äta mat och så fram med det göttigaste på hela dagen.

Nämligen 3 l jordgubbar .Jordgubbslisa så happy få det som avslut på sin dag.
Nötter och smoothie gjord på färska gubbar kan inte avsluta denna dagen bättre och Drutten fått GRISÖRA modell större mumsa på.
Nu är det ju så DUBBELAVSNITT av mitt favvoprogram DESPERATA FRUAR som har 100 jubileumsavsnitt (inte missat ett enda) och maken har sitt favvo däruppe CHAMPIONS LEAGHE...LOVE IT.Dessförrinnan var matte riktigt desperat hälsar Drutten då hon inte hitta några passande hanskar till moppekörande sonen.


Imorgon är en ny dag.Lillördag denna vecka.Upp i ottan och rondag...Efter klockan sex kommer jag känna mig rätt slagen..för då har jag boxats ett pass mot min Rödtopp!!!Kallas friskvård...Jobba o sen idka sig avslappning i form av träna.Ledig dag...?? Äsch tvätten och disken o dammet finns ändå kvar ...Så länge man får vara frisk folks.Så länge man är frisk så gnäller jag inte.

Älskar mina äggxtra goa ungar

14 April 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
ÄGGAD


Påsken går mot sitt slut


Hur vår familj kommer minnas påsken?
Barnen kommer nog säga ....jo mamma jobbade mest .Hon kom hem med jordens största godispåsar som vi fick i mega ägg.Jag dansade med gudmor kommer Flisan minnas .
Fredde kommer minnas påskdagen då gudmors man fixade till så hans moppe som varit i ide hela vintern kunde starta igen...
Peter kommer nog minnas denna påsken bäst ...ehh jag frågar...Jo Flisan och Amanda som påskkärringar.....Gårdagens whiskeyprovning och middag samt Freddes min då han fick påskägg med NATURGODIS i av morfar(han sura länge).

Själv blir det nog mina mammadagar förra veckan jag minns bäst ,ihop med påskaftonens trevliga spontana kväll men min älskade SIS.Har man känt varandra sen lekistiden är man lika nära som systrar.Vi som dessutom inte fick några systrar !!LOVE YOU.


Jobbmässigt delar jag in dagarna i vilken MAT jag beställde .Långfredagen var kycklingfilekvällsturen.Påskafton var laxfileturen och Påskdagen var lammsteksturen.Mycket göra på jobbet och lite ojämnt i göromålen måste jag sätta som minne från helgen.
Ovant med gungbrädat åt andra hållet om man säger så ....När man tänker vad man gjort under ett arbetspass ibland så undrar man hur det gick till.Älskar jobbet som syrra och speciellt idag kändes det extra givande.Gillar utmaningar och just att inte känna alla man ger råd eller de boende gör det extra utmanande ibland.Just klara ställa rätt frågor i telefonen.Stort ansvar för 66+44 boenden ensam sina pass.

Träningsvärken från maratonboxen långfredagen har gett spår ända tills ja i skrivande stund.Jeezes alltså .Mycket bra pass var det.
Nu stundar ny veckan och imorgon är en annandag:)

Upp i ottan och styra mot bara gud vet vad för käk jag ska äta :) däremellan ska jag jobba:)
Nu slurka i sista tedroppen och min goding lovat massage av främst vaden...först ska jag kika hur bildspelet blev ovan.


En önskan om en fortsatt skön påsk till dig som läst och fortsatt bra vecka för det ska jag ha ....12 April 2009  | Länk | Dagbok | 5 kommentarer
Vem behöver en kvast när man kan åka......


Tänk att sex dagar...går så fort.


Ja så fort gick mitt lilla påsklov med älskade barnen.Kikar på bilden och visst lite suddig men jag ser.De älskade två .Det bästa som kommit ur mig .Skapat med en mening och som gör livet värt leva.


Skärtorsdagen 2009Ja den började med att få sova till 09 cirkus.Låg kvar och drog mig till halv tio.Felicia och hennes kompis hade fixat sig mjölk med chokladpuffar själva.
Steg ner och gjorde frukost åt sonen och kokade massa ägg på nya äggkokaren.Superbra uppfinning.
Flickorna åt ägg och smörgås och sen började tillverkning av göra fina påskkort att dela ut som påskkärringar som ju tillhör.

De lade ner sin själ i dem och allt från kycklingar till häxor och påskris ritades för fulla muggar.
När de var klara så satt jag i ett MYCKET VIKTIGT samtal.Superkul samtal och jag klarade göra två saker samtidigt.
Fixa framtiden samt måla två påskkärringar under tiden.

Regnet vräkte ner och lagomt till en hundrunda SLUTADE det som på beställning.
Så dags för glädja grannarna:)Obligatoriska fotot som utlovat med två stycket goda gummor.Förlååååt 3 stycket.Drutten uppskattade den ROSA DJURSKARFEN massor i hela 5 sek!!!
Sedan begav det sig iväg och grannarna gillade det de såg.Jag var med i kulissen..bakom häckarna.Man vet aldrig vem som döljer sig bakom ytan på folk .
De fick endast gå till de vi känner dessutom men jag chicken ändå.
Log brett då de beslutar sig ge SOPGUBBARNA en teckning.Den äldre av dem blev så glad och gick genast och satte
teckningen i sin fönsterruta.Den yngre fatta nog inte vilket mod det krävde av de två snart 8 åringarna.Så här lyckliga var de när de fick varsin chokladkanin från en barnfamiljsgranne!!Korgen full med gott att visa storebror när de kom hem.
Roligt för dem båda och de delade systerligt alltihop.

Styrde sen kosan till stan med sonen för att sen låta han golfa och jag handla lite gott på City Gross.
Prata med min pappa och oj inte lätt för han .Tyckte ursynd om honom .Men men som man kör...
Sedan kom Taxi Elaka Måns och hämtade Flisan mig och Drutten.

Skärtorsdag del 2 .FödelsedagsfirandeÅrets allena bild på mina gull blev i Enbuskebacken hos vår urhusse Bengt.
Drutt klev ur bilen och började genast lukta och sniffa efter sin hemdoft.Im coming home nynnade han.
Brydde sig föga om visselpipor eller lockrop.Ja ja ja tjöta inte jag luktar och befinner mig där jag trivs allra bäst.
På åkrarna och mina vidder .
Vi andra hade oxå ingredienser med oss för en lyckad eftermiddag.....Presenter i Irländskt tema:)Detta kallar jag chokladask..systerlig.Prins...stubbe och biskvier.

Sen kom solen på beställning .Sååå skönt.Flisan hos mannen med piratben och piratflagga på sitt hus:)
Det hon visste var att hon en stund senare skulle få ersätta sharletten med HJÄLM ...


Grannflickan hjälpte henne och Flisan var lyrisk...
Sedan insåg jag att MÅNSARNAS syskonlikhet var ju slående vad sägs om detta ??Fråga mig inte vem som är bror o vem som är syster???Jag fick prova jag oxå åka till BLÅKULLA på detta årets sett.....Attans vad roligt det var.

Bengt hittade lite tomt skinn hålla i???

Slängde av häxan och for en tur ..ja ja några meter själv :)Tog med mig Flisan sen en tur som slutade i EFTERSÖK av B & G hahahaa.

Åkte bort en sväng till en cybervän och hade ju inte frågat om var backen eller ja stängavknappen satt på fyrhjulingen men bra kvinna redde sig själv...
Ja så här lät jag då jag återvände:) Tack Elaka Måns:)Flera bilder fotade av henne och denna på Drutten blev så fin.
Härlig vy från himlen tornade upp sig med tranor och mätt och glada begav vi oss hemåt .

Långfredag är startskottet för långhelgsjobb.....

Ja det var allt från The Jenawitchskurtbrigittebardotrapport...i nya Bröstcancerkepan.Så var sexledigheten slut!!!!...ser fram emot äta upp mig på jobbet hela påskhelgen och vet jag ska få "annan" god mat påskafton.
Helt okej klä på sig dräkten långfredagen 14-21.30 igen och utöva det jag älskar.OMVÅRDNAD.Finns ju massa kääääääringar och hönor att kackla med jue.En tupp bor på mitt jobb så ja det ska väl bli prima liv.Äggad till tusen.
Klockan 11 är det extra låååååååååååååångt boxpass så dagen kan inte börja bättre:)
GLÖM NU INTE GE EN PUSS I PÅSK eller två....Eller varför inte en björnkram..dumt vänta tills folk blivit ...skelett...ehh ja bilden talar ju med de björnhuvvet.

Tror klokorden idag får bli denna:Photobucket


10 April 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Dymmelonsdag blev skärtorsdag...


Dymmelonsdag med bus:)


Photobucket


Ja som sagt denna vecka går i påsklovsfart .Klart det går fort när man har roligt:)
Fick sova ut rätt bra till halv tio cirkus då Flisan kom för att fråga : NÄR SKA VI ÅKA??

Ehhh svarade jag groggy...klockan halv två så det är slappeförmiddag som gäller.
Gick så upp och kokade gröt och skivade banan på ihop med lite jordgubbssylt.Svish så äter hon upp det pga det goda uppepå hehe.

Svidade sen om och gav mig ut med Drutten ett varv runt udden.Fick gott samtal från bästisen.Blåste rätt bra och lite lite sol tittade fram just då och förgyllde rundan.The Killers hänger med bra fortfarande som peppmusik.
Kikade in hos sonen & co och de i full färd med avsluta sitt lanande och städade faktiskt.Alltså dessa grabbar är bara för sköna och helt enkelt bäst.Inget tjat inget gnäll utan de hade fattat galoppen.Ska vi får va här i lokalen igen då innebär det göra MER än rent efter oss.
En dammsög och så torkades golv och fixades.Tänkte ja de är ju unga som orkar hålla på till 11 i ett helt dygn med plustid.


Hemmavid dusch och fixa och dona hemma.Dammsuga och plocka med tvätt.Hade ett sjå för tvättmaskinen stanna då jag såg en stor SNÄCKA glida runt där i trumman...FELICIA FÖRGRYMMADE KICKA hade jag lust vråla.
När snäckan hittat ut satte jag raskt på den igen för att få ta ur den kl 23 ...10 timmar senare lite lätt skrynklig....


Photobucket

Vad vi hade som var viktigare än städa och tvätta det var ju att bevista BUSFARBRIKEN och det gjorde vi med råge.
3 timmar bus och 3 timmar prat för oss tre mammor.Varvade det med läsning för alla tidningar man önskar fanns där läsa samt numera 5 störtsköna massagefotöljer man fick låna gratis.
Nåt riktigt ljushuvve som tänkt till åt trötta päron som ska behöva sitta där o vänta tills busandet i ett av Europas största inomhuslekland ska avklaras.
Kaffe blev det till att hinka för trött var förnamnet idag.

M och jag for iväg en sväng till ToysRus och handlade rollerblades till Felicia som hon bestämt att Påskpengarna från mormor o farmor skulle gå till istället för godis.Jag skyndade lägga till och köpa SKYDD till detta.Viktigt viktigt så man slipper bryta ihjäl sig säger jag som själv älskar åka just rollerblades.
Så slipper vi mer regn nu så kan man se häxorna från Svärt...kulla fara runt på rollerblades istället för KVASTAR !!!!Photobucket
Ja förra året var det ju cykel som gällde:)

Ja så var inte dagen slut för efter vi hade busat så hade ju Pappa bus bestämt med tillika fotbollstokig M att vi skulle åka hem till henne och se just fotboll.
Kan tom vad lagen heter efter att ha PLÅGAT mig igenom kvällen *ASG*
Liverpool/Chelsea och om jag ej minns fel så förlorade Liverpool med 3-1....
Under tiden jag låg där och försökte "låtsas"se fotbollen kom en god vän till M och tillika massör och MASSERADE UPP MED BRISTNING i vaden.EHHHHH AAAAAAAAAAAAAAAAAJ...bet i kudden bet i handen ,tårar rann och ja fan o hans mostersfru vad ont det gjorde.Var ju barn i rummet så jag kunde ju inte vara för chicken men .....hujdeda mig och ont kommer jag ha imöra så det blir nog ha rollerblades glida omkring på från skratch.Men men kommer säkert göra gott på sikt och bör upprepas hette det.

Såg att även puckfan var igång ikväll igen och minns mot min vilja att det stod att Färjestada vann över HV71....

Fick däremot superviktigt info och supergod vän tillika bloggläsare miss i nassen...hehehe att DESPERATE HOUSWIFE sänds i dubbelavsnitt nu på tisdag.MAN TACKAR BUGAR OCH BOCKAR KANAL 5...så ödmjukast:)


PhotobucketÅrets Skärtorsdag...


Ja förutom färden till Blåkulla så kommer årets Påskärringsbilder vara med TVÅ SMÅ KICKOR.Flisan har sin barndomsbästis med sig hem och de sover just nu så gott så gott brevid varandra .Ska bli jättekul få klä ut dem lite och se vad jag hittar för hucklen att ta fram osv.

Sedan är det ju en specielldag på många sett mer ordar jag inte om det .Men vet att Drutten kommer nynna låten Im going home när vi åker bilen framåt eftermiddan.

Photobucket


Dessförinnan en hel del uträtta i form av ett läkarbesök med Fredde och lite annat pyssel.
Kikar på stegräknaren och attans så bra med steg jag fått ihop ska smsa+maila hon som sköter räkenskaperna på stuberten så jag inte glömmer det!!!!Undrar om jag hade blivit påmind??*S*Så nu stundar en fråga till sig som läste:

När åker du idag?
Själv drar jag vid fyra tiden.
Det mesta är klart.Badat Drutten i neon,satt lysdioder i hucklet,fixar just nu det sista på kvasten.
OM vi inte syns önskar dig och de dina en riktigt GLAD PÅSK!!!!!


Photobucket9 April 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Påsklov med måndagsparty!


MåndagTalande bildspel .....MAT & DRYCK bra recept på att få en trevlig stund.
Måndagen tillbringades först i blöt tillsammans med väninna och hennes två barn.Tills russinfingrar o tår börjat uppstå.Vi åkte till badhuset med barnen och det bästa badhuset nära Norrköping är inte Norrköpings utan i Finspång tillika kallat äggskallebyn r/t att sugklockan uppfanns dra ut små bebbar med just där.
Vi hade riktigt skön eftermiddag och började med äta glass.Hade premiär för GB i år .Gillade Ben & Jerry "kakan" .MYCKET GOD OCH KLETIG OCH SÖT O SÅDÄR PERFEKT i mitt tycke.

På badhuset beställde vi bakpotatis med skaldjurs och kycklingröra vi delade lite systerligt på .Kidsen fick pannkakor.Jag kände mig rätt stopmätt när vi gav oss iväg hemåt.

Bara hämta natteväskan och fortsätta till stan för vi hade ju fler roliga ting planerade denna afton.Vi shoppade ihop och det blev mycket gott .
Grillade och käkade greksallad och egengjord tzatsiki mm till detta.
Solen som var skinande denna dag fortsatte skina och vi satt ute till mitt i natten med infravärme på.Helt ljuvligt och känns så tidigt i år ha utepremiär.

Irish coffee och Gin och Tonic satte punkt MYCKET sent för en mycket rolig kväll.Kul lära känna nya människor dessutom och dess egenheter:)
Barnen somnat gott låååååååååååååångt innan .


Tisdag =dagen efter måndag:)


Vaknade upp tisdagens morgon av bebbeljud .Härligt.Åt frukost med god?aptit.
Såg sen Madagaskar två Disneys film .Lagomt softa till .Druttprommis klarades av .Peter kom så och hämtade oss tre vid lunch och jag bestämde vara "nyttig" istället för inta sängen.Onyttiga var vi och köpte med MC Donalds hem.
Det nyttiga resulterade i måååånga svarta säcker höstlöv som letat sig in på vår tomt.Förbannade skit svor jag ha hörntomt.Räfsade så fint i höstas och nu såg det ut som om jag aldrig rört räfsan.Ogjort arbete kallas det.Men bra träning för mig och skönt vara ute och i solen och vara nyttig.
In för att vara nyttig inomhus .Lagade Tortellinigratäng samt en glutenfri variant.
Passade sen på ringa go vän och attans så lägligt.Båda hade tid tjattra och få prata sånt där härligt vänsamtal som gör gott ända in i märgen.
Seeeeen intog jag sängen en 15 min och laddade inför Pilatespasset.
Riktigt nice avslut på dagen som alltid.Blir mer och mer fascinerad över den sortens träning.Vi är ett så skönt gäng dessutom.Härligt mix i åldrar och damers skratt!!

Något som gjorde mig EXTREMT DESPERAT VAR ATT NÅGRA PUCKON PÅ KANAL 5 bara FÖRSTÖRT MIN TISDAGKVÄLL genom att sätta in en SVART PUCK .....istället för mitt älskade DESPERATE HOUSWIFE...kikar man på nästa kanal är det en BOLL som rullar hit och dit med idioter springande efter ...SKRIKER HÖGT och VAD FAN ÄR DET FÖR DEMOKRATI ...måste man vara puck/boll idiot i detta landet för att få makt flytta runt och bort DET VIKTIGASTE PROGRAMMET PÅ HELA VECKAN .


VA ?VA ?VA? VA? VA?

Så där ja känns näääästan lika bra som jag fått skrika ut orden.De pepprades dit i ren ilska.Ja ja vad är väl en timmas njutning mot sitta här i skriva massa bajsblaj.


Sonen kom hem sprudlande glad.Snygg i håret då han kom från att ha varit och klippt sig .Han hade ordnat ihop ett helg grabbgäng på 7 st boys som inatt ska LANA som det så fint heter.Peter hjälpt dem och ordnat lokal och dyligt och det kommer vara likt en NATTARBETSPASS ...denna session...Tänker inte vara moraltant el nåt för jag gillar att de inte super och röjer utan tränar fotboll ,spelar data och lever sin ungdom på i mina ögon ett bra sätt.Kul för dem hur som få plats nån stans och göra detta de gillar.

Flisan var så glad då han kom hem så hon nästan gråter av glädje och vill krypa in under hans skinn.
Mamma hade agerat HÖNA som hon skrev i sitt påskort idag och barnen blev jätteglada.Nu kan de ha kuligt och kanske gå på bio osv nån av dagarna.

Ledigt går fort ....långfredagen närmar sig med stormsteg.

Men fångar en dag i taget.Sonen sa nåt bra idag .Vårt klimat är som i öknen just nu .Riktigt varma dagar och iskalla morgnar och kvällar...Helt sant ...längtar till LJUMMA NÄTTER och STEKHETA DAGAR!!!!*L*


Dagens visdom var ju klockren;


"En är ensam, två är ett par, tre är en folksamling"Photobucket
7 April 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Handskhelg !!!


Fredag

En fredag med olika sorters exotisk frukt att spisa plus fredagsfika med mackor och chokladkladdtårta.
Hade rejält ont i magen hela eftermiddagen och kände mig illamående.Vågade knappt yppa om det för jag var rädd för att ha början till magsjuka.Det visade sig att min kollega inkl eleven också hade samma symtom så vi fick gissa oss till att nån frukstort inte var kry som vi stoppat i oss.Alltifrån vindruvor till sharon till björnbär ,physsalis osv.

Men men efter x antal toabesök var jag fit for en FIGHT...bokstavligt och bildligt talat.Slutade 16 och började boxas kl 17.
Möttes av Flisan hemkommen från skolan intagandes Risifrutti i solstolen:
När jag kom hem så hade maken varit grillmästare och tror ingen gång smakar så gott som första vår/sommargrillningen.Vi njöt och verkligen mös vi tre.Drutt fick smaka han också förstås.

Sedan var kvällen lugn och soft.Nya programmet Talang sågs och skrattades en del åt .....


Lördag

Sovmorgon som hette duga fick jag efter min mastodontvecka.Givetvis frukost på sängen.Solen talade om att jag gott kunde softa och ha en riktigt utedag.
Sagt och gjort .Flisan och jag tog Drutten och gick bort till vår fina Handelsträdgård.Drutten van var där och åka kärra .Han så go där han låg alt stod upp och åkte runt.
Bestämde mig för köra lila blomster i år .Förra årets var det gul/orange tema på penseerna.
Fastnade i år för tre olika lila /vita sorter som var så underbart vackra tyckte vi.
Så hem och jag pysslade med blomkrukorna i grova trädgårdsHANDSKAR och Flisan pysslade med att kratta och fixa fint.Hon köpte sig ett par handskar med änglar på vilka visade sig vara för små när vi kom hem.Byta byta.
Drutten han hjälpte till genom att ligga still där han njuter som bäst vid sin buske.
Jag begav mig sen en långrunda med Drutten runt udden bla.Så ljuvligt och varmt.Bara linne på mig och solen riktigt brände.Hade en del tänka på märkte jag där jag tog mig runt.Tur något av oro kommer stillas imorgon måndag.Kändes iallafall att våren på riktigt kommit.En försmak som gjorde gott.

28 grader noterades på vår framsida!!!Ehhh så skönt .....


Kvällen den tillbringades tillsammans med goda vänner.5 vuxna och 5 barn.
Jättegott och mysigt.Jag valde Sushi och de andra pizzor.FÖRSTA KVÄLLEN SITTA UTE OCH ÄTA !!!

Har svårt för deg/gluten så jag tänkte jag kör nåt jag slipper magknip av.Räckte med fredagens smärtor.Vi såg förstås Robinson och sen satt vi och tjötade och hade roligt till midnatt.
Jag som körde oss hemåt och maken han nannade innan kudden nåt örat:)
Jag roade mig till 1.30 med att se förra veckans Babbenprogram .Gillar henne enormt mycket .Söndag


Sovmorgon som hette duga även denna helgdag.Because im worth it.
Frullen kom upp på sängen även denna morgon...konstigt det stank Irländsk whiskey i hela sovrummet men helt ok med den lukten *ASG*...
Flisans kompis kom över och de lekte medans vi låg kvar till 12 och såg på morgontv och myste.
Bestämde oss för att gå en långpromenad tillsammans med Drutten vilket gjordes .Skönt få en pratstund och vi planerade massor framåt i livet....Drömmar måste man få ha och vem vet vissa av dem kanske slår in en vacker dag.Vi har inte samma drömmar som många andra par tror jag .Inga materiella .Köper inte lycka för våra pengar även om de är bra o ha i lagom mängd.

Felicia och hennes vän höll på med gångertabellen när vi kom hem igen*ASG*..ni kanske ska lära sig addera,subtrahera /dividera innan ni ger er på den frågade jag försynt...Näe sa de i kör de här är så kuligt och fortsatte vidare.


Vädret idag helt perfekt för känsla och lust.Ingen panik med nåt liksom.Myskläder på hela dagen .Bara njuta och pula på med hemarbete.Tvätt och städ och sånt som behövs tas tag i lite.Baka har jag lovat göra nu med Flisan .Laga mat så småningom.Lunchen avklarad.

Vet att sen väntar att ta på handskpar nr 3 från trädgårds/diskhandske till :


Photobucket


Box i grannbygden ser jag fram emot avsluta skön Aprilhelg med och dessförinnan en mil med Druttplutt .

Det bästa av allt är att veckan som väntar ändå fram till fredag kl 14 PIP är helt fylld av ett :

PÅSKLOV även för mig .Planerat flera roliga ting hitta på med start måndag.....Roligt för mig är när både jag och barnen har utbyte av det vi tar oss för....Måndagen blir precis en sån dag .

Veckans planer som i ett litet ägg....Bara plocka en ide var dag och förverkliga den.
Photobucket


5 April 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Ser THE END av arbetsvecka i sikte efter ÅRETS VARMASTE DAG!!!


Fredag i sikte.....


Ja nu stundar inte många arbetstimmar förräns man kan stämpla ut för sista gången på 6 dagar...kom på mig själv då jag på syrramötet sa att -"Jag ska vara sexledig!!!*ASG*....de glodde lite försynt på mig inte läge gapskratta åt det då...
Mycket avhandla oss systrar emellan.Sommarsemestrar,avvikelser,rutiner,schema,nya tjänster och en hel del annat som stod på programmet.
Jobbedagen var tempofylld .Rasten på 30 min den gjorde jag till MIN egen som jag börjat göra.Riktigt osocial är jag på de minutrarna.Förr satt jag alltid med "centrala personalen" och åt mat och tjötate en massa som man gör i grupp.
Nu går jag undan .Värmer min mat .Äter den i Lugna rummet om det är ledigt alldeles själv med NT att läsa el dyl.Sen tar jag om vädret är bra en runda runt sjukhusområdet .
Riktigt avkopplande rast och sen orkar jag PRATA O VARA SOCIAL resten av passet.

Solen ute idag var ett lyft.Maken och jag pratade i mobilen och han fick "order "köpa en äggkokare och en termos jag sett annons på i en affär .
RÄTT affär skicka honom in i för det blev en sticksåg och en trimmer till han själv....Trimma den kala knoppen är ju viktigt lika viktigt som min plattång:)
Sticksågen ska jag GÖMMA den får han endast se på .Bara gud vet vad som då ska sågas sönder .*ryser*Pannkaksdagens andra halvlek


Styrde för hämta liten Druttplutt som har en nos fungerande som Black & Deckers BORR!!!
Känns som jag släpar runt på han ute medans han försöker ta alla chanser att borra o lapa ...som jag förbjuder .Blir ju prill annars.Kort sagt sur hund som fick gå fot ända till våra vänner där han skulle stanna inatt.Vi gick dessförinnan en riktig långis och jag njöt verkligen .
Hade tvingat ner mig kl 17 i sängen när jag kom hem för att SOVA faktiskt.
Vet när jag behöver ta en nap för orka resten av en dag.
Medans jag sov hade maken fixat mat.Han lagat massor med nötfärsbiffar bara ta fram o så fixa gott till .Idag gräddsås osv.
Städat och plockat och fixat tvätt o disk hade han oxå så jag kände mig som en drottning bara värma och äta och njuta.

När det var klart fanns en god smoothie i kylen sa han och så gick han iväg på det han gillar .Fotbollstränaruppgiften.Så mycket ideell tid som läggs ner och jag beundrar dem.
Själv så ja gick vi ju DÅ ut pekar upp, och gick.Möttes väl hemma av så glad Felicia som var hemkommen från dansen.Gullegumman.

Vi gick in och värmde mat även till henne.Kvällen(1,5 timma) gick superfort med henne för vips var hon 20 och hon var i säng.Läst läxan för mig som saga och vi gjorde 4 inbakade flätor där jag trädde i pärlor i håret .Pill pill.

Jag fick "rensarrycket" och har nu rensat bland 7 handväskor och tömt och hittat massa kuligheter i dem:)Ja kvitton förstår jag inte varför jag samlar på ...likt mycket annat .Nu är väskan utbytt mot den gula fräna som andas vår och sommar.

Hann med en stunds egentid ytterligare och nu sitter jag och intar KVÄLLSRO...dvs teet vi dricker heter så!!!


Svenska folkets första största? grillhelg...


Imorgon finns förstås boxplanenering kl 17 efter jobbet SÅKLART.
Grilla kommer garanterat göras nån eller kanske båda dagarna.Nån stackars gris eller ko som fått sätta livet till...skriver så för jag trött på tugget om påskfjädrar i år .Alla tycker synd om fåglarna som fått fjädrarna ryckta men forstätter sova på sina dunkuddar använda duntäcken och dunjackor.Äger ingetdera men de fjädrar jag köpt FÖRE denna mediaupptäckt tänker jag andvända.Har de satt livet till eller lidit ska fjädrarna inte hamna på Braviken helt utan mening .Så ja dubbelmoralen flödar tycker jag hos många.
Så då kan jag tycka att vi skulle bli vegitarianer hela bunten för inte är det snälla metoder all djur gått igenom för ligga på grillarna.
Slut samhällstycke//.

Förövrigt lämnas helgen till sitt öde.Vet en massa kul som väntar.För visst blir mycket i livet som man själv gör det och man smittas av dem man umgås med .

Hittade två citat i en av rensade väskorna jag tydligen skrivit av när??

"Vänskap uppstår det är inget man skaffar " samt detta

" Sann lycka är inte att ha många vänner utan i värdet och urvalet!Kram till dig som läste med ett vänskapligt sinne.Photobucket

2 April 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
April April.....
1 aprilonsdag

Tänkningsdag på Barbro och Lisa!!

Onsdagen done 10-21.30.....at work.Dessförinnan en solskensprommis vid sjön med löptiksälskande Drutt..MOLLY i dollartecken förblindande hans syn.

Jag iklädd mina nya jeans jag shoppat bättre begagnat=ser ut som nya.Fornarima,Filippa K samt Lindebergs jeans .Så skoj o alla passa som handen i handsken.LOVE IT.Tigerkavaj bidde det oxå och allt för 250 kr varav en sak var present från god vän.Så jag gav 150 rikstaler.*ler*

Jobbepasset med rond och hel del styr o akutställ AB har ändå flutit bra.Hade många mellanmål med mig att fylla hungrig mage med då och då.Dessutom igår fisk med kallsås och idag pannbiffar ala våra kockars bästa recept .DÅ är det goa dagar jobba i mitt hus.
Fick såna goa besked oxå angående min vad och jag jublar .Tur man har läkare och sjukgymnaster omkring sig .
Lurad av nattpersonalen blev vi alla då de satt lapp på vår kodplatta in till omklädningsrummet..ALLA gick på att den var ur funktion och blev helt till sig och stod o glodde ...

Nu hemma hos god vän direkt efter och vaktar sovande älsklingsbarn.
Hon styrde till sitt arbetsläger för nattjobb med start 22.30 och jag vaktar dem tills hennes mamma slutat jobba.GJUTET ställa upp för min goding till vän.Jag ändå nattuggla trots mastodont pass.Kan sitta här o blippa som hemma liksom.Fick en påse nötter....ja mina favvisnötter som är sååå goda smaska på akta så jag inte äter dem alla A!!!Maken lockat med en surprise hemma så känns helt okej gå hemåt sen.....

Kram till dig från mig*L* och nu stundar Pannkaksdagen och den startar kl 06 pip och slutar 16 tillika fredan Zeeeeen stundar ledighet och viskar den varar ändå till Långfredagen för jag har mammaledigt!!!


Lovade ju visa vårt nytillskott i familjen.Supersöt och gosig .Alla gullar med han och Drutten har accepterat han till fullo!!!Vår vi presentera hundvalpen.....
Plutten!!!!


APRIL APRIL


1 April 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida