Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


Kunde slutat med klippkort æven på Ahus sentralsykehusUppdaterad 31/7-09 15.41

GRATTIS MAMMA !!LOVE YOU !!!Mamma så glad før kortet som kom fram idag jippi!!!Gott få prata med henne lite idag.

Slutt før idag.Gøtt med fredag æven om jobbhelg.Rætt stressad dag på min Tun.Fixat o trixat o ringt sykehjem osv.ISLUNCH...=glass med jordnøtter!!!Ordnat palliativt før en pas osv osv.
Fick idag pass till lørdag på Akutavdelning .DET blir spænnande.Så helgen ær full*L* bokad.Upp i ottan o hjem i mørkret.Inser jag kommer arbeta 3 helger av fyra denna månad inkl mitt eget jobb førsta helgen jag kommer hem.Gott før kassan.
Nu møte med min nya væn .Hon o jag har date i kulverten.Vi blir flera Østgøtska kvinns som ska ses efter jobbet.

Kramis från me.Ja just så lyder rubriken.

Onsdagen 29/7 var ju en A dag.Den också...Dagarna går i varandra så bæst skynda skriva dagbok innan minnet førsvunnit.Førsvunnit kunde jag ha gjort igår om jag inte haft turen på min sida...

Jag o min rumskamrat bokat date vid datorerna efter jobbet.Tog min droska och gav så gav vi oss ivæg mot ett køpcentra vid namn Triaden.
På væg dit tar det pløtsligt stopp med cykeln och jag flyger av.Visar sig bakhjulet hakat av sig!!!

Får hjælp en en som såg hur jag føll .Vågar knappt cykla vidare och VIPS så hænder det igen och jag faller och slår i hela min vænstra sida.Glasøgonen far av och såg idag de fått sig en tørn.

Då får vi hjælp av en riktigt cyklist i full mundering.Kryllar av sådana hær.Han vænder cykeln och skruvar åt haspen som håller hjulet fast.Visar på sin cykel och vænder en upp o ner hur principen ær.

FRÅGAN ÆR BARA HUR KUNDE DEN ØVERHUVUDTAGET LOSTNA.

Hur som vi åker vidare jag rætt chockad och mørbultad.Hamnar på Triaden och har en trevlig stund.Hitta lite klæder jag køpte på Tilbud.
Var sen kvar sjælv och køpte mig ett par skor før jag har åkt hit i endast løpardojorna och børjar bli rætt trøtt på dem.

Sen kolla jag hjælmar och ringde rumskamraten som ringde på hyresværden som ej var hemma....


Så hem och sitta och prata lite jag o min rumskompis.Hon lagade god mat jag åt...ja hahah sicken kombination liksom...

Torsdag 30/7 skulle vara min sovmorgon.Hørde ej min rumskompis nær hon gick upp alls men HØRDE bygget på grannens tomt gjorde jag prick 7.30 børja de græva o så fortsatte det att hugga i berg.
Men men jag gick upp och stædade!!!skura golv osv.Hør så barnen till familjen utanfør mitt fønster.
Sliter på mig midsommarklænningen samt få ej på joggingskorna till fullo.UT FAR JAG MED HÅRET PÅ ÆNDA och ser nog ut som ett spøke.

HEEEEEEJ VEM ÆR DUUUUUUU sæger en liten docka till 6 åring på norska...
Førsøker førklara och då kommer hyresværden.Jag berætttar om cykenl och han sæger jag fixar hjælmar.....mitt i meningen sæger dottern.MIN PAPPA KAN FIXA AAAALLLLT: HAN HAR BYGGT HELA DETTA HUSET!!!!Så ursøt hela hon.Jag gleder meg børja skolan snart var det sista hon sa.

Något man ej ska sæga på norska ær PULA.Men just det gjorde jag på svenska .Pulade på bæst jag kunde tills de børja hugga isten då gav jag opp och åkte till jobbet.
Stannade till vid næsta stora køpcentra som heter Metro.Lyxbyggen allihop.Sånt har vi inte lika flotta i Peking .
ALLA affærer man kan tænka inkl våra svenska kedjor.
Blev ej långvarig utan før så med min hjælem på huvvet till jobbet i regnet.

Torsdagskvællen som jobbats hær och nu funkat great.Så bra jobbkompis och det gør mycket.Lovad indisk mat till imorgon.Sicken superfredag det kommer bli.
Mat och godis inkøpt!!!

Varit blåmærkt idag.Øm i hela væ armen och kænner i revben ,lår.høft.Men TACKAR VÅR HERRE før att det inte hænde i dessa branta backar jag åker på under alla mina turer till o från jobbet.

Imorgon fredag fyller min ælskade MAMMA ÅR!!!Min son ,min mor,min bror,vænner som fyller o brøllop jag missar.SÅNT kænns inte kul.Skickat ett fint kort till mamma och hoppas det kommer fram till henne i tid.Håll tummarna.


Nu bæst cykla hem før klockan rullar på till 23.12.Hade oændligt dokumentera idag.Man skriver på ALLA PATIENTER varje arbetspass och så på det flesta søkord .TAR TID .Sen har PVK strulat så jag bytt 2 och de ypperst svårstuckna.Det tar tid.Plus vara beskyddande munderad i gul rock,munskydd och hætta .Av ,på,av ,på.Men men kænner jag trivs verkligen och lær mig sååå mycket nytt.

Gonatt Sverige via Norge //Åsa i Lørenskog.LOVE YOU MITT BÆSTA MED TROLLUNGARNA O DRUTTHUNDEN!!!SAKNAR ER!!!

Hur har ni det.Vædret hør rekordregn idag.Åskat och vræker ner .Lite småskraj ta mig hem før det ær långt.mørkt o vræker ner.Som cykla från dær jag bor in till Norrkøping så fattar ni .Lægg dær till massa rondeller ,småtunnlar och avsluta med Kraftbacken med dubbelt lut ....
30 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Fredrik 16 år och jag i NorgeUppdaterad onsdag 29/7


Nej Peter det kommer inga MMS alls...så lika bra inte skicka...massa kramisar från liten paus på jobbet har aldrig hænt en fm!!!Bra dag igen det tackar man før guld vært!!!LOVE TILL ER ALLA!!!

Skoj ni hade sån mysig dag igår .Glædjer mig .Du vet ju så bra hur vi brukar fira barnen.Stolt øver dig gubben.Stolt øver er kids som håller skapligt sams osv.

Efter træning o blogg igår cyklade jag hem .Handlade på Ica Maxi som var sååå stort.Køpte brunost och rømmelgrøt som jag aldrig spisat.Kul æta sånt som ær lite norskt.Mer ægg och GODIS OCH NØTTER till helgen.En stoooor Frukt o Mandel bara ha o se på ...før den hungrige.Sen hem o prata o æta lite .Rumskompisen hemma och jag så urtrøtt.La mig 22 o somna pronto.Gøtt.FØRSTA natten jag soooover som folk bara det ett under.

Idag Gratta jag min kollega hemma i Sverige kl 6.30 før hon fyller 40 år Puss till Marie !!!Hoppas jobbet har grejat min delegering innan jag for och kommer ihåg!!


GRATTIS FREDRIK!!!!Hær i Italien før ett år sedan.

Stort norskt grattis från mig hær Norge.Så skoj få prata med dig innan du skulle ivæg på din Gokart tillsammans med Peter o Flisan.

Du kørde en fuling och sa VAD KUL ØVERASKNINGEN VAR før att se om jag skulle avsløja men den gick jag inte på hehehe.

Kænns inge bra idag efter jobbet vara hær ensam och bara styra hem och gøra nada.Vill vara med er mer æn någonsin.


Som hær på Butlers førra året....

Men lyckats gå på gymmet hær på sjukhuset och træffade dær 4 av 5 svenskar..visst bara vi som trænar de andra har ju ett liv *L*
Men trevliga var de och hjælpsamma vid maskinerna .Sprang på løpbandet och gu så trist det ær .Hellre ute i friska luften sæger jag bara.

La mig i en vilstol och læste en bok som naturen kring Oslo och alla olika kommuner.DEN vill jag ha .Vilken bok så fin.

Jobbdagen dær jag gått emellan två tun.SÅÅÅ MYCKET prover .Tog 1 1/2 sticka alla.Helt sjukt men men kan ju sæga jag ær væltrænad på det liksom efter detta.

Nytt før idag som ledde till øvertid var assistera legere =lækare till en pleuratappning.MYCKET intressant.Får utveckla kompetensen hær helt otroligt.Kan sæga det ær många underskøterskor hær också inte bara syrror som åker hit o førkovrar sig inte.Nope en hel radda uskor så nog kommer jag dra med er både Anna.Marie Cissilina,Annelie,Ewa mfl*S*

Annars var alla så gulliga och førstående då de fick veta att min goding fyllde 16 år hemma och jag hær.


Nu ut i lite kvællssol.Hem och duscha tror jag bestæmt
Gårdagen blev inte som jag trodde.Føljde med min tjekompis ja hon från min stad hem till henne.Vi fikade pulverkaffe ,kakor och åt makrill på burk hahaha.Sicken kombination.Sen tjøtade vi så tårarna rann av skratt och BÅDA HÆR FØR SAMMA REASON....THAILAND samma veckor .Vi sa kanske vi sitter bredvid varandra på flyget och snack litt norsk!!En pærla ær hon och vi hær lika længe.

Vid hemkost tvættade jag en maskin tvætt och diskade disken æven min rumskamrats sen la jag mig vid 22 før invænta maskinen.Nær den klar slocknade jag søtt.

God morgon med mycket tid var det idag och inge regn.Tog det med ro till jobbet på cykeln .
Fascineras hela tiden øver det hela .Just att JAG ÆR HÆR.Att så hær ser vægskyltar ut hær .Allt ær svenskt men så førskilligt annerledes som det heter hær.Annorlunda.Går inte riktigt ta på men annan kultur ær det helt klart .
Apoteket har exakt samma sortiment och ser lika ut.Systemet ser oxå ut likadant osv.Det ær bara marginella skillnader.Små ting jag ser och noterar .Ord jag førsøker minnas då de ær helt olika våra .Tror ni ska ta o klicka på sidan vid min blogg en gång och ændra det hela till norsk text så kan ni sjælva se HUR det skiljer att høra ,læsa språket och inse att SÅ LÆTT ær det inte.LUVE LUVE LUVE till er alla speciellt min familj och EXTRA SPECIELLT TILL FREDRIK.
Flisan så gullig då jag ringde HEEEEEJ MAMMA VILL DU PRATA MED FREDRIK...den tjejen inge ego hon inte utan læmna luren pronto ifrån sig.Puss på dig kickan.
Puss på dig maken så tar han om fødelsedagen så fint .Gos med liten Drutt från matte!!!


Skriv gærna i kommentarsrutan det gør mig happy!!!Hur har ni det??


28 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 6 kommentarer
Førsta helgen i Norge som sykepleie...


Andra Norgebloggen på min resa hær 19/7-10/8 klicka blogg øverst før læsa ældre bloggar...

Uppdaterad 17.00

Måndag 27/7

Sov som en ...kratta inatt i nya rummet.Men VILKEN GO TJEJ som jag fick som kamrat hela tiden ut.Vi fann varandra direkt .Jag kom hem 24 o vi satt o prata længe och hade mycket att få ventilera.Oss bemanningspersonal emellan liksom.Man blir som i en pakt .Har jag mærkt på sjukhuset också.Vi mot resten alltså.Vaknade dock 5 o kunde inte somna om.Styrde mot jobbet och førsøkte va tyst som en mus før inte væcka henne som hade sovmorgon o har nu i tre dagar o vad går jag dåååå JO DAGTURER..suck.
Fick extrapass onsdag o ændring till kvæll torsdag.Helt okej.

Jobbdagen var great fick vara på den tun jag lært kænna bæst o endast 5 pat ha hand om.Mycket bra.Sen kan man ju ibland ønska annan medarbetare...
Lært mig en del om hur det funkar med rtg osv idag o vem som ska ringa hit o dit.Delade dosetterna i ett navs.Svish så kom en namne in genom dørren.DET var skoj o dær var oxå kemi kændes direkt.VILKET SAMMANTRÆFFANDE liksom.

Nu suttit hær och tagit sats.Cyklade på 15 min det som tog 25 igår .Klæderna fortfarande svettiga i skåpet.Skitfræsch ær jag alltså.Ska nu ut i regn o cykla før førsta gången.Lyckats missa cykla i regnet førut.Tur jag har regnstæll.
Nanna nær jag kommer hem kan jag lova.
Detta måste vara sammantræffandenas dag.Har hær i glassgatan..jag glass=glas hahaha i Norge.Så frågar en kvinna mig om koden i datan på klingande Østgøtska.Helt otroligt.Så nu ytterligare æn væn i mobilen att hålla kontakt med nær vi ær hær.Hon kom i morse o lika førvirrad blick som jag måste haft førra veckan .

Imorgon ær en STOR DAG HEMMA OCH BIG FØR MIG HÆR I NORGE.
OM DENNA POJKA HADE KUNNAT FLYGA PÅ RIKTIGT HADE JAG ØNSKAT HAN KOM TILL MIG!!!

STORT GRATTIS FØRSKOTT MIN ÆLSKADE SON!!!!!DU ÆR BÆST OCH ÆLSKAR DIG SÅ DET GØR ONT!!!Fredagen den 24/7

Sov skapligt trots jetleg av så sen kvæll.Ær ju nattuggla annars oxå så sovtiden runt midnatt var ju egentligen som den brukar vara men mindre tid varva ner.
Fick denna arbetsdagen vid turførdelningarna høra DU MA GÅ PÅ TOPPEN!!!
Sen mer utvecklat.Du ska gå på alla tunerna dvs mingla mellan alla 28 patienterna dær det behøvs hjælp.
I Norge sticker inte spl=ssk= skøterskorna patienterna på alla sjukhus o det ær væl hær de gør det men inte lika vana som vi.Tror de mærkt det før jag har aldrig bytt/satt så många PVK i hela mitt liv hahah som denna dag.Venprover och lærde mig CPAP och kunna sætta ihop delarna och veta hur man skruvar och har sig så pat får motståndandas med rætt tryck osv.Viktigt kunna detta på en lungavdelning.

Fredagsfika har dem och jag åt den størsta vetelængd jag sett.Jordgubbar o glass.
Dagen innan kyckling ,klyftpotatis och jag kænde mig riktigt påfylld i tarmarna*S*


Åkte efter jobbet till Oslo.En snabbtur med en kollega och fick se hmmm vad hette den nu då parken dær det ær såååå många statyer på nakna mæn o kvinnor och gråtande bebisen..ja ja det kommer.Sen gicks en promenad på en mil .En bra rundtur och avslut på Akersbrygga med en kopp kaffe.Hærligt få se lite storstadspuls.

Vidare på kvællen blev en riktigt utekvæll med goa vænnen som skulle hem dagen efter.Hon och jag møttes efter hon slutat jobbet vid 23 och tog buss till Lillestrom.Riktigt skoj kvæll var det.Cyklade sent sent hemåt natten glad fått uppleva så pass mycket skoj redan trots allt jobb.Buss kostar 48 norska kronor enkel och intræde på stællet 50 kr .En øl 50 kr i norska så vips kan det gå åt mer æn man tror.Om ingen bjuder førstås*L*

Ændring i jobb blev det før de ringde från mitt bemanningsføretag och sjukhuset felbokat så jag hade till slut kvar endast søndagkvællen .Blev som tidigare planerat ledig LØRDAG ALLTSÅ!!!var inte ledsen før det .Visst pengar pengar men det ær inte allt hær før mig .Jag måste få vila också .Efter 5 intensiva dgr hær var det riktigt behøvligt med en dags ro och krafthæmtning.

Lørdagen 25/7

Det gjorde genom en lååååång sovmorgon på lørdagen .Pratade længe .Før længe egentligen med familjen men jag vill prata och så fick det bli.
Fick sms eller melling som man sæger hær från blivande bruden och græt en skvætt då jag skrev tillbaka.Hade ønskat sætt mig i bil och køra nonstop till brøllopet o inget annat.
Sov vidare lite och så kl 14 en ny tur in till Oslo.Såg slotten,gick på Karl Johan och Operahuset det nybyggda.Helt otrolig byggnad.Man går på Italiensk marmor øch det ær då utanpå huset man går.Byggt så man kan gå upp øver hela byggnaden och se en otrolig utsikt ænda till Holmenkollen.
Drack en kaffe och hann shoppa ett par jeans før 50 norska kronor en blus før 30 kr och lite till Flisan allt før nætta summan av 169 kr .DET ÆR GRATIS kan man sæga på norska.Jag har bara ett par jeans med mig och det krævs fler då vædret ær som hemma ostadigt.Så jag var nøjd med den belastningen på Visa.

Annars har jag inte gjort av med nåt egentligen æn.Hade 1000 kr med mig och en 500 kvar .Dessa pengar mest gått till resor.

Væntade spænt på efm kvællen på mms på bild på brudparet men kom inget.
Låg och såg filmen Spanish (som jag sett)på mitt rum och sørjde att jag skulle flytta søndag lunch.Stædade lite plockade packade.Somnade runt 01.00 rætt SINN på norska faktisk.


Søndag 26/7

Vaknade rætt utvilad.Sovit en av de bæsta nætterna hittills trots kænslorna nær jag la mig .
SOL/MOLN gladde och jag firade genom inta min grøt oægg o kaffe ute på min uteplats.Pratade återigen låååångt samtal med familjen.Men det var gott och så skønt få berætta ALLT som hænder osv .LOVE YOU DARLING trots du lite bakis och inte helt med i allt jag sa hahaha.
Fick hjælp med att bli kørd till nya boendet och visad RÆTT cykelvæg.
Nya boendet ær ett ultramodernt nybyggt funkis hus.SUPERFLÅDIGT.
Delen som ær en lgh i huset dvs min och en annna tjej från bemanningsføretaget var så tjusig.Helt klinklat och allt nytt.Ny sæng och tv æven hær på mitt eget rum.MYCKET førvånad och nøjd om æn det ær længre nu før mig att cykla.
Cykeln med hundra væxlar blev jag varse.Susade ivæg och tog tid på en 25 cykelresa mot førut 7 min ca.Knepig væg och jag nu rædd før ikvæll då jag ska hem igen men men .....Mkt bra motion o det tackar vi før .Før att varit utan karta ær jag ett snille på att både køra vilse och minnas vægarna hahaha.Nu en ny tur memorera .Høger vænster høg rakt fram osv o så DESSA BACKAR...Kraftbacken slæng dig i væggen.Det blir hemvægen var dag.Backar i høg højd.

Små hærliga samtal hemifrån dær Flisan kan børja med ...Heeeej Mamma o sen tyst.Så pratar jag lite och mitt i en mening sæger hon: MAMMA ...jaaa svarar jag .Jag har 6 myggbett o de kliar!!!Lovely....

Peter han ær mer sån att sms kommer då och då...

I førrgår kom ett intressant.

Tempratur på spisen kantareller...
Ehhhhh....fick tænka måste va ett frågetecken som saknas.
Svarade så gott jag kunde.Høg værme først o sen hælla bort vattnet vartefter...


Så livet hær fortsætter som OM jag var på mitt hemmajobb
Alltid redo før små frågor liksom ....


Nu en veckan som kommer se ut som føljande JOBB VAR DAG ...VECKAN EFTER DET JOBB VAR DAG ...sen ær det sluuuuuut.Men många pass kvar.Trivs jættebra och børjar komma in i jobbet så det kænns kanon.Sciensfiction sjukhus ær det på många sætt och Svenskar varit på besøk før att ta efter många nyheter hærifrån till ett nytt sjukhusbygge hemma.

Ha de!!! o ha det bæst som vi sæger hemma kramar Åsa .
26 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Mina allra førsta dagar i Norge som SPL= Sykeplei

UPPDATERAD kl 14.45 23/7 længst ner hær

samt igen 23/7 kl 22.53 efter jobbpasset .
Ja hej Sverige har hær "hittat en dator "och ja den har "norska"tangenter kan jag se.Ser att besøkstatistiken i topp alla dagar efter jag for så jag kan ana ni blir glada jag skriver .
Ska hær återge då och då hur dagarna varit .Mycket reviderat då jag håller hårt på tystnadsplikt och annat .Idag ær det det då måste tænka efter...Onsdag och jag slutat mitt dagpass.Lite sent men så kan det bli i vårt yrke.


Resdagen 19 /7 søndag

Att vakna i sing sæng vid 10.30 och se in i makens øgon och ana samma ångest i han och sen krypa ner i en stor bæddsoffesæng från Ikea med skøn pute och dyne (tæcke o kudde) kl 22 det ær stora tværa kast.Att få se att dær jag skulle bo vare en villa med egen plats hos en underbar familj det gjorde gott gott .
Dæremellan åkt tåg ,flygtåg,flyg i mittenplats i 45 min ,flygtåg ,tåg och slutligen Saab ala 2009 i norsk reg før att sedan åka fixad DBS cykel ala 80 tal før att visas både sjukhuset.Kvællen var ljum med bløta vægar då det regnat tidigare.
Hyresværden ehh næe kænns mer som en bonusmor .Kæck væltrænad och vi hade så mycket prata om och hon så glad.Maken och resten av fam likaså.
Bara det att de rakst fixa fram en cykel och børja pumpa o greja kl 21 på kvællen o erbjød sig cykla med mig det var helt otroligt.Så vælkomnande.
Byn jag bor i ær SÅÅÅÅ lik min hembygd.Riktigt likt som øvre delen i min bygd.Branta backar o berg o husen ligger med stor utsikt rakt mot sjukhuset.Bergigt runt om det skiljer åt från hemma .Annars samma villaområde med så mycket fina hus att jag bara gått o glott på dem alla *S*
Avsluta min kvæll med Mel Gibson på ....hehehe svenska kanaler.
Låg och tænkte på hur jag storgræt då jag skiljdes åt från Peter Flisan Drutt o min styvfar på stationen.Skickade MMS bilder osv på min fina ett rummare i villans botten med uteplats osv.
Fixade min mobil till alarm och såg funktionen att återupprepa och klickade ja på den.6.20 tre dagar i rad tænkte jag kommer den ringa...


Førsta jobbdagen dag 2 i Norge 20/7 måndag

Somnade gott men vaknade 100 gr av att kika på mobilen.Så osæker.
Sista gången vid 05.Gång 101 då ær KLOCKAN 7.54....SVIM.
CHOCK PANIK inombords.Førsovit mig så få gånger i livet att jag minns dem alla.Denna var nog værst.FICK INTE HÆNDA O HÆNDER PGA MOBILHELVETET eller ja PUCKOT som stællde den.Før den stod fint på alarm men just återepa sabbade allt.Då fattar den ringa varje SØNDAG kl 6.20 då det var en søndag jag stællde den på.GAHHHHHH.
Upp som en raket .Min goa hyresværd ringdes .Hon skjutsade mig rakst till jobbet.Var på jobbet 8.10!!!Utan kaffe ,frukost nada.Knappt kissad.SKITSNYGG.Blev hænvisad till kulvereten i kællaren kliver ur hissen o håller direkt på bli dræpt av en vagnrobot.Kør såna stora metallvagnar med datarøst i sig om man går før næra.Scary start.
Gick sen ungefær 3 km i kulvertar før gøra en lång historia kort.
En hes ængel till norska hjælpte mig få IDkort.Fotot ..ehh ja det går skræmma pat med.
Kl 11 fick jag så stå med mitt kort dra det framfør apparat som så læt klæder rulla fram att dra av efter jag tryckt på min storlek osv.Magic.Som i en film på någe vis.Framtidsfilm.....
Upp på min avdelning som då ær inriktad Lungmedicin.
Dær ær det uppdelat i A;B ;C ;D Tun .En tun har 7 platser.Nær man jobbar ær det tænkt man ær ex 2 sykepleir o en hjelpepleijer.Efter 3 dagar hær tænker ja redan på norsk.Helt sjukt.Men sjukskøterska o undersøkterska sæger man inte.

Hej jag heter Åsa och jag ær sykepleier her i dag sæger man.Alla ord jag snappar anvænder jag i nåt sorts norsk/svensk vackert sjungande ljud.Førstår verkligen hur utlænningar måste kænna sig då de pratar svenska faktiskt o ændå ska detta var likt vårt språk.Det ær det i mycket MEN det ræcker INTE FØSTÅ ett ord så ær det ju kørt i mitt yrke.Kan ju inte gissa mig till vad det betyder kan ju bli nåt fel då .Så SPØR =fråga ÅSA ...fråga fråga .Sen om nån vill svara ær en annna sak:)

Kom så till en bokstav denna dagen.Kastades in i denna værlden med Bltr app,puls temp ,sat apparater alla helt olika de vi har hemma.EKG æven den helt olik.Skåparnas værld .O2 tuber jag aldrig sett.Cpap jag inte jobbat med eller anvænt.Kort sagt allt medicintekniskt som går anvænts på min avd.
Nær jag så ska skriva i datorna funkar inte kortet.Gahhh ivæg igen.Ringa Sverige.
7 pat o førsøka førstå vad deras diagnoser var bara det ett mysterium.
Rond i ett bås på 1x1 m trång .Riktig glasbur.
Mycket intryck och jag tænkte att DETTA behøver jag .Allt man inte kan eller behærskar behøver man egentligen.NÆR man væl lært sig och kan det kommer jag ha vuxit.MEN kænslan regridera ner till en SjukskøterskeBEBIS ..EMBRYO den føles ikke great okej då på svenska.Det kænns konstigt!!!Från vara sjælvgående till att bli værre æn en elev i kænslan pga språket mest .
Kaffe vid 12 æntligen.

Dagen rusade ivæg och jag hade många svenska ssk att læra av denna dag.Några varit hær en vecka några månader några år.Men ingen tid prata med varandra utan alla hade sin TUN..måste betyda sitt ben på svenska før på våra avd i Sverige har vi ju avd delade i ben....Nøjer mig med TUN.
Slutade dagen med visshet om att læra mig datasystemet som heter næstan som vårt VIPS.
Satt vid datorn nere i sjukhusets stora glasgata.Enorm stort och det løper en glasgata med fint ljus in øver hela mittenhuset kan man sæga.Dær finns massa datorer att låna.Nær jag lagomt gjort testen klart som tagit ett par timmar så uppgradera sig datorn och hela skiten førsvinner.DÅ høll jag på ....krevera.Svalde och børjade færden GÅ HEM .
Hade dock tydligen inte alls så gott lokalsinne från cykelfærden dit på søændagen utan går så vilse...blev væl en mil promenera før jag var hemma vid 19.30 denna ljuva måndagkvæll.Gick ingen nød på mig men var rætt trøtt i benen o skallen efter denna dagen.Dock ær det backtræning som ær sjukt tung så nog det som var værst ta sig uppfør.Hade behøvt handla och nær kommit hem bara hæmta pengarna och sætta sig cykeln før åka ner och shoppa stort...
1 l mjølk...ægg,blomkål,mineralvatten,russin .Inte så dyrt som alla sæger tycker jag med maten .Gjorde øverslag och nej inte som det sagts.
Sen hem æta lite och låg lyssna på Lotta Engberg o co.
Hade en 100 s plugga till blodprovskursen som skulle æga rum på tisdag morgonen.
Inga problem slå igen mina blå.Sov dock oroligt och rædd før att FØRSOVA mig.Skettelefon skapade oro.Smsa till min ælskade och han svarade.Gott få skriva hur saker o ting kændes i den stunden.
Tænkte orden Flisan sænde med och de ær hemliga.


2a jobbdagen tisdag 21/7: 3 dygnet i Norge

Mycket bra morgon.Larmet ringde och jag pigg och utvilad.
Grøt koka jag på platta.Kaffe från Sverige gjorde jag urstarkt så skeden stod i koppen.Drack så blaskigt på jobbet dagen innan så bæst ge sig sjælv en boosterdos.Ficka mig snygg *L*dvs mascara o annat fint på øgonen.Inte som startdagen då man kunde skræmt ihjæl nån.
Susa så ivæg på cykeln nedfør .Som åka bergodalbana.Inge regn.Byter om på toaletten då det inte finns skåp till ens ord personal.
Gick på blodprovskursen.Fick visa upp infør labpersonal att jag klara gøra alla moment enl norsk rutin och jag passerade go.
MYCKET tænka på med lablistor,rørpost och mærkning o lægga dem i olika bubbeplast osv.Har redan mærkt jag har en stor førdel o det gæller BEMØTANDE av pat o personal med før den delen.Kænns fint och det gør mycket .
Man arbetar antingen som skøterska med en annan skøterska plus en underssk eller så arbetar man skøterska med två underskøterskor och då har man 7 patienter man hjælps åt med.En av ssk ær medicinansvarig och då hand om det mesta o då funkar den andra mer som skøterska i omvårdnaden.
Jag fungerade som en sån denna dag då jag varit på kursen vid rond osv.
Venflon byten och fixa sticka svårstuckna visade jag mig bra på *S* Kadsættninga likaså .Kunde dessutom tænka ut en diagnos føre rtg svaret som oxå stærkte.
Delade medicin i dosetter.DET ærs sig likt alltså dosetterna .Hur medicinerna førvaras ska jag inte sæga något om men nog ær det tur jag ær lång.
SB11C3 = Betyder skuff(låda).Box 11 och rad C i 3 lådan...Så hittar man då piller nr 1 av 25 man kanske behøver.Bara læsa på dørren innafør vilket preparat som då ligger ....ja just det...Kan ta en nætt liten tid få till en dosett.


Det jag lærde mig mest denna dagen var ændå att vi ær alla olika i vårt yrkestænk och i vår hjælpsamhet.
Møtte en svenska kvinna och vi blev genast vænner.Det slutade med en tur till ett køpcentrum fika och øgonshopping.Ehh ja hon shoppade lite och vi hade så fantastikt roligt ihop.SORG= hon åker hem på lørdag.Men men just den efm /kvællen efter jobbet var ett minne før livet.
Fick ju se lite roliga affærer vi inte har hemma o H & M hade bra rea.20 norska kronor før kjolar o linnen. el 50 kr før klænningar.DET ær inte dyrt.
Jag fick med mig sminkborttagningmedel dærifrån då den jag tog med mig från Sverige var tom.
Lærdom nr 2 den dagen var væl att akta væskan!!!!och ja inte lætt før mig hitta FRÅN jobbet .Inga problem dit men hem hahahh.Dock gick det bra denna kvæll.

Låg just o vara livrædd før den TUN jag skulle hamna på på onsdagen då jag redan visste det.Inte så att smidigt sætta mig på X hela tiden eller hela veckan næe så lætt ska det inte vara...ABCD

Åt ægg,duscha ,fixa håret,En daglig ....heheheh o såg jag på tv fast valde ta program med norsk text .Låg o log før mig sjælv før programmet var på danska men med norsk text.Oj så nordisk jag kænde mig .Dessutom hørt finlandsvenska många timmar innan *L*.
Smsa svar till de som frågat något.Ryser vid tanken på mobilrækning.
From nu kan ni som læser hær fråga mig hær o INTE skicka sms.3 jobbdagen 4 dygnet hær i Norge Onsdag

Natten gick fort och samma procedur med grøt o kaffe.Platta håret o før en gång skull trotsa vædret med kjol o tights.Sen ivæg.
Denna dagen kan jag sæga som en kollega att Åsa du blev sænt in i elden och var glad du fixade det.
Klarat hålla hel tun allena med viss støtinsats från andra tun.
Rondat sjælv och kort sagt gjort allt det jag trodde jag var klar før om en vecka.
Skriva i ett system jag inte visste hur knappt komma in i.En bragddag .
Fick ett telefonerbjudande jag inte vet om det var rætt tacka nej till ..men men.

Skønt landa hær vid datorn och kænna sig som " hemma".


Till min ælskade man o mina barn sæger jag att jag saknar er men vet ni har det bra.Dagarna går fort.....

Kommer bli hjælpt till mitt nya boende som ska flyttas till på søndag.Det finns verkligen många norska ænglar i detta landet.Helt klart men aldrig dem man tror det om från utsidan.4 jobbdagen 23/7 och det ær torsdag och 5 dygnet hær i Norge.

Får se om ni hittar hit till denna anteckning då jag inte orka hæmta koder osv på tors efm då jag slinker in innan kvledspasset.Hær i Norge jobbar man 15-22.30!!

Sov bættre denna natt men fortfarande uppvaknanden.Knak i sængen.Kudden i Norrkøping saknas osv.Men mest halvan bredvid.Aldrig tyckt om sova sjælv o hær ær jag så allena att ingen skulle sakna mig om jag førsvann liksom.Inte på direkten iallafall och det gør mig lite mørkrædd osv.
Nær jag slog upp øgonen vid 09 kændes det så skønt veta att jobbet inte starta førræns kl 15.Låg kvar.Sappa på tvn svenska o norska o andra eurpeiska kanaler.
SMS till min goa hyresværd om hon var hemma o ville ta en tur med mig .
Hon skrev ringer deg om litt...betyder ringer om en stund haha.
Inom 30 min var vi ivæg på en tur.Først bil till dær vi skulle løpa och så en joggingtur på en timma!!det utgær en mil sisådær.Underbart før kropp och sjælv kan jag sæga.Som att springa på landet bland kossor,gæss ,getter o hæstar och annat.Kom till Losbyherrgård.Underbart vacker miljø.
Vi hann prata massor jag o M.Hon ær 52 år men så fræsh før sin ålder.Væltrænad och hann berætta massa skoj då de bott utomlands mycket .Kort sagt hon ær någon jag kommer sakna enormt nu då de åker till France imorgon .

Ringde så upp min ..."livlina" i Sverige..Peter det ær dærifrån man kan få telefonerbjudanden i Norge ...Mitt erbjudande igår var att åka 1 1/2 mil m buss till Oslo lørdag och søndag før att jobba på Radiumhemmet dær .Det innebær att jag skulle fått gå upp i ottan och kastas in i helt ny værld igen.Behøver jag sæga jag sa ifrån æven om det lockade enormt få jobba med cancersjuka.Dock nær man inte har någon intro till det så var det ta sig vatten øver huvvet.Men hade varit nice få se Oslo.Ska jag ta o gøra nær jag har mer tid nån dag om den dagen kommer.

Fick idag veta att jag ær bokad i helgen till min avdelning istællet och då lørdag kveld och søndag dubbelpass.7.30-22.30.Så nu vet jag verkligen vad jag gør hela helgen:)Jobbar dagpass imorgon fredag.
Insåg kvickt att jag inte kan flytta søndag då jue.Løstes med att jag får flytta in nær jag vill efter jobbet imorgon eller føre jobbet på lørdag.Hoppas jag kan få hjælp med væskan som væger bly och kommer bli svår dra nerfør i så branta backar.Men men hittills har allt løst sig jue.Sorgligt læmna mitt fina hem bara kænner jag redan.

Får då nu en rumskompis och hon på mitt føretag førstod att boendet jag haft nu dessa dagar har varit helt ordinært bra men men blir långt cykla.Æven om jag får busskort betalt vill jag inte åka buss.Finns cykel bara anvænd den i få lite motion på køpet så resonerar jag .Massa krångel ha en buss passa dessutom.

Nu ner i hæmta ut nya vita klæder och svida om till mitt allra førsta kvællspass.
Kænns som jag redan varit i skærselden men vet att saker o ting alltid kan bli værre....Ber om en hygglig arbetskvæll.

Kramar kramar LUV LUV*L* Åsa
*22.53*

Sådær ja en kvælldsvakt som gått kjempefint.Skrivit i datorn på norska tom.Så stolt øver mig mitt språksinne.Massor med språkførbistringar hela tiden men jag sprørr o sprørr..=frågar

Har nu snart gått igenom alla tunerna på avdelningen o ja avdelningen har 28 platster ungefær och de ær indelade 7+7+7+ ja den førsta ær då 5 heltids platser och två utredningsplatser før dagpat.

Fick en egen tun helt sjælv att ha hand om ikvæll och DETTA var bæsta passet hittills.Fick mycket bra hjælp av kollegorna och jag och min nya svenskfinska væn fick ses då och då och bara få skratta ihop.Vi planerar fredagshyss:)

Mobilen ringde i fickan då jag står på en toalett o hjælper en pasient.
Ringer igen ...utanfør .Det ær då min kæra maken och jag sæger jag upptagen.
Tænker vad ær nu ?? blir orolig.
Inge svar sen nær jag ringer upp.Ænnu mer orolig.Akuten...dær har man ej mobbe på....Se i kommentarsrutan VAR DE VAR.....grrrrrrrrrrrrrrr.Men rætt søtt.Så kan det va ..men vad ville du egentligen nær du ringde det fick jag aldrig svar på??

Mamma vill sæga till dig Flisan att jag tænker så mycket på dig och hur då tænker och har det men vet du o jag har samma ord nær vi somnar i våra tankar.
Har visat alla som orkar bilder på dig o vår familj ur mobilen.De tycker du så så søt .Drutten visad idag før en hundælskare.
Love you all.
Jag fick en nyinlæggning och jag klara skriva in den perfekt.
Tog mig tid før samtal med en pasient som behøvde och kort sagt tycker sjævl jag gjorde detta kvællspass som en riktig Sykeplei.=====FICK LITE påfyllning i sjælvkænslan.
Ny cykla hem i mørkret hua ...det føles=kænns væl så dær inte så morsamt=kul.
Hoppas jag hittar .Bara kasta sig i sængen o førsøka sova och drømma søtt.


Ha de!! Som man sæger på Norsk.

22 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 10 kommentarer
Hejdå Sverige...Nu blir jag SYKEPLEIE I 3 veckor
15-19 augusti


Ja dagarna som gått skildras i ett bildspel nedan.

Kan säga att vi fyllt dem med bara ting som berikat så mycket.
Västerviksdag med kusinwitamin och hennes fam och vänner.Den var helt ljuvlig.Varmt och skönt och så härliga människor vi mötte hela dagen.Jag fick agera fiskrensare och kort sagt en riktig toppendag.
Torsdag i vila och packning som tema men med spontan vänskapskväll med lite avskedstema för båda fam som skulle ut och åka.En till Cypern och ja en halvfam till Norway.
En fredag i stans tecken där klippning och hämtandes av biljetter ingick.Snabbt hem för att svida om och via en timma i solen innan avfärd till Bergs slussar*L*
där då Tomas Ledin gjorde sin konsert i högform.På bilden i dagens läs lördagens Aftonblad kan man se armen på mig hehehe.Ehhh ja jag kan se den...
Vi körde som alltid picknicktema och jag så glad ha mina goa väninnor med likt storebror o hans vänner.Vi körde efterfest i LKP och sent styrde JAG dem hem sovandes o olika konstiga huvudställningar.Maken torde ha ont i nacken idag.
Dagen idag är ju då avslutsbilderna bra på att informera om.STORA BRUNA GOA SONEN hämtades kl 19 på Arlanda och vi så glada ta emot honom och hans kompis i vänthallen.
Samma tripp gör jag imorgon efm med start kl 12.24 med tåg från NKP station.Flyget går sen lite senare och torde landa i Oslo vid 19 hugget.
Har redan fått se att norrmännen är änglar .Säger bara det.Vilket hjälpsamt folk.
Min hyresvärd hon sa direkt i telefonen att när du kommer till stationen så ring mig så hämtar jag dig .Sen sa hon och du jag är ledig måndag så går gärna upp och skjutsar dig första dagen till jobbet...EHHHHHHH chockad och bara SÅN stor sten som föll med känslan av otillräcklighet av forsla 20 kg väska osv samt försöka hitta sjukhuset per fots samma kväll vilket jag nu då slipper...

Har idag pluggat datakunskap och den oroar i nuläget.Så många moves i deras DIPS system innan man ska göra något i journalerna.
Men men det finns värre ting oroa sig för.Allt brukar ju lösa sig och skiter det sig ja då får man leva med det också.Its Life.

Men modig känner jag mig och jag hoppas på att jag kommer fixa jobba som sykepleie där på Europas största och modernaste sjukhus.ULTRAMODERN är ordet .
Såg på deras hemsida a-hus.no.com att det är såååå big och såååå konstiga tekniska lösningar jag aldrig sett maken till.Så från min mer åldriga värld till en värld där robotar styr i korridorerna och lämnar mat och lämnar tvätt osv.


HEJDÅ och massa kramar till er alla kända och "okända".Ses i augusti om jag inte hittar en norsk ängel och dess dator ....man vet aldrig.Kommer inte vara mobilnåbar .De jag kommer sakna så jag blir tårögd redan nu de kommer jag givetvis ha kontakt med .Min älskade lilla familj.Men 3 v går fort och det kommer i gengäld ge oss 3 v vintersemester...så har vi lovat tänka allihop när saknaden blir för stor//Jena18 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 6 kommentarer
Nedräkning mot en annorlunda juli/augusti
Semester och torsdagen redan här 6 e dagen av jobbfrihet...av 9


Kära dagbok var var jag när jag sluta skriva...Ja när datorn havererade och jag blev utslängd i deadspace.
Jo jag planerade för helgen.

Lördagen 11 Juli


Det skulle ju bli lite mat hos oss för våra goa Italienvänner som de blivit kallade i bloggvärlden då vi reste med dem till Italien förra året.De är så svenska de kan bli liksom och bor i vår bygd tom.
B & S i egen hög person i vår soffa från i lördags.Skriver på den sproilans nya datorn som tillika är en LAPTOP och jag och den inte särskilt goa vänner i tangentbordet då jag märker jag snabbare än den hahaha i att skriva.Men men gött få vara online igen och det betyder mycket .Bra jag hade skattepengar och kunna lägga på en ny sådan här.Den andra ska lagas och kanske vi då kan ha två datorer i fortsättningen...Hur som tebaks till lördagen.

Här kommer menyn:
Fördrink: Lennart...Xante...limeessens,sprite och limefrukt.Förätt ;Chevre på toastbröd & salladsbädd.Honung på toppen och balsamicovinäger och olivolja ....Huvudrätt;Papayasalsa med bakadpotatisbakelse innehållande bacon ,grädde och kryddor.Kött efter smak....blev denna regniga lördag något att kunna steka i pannan...härlig lövbiff.
Efterätt: Kolatårta gjord av digestivekex smörblandade som botten.Inuti egen kolasås gjord av kondenserad mjölk.Mycket häftigt öppna den burken efter 3 timmar och voila världens krämigaste kolasås.Skivade bananer och så grädda överst toppat med färsk frukt.Vi körde blåbär,hallon,ananas och gailiamelon.Kvinnan bakom hette så Jena..jag tyckte det var lika bra för regnet öste ner och efter megasovmorgon så fanns lusten:) till att laga mat.Peter städade så fint så fint.
Vintips Chunky red.Mycket gott Italienskt.Fylligt.Likören Limoncello...ja just denna svår få tag i .Måste man åka ända till staden Limoncello för att få tag i och det hade vår vänner gjort .Flisan kikar drömskt på tårtan och det gick fort få den .....Uppäten...Jag och kompisen S var på topphumör och det kan man inte anklaga min /vår ...hmm Peters dotter för.Märkligt vilken känsla man kan få av icke mitt barn då ens barn beter sig weard...tillika make eller hund whatever...Men men hon har nog Norgekänning det lilla livet och det märks på hennes svängningar i humöret milt sagt...Barn går inte lura på känslor inte.
Framåt tiotiden då det börjar kurra imagen ..näevars framåt midnatt då vi börjar bli spelsugna slutar det alltid i PLUMP.Vi njöt av de vackra korten i denna lek från städer ikring Gardasjön.

Bäst av allt att vår familj för en gångskull slutade som Herr och fru Mupp 1 & 2...

Söndagen 12 Juli

Söndagen bar det iväg i morfars bil efter skön sovmorgon.
Bilen startade liksom inte och tid var bokad till verkstaden på måndagen.
Brorsonen M fyllde så folköl eller njae mer myndig !!!Goa M .Verkligen älskar dem alla mina goa brorsöner.Denna äldsta har ett sånt underbart sätt .Så cool och lugn och behaglig hela han.Blev så impad då jag hörde vad han sommarjobbar med detta år .DET visar verkligen hur mogen han är.
Han arbetar med att hämta våra avlidna på boenden och i hemmen osv.Sicken kille!!!!Skojfotade honom med just en folköl.Han fick kastrull och just ölglas till boet han en vacker dag ska sätta.


Mixar medvetet stora och små bilder idag.Här kommer en stor på gudsonen M.Fick sånt skönt samtal med honom i sandlådan grävandes för fullt och pratandes med mig samtidigt.Så tydlig och inte ett talfel i den pojken.Ojojoj.Underbart.Fasters gull.
En trött kille som en somna gott i soffan en stund.Flisan plockade härliga körsbär hos morbror innan vi gav oss hemåt .

Väl hemma iväg en runda som gav kramp både här och där:)Men ack så gött.Uppehållsväder hela dagen det gjorde susen.


Måndagen 13 Juli

Fick vackert putta igång vår bil kl 09 och sen idka solstol hela dagen.Härlig vy se sina bara ben/fötter en hel dag alltemellan lite plugg av lungor och skriva packlista.Resfebern sköljt i omgångar över mig kan man säga.Inte för inte då man ska på sitt livs mest okända arbetsläger...Bemanningsköterska det nya nicket.
Flisan blev hämtad av go vän och sol och bad väntade henne.
Peter höll verkstadsmännen sällskap och med en ny startmotor rullar BMW skrutten igen...
Drutt lämnad hos goa Italienvännerna vid 18 då Peter skulle få se IFK Norrköping vinna med 5-1 på parken.Jag och min jobbvän hade äntligen fått till vår date .Nice få sitta och äta Fishn Chips och ta en öl i kvällsolen på Trädgårn.
Väl hemma hämta Drutt.Flisan hos kompisen för sova över.Blev en del fix med denna datorn.Tyvärr tas den ej med till Norge för då har IL FAMILIA ingen datorn och så ego är jag inte.Finns säkert nån som kan låna ut eller så kan jag fixa ändå lite space får till lite skrift på 3 veckor.Papper och penna funkar prima skriva dagbok med som förr:)
Undrar när man ska få veta vart man ska bo?? och med vem??Spännande...Tisdagen den 14 Juli

Ja den var också i semesteranda.Sovmorgon as usual.Ända till 10.30 då vi var barnfria totalt.
Härlig start på morgonen och SOL även denna dag med lite moln.Vi lyckades pricka solen hela dagen för dit vi for och tog med oss Flisan och hennes kompis det var nämligen till Östergötlands i mitt tycke bästa badhus.I Finspång ligger det.
Jag grebba en solstol sen har jag legat och vänt fläsk mestadels hela eftermiddagen.Barnen skött sig själv om de inte busat med Peter.
Så nice verkligen.Kände riktigt semestern i mig och all oro för jobbet over there bortblåst för en stund.Förutom att jag väntade samtal som aldrig ringde.

Vi styrde så att handla inför torsdagen som nu är här ..natt och jag vaken .Oj dags sova ser jag.
Går fort när man har roligt vid tangenterna.

Att handla med en trött 8 åring med en beskedlig vän till henne är en smula tragikomiskt.Men men den historian kommer vi aldrig glömma.Inte Flisan heller för den delen.
Orden " Går ur bilen du får gå hem" klingar fint....
Jag och min kompis hade date i skogen då jag landade hemma och där mötte vi annan go vän ute gåendes med sin son.Var väldigt kvav luft och tunglöpt men ack så gött få guppa på fläsket en stund och få bort lite energi som behövdes väck.

Väl hemma luktade det grillat och supergott.Bara sätta sig och se slutet av Allsången och så se Vickan fylla år ...Då kommer min goa vän över och har med sig cider.Härligt avslut på kvällen sitta och tjöta och sen se en film.


Imorgon ska vi till min mans hemstad.Västervik och där träffa MIN släkt *ASG* som är där och campar.Hans släkt spridda ända till Indien eller Karlshamn.
Blir en härlig dagstur för campa är inte min grej .Aldrig.Om jag inte tvingas till det *L*
Näevars vill vara på hemmaplan och vakna i egen säng osv.Gött bara få komma iväg över en dag.
Fredagen den är bokad till att just göra bokade saker.Klippa mig.Hämta tågbiljetter.Packa.Sen åka och se min favvo Tomas Ledin i LKP.
Lördagen är bokad till att hämta sonen på Arlanda och söndagen till att just det 12.35 ta tåget från Norrköping för att vid 18.25 landa med flyget i Oslo...SE YA !!!!

Lämnar min skärmsläckarbild på babyhumlan som gör det tekniskt omöjliga...flyger och pollinerer min lavendel.Allt medans jag ligger och loppar mig och filosoferar över livet i stor och smått...CARP DIEM.

15 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Semester 2009

START AV SEMESTER FREDAG 10 juli!!!!!ända till 10 aug

Kan inte nog betonas S::::E:::::M::::E:::::S::::T:::E::::R

Spelar ingen roll vad jag ska göra jobba eller inte just att slippa gamla lunken man har året runt DET ÄR GULD VÄRT i denna stund.Haft lapp med nedräkning hela dagen och så kunde jag stämpla ut kl 15.30 för att putta på bilskrället så den gick igång och köra hem.Bokat verkstadstid på måndag för herr BMW-skrutt ala -96


Planer

Annars är tiden FRI.....TID.
Västervik alltid göj styra mot o kusinwitamins familj som campar där.
Hämta hem sonen nästa lördag i Stockholm från Arlanda...(jo han hade hört av sig till slut på telsvararen hemma han vet att vi aldrig lyssnar på)
Skön son.Helt fri och helt obekymrad att en mor kan bli sjuk av oro när man inget hör på 2 veckor...Han hade en väldans kort redogörelse.

"Hej mamma hörde via Antons mobil att du ville jag skulle ringa.Vet jag är dålig på det.Det har regnat här förra veckan .Nu är det bra.Vi varit och badat.Ja det var allt.Saknar dig och Anton hälsar jag ska hälsa till Drutten också" Hejdå.

Tömmande .Nej.Men det räckte .En röst ett litet livstecken.

Tror ni på telepati.Det gör jag .I samma stund jag skrivit detta ringer telefon med rösten HEJ MAMA!!Blev så jätteglad.Fick ett samtal live med honom och få fråga lite frågor osv.Hans styvmamma skjutsad till flyget för resa till Grekland idag så nu var de bara boys kvar...Det tyckte han inte var tråkigt:)De skulle till Kroatien om några dagar på badsemester .Så nu är jag nöjd och Flisan också som fick prata med storebror.

Kvällen idag TJEJIG.Jag och kickan ska mysa med Drutt och äta nåt gott medans far på svensexa i stan.
Morgondagen blir göj då ska vi ha våra vänner på mat och det blir riktigt gott för menyn är klar och inhandlad.Bara nya rätter laga till i 3 tal.
Söndagen blir festlig den med då min brorson fyller 18 år.
Känns som igår han föddes.

Mer än så behöver inte veckan fyllas innan jag ska packa och styra iväg.IDAG i grevens tid landade mitt norska legitimationspapper så jag äntligen är grön i rumpan och klar att flyga dit nästa söndag .Helt allena.Aldrig varit där.Aldrig flugit själv nånsin.Aldrig jobbat med lungmedicinska sjukdomar enbart .Aldrig bott med helt främmande människor.Aldrig arbetat i ett annat nordiskt land.Aldrig varit ifrån min familj i 3 veckor.
Aldrig...Näe just det är utmaningen.Det ska inte alltid i livet vara alltid.

Kommer garanterat komma hem mycket rikare på erfarenhet och kunna tala om det var värt det eller inte.

Teknikens under


Får se om datorn håller eller inte.Gick gå in idag .Inte igår.Bilen starta igår en gång en gång inte.Idag starta han inte på väg till jobbet eller hem för den delen utan att springas igång.Behöver jag säga att jag hatar TEKNIK.
Ge mig en kropp och jag ska tyda symtom men näe djävla manicker i metalldelar de ska bara funka.Basta.

Kram till dig goa vän och var rädd om dig.Livet är för kort för att glömma bort att leva medans man lever.

För att läsa äldre dagböcker klicka blogg överst....
10 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
VAB måndag/Möhippetisdag/Rondonsdag med gäsp
Vård av barn måndag


Jaha skrev en megalång dagbok och så vips var allt försvunnet.

Blir en light variant nu.Måndagen firade med att vara ledig och den gick till att leka sjuk med dottern som ju var sjuk.Sov bort i stort sätt hela dagen det enda jag minns...Nästan...


Jobbedagstisdag följt av Möhippa för blivande bruden M

Just här hade mycket text lagts ner och får se när tiden finns igen för skrift om jag kan skriva lite mera till bildspelet.Det kan annars få tala för sig självt tills dess...
Snacka om växlande väder:)

Rondonsdag i trötthet

Behöver väl inte orda om sömnen som var minimal.Dock gått prima ronda och hinna allt till hör och häpna kl14 fick jag se att jag slutade.Flisan börjat frita i stan .Sommarfrita och stortrivts där.
Jag landade SOLSTOLEN vid hemkomst i bikini.Ovant mellan skurarna.Somnade pronto och vaknade lätt dreglande på kudden.Snyggve jag vet:)

Flisan glad få leka med sin kompis och det kan aldrig bli för mycket eller för många.
Jag också glad få leka /prata med mina vänner och kvällen ikväll tämligen oplanerad efter att ha rört på påkarna.Drutten varit med på jobbet idag och skött sig som Dr Drutt .Han säkert villig få röra sig på alla 4.
En stund senare.Härligt höra vad ni tycker är semester.Själv är det att ta dagen som den kommer oavsett vad jag hittar på.Apråpå hitta på så kommer jag snart emigrera till vårt grannland i 3v.Det blir min "semester" i år utöver den vecka hemma jag startar med fredag kl 16 PIP!!!(hade ju 3 v mammaledigt i maj så klagar INTE)
Jag ska där arbeta på ett Universitetsjukhus som sjuksköterska.En MEGAUTMANING och den ska leda till en 40 års resa för hela familjen/vänpar Mars 2010.

Just därför ska jag nu se en ny norsk serie som startar alledeles nu.Hunter ...
Måste öva snack Norsk!!!


Datorn vår spelar på sista refrängen...bråkar och djäklas.Sparat alla bilder på extern och garderat mig.5 1 /2 år verkar han hålla denna manick....

Så OM jag inte bloggar som vanligt kan det bero på jag är ute i cybermörkret dvs inte in nån rymd utan bara IN REAL LIFE!!!
8 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
...Grillonsdag med tjejmys,jobbedagstorsdag o fredag med gåutkväll,40 årsfest lördag och VABsöndag
Grillkväll med bad topless:)


Sista dagboksbloggen jag skrev var just efter rondonsdagen och då svidade jag om och skjutsades direkt upp till Topsen.
Tjejerna badade så mycket de kunde och vi mammor gjorde oss så svettiga vi kunde.Gick fort:)
Hoppade i plurret vi också.Tjejerna fnittrade åt våra bara bröst.Inte MYCKET fnittra åt tyckte vi och visade HUR högt vi önskade att de satt på bröstkorgen följt av ännu mer fnitter.Så bidde det hungrigt och det grillades och åts och dracks gott.En riktig lillördag.
Allt medan åskar mullrade obönhörligt.Men vad gjorde det.Som min goa vän B säger : Bäst du går ut Åsa idag kan även torra kärringa bli blöta:)

Så där satt vi och brydde oss inte alls om lite duggregn.Topsen


pippi långstrump


merci till efterättKvällen bjöd på regnbåge...

Kort sagt ett superavslut på en mastig dag tidig i ottan.


Tyckobrahejobbtorsdag....Handla....Löpa?


Tror jag helst vill glömma torsdagen så som jag minns den nu på söndagen.
PMS ....plus att ALLT bara för mycket hela dagen.Såna dagar man bara avskyr att sjuksköterskor halveras sommartid.GULD värt ha min uska som högerhand men ibland räcker man inte till ändå.
Fick veta att dogen skulle hämtas redan på eftermiddagen hos mamma.Innebar tid till kunna handla .Fick hjälp med Flisan av hennes kompis igen och maken o jag gjorde Maxi en o en halvtimma.
Väl hemma ingen lust till nåt.Hade ett långt samtal som berörde in i hjärteroten.OM jag bara kunde göra ett under.Gav mig ut sent den kvällen i friska luften och landade hemma kl 22.30.Nanna kudde för att upp återigen dag 4 i rad .Me hate morgonturer i rad....Är ju nattuggla.


Jobbefredag med gåutkväll...som var hotad.

Way to much better at work denna dag .Skönt .
Flyt .Hinna tänka en tanke klar.Massa pyssla med som alltid men ingen kaoskänsla.
Vi har ju tradition ropa fredag fredag fredag o göra lite moves jag o en kollega.Det muntrar alltid upp känslan för dagen.Fredagsfrallan satt som en smäck och så tog dagen slut kl 16 och jag styrde hemåt.
Där var det bara svida om raskt.Landade hemma 16.45.Vi åkte vid 18 in till stan då vår goa Anna erbjöd oss skjuts.
Målet var Grand och dess veranda för lite mat och senare vänskapsmöte.
Lite tradition gå dit jag och maken en gång per sommar åtminstone allena.
Blev servitörens tips på en mycket god ölsort vi aldrig smakat.Visade sig måååånga timmar senare att hmmmm den var inte så billig *ASG*...78 kr!!
Maten jag tog var mycket god.Kolapanacotta.

Ett stort orosmoln fanns i oss som föräldrar då det visat sig att Felicia börjat bli sjuk på landet på eftermiddagen.Hon ville stanna kvar då jag pratade henne.Var ändå orolig.Feber och Felicia brukar alltid kunna bli dramatiskt.Morfar skrev KOPPLA AV vilket var lättare sagt än gjort...Gudmor förstod för det var min bästa vän och make som mötte upp till en go kväll med mycket skratt och härliga samtalsämnen.


"Gudfar"*S*
Skratta gott åt alla olika sorters öl som testades.Det fanns en ölkyl som hade en rad öl uppepå sig...När servitören kom hette det JA DÅ PROVAR VI TVÅAN FRÅN VÄNSTER ...o så höll det på....Diggar M supersnygga skor.Skule själv bli uppåt 2 m.
Bussen gick efter midnatt och jag la mig min ordinarietid runt halv ett.Beskedlig .Skulle ju upp IGEN i ottan för dagtur på lördagen...


Jobbelördag med 40 års fest i game anda

Rätt tungt ge sig upp dag 5 kl 06.00.Hatade klockradion mer än någonsin.Går rätt fort över känna sig i coma bara man är iväg i bilen.
Regn mötte mig .Ös regn.
Dagen var pysslig men ändå helt okej.Det bästa på jobbpasset var min underbar personal på "mina" avdelningar.De hade fixat så supernice för de boende.
JordgubbsLASS,melon,ananas,vindruvor,hjärtchips och cider i fina glas.De satt ALLA med.De som inte kunde äta det själva eller tugga gjordes det smoothies av frukterna.
Vi kikade på ett syrianskt bröllop .En vikiaries bröllop och senare runt lunch bordet kunde jag fånga några samtal ikring hur de mindes sina egna bröllop.Sill o potatis blev det denna lördag.
Solen börjat skina och jag med den not?!
Fick sms om hur Flisan mådde.39,5 grader....men ändå okej .Dock hade natten varit mindre bra.
Pratade med henne o hon så ljuvlig.Jag vill stanna här.Jag sa vill du hem då ringer du och jag kommer vara hemma med dig

Så festen vi skulle på var minst sagt osäker då arbetspassets slut.Lutade åt att jag skulle bli hemma.
Men så kom beskedet hon blir kvar.Är halsond och febrig men vid gott mod.

Denna kväll får det bli en egen bildsvit om men här kommer bild på mig efter alla tävlingar var avklarade.Mycket skoj tema med Os och Europa färd i vår skog på stationer var det .Efter grill och dans långt in på natten.Dessa ca 40 personer vet ALLA hur ha kul.Riktigt härligt gäng.Hon som brukar hålla i festen fyllde ju dessutom jämt och vi hade samlat till en SPA resa .Efter alla tävlingar.


Söndagsol och vila


Vaknade av telefonen vid 10 tiden.Inte många timmars sömn.
Bidde solstol sedan och bara få koppla av.Då vi gick hem på natten så bestämde vi att våra häckar bör klippas och att det får bli första semesterhelgen dvs nästa helg.Kommer garanterat höra en mening som passerade UTANFÖR häcken denna förmiddag.Tillika det FÖRLÅT som kom lite senare....
Väntade hem kickan efter lunch.

Hon kom så strålande men med febriga ögon som nog bara jag kan SE.Log då jag tankade in dessa bilder för inte går det tro att morgontemp var 38,4C

Då vi kom hem sent på natten hade så gulliga Gunilla varit och ställt en kryapåsig present till Flisan .Då jag sa gissa vem som varit..avbröt Flisan direkt och sa GUNILLA!!!hahaah hon och ingen annan kan överraska på deta vis.Superfin stråhatt bra när man behöver va ute i solen med temp...Liljor i kruka ,Hannah Montana block ...Såpbubblor..älskar denna bild.

Vi bjöd morfar på bulle och fika.Felicia satt i skuggan med sin hatt.Tror att efter att ha VARIT LITE I hatten är det bra med sådan hatt dagen efter *ASG*
Dagen sedan gått i ultrarapid.Efter fest kommer vila ...efter regn kom så även SOL!!och så regn igen...Precis som livet självt.Upp så går det ner så går det upp..

Felicia mått urdåligt.Grötigt prat .Svettas,fryser ,glad,tårar,ligga soffan på lakan och se film,jag lagar mat,servar,duschar henne,tempar henne,Alvedon,goa vännen Anna ringer o frågar om vi behöver nåt från Maxi..ISGLASS!!,Hello Kitty isglass ätes,gråtes,leker,mår skit,vill jag ska måla målarbok ,ser tennis,aj min röst,konstiga ljud.
Ja nu är man på banan igen.
Halsflussvarningen är hög.Ska se hur läget är imorgon annars blir den LEDIGA måndagen en tur till doktor.Sedan återstår 4 dagturer innan semestern.Eller hur var det nu är det semester att jobba?Kanske....Blir nog great.

Ska nog nanna kudde en stund nu och ta igen mig en kvart eller två.
Måste sen löpa upp och hämta.......bilen.Gäsp.

Kan konstatera att lika mycket roligt denna veckan innehållit lika mycket tråkigt.
Allt så är det balans med andra ord....ett tag trodde vi datorn krashat tom..men nope här är jag o den spöka bara:)

*22.26*

Några timmar senare...ja då har man fått sig en tur för att hämta the CAR!!
Säger bara ge mig lagret av :För att BILEN STARTA givetvis inte .Inte nog med det.Regnet började i samma veva ösa ner ...Som tur är finns det vänner & vänner.
Som ett smörrebröd kickades bilen igång och jag styrde både ,svettig och våt hemåt.

Tror jag ska köpa oss en :Gonatt Sverige och en fråga till dig ...Vad är semester för dig?

5 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 5 kommentarer
Ledig måndag med kokosolja,jobbeshoppingtisdag med kvällsjobb...rondonsdag med --------:)
Söndagskvällstjejmys följt av kokosoljemåndag

Då jag i söndags landat hemma bara för att packa om väskan och sedan ta Kickan o dogen med tebaks i bilen för att vista vän med barn över natt.
Väl där grillning och en underbar kväll.Lugn och skön och bara så varmt och tropiskt kunna sitta ute till efter midnatt.
Flisan så glad få träffa en av sina bästa vänner.
Tips på nåt väldigt gott är att marinera fläsk och grilla.Mycket salt och annorlunda äta mot alla kareer o annat man lägger på grillen*S*.Spareribs honunglaserade var oxå mycket delikat spisa.Min favvocider ...i kvällsljuset o lite Coronaöl och ett glas rött ...Fortsätter i reklamens tecken ...På måndagen var solen lika strålande som utlovat.
Vi gav oss upp och iväg tidigt.Hade handlat megamatsäck så vi skulle stå oss.
Begav oss utanför stan ett par mil och låg så där och badade och solade länge.
Hade med oss kalla ...i en hink full med is.Drutt låg där under paraplyparasoll och vaktade dem:)Kändes väldans osvenskt men så gott och ljus öl gillar jag och extremt mörkt.
Fick ett nytt smycke av Flisan...på .....
Fick dessutom låna lite olja...KOKOSOLJA= solen tog rejält....
Drutt badade och tillika ungarna hela dagen.Ett toppensommarlov hittills tycker hon.Mycket vänner blandat med lediga dagar och roliga happenings.
Man måste inte alltid göra massa saker för ha det bra.Det borde vi semesterk...ta svenskar lära oss.Skryts hej vilt om allt man både ger barn och sig själva under sina knappt ynka 28 dgr semester man har.Nån form av självhävdelse kan jag tro.Eller försök till att locka andra till avundsjuka.
Känner igen mig själv i det massor.Det man själv kanske uppfattar som normalt görande kanske för den "ensamma "uppfattas annorlunda....Var och en gör som den uppfattar är semester..TUR är väl det.
Är det inte det vi språkar om i dessa tider så är det vädret .Är det det enda vi kan gnälla om eller?Antingen föööör varmt eller fööör kallt.Mittemellanlandet...lagomt.Vi styrdes så kosan tebaks till stan i vännens bil och jag och maken åkte så hemåt och stannade för Glasstankning i vår kiosk som har så god glass.Bidde en båt denna dag.

Flisan och jag cyklade sen en kvällstur en runda.
Maken hade jobbat sin första heltidsdag så han somnade ovaggad.Jag hade en date gå på om jag önskade och ja jag knatade över vid 22 till goa vännen och där möttes jag av tjejmys på altanen.Blev ett glas rose och massa tjejtjatter till seent.
Bara sen hem hänga upp alla våta handdukar och knoppa för att invänta en grann lång sovmorgon...


Shopping med kvällsjobb

Sov till jag vaknade kl 9.30.Sedan upp ringa lite viktiga samtal .Iväg för att shoppa lite på Maxi då Drutten var utlånad över natt till goa vänner.Bidde lite smått o gott.
Styrde så till jobbet för en jobbekväll.Mycket styra med men bra arbetspass ändå.Jag positiv på nåt vis och tar inte åt mig så mycket utan jobbar på och försöker skaka av neg energi från alla håll.Gillar ju mitt jobb o inget ska få ändra det som sagt oavsett semestertider osv.
Åkte för tvätta bilen efter jobbet och köpte mig ett skrovmål på Sevenelven.Lite Thainötter slank ner oxå i en påse.
Var smått irritated pga av en insident som "någon" ringt om tidigare under arbpasset .Sånt som inte får hända tyckte jag .Tog det med mig in i sömnen.
Landade i sängen vid midnatt.


Rondonsdag med ........som avslut...


Upp med tuppen .Lyssnade på Rix FM där inte har nåt till övers för Alex som pratar som vikarie.Bara stänga av o åka i tystnad.Vägen våt av nattregn .Luften klar.Lämnar in Drutten till sovande mor.Han hade hör o häpna inte väckt henne utan lagt sig trött i hennes säng...kors.
Upp till jobbet stämpla in.Påbörja planering av ronden som jag planerat ta själv då jag var den som jobbar dagen efter dvs tors ..ja fre o lör oxå förresten...
Fick magkramp av mackan jag åt och fick så ronda med tarmarna i kramp...allt går.Gick över med lite kramplösande medel.Läkare kopplade till oss som är superdupertoppen ronda med.Lätta ha med att göra.Goa prata med och ändå proffsigt.Kan man ju bara gilla.
Så rast där jag la mig ute en stund på en dyna för slappa lite .Svårt när varva ner när man har så mycket efterjobb kvar hela efm.
Styrde efter jobbet då jag var precis klar med det viktigaste ner för hämta Drutt.
Han trasslat in sig kopplet ute med mor i rullatorn så hon hade fått ha han lös hela vägen hem.Tur han är så lydig.Stackars mor.Jag trassla ut alltihop och krama henne o åkte vidare.Hämtade upp trött maken kl 16.30----


Vad vi gjorde på kvällen blir det om i en annan dagblogg...Nyfiken...såklart annars tror jag inte man skulle läsa en blogg överhuvudtaget!!!

Nu se minnesprogram om Michael Jackson.Sedan krypa ner för att vakna till pannkaks och soppedagen...Såg vi får fisksoppa på jobbet ..det ska jag beställa att spisa.

Så glad för helgen är så bra planerad.Vi blir barn o Druttlediga totalt hela helgen from fredag.Ska bara jobba dag lördag annars festlig helg.Fånga dagarna ja det gör jag på bäst sätt.Dock svår klona sig lördagen och har valt göra det jag tackade ja till först och som innebär att jag och Peter dessutom för en kväll på hela sommaren före jag åker då vi gör något kul ihop.
GULD VÄRT OCH FLISAN O DRUTTEN FÅR TOPPENHELG DE MED.

Dagens klokskall

En del människor är så snåla de inte skänker någon en tanke...

Här nere i kommentarsrutan kan du skänka en tanke..o det går skriva anonymt....
För läsa äldre bloggar klicka blogg överst ...1 Juli 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida