Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


Veckans pangbrud:)Lillördag i höstkyla med strålande sol

Ja dagarna går och matte inne i ett rätt bra flow om man jämför förra veckan då Premenstruella höll på ta över makten totalt.

Idag kör vi lite veckans ......o så en bild.

Vi börjar visa veckans goda käk:

Mattes hittapå Quinoasallad med seastick och massa goa grönsaker .

Veckans godaste efterätt hittills det blir nya Almondo tårtan med Marabou i.Glutenfri och perfekt.

Veckans godispåse alla gånger är Rosa rattar från Ahlgren som spånsrar Rosa bandet.
Veckans blomning är matte födelsdagspresent från 8 mars -08 som NU börjat blomma för första gången.Porslinsblomma som växer helt ur ett glas.Tack GK.
Veckans trevligaste jobbbetraktelse tycker matte var ikväll då de boende som önskade deltog i en Pubafton.På fråga om vad som var i gröna glaset hette det " Det är nåt starkt förstår du ".(Cider med grön karamellfärg) men vinet var äkta:)
Sist men inte minst så till dagens Pangbrud.Det tyckte husse om denna mms bilden han fick .Matte hade suttit i frisörstolen många timmar och kom ut med höstfärg i luggen och nyklippt som det heter i människovärden.Trimmad skulle jag vilja säga:)Nu återstår mojsa ner sig i sin soffa och vila lite för borta bra men fisa hemma bäst .Fast e klar om jag skäller här hemma inte fanken går de ut med mig då ..Näe för här hemma skäller jag aldrig .....tänk så smart jag är va??Listig .Näe imorgon ska jag krypa upp o mormors säng och pussa henne klarvaken så det så.Sen ska jag spana på Såphill tills matte hämtar mig igen.Matte kommer studsa då för det stundar en treledighet med massa skojsigheter planerade .

Husse ligger på topp för någon mer huslig får matte leta efter.Omtänksam och hade tom spelat in program han förstod hon hade velat se....Tvättat ,plockat,packat sonens väska ,lagat mat o sparat och fixat i köket mm.Sånt värmer mer än en spik i en bräda.


Photobucket

Dr Drutts fråga om "NYA" influensan som tagit bort knorren kan man säga:)

Varför har den nya influensan bytt namn?


Svenska myndigheter har följt den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC:s rekommendation att byta namn från svininfluensan till ”den nya influensan”. Anledningen till namnbytet är att den nya influensan, till skillnad från den influensa som är vanlig bland grisar är en blandning av två typer av svininfluensa, fågelinfluensa och influensa hos människor. Viruset har sannolikt sitt ursprung hos grisar, men är nu ett virus hos människor. Det gamla namnet har bl.a. lett till en ogrundad rädsla för svinkött.


Källa: Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet


30 September 2009  | Länk | Dagbok
Luften ur & luften in ....

"Höst på riktigt.Hög bra joggingluft .Tid för Pilates med damerna från bygden alltid en fröjd för kropp och själ" hälsar matte efter en jobbedag med slut 16.30.
Druttlösa är de till imorgonkväll och tyst tycker de det är .Ingen som tassar efter dem.Ingen som värmer fötter vid datorn.Ingen som bedjar när de äter nåt gott.
Apråpå mat glömde både matte och husse matlådorna idag.Hon hade sett fram emot den goda Quinoasalladen men det blev att ta en soppa på stående fot.
Givetvis måste "man" fråga varför man äter sånt?Tänk att ingen frågar när man grufsar ihjäl sig tänkte matte.Då njuter alla avundsjuka kvinns eller ? Är vi så genombänga så vi blir avundsjuka när någon annan lyckas minska i vikt?..och hålla den??eller rent av gå upp lite....
Det roliga i kråksången var att den frågande inte visste att matte just tryckt i sig en smörgås som lyckades ligga i väskan från husses omtanke.Dessutom visste hon nog inte att matte just grufsar på som vanligt numera med mat.
Men det är alltid kul med komplimanger över något som inte är:)Eller stora ögon.Proteinpulver som ger mer protein än en måltid är aldrig fel trycka i sig inför träning ....Men varför ha en kostkurs till människor som fastnat i tanken??

Undrar hur vår kära Uffe Larsson plågades av alla som tyckte han var så mullig och gullig och sen när han lyckades få en otrolig viktnedgång då blev han MOBBAD över det.Märkligt är det .Tyckte synd om han och nu så synd om hans blivande fru som öppet berättade om hur gott de hade det.Fick också kall päls då de misstänkte hjärnblödning som han haft tidigare precis som matte haft.
Vila i frid du goa man som matte bäst minns i Söndagsöppet och på Lets Dance .Du var som en stor äldre pojkspoling med skrattgropar och glimten i ögat vare sig du var farligt överviktigt eller underviktig.Det enda du aldrig var så var det SKITVIKTIG som så många andra.

Jobbedagen stavades signlistor samt genomgång av nyinflytt och förberedelse inför fler inflyttningar.Apodosdag som alltid tisdagar.Därpå ett Tena möte angående de skydd man börjar livet med och ofta avslutar sina dagar med.
Avslut med ssk möte som ingen förde protokoll på.Matte börjar lessna på skriva såna.Så hur de som inte närvara ska få infon det återstår.De får la fråga helt enkelt.

Kvällen avslutades efter träning med Idol där Mariette var /är en av favoriterna redan.Sedan dubbelavsnitt av Desperate Houswife som var repriser men superbra sådana inför säsongstarten på tisdag 5 oktober.Då fick hon äta i kapp .Massor med Quinoa sallad att bli gasig i magen av pga så mycket sugarsnaps,rädisor mm i.Goa smörgåsar och avslut med Seasalt choklad och äntligen var hon mätt.
Lite engelskaglos förhör med sonen som stanna en natt extra.
En läxa för Flisan och så var kvällen till ändå.

Ända ja....denna Pilates dag får nog döpas om till Pruttilatius med ett stort gapflabb.Undrar om det går bilda en fan..förlåt fisklubb???INTE FISK-klubb som i SÄL ...övning utan FIS-klub *blink blink*.På nåt vis ska väl dagens skit och frustrationer ut för oss kvinns:)

So long och släpp fisarna loss det är ....vår förlåt HÖST!!Ingen kan Prutta som en Druttplutt!!!!


Photobucket


Dr Drutt har en fråga om svinflunsan:

Finns det något läkemedel som botar influensa A(H1N1)?


Det finns antivirala läkemedel (Tamiflu och Relenza) som kan mildra sjukdomsförloppet och förkorta sjukdomstiden, men de botar inte sjukdomen. Dessa läkemedel är receptbelagda och ska i första hand användas av personer som tillhör speciella riskgrupper eller inte kan vaccineras. För bästa effekt ska antivirala läkemedel ges så snart som möjligt inom de första två dygnen efter insjuknande i influensa. Antivirala läkemedel kan även ges förebyggande för att förhindra influensa.


Källa: Läkemedelsverket
29 September 2009  | Länk | Dagbok
Dr DruttTack o hej leverpastej
Så kan man ju starta en blogg när man ska lägga sig....
Måndagen har gått och jag har jobbat med matte hela långa dagen.HELTID folks med en halvtimmas rast.Den intog hon med nya ssk eleven i lugna rummet och jag låg i sängen och sov en powernap för sen bara det iväg med långa tassen före igen upp och ner,ner och upp.Jag varvar gå igenom huset och gör mig vänlig dit jag går.Ögonen mina så pepparkaksbedjande så alla äldre bara smälter och tror jag är helt utsvulten...hehehe.Tom så de gömmer matportioner .Inte ätit en torris på hel dagen.
Det finns boende som har hela burkar fulla med leversnittar och de ger mig tills matte bannar.Kort sagt det varvat med 3 minuters utsläpp i skogen gjorde mig såååå trött.Bajja gjorde jag med Border oldboy Getsby 13 år.Han och jag bajsade samtidigt.Så kort sagt jag har även vallat den äldste av Borders i Peking.Han är go han och lika snäll som jag är.

Så ja jag skötte mig så jag får chans följa med igen.Matte hon minns bäst dagen som en kad dag varvad med måndagsordinationer åtgärda samt vara handledare för en dag .Lite gärdsgårsordinationer dessutom som hon hoppas får bra lösning.Inte alla som lyssnar på goda råd nämligen.

Husse och matte gav sig efter jobbet för att handla hem förråd att spisa.
Hon gjorde tyckte de god quinoasallad och de mumsade även tårta till efterätt.Stor påse med naturgodis förgyllde resten.Torkade jordgubbar är bara helt ljuvligt gott ihop med japanmix ,wasarbinötter och cashews i olika kryddor.

Flisan kom hem superglad efter sina scouter och hon hade lärt sig göra eld.Förra gången en råbandsknop.Matte nickar gillande med gott minne från hon var liten.

Jag hämtades i samma veva för det är så bra jag har så härligt hos våra goa vänner .De tar mig gärna då och då och jag känner mig som hemma där.

Husse ut och löpt.Matte tyckte kroppen ville vila från träning.Hon tränat i soffan genom höra Idol och sen Hollywoodfruar med Anka o Co.
Hon imponerade som vanligt inte .Hennes träningsanorektiska kropp skrämmer men bakom ytan måste även hos henne finnas en tanke.
Barnen får lära sig tjäna pengar tidigt till sina leksaker som fotomodeller och Anka så nöjd med leendet där tänderna ser två nummer för stora ut pga all bantning.


Norrländskan Maria med sin sävliga stil och heminredningsnoja där det finaste hon kunde köpa var ett kylskåp fullt med E färgämnen till mat i fick matte till stora ögon.Som att hära hemma köpa en kyl full med färdigmat...Åhhhh tack mamma....tror jag inte barnen "mina" skulle sagt.De skulle fråga om matte hade haft en skruv lös.
Barbiemormor hon försökte sälja sin filmproduktion och fick gratiskläder hemsänt .Snygg limegrön jogging viskade matte.Ja sånt skräp har hon sett på och drömt sig bort från sin egna glamorösa värld där vardagen är så glittrande och fantastisk.

Nu stundar tisdag som börjat i höststorm.IDAG först kände matte att nu är hösten här på riktigt.Innan dess har det varit sensommar tycker hon.Prehöst kanske:)Så där ja kikar upp.Ingen lust tassa egentligen men just då skrivklådan släpper och det ofta blir en blogg ändå.Dagboksblogg som ju detta är.

Ha en fantastisk Tisdag .Bättre än min kan er aldrig bli!!!Voff
Som en klok dam utbrast idag."Åhhh världens bästa Drutten här idag.Lille Drutt."
Thats my name!!!


Photobucket


28 September 2009  | Länk | Dagbok
Ingen rök utan eld!Bildspel från Kulturnattshelgen -09
Bilder säger mer än tusen ord.


Kort sagt de talar för sig själva.Matte sov som en klubbad under lördagen.Många människor tillåter sig bara bäddas ner när de är riktigt sjuka.Matte unnar sig då och då utan att vara snuvig eller febrig utan bara för att det är så underbart tillbringa en dag i sängen.Få se tv,läsa ,äta och så sova i omgångar tills hjärnan känns riktigt utvilad.Inte ett dugg dåligt samvete har hon heller över att ha sovit bort dagen.Nope.Sova är meducin säger hon och tror henne .Se bara på oss hundar så som vi nannar ofta och gärna mellan varje moves.Inte ligger vi nerbäddade i snuva inte.

Jordgubbspajen verkade ha gett vika för det kändes bättre i halsen.Kanske undersökningen med kameran genom näsan gjorde susen eller så hade det kunnat smälta bort av sig självt.Lungorna var fina på rtg och det var huvudsaken.Inte skoj få lunginflammation av en paj inte:).

Konserten med morbror Peter och hans ljuvliga band var helt enkelt superbra.Ojojojoj sa de alla och matte var omåttligt stolt.Attans vad hon vill ha just det bandet på en stor fest i vinter.Det vore nåt .Låtarna satt som en smäck och variationen var super.Allt ifrån Toto till Winnerbäck till U2 till blues.Kort sagt något för alla öron.

De hade åkt buss in matte och husse och varit och tagit en öl eller två på en pub där bandet råkade sitta dessutom av en slump.Blev en go förfest.
Efteråt gick de till Black Lion en ganska ny pub med oändligt av ölsorter.Matte blev så glad för hon har fattat smak för rökig öl.Finns ju Nils Oscar Rökporter på systemet och ute där fanns det en supergod tysk smokeybear.

Kan ju undra om det var ett omen detta med röksmaken för när de ska ut därifrån nosar hon till sig en brand.Duktig matte som fått lite av mitt luktsinne.
Ingen trodde henne först men det brydde hon sig ej om utan ringde 112 innan de andra ens hann blinka.Så där stod de och såg samhället fungera suberbt vid förväntade storbränder då det var utlöst i ett hotell ...men det gick bra för det hade börjat i ett soprum.


Söndagen var en slappedag och de sov länge.Frulle på sängen har husse lyckats få till hela helgen så även idag sen tog de en återsovning.MEN det skulle de inte ha gjort för då ringer det på dörren och ett kärt GEVALIABESÖK kommer.
En hel liten familj som köpt med sig kaffebröd.Så det var bara för Herr och fru Trött ta på sig morgonrock och rocka loss i köket.
Trevligt för Flisan möta sin kompis och få visa honom lite baskettricks ute.Härligt för mig som fick rastas av en 4 åring med kortkoppel...

Så gick dagen och jag fick följa med på basket gaaaah och sitta i bilen .Grrrrr.
Men Flisan var lika duktig som sin premiäromgång förra veckan.Så blir det när barnet själv för välja aktivitet och inte styrs.Så har det varit för allt Flisan gör.Dansen från hon var 2 år och visade på rytm och nu då basket som hon med en gammal svart boll övat i sommar såsom barn förr gick ut och hittade på något för sig själva.Hon gått ut och kört själv och blev så glad när hon fick börja på riktigt.
Nu har hon haft stora Norrköpingsprofiler som tränare dessa två gånger.Första gången David Bergström och nu Hmm tror han heter Chris Grundberg.Matte mest impad över den mannens skostorlek.Flisan hade kunnat satt sig i dem och rott över plan liksom.Se bildspelet.
De spelade match idag också och matte lyckades fånga Flisans 1-0 skott.Så duktig lilla snörpan som är huvvet kortare än de flesta som är födda året efter henne och har spelat längre.
Skitkul helt enkelt se sin lillmatte blomma i något hon brinner för."Så kul med att bollen studsar mot handen"
Så kul se dig skjuta dem rakt i korgen säger matte som om du var född till detta.
Via sms fick hon veta att husse och lillhusse vunnit sin fotbollsmatch med 3-1 mot Valdemarsvik där de varit .Så nice.Bidde te köpa hem Mc Donalds till dem alla.


Matte hon svishade sen om och drog till sin träning det hon brinner för.Slå hårda krokar..och boxas sig genomsvett.
Nu stundar en skön avslutning med Aftonbladet och bilaga.
Imorgon startar en ny dag och det de var allra gladast för denna helg är en NYCKEL de sökt sedan förra veckan då husse fick mormors nyckel för lämna mig och tappar den innan han ens nått bilen.Den återfanns helt sanslöst under en kartong i förrådet...Den som söker han finner.
Hur som det underlättar enormt komma in så jag har nånstans vara under tiden matte jobbar och sliter.

Konstigt hon längtar redan till sin lediga fredag men veckan som kommer är inte rak utan vågig med en kväll insprängd .DET GILLAR VI!!

Ha det nu bäst och kör så det ryker !!!

Photobucket


Dagens svininfluensa fråga:


Går det att tvätta bort virus?

Ja, det går att tvätta bort virus. En noggrann mekanisk rengöring med tvål och vatten fungerar bra


Källa: Smittskyddsinstitutet
27 September 2009  | Länk | Dagbok
(Själv)lysande och en fredag utan box....

Ingredienser för en fantastisk fredag!!!Här har du din dag matte:

1 Bemanna en sköterska där förutsättningen är ett normalt arbetspass....

2 Sätt allt ur spel .

3 Mitt i det ordna så sköterskan får 5 min avsluta mitt i kaoset för att ta sig själv till sjukhuset....Väl där genomlysas och stoppa ner kamera genom snoken...

4 Ordna så allt ställs till rätta vid 2 timmar senare och se till att hon får jobba över då det i sista sekund ska ordnas saker som inte går delegera .Underbart se kreativ personal .Underbart få känna omtänksamma kollegor .Underbart få ge beröm till en person som förtjänade det extra idag.

5 Släpp sen ut denna kvinna efter x antal alldeles för många arbetsdagar i en bil .Släpp in henne i en Thaimatsbutik i samma veva pratandes med styvfar som var orolig , leksaksaffär och till slut en sportaffär väl där pratandes och ventilerandes med underbar kvinna i telefon, för att sedan tas hemåt.

4.Låt henne inte glömma köpa nötter,smågodis och frukost i nära affären.

5.Låt henne komma packad med påssjuka in genom dörren kl 18 .Väl mött av glad hemkommen Drutthund,glad dotter,glad och hungrig son,hemkommen make som påbörjat disken och framdukning.Visa presenten till barnen och se glädjen över nåt de kan göra ihop trots 8 års skillnad.

6 Låt alla äta zuzammen och se sen till att mor rör ihop chokladpudding till efterätt.

7.När det kallnat tar hon det med upp kl 19 för att sen bara falla i trans med kvällstidningen med bilaga i sängen.Maken redan i sömn.

8 Kl 20.00 går de så ner för att njuta av IDOL följt av ,underbara Norska Skavlan för där trycka i sig allt godis och alla nötter samt dela en Nils Oscar rökporter med maken. Låta övertrött kicka somna i hennes famn och få gosa riktigt med henne och njuta av att ha en liten snörpa .

9.Kl 22 vinka hejdå åt sonen som drog på kompiskväll i stan.Njutfullt få se storebror bära upp sin lillasyster med förevändningen .Jag har ju muskler till det :)

10 Sminka av sminket och borsta tänder för att låta allt rinna ner i avloppet såsom en hel tids tuffa dagar .Avsluta skapa en snabb blogg till hög musik av MUSE o albumet Haarp.För er som ej lyssnat .Brittisk rock.Få vuxentid en stund .Finns inget bättre än musik .Så otroligt givande.Låten New Born med Muse är helt wonderful.Vilka gitarrer ojojojojojoj.Matte diggar hårt.Nya cdn The Resistance står på tur sen.Imorgon så här dags diggar hon till storebror på Kulturnatten då Safemanband spelar och alla hennes vänner lovat följa med som publik:)Äsch husse och hon gått alla sina 9 år på detta och haft superduperkul var gång så det funkar bara med de två också.Men delad glädje är dubbel glädje.

Imorgon är en ny dag konstatera.EN LEDIG LÖRDAG MED SOVMORGON OCH FRUKOST SERVERAD PÅ SÄNGEN.Ojämnställt så det förslår helt i Ankas anda....
Själv ligger jag i en konstig ställning och ser ut krama soffan från golvet.De fattar ju inte att jag liksom vill visa posen Borta bra men hemma bäst.

Veckans konstaterande:

En snart mer självlysande kvinna än matte finns inte.
-huvvet check -04
-ryggen check -08
-lungor /hals check-09
väntar på magsäck/tjocktarm check...Förstår att julen är räddad i form av självlysande kvinna!!!Veckans kommentar är nog :

.....en från Herr Mupp då han slår över kanal precis då Hollywodfruar startar kl 21 i tisdags och matte ligger och tror hon väntar på starten då de nyss sett program på 3an....
När hon upptäcker det 10 min in i programmet och blir "lite upprörd" så säger husse helt lungt..

VILKEN DJÄVLA ANKA MENAR DU?????

För när hela Sverige pratar om Anna Anka då har han missat det .....Photobucket

Dr Drutts Svininfluensa fråga:

Om man har influensasymtom, har eller har haft influensan - kan man vaccinera sig ändå?


Ja, man kan vaccinera sig om man har eller har haft influensan. Om man däremot har hög feber (över 38°C) ska man inte vaccinera sig. I så fall skjuter man vanligtvis upp vaccinationen tills man känner sig bättre. En lättare infektion som förkylning ska inte innebär något problem, men man bör rådfråga läkare först


Källa: Läkemedelsverket


Photobucket
25 September 2009  | Länk | Dagbok
HarkelHost host veckan som gårJa jag har ju egentligen semester från Fam Mupp men via tuggbenspati så skriver jag denna blogg.Jag har det bra hos min värdfamilj och de göder mig och jag går i kopplet bäst jag vill ...ala Stenmark.


Matte hälsar att veckan går mot sitt slut och det är hon glad för .Känner att hon vill ha lite sovmorgon och hatar veckor där det är bara är tidig uppgång.
Matte hälsar också att hon satt jordgubbspaj i halsen så illa att hon kanske måste söka vård.Smulan har nämligen satt sig i lungan och vill inte hostas upp.Inge bra för det kan bli lunginflammation av det..och det vora sällsynt obra.
Uttrycket låta tuggbenet tysta munnen är inte helt fel...Måltidsglädje blev synnerligen livsfarlig arbetsskada.
Att minns från dagarna som gått är nog de goa träningspassen i form att Pilates och jogging i terräng.Annars vill hon helst glömma denna veckan fort ,fort.


Husse hälsar att han snart kommer höra bättre om matte bara kommer ihåg spola hans öron.Han hälsar också han är jordens mest glömska.

Flisan hälsar att hon just nu är på väg till dansen .Mycket bra de samkör till den så det inte blir så mycket körning för föräldrarna.

Lillhusse hälsar att han ska på fotbollsträning och att han svarvar för fullt och gör en kanon just nu på skolan i sin tekniska utbildning.


Kort sagt alla i familjen har sitt och det är väl för väl det.Önskar eder alla en underbar pannkaksdag ...ja det kanske det blir till mat här hemma om matte inte far iväg till sjukan förstås.Mycket märklig känsla att ha PAJ I LUNGAN .Hon känner sig helt paj hela hon säger hon.

Photobucket

Dr Drutts Svininfluensa info:

Kan smittan spridas genom luftkonditioneringen på ett flygplan?

Influensaviruset sprids framförallt genom nära kontakt (inom en meter) och speciellt i miljöer med dålig ventilation. Det vanligaste sättet att bli smittad är genom droppsmitta från en smittad persons nysning eller kontaktsmitta, exempelvis från smitta på händerna. Det är mindre sannolikt att influensa sprids indirekt via exempelvis luftkonditioneringsanläggningar.

Källa: Socialstyrelsen
24 September 2009  | Länk | Dagbok
Mobbing av datanördar:)
Ja som rubriken lyder mobbing av datanördarna det kommer ständigt och jämt.
Det vet ni jöe att jag är en nörd.En sån där som fläker ut både det ena och det andra ur dogens verklighet.Ja som en rent av öppen dagbok..haha.
Som blottar rubriker så som LINGONVECKA ...när jag varit ute i skogen med matte och plockat lingon.
Som talar om Revaxör och rena husses öron när han inte hör vad matte säger.Fast sanningen är att just vaxproppar finns på riktigt.För kort sagt det är ju verkligen vad en bloggläsare vill läsa om eller hur?!
I vår blogg får läsaren ofta läsa mellan raderna för vidmils skillnad på privat och personligt.


Livet stora och små angelägenheter....Matte skrattade gott idag och för att ge ett citat så var det detta ur Aftonbladet vi läste och klappade tassarna åt;Here we go hämtat ur nätsidan många många har som sin startsida i datorn AFTONBLADET:

"Jag känner fler kvinnor än män som uppdaterar sin Facebook med samma frenesi som Marita i artikeln intill:

Lisa klär på sig.

Lisa äter frukost.

Lisa springer till bussen.

Lisa framme vid jobbet.

Lisa förbereder sig för kundmöte.

Lisa ska snart… MEN FÖR I HELVETE LISA, sluta! Jag skiter i vad du äter till lunch.Som mamma får man ändå nog av omgivningens ständiga rapporterande.

Treåringen berättar att han kissar (”Vad bra!”) medan sjuåringen visar sin teckning (”Vad fin!”).

Sjuåringen berättar att hon tar en riskaka (”Mmmm”) medan treåringen rapporterar att han håller i en liten bil (”Där ser man!”).Det är förvånande att se att vuxna människor har samma behov av att rapportera exakt varje steg i livet.

Eller ännu värre: lämnar återkommande, personliga meddelanden i statusraden:

Lisa längtar efter att få gosa med sin gosigaste Niklas. Jag älskar dig, min älskade man!

(Ännu mer förvånande: 11 personer har utnyttjat Facebooks mest meningslösa funktion – ”gilla”. ”Anna, Fatuma, Sandra, Niklas, Vicki, Jessica, Hilde, Dani, Emma, Silje och Tommy och gillar detta”. Vad gillar de? Att Lisa, 32 år, vill gosa med sin gosigaste Niklas? Eller att hon basunerar ut det för hela världen?)

Snälla, sök hjälp på beroendecenter.

Och sms:a Niklas istället.Text:Terri Herrera ErikssonTror ni folks känner igen er.För detta spär ju inte på glöden vid fikaborden ett dugg för de som dissar datorn preciiis och är så kulturella och går på kurser och stryker och ser på kulturella tvprogram om kvällarna ex vis.För vad gör folk mer än sover efter kl 22 då matte har sin guldstund att blogga med mig ??Ja ja ja jag vet ni har snuskig humor....
För hur har man tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid egentligen hålla på och skriva blogg .Kan inte förstååååå hur MAN har tid.Roligt höra ordet MAN ....när man är en man med både kulor och snopp fast det är en HON som är pseudonym att voffa bloggen framåt.Ja kära folk hur har man tiiiiid umgås via en dator så fruktansvärt onödigt och hur har du som läsare egentligen tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid att läsa denna totala ordbajseri varje dag....DET ÄR DEN STORA FRÅGAN???!!!!!Varför inte gynna teliamonopolet och svisha runt och göra hushållsgöromål medans vi pratar i telefonen med varandra som förr och betala för både det och sjukgymnastbesök för nackspärrarna efteråt?

Ja och det där Facebook hur KAN man egentligen vara med i nåt sådant???
Ja tänk hur kan man ? oc hur har man TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIID??
Chatta med goa vänner man har där och en del såna där avlägsna vänner man aldrig hör nåt från ändå men ändå finns där som spöken.Ja tänk hur kan man säger matte.Som dagens visdom visade sig här.Skaffa vänner innan du behöver dem....Men var noga med att se till att det du levererar garanterat läses även av din värsta ovän.

Hur kan man följa sina vänner vad det gör precis som förr då man möttes på gårdarna och avhandlad dagens gärningar kring kossa-mu mjölkningen *L*.Eller samtalen framför lägerelden.....via en skärm?
Hur kan man chatta med folk sina barnbarn exvis i andra länder for free när man kan ringa och betala för det ...Kort sagt hur kan man??
Bara alla dessa test du kan sitta och knåpa med så totalt onödigt.Idag fick matte svar på Hur sjuk humor har du??

Resultatet blev :

DU ÄR RIKTIGT ROLIG!

Du är en jävligt rolig person, ser till att alla skrattar och håller alltid humöret på topp. Alla gillar att umgås med dig för då är det hundra på att man får ett gott skratt. Fortsätt som du gör och då blir du omtyckt!


Matte fick rätt många skratta idag under informationsträfffen samtalet löd ungefär så här:

Idag mitt i en föreläsningslokal då några sköterskor föreslog att man skulle ha rolig medans man massvaccinerade så kläcker matte en kommentar lite så där: Ska ni bjuda på små godisar i form av gristrynen då eller?...

Ännu bättre tycker jag plåster med Miss Piggy på vore ju en hit masstillverka.

Ehhh jag frågade husse bla och han tyckte nog inte hon var så värst rolig....Inte alltid iallafall och så är det nog folks.Vi är det vi är och inte det någon talar om för oss att vi ska vara!!!Du kan gå och bli din fasad och din roll ruskigt fort men umgås du med mänskor med hjärna så fattar alla att MAN ÄR DEN MAN ÄR.

Nu väntar en hundkorg i en annan del av bygden för mig .Så gött få lite semester från familjen Mupp lite och de tacksamma slippa tänka Druttvakt ett par dagar.

Dagen idag gick mellan blåbärstuvor och lingontuvor.Jag kommer garanterat bajja blått för den intresserade imorgon då blåbären ska ut.Barnen försåg mig med pinnar och Topsen med god smörgås.Kort sagt bästa dagen på länge för en hund.

Matte lärt sig massa nytt idag om hur äldre bör rehabiliteras och sedan en utbildning hur hon ska sticka oss alla då Svininfluensasprutorna anländer till Sverige.
Aldrig förr har lika stor massvaccinering trätt ikraft.Det är mycket som ordnas just nu logistiskt och 3 etapper kommer det indelas i .Först de i riskgrupperna och där ingår även vårdpersonalen .Sedan etappen med barn och föräldrar och så till slut resten av befolkningen.
Mycket intressant se hur det var ordnat och tänkt.Det kommer snart gå ut info till alla i samhället .

Kändes som frågorna jag hade är stillade resten finns läsa på bla Krisinformation.se för allmänheten en bra sida där just länken Frågor och svar är prima gå in på.
Kräver att skaffa en namnstämpel till matte för det kan bli bortåt 100 namnteckningar per dag åka på skriva efter varje spruta given i överarm för er som hoppats få dra ner byxorna inför hundratals köande.....Synd inte jag kan vaccinera enkelt sätta en tass bara så är det klart!!!

Ingen har bättre signatur än Drutten Trygg!!!


Photobucket

Photobucket


Dagens bästa sviinfluensa information matte fick.Vad säger man till dem som inte tänker eller vill vaccinera sig .
"Att denna vaccinering är en SOLIDARITETSHANDLING mot dem som inte skulle klara av få just SVININFLUENSAN.De svaga och redan nedsatta.Ju fler vi är desto mer liv kan räddas.Vi andra med immunförsvar kan gott sluta vara så UPPHÅSADE som alla viktigpettrar säger ...men kom inte sen o säg....det är ju nu ....inte sen...
Ett aktivt val för LIVET" ...citat:

Photobucket


22 September 2009  | Länk | Dagbok
Magica de Hex
Sverige fick förra veckan en ny snackisanka.En riktig retsticka...eller mer tändsticka till känslor.Hon blev så populär att hon fått egen klubb på facebook och det måste jämföras med att komma i rasernas rasers tycka om klubb :)


Anna heter hon och det fascionabla efternamnet hon gifte sig till var då ANKA.

När hon blir gammal kommer hon bli farmor Anka för hon har en son och en dotter så mormor Annas sylt kan hon även laga och bjuda dem på.Just nu är hon gift med farfar Anka och ja när hon blir gammal då vet vi inte riktigt hur det kommer ser ut.Nu råkar denna anka tycka om att gnaga på andra fåglars bakbens brosk...Inte riktigt normalt för en gräsätare :)

Matte tycker såna program roar men ser inte riktigt det alla andra ser.Hon ser en mycket sjuk träningsanorektisk kvinna som lider av tvång och egentligen mår riktigt uselt i sin glamorösa värld.Hennes uttalanden är som från ett annat djur nämligen grodans många gånger

Kort sagt djuriskt intressant och folket kommer denna vecka få se ytterligare bevis på att den bäst exporterade ankan vi gjort bör förbli där.Men som matte alla har nåt gott i sig tills de bevisat motsatsen.

Måndagen var riktigt zömning.Trött eller klubbad var matte då klockan ringde.
Hon skulle få skjuts att jobbarvänner.Snart jobbar hela bygden inne på vårt hus.Bra för då kan jag o husse få sova lite längre .

Jobbedag där det som alltid är massa surr när man är två att dela på en kupe.
Gruppen på tre skör då sjukdom drabbar i ett. Tur vikarier finns.
Min lillebror pussade matte och livade upp henne lite.Lunchen gick till apoteket och så en sväng till akuten för att se efter en boende hon skickat in.En kursare mötte hon och ja de kunde nog inte riktigt förstå oss äldreboendesköterskors omsorg då de knappt visste att patienten fanns fast hon varit där i 6 timmar.Hujedamig för dessa rutiner de har.

Husse hämtade idag .Tror aldrig hänt sen hämtade de mig hos mormor .
Hem och matte gick stegen pronto upp för sin lilla sömnnap en stund.Det gör under.En spikmatta och så bara djupsömn och efter 20 minuter tebaks till go.

Kvällen har tillbringats i goa vänners lag .För vi hade alla samma tanke för våra barn!!!Fika goa skratt till tårar och skämt på låg nivå ..eller ja sån nivå som passade in på tre trötta mammor.
Vid hemkomst luktade det nybakt bröd visade det sig och nystädat.

Hemma hos Fam Mupp är det jämnställt så det förslår.En riktigt föredömlig familj där alla gör det de kan efter kapacitet utan att ha manliga /kvinnliga uppgifter.


Imorgon är det tisdag och denna veckan kommer massa tillfällen få samlas på sjukhuset för massinfo när man är sjuksköterska .Just angående ge svininfluensa vaccinet och efter det kunna vara sk utbildad för att ge just det.Själva vaccinationen skiljer nog inte i utförande men kräver klara av frågor o kunna ge svar...Troligt matte tar sin tid till det efter en annan utbildning inklämd hennes lediga dag.Således en lååååång dag.Start kl 8.30 för att plocka lingon med en liten grupp ur lillmattes klass.Det blir nice tycker jag för jag är en fena på plocka BLÅBÄRENA som finns kvar jöe..VOFF ....Värsta bästa Tisdagen...trallar ut härifrån ..näevars drog just en djup suck på mattes fot här under datorn.Görtrött på blogga ...gonatt....nu startar snart ankan bräka på skånska...


Photobucket

Dagens s-influensa upplysning:

Innehåller vaccinet levande virus?

Nej, vaccinet mot den nya influensan A(H1N1) är avdödat, precis som vaccinet mot vanlig säsongsinfluensa. Det kan därför ges till personer med nedsatt immunförsvar.

Källa: Socialstyrelsen
21 September 2009  | Länk | Dagbok
Fritt flyt

Lunkar in här i grevens minut söndagkväll.Är en sleten hund .Har fått löpa med husse i helgen och det är långa hårda träningspass tom för en Borderterrier men ack så fit jag kommer bli till beach 2010..Voff.

Nu strilar regnet och jag slängde just sista drillen ute i vår trädgårdsbaksida.
Annars har ju vädret visat sig från sin soliga framsida mest hela helgen.
Matte svida om i bikini och fick sin frukost på sängen förflyttad ut i solen på lördag morgonen.

Jobbepassen hon haft har varit bra har hon tyckt.Många trevliga anhöriga att möta och jobba med .Kluriga ting lösa med boenden.Massa tänka själv och få rå om de båda husen innehållande 110 boenden att ha ansvar för .Utan alla goa undersköterskor skulle inte det gå runt .

En soft helg kan summeras med en härlig fredagskväll med tjejerna jag tassa om igårdagens blogg.

Vid hemkomst söndag klockan 16.10 pip och med jobbkompis skjuts till och från jobb så la sig matte på spikmattan och somnade som en lampa.Väcktes 15 min senare och så styrde hon och dottern mot något kickan själv valt idrotta med.
Kickan var så duktig och matte träffade på en pappa som deltog i begravningen för några veckor sedan.Cirkeln sluten angående hennes goa vän som dog på nåt vis denna helg.
Vid hemkomst bara in och hämta boxhandskar och så hämtas av sin vän Topsen så iväg för ett mycket fyskrävande boxträningspass.Satt som en smäck.
En gäspande zombieÅsa kom därifrån pigg och så härligt rensad i kropp och själ.

Så till slut tog dagen liksom slut i göromål och hemmavid kl 20.10 då hon landade fanns underbart god blomkålsgratäng husse stuvat samt smoothie till efterätt.Lovely.Sportnytt sågs och en lång dusch med lite pedikyr gjorde matte i go form.Ren och god lukt som spred sig .
Husse villig se inspelade Ensam mamma söker och så en liten nattmacka med plommonmarmelad så är klockan slagen 22.15 och nu tänker matte ta sin bok hon inte läst i på länge och krypa ner i sängen.Dra upp täcket långt och dra ett djupt andetag,lyssna på regnet som smattrar på fönsterbläcket och tacka för sig.Var dag har sitt tuggben:)
En låååååång vecka väntar säger matte då lediga tisdagen är fylld av aktiviteter.Lingonplock och utbildning inom ett rehabiliterande förhållningsätt.

Som rubriken lyder ...inte vet jag vad hon fick den ifrån men precis så heter omega 3 kapslarna hon sväljer ...och Fritt flyt är önskemålet från oss här i livet just nu !!!

Godbye....inga kan flyta så bra om Drutten kan!!!


Photobucket

Återigen ett slag för
Ännu en kvinna i mattes närhet har drabbats har hon fått veta denna helgen...


När vi är inne på ämnet think pink dagens info från Dr Drutt.Jag har influensasymtom, bör jag kontakta sjukvården?Om du har lindriga influensasymtom behöver du inte kontakta sjukvården. Men du bör alltid kontakta sjukvården om du känner dig allvarligt sjuk, det vill säga om du:


•andas tungt eller har smärtor i bröstet


•blir blå/blåviolett om läpparna


•bisar tecken på att vara uttorkad (är torr i munnen och kissar ovanligt lite)


•kräks mycket eller har svårt att dricka tillräckligt


•har långvarig hög feber


•får krampanfall


•inte reagerar som vanligt eller verkar förvirrad.


Källa: Socialstyrelsen
20 September 2009  | Länk | Dagbok
Ohhhhhh Tjejer.....Septemberdagar att njuta av

Hellu doglover.Drutten is back....tassing ...Sorry att ni fick sitta på plats och vänta...ser er jöe.

Jag var ju bortrest ett kvarter en natt mellan torsdag och fredag hos people som jag diggar skarpt.Första gången och de sa att jag skötte mig bra.
Matte for till en annan del av köping ..den nya delen och jobbade en dagtur.Tyckte hon var kul och givande.Alltid bra med lite challenge bita i som nurse.

Boxpasset hann hon precis hem till och även det var kul .Hon fick slåss mot sin boxpartner det var länge sen hon mötte i handskar.

Fredagskvällen blev besynnerlig.Hem direkt 18 för att vara duschad och klar på cykel kl 18.15.Jo hon är kvick den där Jena när hon har fart i bena...

Tjejkväll var temat .Temat var annars i sorgens tecken.Men vet ni folks .Matte vill hälsa att OM något händer dig som ung eller mindre ung.Fundera på hur ni skulle vilja ha det i kring den händelsen.
Matte tog beslut i att hon skulle vilja att människor fortsatte leva och istället för sitta ikring ett kyrkkaffe att hellre efter en tuff begravning några veckor senare samlas i "hennes anda" och ha en riktig tjejkväll där album och minnen pratas och där var och en behåller det som sas i sitt hjärta.Precis så är nog det ultimata sättet få bli ihågkommen .Varken glorifierad eller baktalad utan bara få en goa vänner till skratt,tårar,djup kort sagt alla spektran i känslolivet, fast man själv inte finns där i person mer.

Då hon sitter med morgonkaffet idag och läser NT dödda o födda så kommer Flisan 8 år förbi .Stannar upp och börjar läsa dödsannonserna .Så frågar hon men har en hel familj dött här och pekar på bild efter bild.Näe säger jag de känner inte varandra det är annonser ...Men det är ju ett barn och en ängel och så en som varit mamma och en som varit farmor osv...Jo men just så är det vi får sätta in text när vi sörjer våra nära precis som de som är under firarhörnan inte känner varandra.Okej.Hon tänker...

Säger så .Mamma du vill ha ett hjärta och en ängel om du dör va???
Ehhh matte höll på sätta kaffet fel men fann sig fint.Ett stort rött hjärta den dagen hade hon velat lägga till.För LEVA det har hon tänkte länge till men är det något vi vet så lite om så är det just detta.
Flisan säger helt som om det var självklart.Jag ska ha en Druttenhund som håller i en ängel....o går leende sin väg.Vi satt paffa kvar och tror både jag och Peter bad en bön att måtte det aldrig ske .

Så om det.När jag kilar till doghimlen får ni samla mina hundvänner och bjuda oss på vatten och märgben och minnas hur fantastisk jag var på alla sätt som tom kunde föra en blogg framåt....

Nu ska matte ut i solen igen.Husse dukat frukostbrickan därute och lockat ner henne till solstolen innan avfärd till jobb..Själv flyttar jag mig mellan solen och busken kontra sval asfalt.Jorden bland blommorna går också bra...


Photobucket

Druttens fråga ikring svinflunsan:

Kan mitt husdjur få den nya influensan?

Det finns inga rapporter om att den nya influensan skulle smitta andra djur än grisar.


Källa: Smittskyddsinstitutet


19 September 2009  | Länk | Dagbok
Hur mår du ??Jo tack jag mår bra.....

Det måste vara en vanlig fras bland människor.Fråga aldrig det om du inte är beredd höra det riktiga svaret....
Fråga det heller inte av rutin till människor .Som om det står i en almanacka att du ska fråga det just idag.Det blir så fel....& så avslöjande:)

Nog om detta.Mattes dag idag började som en riktig Jena ...eller var det hyjena husse viskade då hon for iväg i bilen allena?


Rondagen startade och sen blev den annorlunda hon av en tråkig anledning blev ensam kvar.Om man tycker om någon och lider med den då gör det ont när tråkiga saker händer.Matte och jag håller tassarna för att slutet blir gott.Matte står redo åka bilen ikväll om så behövs.För såna vänner ska man ha runt om sig .

Som klokorden som stod igår:

Vänner man kan ringa kl 3 på natten det är såna man ska omge sig med.

Matte började spontant räkna i skallen och hmmm.Det var inte alla hon kan tänka sig väcka mitt i natten i nöd men faktiskt fler än hon trodde och det bådar ju bra i vänkretsen.Är du själv en sån vän???


Så gött få styra hemåt men attans så länge det kändes arbeta till halv fem tyckte matte .Styrde för hämta herr Mupp och så hemåtfärd.
Vi svidade om och blev hela familjen skogsmullar(muppar*L*)på varsitt håll.Hämtade kickan och hemåt .Matte tokälskar hennes kamrat som hon får skratta och älta världsproblemen med.TACK för du finns.


Matte urtråkig som suttit vid datorn hela kvällen för checka hotell till sin drömresa.De kommer verkligen få se massor av vackert det kan hon lova.


Tycker annars att den där Premenstruella flyttat in hos oss igen och den kärringen tycker ingen om.Hon är bara allmänt irriterad och snarstucken.Lägger mig tillrätta och försöker värma upp åtminstone fötterna på bitchen.Nu styrs kosan mot bingen som man säger i Skauneland.Goten nacht allezusammen eller kanske mer Guten Morgen på er .

Jeezes redan är det pannkaksdag igen.Svish svash svush så går veckorna.Matte fick som bönhörd ett sätt tjäna lite extra kosing och den chansen tog hon pronto.Veckan blir lång inkl jobbhelg men vad gör väl det .

Som man säger i Scouterna .VAR ALLTID REDO!!!!Finns ingen Drutt i världen som är så redo som jag är .


Photobucket

Dags för rosa bandet kampanjen och jag forstätter med de rosa frågorna och svaren ikring Svininfluensan men du som kvinna glöm inte genomsökning av dina bröst efter menst varje månad minst.


Hur farlig är den nya influensan, Influensa A (H1N1)?

Hos de allra flesta handlar det om en veckas sjukdom med feber. Men för ett litet antal människor innebär det att man behöver sjukhusvård och några dör till och med. Skillnaden mot den vanliga säsongsinfluensan är att så många fler kommer att smittas och bli sjuka. Under ett normalår insjuknar några procent av befolkningen i vanlig influensa, men historien visar att i nya influensor insjuknar 30-40 procent.


Källa: Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet16 September 2009  | Länk | Dagbok
Fästingklåda i familjens sk grå vardag?!Slinker in och slinker ut lika fort

Vaknade av mattes mobilklocka illa kvickt imorse.Matte fick Norgeflashback...som i armen gav hon sig upp och klädde sig pronto.
Jag hade svikit henne och sovit därnere så hennes sömn var usel utan husse bredvid.Hon avskyr sova allena.

När hon sitter på klo så kommer något tassande och det var inte jag .Näe det var liten Flisan som oxå vaknat av oljudet.Hon vill minsann gå upp kl 06 och inte somna om till 7...Så det sluta med att matte står och gör värsta frisyren och sinkas så hon kommer 10 min senare än tänkt.

Jobbedag o bra tempo med arbetslista utsugen efter rapportläsning.En roman läsa efter 4 dagars ledigt kan man säga.
Lunchen togs ute i stolen mot en solig tegelstensvägg.30 min tid allena och få läsa NT .Lite bra samtal som gynnade Flisan i slutändan och så in för att äta tillsammans med de boende.Fisk med mandel .


Hemresan kl 15.30 den ledde liten nätt omväg .Lämnade sonens väska till hans pappa på hans jobb.Jag älskar den mannen.Det vet han.Hör jag hans röst blir jag skogstokigt glad.Så styrdes hemåt och upp i skogen en sväng för matte och lillmatte skulle glutta på en kissemissunge.Jag fick stanna utanför och jag skällde allt vad jag var värd.

Efter en skön solrunda så styrdes det mot fotbollsmatch .Den slutade 1-1 och det var mot IFK Norrköping och de hade ett bra lag men attans att jag tyckte de spelade bättre.Jag höll mig vid linjen och försökte få tag i bollen om jag kunde.Annars var det en söt tik som gäckade mig om inte lillhusses pappa skojade och busade med mig.
Husse gick på linjen och styrde sitt lag efter bästa förmåga.

Matte gav husse matlagningstips om vad kycklingfileerna skulle tänkas bli med färsk broccoli och ris till.Sedan kunde hon inte hålla sig utan ville stanna kvar och se matchen klart trots att Pilatesen börjat.Hon hejade efter bästa Jenaförmåga och skrek och ropade av glädje omvartannat.Helt klart bästa Muppmorsan i laget.
Sonen storspelade som mittback.Så kul se honom och det märktes att hans pappa var lika impad han, tillika bonusfar som ja mer röt åt dem då de inte gjorde som de tänkt.En skön kväll med hög luft.Familjen lyckats pussla ihop det bra med två olika päron till pappor*S*

Så slutade det och hon poppa in mig i bilen körde de 100 m hem för att så jogga bort till skolan på 1 minut .In på sin rosa matta som låg utrullad av Topsen och så började hon göra fåniga magrörelser till sköna jingjongmusiken.Kom i form helt enkelt.Styrka varvat med strech och djupandning.Mycket skönt avslut.
Hem 20.00 och så landa i soffan med goda maten tillagad av en trött husse.

När vi börjat se IDOL börjar lillmatte skrika .Mamma Drutten har en fästing på läppen.UÄÄÄÄÄHHHHH matte minns jobbets vrål.Bäst skärpa sig och inte skrämma upp dottern...tack tänkte jag .

Hon hämta fästinglassot och vips var man en fästing mindre...Hmmm 3 gången gillt tänkte matte och styr mot apoteket imorgon.

Onsdagen i rondens tecken .Jag ska hålla ställningarna hos mormor.

Önskar eder alla en go lillördag.Kan aldrig bli så bra som jag har det men försök!!!

Eder Druttmupp till hund som alla älskar inkl fästingarna!


Photobucket

Dr Drutts pig info:

Hur stor del av Sveriges befolkning kan komma att smittas om det blir en pandemi?


Man brukar räkna med att 20–40 procent av befolkningen insjuknar vid en pandemi.


Källa: Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet
15 September 2009  | Länk | Dagbok
Ett steg mot rätt riktning..dreams come truesDrömresan siktas 6 mån framåt
Den soliga lediga måndagen har varit ljus.Härlig.Skön.Vilsam.Eftertänksam.Barnvänlig.Superb sammanfattad.Kort sagt i hundspråk har den varit luktsam och tömmande.

Så ljuvligt få mail där vår resa till varma breddgrader i vinter nu finns bokad.
Det gjorde dagen liksom.Lätt andas. Hon fick massa energi till att städa och pyssla hemmavid.Fylld av tacksamhet var hon.Baaah och var ska liten Drutt ta vägen då va va va???Ja ja skulle inte vilja för nån Borderterrierpäls i världen vistas i en bastu 3v.

En glad mamma som mötte först en glad 8 åring och så en glad 16 åring som kom från sina skolor.Båda tackade för hon städat deras rum.Det känns gött .
Just att de inte tar för givet ATT hon gör det.Näe här hemma hjälps man åt .Ingen tar något för givet.Näe jag hårar ner så gott jag kan.
Så skönt för tacogratängen räckte till båda barnen att spisa som kvällsmat.Likaså blåbärspajen från igår.Så någon mer matlagning än skånska Tinas cooking det behövdes inte.Jag fick nåt torrt ...gott??Matte jag säger jag släpper världens rökare men jag tycker de luktar gott.

Golf en läskig sport

Tog bilen till stan och stannade vid golfbanan så sonen fick skjuta bollar o öva.Passade på att ta mig på prommis under tiden.Jag livrädd för golfbollarnas ljud vid utslaget.Låter ju precis som skott jöööe.
Kickan hon ville va hemmavid och leka med kompis alt vara allena en stund.Hon är så skön den tjejen.Ringde och vi prata lite i hennes mobil .Så ringde matte senare och då sa hon VAD VILL DU?? Höra hur du har det??DU STÖR JAG SER PÅ PIPPI LÅNGSTRUMP.Vi har Astrid Lindgrentema så jag tänkte se lite såna filmer .HEJDÅ...

Jag mötte en söt svart Pudel och hennes matte var riktigt trevlig.Häftigt det är möta okända hundägare ibland och finna matte stå och småprata om ditt och datt...Allt medans jag kan nosa tiken här och där:)
Styrde så efter timmen hem i solen och matte landade i att tvätta och hänga.Prata i telefonen gjorde hon både dit och hem.Först med go vän och hem med go mor.Här gäller inte tappa någon nyttig minut.


Dumburkskväll med avslut i sourondljud*håller för öronen igen*

De hyrde film som gömdes för syrran.Inte direkt nåt för henne.HAN fick välja ...och ja vad säga jag sitter nu här en stund medans den startar för att få chans sno åt mig datorn som laggar då båda är online...
Nattningen av Flisan blev så bra tyckte matte.För de har sin garderober i hennes rum vilket gjorde att hon kunde fixa in tvätt där medans hon läste läsläxan högt för matte.Flisan läser mycket bra.Hon fick jättefint beröm av fröken att sällan man hör en tvåa läsa så.Tycker matte också och lät henne läsa medans hon fixade och donade.Tänk att kvinnor kan göra så många saker samtidigt......Skön rutin har alla läxor fixade på en dag och sen ha veckan fri från sånt.

Filmen den visade sig vara 2 1/2 timma !!!så ja vi landar i sängen sent.Aldrig får man sluta vakta fam Mupp.
Har dessförinnan sett först Skånska Tina...sen Simon Tomas göra fin fint hemma hos och så då premiären för Svenska Hollywood fruar .Ja jeezes säger jag de var alla tre verkligen såna blonda blekta strån man önskar på export från vårt land och helst inte behöva se och kalla svenskor.Sicka raser folks.Snacka om bimboraser.Tacka vet jag blue and tan mattar.Såna där mörka med goda ögon.

Särskilt den skånska donnan som anorektiskt med elaka ögon och ond stämma hon bara var TO MUCH hela hon.Som en parodi på en Kajsa Anka liksom.
Den andra plastikopererade som försökte hitta sig nåt nytt hon kunde jag hantera där hon stod och irriterade sig på sin skjutinstruktör.
Den tredje som inte visste hur räkorna skulle förflyttas och som hade som världsproblem klara av att få dit sin väninna hon talat illa om dagen innan ja hon var även hon en parodi på sig själv......Men de var på riktigt allihop...VOFF.Inte många tassar upp för nån av dem men nog roa de oss alltid .

Nu stundar filmen Watchmen och jag kryper nog upp i knäet på lillhusse och gömmer mig .En sån där konstig film ....Allt medans matte fortsatt sy i en trasig ny tröja till Fredde och tvätta det sista inför skifte i Muppfabriken då han ju bor varannan veckan här.Sicken tur han har som kan få semester från oss så pass:)

Inatt ska jag inta HUSSES KUDDE för han är inte hemma.Matte tycker det känns tryggt ha mig där .Hårigt ,snarkar inte ,ligger still .En kopia av hennes hälft alltså.Jag kan tom prata i sömnen som matte själv gör så vi matchar varandra perfekt.

Tisdagsplaner

Upp i ottan ska vi och matte låter barnen fixa sig själv till skolorna.Det ska bli spännande höra om imorgon eftermiddag hur det gick...

Tisdagar tillhör favvodag nr 2 i mattes värld.Går inte förklara varför men i nuläget är det för PILATES är då.Annars brukar det vara Desperete Houswife kväll men det går lika bra med IDOL...ja ja ja .Mänskor har konstiga vanor.

So long och snart går vi drömmarnas värld.Ingen drömmer så bra som en Drutt gör!!!


Photobucket

Ren och pink info från Dr Drutt

Trivs viruset mindre bra i varmare fuktigare länder?


Viruset verkar spridas mer effektivt under de svalare, torrare perioderna som vi i Europa har under vinterhalvåret.

Källa: Socialstyrelsen


Tassande

Kommentarer överflödiga här.Lika lite som du ringer journalisten på Aftonbladet för ge din spontana tanke ikring det du läste behöver du det hos mig .Hundar kan ju inte läsa...bara skälla??:)Ifall du letar efter kommentarsrutan.....En borderterrier är envis och besökstatistiken visar att med mig vid tangenterna trivs besökarna bättre och bättre...Idag slogs besöksrekord.
14 September 2009  | Länk | Dagbok
Livet har sina goda stunderHögtflygande
Målinriktad

FestligHelg..... har det varit.


På lördagen efter lång skön sovmorgon åkte vi och kikade på Norrköpings eminenta flygplats och där fick man rida på häst och se massa fina små flygplan.Provsitta och vi fick hämta massa resekataloger då alla resebyråer var på plats...

Målinriktad var det under tiden för husse där laget spelade hem 4-2 mot äggskallebyn.Lillhusse löd matte och stod över matchen .Han hosta så förskräckligt.Dessutom blev det ju då så att jag var tvungen vakta dessa tonåringar resten av dygnet då det blev FF .Det gjorde jag bra .Zzzzzz.De lanade till morgonen.Zzzzzzz.Gissa om jag är tröttaste Drutten i världen idag....

Festlig blev helgen senare då familjen styrde mot staden och hade årets andra kräftskiva.Fick tyvärr stå över en annan som hade varit minst lika skoj bevista men så är det när vännerna bjuder till samtidigt.
Har alltid undrat hur en kräftskiva ser ut.En brödskiva vet jag ju hur den ser ut men det sägs att allt som krävs i enkelhet är ovanstående samt då en SKÅNING.
Eller ja två säger matte.En i varje ben.Okej fyra säger jag då....Sen krävs det att de ljudar och formulerar en sång eller två då de ska svälja den där skåningen.

Vill man ha lite mer tilltugg då kan det se ut som på förra helgens kräftskiva där pajer och annat gott stod på bordet.Gårdagens stora fördel säger de var INFRAVÄRME och sitta ute.De satt ute till morgonen grydde.Ljuvligt.

Ska man se kräftan i svartögat så ja okej jag kan slicka lite på den men näe äta ett odjur som kan nypa mig i nosen näe tvi vale säger jag.
Det pratas mycket om de är svenska eller inte.Undrade SKA NI PRATA MED DEM ELLER???Det är ju då mycket barn med på våra tillställningar och ungarna har alltid roligast eller???Tom de vuxna kan roa sig i ett bollhav...
En Irish värma sig i mörkret med....En glad mus....Hundgift ...chokoläde.Världens godaste Italienska skorporSom sängfösare spisades ostar i massor.

Matte fick sen tampas i en våningsäng och där låg 300 st gossedjur .Under henne låg ett stort sovande gossedjur ...Herr Mupp....Som en rätt trött Kermit låg han där med öronpropp i varje öra .Matte hade önskat sig den enda efter nån timma då barnen vaknande och lekte som bäst....Därifrån raskt över till ämnet majskolv *L*

!!


Hörrni köp färska kolvar och koka eller grilla .OUTSTANDING SUPERGOTT med smör på.De är lite håriga först bara...

Även färska rödbetor skiva ihop med potatis i ugnen o andra rotfrukter till det är mumma.Pyttiga söta goda tomater med kulig färg.


Kort sagt avslut blir en uppmuntran till att söka upp närodlat och handla så .Njuta av höstens fina grödor för årstiden...ehh hör ni det är mattes ord.Själv kan jag tänka mig tugga på en morot och blåbär det är gott..

Söndagen var mysig berättade dom avis...Äta alla tillsammans ute på altanen och så kolla resor på nätet och drömma sig bort.Styrde så och handlade mat på Willys.Världens braigaste priser *tycka*

Så kom de äntligen hem vid 15.00 och jag hade ju då väckt lillhusse vid lunch genom att busa med dem hysteriskt och anfalla dem och pussa .Så han hade släpat sig ut med mig och sen direkt i sängen igen.Glad få se mina "Pigga??" Muppar...

Matte riktigt på G.Klippt gräset.Lagade Tacogratäng.Väckte tonåringarna 15.30.
Husse livrädd han skulle missa en matlåda..som han sen kom på inte behövdes då han ska åka till Vadstena på kurs måndag morgon:)Matte tyckte han var extra muppig då och sa åt de svultna tonåringarna att äta massor.

Sen bakade hon så äntligen blåbärspaj.Riktigt bra glutenfri pajdegsrecept hon fick tag i .Mycket gott blev det med vaniljkräm i botten.Slurp sa alla.

Så har hon idkat terapi med sin goa vän.Tack underbara du för du finns.Så glad du finns och att kunna tala om ALLT *det berör*.Ibland behöver man skrapa på sin livsyta när perspektiv nåtts.Djupt därinne finns en gyllene skatt.Kärnan i sitt jag som en gång var orört och oförstört.Såna goa vänskapsamtal de sätter jag värde på.Men väljer numera noga inför vem det sker.

Avslutar med bild på hur PAJ vi känner oss efter denna helg...NOT.Näe påfylld och glad över ha möjligheten träffa goa vänner o få umgås.Glad att livet är snällt för en stund.
En blomsterkvast till dig....
Ta en bit paj med de goa bären....Nu stundar två dagar allena utan Herr Mupp i vår familj..men det ska gå bra .
Matte är ju vår :Tror hon och jag bestämt börjar med en sovmorgon .Det är vi värda!!!
Först se klart Kommisarien o havet där de suckar och tycker toppskådisar spelar för sabla dåligt.


Photobucket

Dagens svininfluensa fråga:


Vad är ”riktig” svininfluensa?

Svininfluensa är en virusinfektion som drabbar luftvägarna hos grisar. Sjukdomen orsakas av ett så kallat typ A-influensavirus. De grisar som blir sjuka brukar tillfriskna inom 7–10 dagar och dödligheten i sjukdomen är relativt låg. Även vilda fåglar, tamfågelbesättningar, hästar och människor kan smittas av influensavirus från grisar.
Sedan den 29 april 2009 kallar vi inte längre den influensa som drabbar människor för svininfluensa. Den heter istället ”den nya influensan” (”novel influenza”) för att undvika att den blandas ihop med djursjukdomen.


Källa: Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet13 September 2009  | Länk | Dagbok
Lördagsaktiviteter höga-flygande-festliga mål
En lördagsvink om att familjens planer denna helg är högtflygande,målinriktade och festligt inställda.

Själv är jag ju bara en liten Drutten.Visst är jag rysligt lik en Drutt?!Inte för inte jag är uppkallad efter världens bästa barnprogram.

Vad du än gör denna weekend så låt hjärtat vara med.Varmare renare hjärta än mitt går inte att skådas!!!//Puss o tass eder Drutten

Photobucket

En svinig påminnelse...

Glöm inte tvätta tassarna!!!!!
12 September 2009  | Länk | Dagbok
Favvodagen nr 1 för alla varelser i Fam Mupp?En fredag som varit lugn & avslappnande


Photobucket

Kikar in och önskar eder den bästa helg ni kan få.För mina helger som hund med Fam Mupp de är alltid alldeles BÄST alla dagar!!


Matte idag blivit bjuden på god frukost? hos vän .Jag fick också gott gott.Matte sov emellertid till 11 och det gjorde jag oxå på husses kudde:) Gött.Fast hon varit vaken inatt en del och inte tyckt denna natt var någe bra.

Efter frukost gick vi bort till handelsträdgården där färska grönsaker går köpa ur bondens hand som matte säger.Tror de får fin fina majskolvar ikväll att knapra på ihop med kött och hemmagjord tzatiski ,rotfrukter i ugnen bestående av potatis,färska rödbetor,morötter,palstesrnacka och purjolök.

Får se om de dukar mitt torrfoder i finskålen:)

Efterätten blir den utlovade blåbärspajen troooor matte.Bara hon hinner.Finns jöe så mycket göra en ledig dag för en kvinna.
Sonen kom hem och skulle åkt med mor till stan för shoppa kläder men bonusfar erbjöd sig så nu gör de Peking rikare och förhoppningsvis lite nya jeans och div tröjor rikare vid hemkomst.

Nu ska visst matte svida om och gå och boxas ihop med sina vänner.Vad nu det ska va bra för??
Puss er Drutt


Photobucket

Dagens svininfluensa info:


Två läkemedelsbolag presenterade i går oberoende studier som visar att det räcker med en enda dos av deras vaccin för att skydda mot svininfluensan.


Rapporterna från australiska CSL och schweiziska Novartis är välkomna nyheter för hälsovårdsmyndigheter världen över som förbereder massvaccineringar mot A/H1N1-viruset.

Tidigare har det talats om behov av två doser med en månads mellanrum för att skydda mot den nya influensan.

(Reuters-TT)

Hmmm sicken tur vi importerat vaccin med tvådos regim till hela svenska folket då....
11 September 2009  | Länk | Dagbok
En helt underbart solig torsdag--med hur gör djur?Sol ute sol inne

Matte är ju av den tanken att vädret pratar man inte om utan det är bara att acceptera och ta dagen som den är .Typiskt osvensk alltså.Själv är jag nog av samma skall.
Varmt väder ut med tungan ,gassa solen under busken.Kallt väder in med tungan ,fetta pälsen,rugga upp underhull och njuta av kylan .Regnrusk...ja då behöver man ju inte dra mer än en drill på ett dygn och hoppas på att matte fixar en kateter vb liksom.Annars ger man sig ut med sin bra Borderterrierpäls och skakar raskt av sig allt vatten vid hemkomst om inte matte frotterar mig.

Idag var dock perfekt löpväder tyckte mina ägare hemkomna efter att ha tjänat till brödfödan.Husse fick en fin inbjudan till att FÅ JOGGA MED PÅ MATTES RUNDA.Det innebar underförstått att han skulle hålla hennes tempo.Helst inte säga nåt dumt för irritera henne och kort sagt hålla låg profil.*matte och jag har färska minnen om hur husse lägger i väg och vi blir 3 km efter * Då behöver man inte springa ihop liksom tyckte vi båda.

Om han fixade det??Jorå.Jag höll mig bakom dem för attans så varmt det var och attans vad matte då och då gjorde små km ökningar .Hon försökte få husse att småprata såsom hennes löpvän topsen och hon gör och han lyckades även med det.Jag nästa klappåderade mina tassar i smyg.

Rätt var det är kom vi till hinderbanan där det är ribbstege upp.Försiktigt säger matte.Ehhhh tänker jag.Ta du o ställ dig på fyra smala ben o få dem över utan halka emellan.Lagomt då jag kommer ner befinner jag mig bland 10 kvigor som stirrar på liten Drutt med följe.Då säger husse Buuuhhhhh o viftar mot en kviga som förföljer honom .Matte har redan långa benet före ur kohagen.

Matte som förövrigt skämde ut sig på jobbet idag.Jag fick följa med en timme för hon var så sen för att hinna ner med mig till mormor.
Då råkar hon klappa mig...jo det händer..o hittar jordens största fästing IGEN fast nu under hakan...En fästing ryser...två fästingar då SKRIKER HON som ett barn.Så jobbkompisarna fick ta den väck.Matte måste ha sitt lasso för fixa det.
Tack tack och råkar så tappa den RAKT PÅ MATTE...ehhh......matte får spatt .Hoppar och studsar och får av skor och slår o viftar på sina ben.Ingen fästingbulle.
Så återfinns den nere under skrivbordet och den hålls upp framför matte.Mer skrik.

Ehh nu förstår jag varför jag fått ha gifthalsband om halsen alla år utom i år.Då har jag inte haft en enda fästing säger matte fortfarande skakig av det spindelliknande odjuret.Behövs det tilläggas att hon har spindelfobi....

Tur hon inte har sprutfobi och andra sjukvårdsfobier:)eller varför inte hundfobi...


Matte och husse slog rekord i göra sig iordning idag.De landade svettiga kl 18.15.Båda kom utgående fix och nyduschade kl 18.24.Gör om det det som kan ...okej jag hade ju då varit färdig i samma stund jag var sprungen:) De ni.


Föräldramöte där det handlade mycket om neddragningarna som gjorts samt en liten del om svininfluensan.

Matte gav tips på bra länk för alla oroliga...krisinformation.se heter den sidan med många bra frågor o svar .

Sen irriterade hon sig enormt på kreti o pleti .
Matematik har alla fått lära sig .Men att kunna peka ut både barn och vuxna som kanske råkar vara invandrare eller ensamstående och per automatik göra dem till mer krävande i skola eller vård det tycker jag är att diskriminera.
Min lillhusse och matte som ensamstående osv för många år var det varken mer eller mindre synd om än nu.
Lika skola för alla barn kan det aldrig bli pga av att vi har mångfald i vår värld.Men att medvetet göra en landsbygdskola sämre och då på sikt så problem bland utbrända lärare och större klasser med mindre lärare .Ja då undrar jag hur tänker man då.
Att alla skolor ska bli lika dåliga??Det är ju solidaritet.
Men okej en bygd som växer mest i hela kommunen pga byggnationer som behöver större skola den drar man ner på.Är tanken att alla barn ska gå i skola i stan redan som 6 åringar ??
Undrar fortfarande varför man inte tänkte på kommunens sparåtgärder för länge sen.Har sett hur pengarna rullat som ett såll i många år och rullar än.Ge mig guldpåsen så ska jag omfördela resurserna.När barnen bara får ta max 2 fiskpinnar medans våra ex fängelsekunder och äldre får mat som man sen kastar av med i mängder då måste väl ändå vår svenska matkultur vara upp och nedvänd??Näe låt alla få ta del av den välfärd som finns och gör det utan att stjälpa där det redan fungerar det är honörsordet.

Kanske jag Drutten ska bli politiker.Såååå mycket skäll jag skulle ge.
Ljudet skulle skalla rättvisa åt alla!!!!

Nu stundar en go lång helg då matte fick långledigt pga att hon var snäll och flytta en kvällstur till en annan dag.Ge och ta...

Nu ska jag avsluta bloggen .Finns inge bättre sätt att avsluta en blogg med att tala om att jag önskar er en lika bra tillvaro som Flisan myntande häromdagen då matte sa DET ÄR INTE LÄTT VARA MÄNNISKA??

"Jo mamma det är lätt vara barn.MAN BARA ÄR VET DU"!!!!!!!!Photobucket

Så till dagens grisiga sanning:

Vad är speciellt med den nya influensan?


Den nya influensan A (H1N1) har en genetisk sammansättning som man inte sett förut och den kan spridas mellan människor. Eftersom det är en ny variant av viruset har ingen haft just denna influensa tidigare och därmed är troligtvis ingen immun. Detta kan betyda att vem som helst kan drabbas av den nya influensan om de utsätts för smitta. Det är därför som Världshälsoorganisationen WHO och de svenska myndigheterna har höjt sin beredskap och bevakar den pågående smittspridningen.

Källa: Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet


10 September 2009  | Länk | Dagbok
Vård av stort barn?090909


Hej svejs i lingonskogen everbody.Hoppas denna begynnande lillördag förflutit bra hittills.Matte var upp och strutta early this morning fast hon hade sovmorgon.Tvungen se till att logistiken ordnade sig när lillmuppan och stormuppen skulle iväg.Det skulle den ena visade det sig och hon fick stränga förmaningar att inte springa cancerloppet på skolan ifall hon kände av någon förkylning.

Sonen gjordes tillsyn på och där var han SJUK.Förstår inte vilka valpar de fått som VILL gå i skolan och vägrar va hemma trots feber och halsont och annat.(vem kan de ha det arvet efter??)
Hörde minsann hur lillhusses urhusse ringde till matte och gav rapport igår och att han önskade att matte var shoppingdrivare för inhandling av kläder åt sonen.Ehhh sa matte SHOPPA är bra .SHOPPA är jag bra på tänkte hon...och fortsatte klia mig bakom örat.Men sen är det ju så att familjerna lägger olika budget och just då den ena familjen tycker SHOPPA är bra kanske inte det stämmer överens med den andra....Men att far och son inte är såtaste vänner i ett köpcentra det är känt sen barnsben *matte minns*

Sonen som hade huvudvärk,halsont och kände sig varm.Jo tack matte sträckte sig mot de 197 cm och pannan hans var varm.Det närmsta en temp hon fick komma.
Då klär han om i TRÄNINGSKLÄDER och tänker gå på fotbollsträning.
MATTE VÄSER MED SINA 178 cm att DET GÖR DU INTE.ÖVER MIN DÖDA...
NÄREÅ säger lillhusse o säger han ska bara stå och kika på....
Två timmar senare säger matte till husse.Tränade Fredrik idag? Ja.

Behöver inte tala om på hundvis fick någon SKÄLL AV EN ARG JENA med krokodiltänder.Lillhusse drog fram ess ur ärmen.FOTON från hans långresa utomlands i somras han ej visat ännu.Sen var matte så glad så glad igen:)Fina pojken satt hon och messa tyst för sig själv.
Så förlöp pauserna i IDOL .Däremellan skrattade de gott åt den lyteskomik som IDOL ju är många gånger.Men Juryns miner roade minst lika mycket som skönsång eller rejäl falsksång.

Jon....redan favvo hos FamMupp...Flisan tyckte han såg ut som sin pappa som ung:)Ja nu liknar du mest ett FATTIG JON var matte tvungen säga...

Någon blåbärspaj blev aldrig tid till laga näe kasta paj var nog mer ordet den ljuva tisdagkvällen.Matte somnade med migrän .

Den ljuva onsdagmorgonen ljöd av mattes mobil där mormor ville ha ett par pants handlade inläst på svararen.Hon hade iallafall väntat till kl 10 det tacka matte för.
Nu ska jag rastas och lillhusse få sina kokta ägg där han ligger och nyser och mår som......någon aldrig kan förtjäna.

Undrar ibland över vård av barn regeln.MAT tänker jag.Ska jag laga mat åt lillhusse idag om han blir hungrig.Eller är man för alltid förpassad till snabbmat i micron eller mat matte lagat som sen får värmas i micron när man inte själv orkar stå vid spisen.

Tur apoteket säljer VITAMINER PÅ RÖR och djuraffärena säljer TORRFODER I PÅSE för inte har matte lust o dräpa en gris idag eller??

Näe stundar jobbkväll med start 13.30---21.30 Pip allt medans jag blir vaktad av lillmupparna.Flisbert kommer hem från skolan och tar mig ut det känns prima.Ni skulle bara veta vilken pli det lilla odjuret har på mig.Hon låter exakt som matte fast i en mindre version.

By bye från DR DRUTT I EGEN HÖG VERSION någon bättre doktor har aldrig skådats född 050505....Måste vara cooolt bli född idag som en agent liksom 090909


Photobucket

Dagens svininfluensa sanning:

Lägg inte bara energin på tvätta mjukdelarna händerna utan ta för vana o torka av telefon och dator .toahandtag ...Virus lever allt från några sek till dagar på föremål.
9 September 2009  | Länk | Dagbok
PremiärtisdagLingon och blåbärMatte har haft jobbedag och morgonen hade guld i mund..hon fick stiga upp allena och sköta endast sig själv.Finns ingen bättre morgonfeeling säger hon.
Själv gick jag ut runt huset vid 07 där jag befann mig för sååå snälla är mina hundvakter.Sen fick jag gå ut igen kl 08....10...13....15 ....ehh fatta hur bra man har det .Hinner knappt produceras urin på den tiden jöe.Matte fatta hur dåligt du rastar mig!!

Matte jobbat på i dag och pulat som man säger på svenska för att pyssla med sina göromål i halva huset.Känt sig effektiv.På den berömda halvtimmen till rast gick hon ut och plockade en halv liter blåbär och en halv liter lingon.Snacka om härlig miljö hennes boende ligger i.Mitt ute i skogen liksom.Går finna mycket svamp också men där har vi en dam som går rakt in på tomten och plockar hej vilt utan att skäms.Allemansrätt när den är som sämst.Men i år har vi varit ute före henne ....´

Premiärkväll


Nu stundar en blåbärspajsbakning ,lite motion i flera former.
Ikväll premiär för PILATES träningen.Lillkickan villig följa med.Minns förra termin hon var så duktig berättade matte.
Sen är det husses bästa o för den delen hela familjens underhållning i form av IDOL!!!Det bästa av allt tycker vi är att att tisdagar varannan vecka innehåller en komplett familjen Mupp för då kommer lillhusse.De har nu en massa tips inför sin långresa i mars..återstår se till skrapa ihop resten i sparande.
Matte såå skojsam med husse då hon undrar var hans sparpengar ska komma ifrån....kanske han kommer till Gränna för att köpa glass om han slutar snusa nu!!!

Ha de som man säger i Norge och ha det bäst som man säger i Druttens värld.För ingen kan vara så bra som jag är !!!!

Dagens klokskall:


Photobucket


Dagens svininfluensa sanning:

Gäller handsprit.För gemene man hjälper tvål och vatten lika bra visar studier .
För vårdpersonal tvål och vatten och sen handsprit för där finns fler partiklar döda på huden.

8 September 2009  | Länk | Dagbok
Spanaren på såphillHej everbody...mina trogna tassande läsare!!


Dagen idag började jag med att glatt vifta på svansen.Har funderat på vad matte har för kroppsdel hon visar glädje på morgonen med ..inte är det munnen iallafall:)konstatera.

Hon har i snart 10 år försökt förklara för husse vad EN TALLRIK fil/yogurt är i hennes öga mätt...Ehhh men husse o hon har inte riktigt samma syn på detta.
Ett filpaket räcker med hans mått mätt till 2 p......

Så idag fick han vara upp till bevis med just ett decilitermått.
Jag och Flisan hade stora ögon och tänkte ...ja du matte du kan verkligen skoja till det kl 07.00 och du husse kan verkligen putt med liten Drutt.
SOM jag är i vägen så flyger jag fram och åker lite snyggt som på en curlingbana i hallen.Fattar ni väl jag är rädd inte få följa med liksom....
Som värsta Mupparna beter ni eder.

Mitt mål är jag till mormor på såphill där jag vaktar fint som en katt i fönstret.Borderterrier är ju känd för gilla sitta högt så här har jag min tron.
Matte har idag jobbat och avslutat med sköterskemöte.
På rasten plocka hon en bajspåse med blåbär...ja en ren rosa snygg påse.Apoteket hann också med .Allt på de härliga 30 minutrarnas rast.
Jobbedagen gav också kuvert med löneökningens uppgift o mattes värde som geriatrisk sjuksköterska.Efter Norgetrippen tycker ju matte de svenska lönerna är toppen.....

Nu stundar en TJEJKVÄLL och jag har fått lov deltaga om jag ter mig riktigt feminin...just nu tuggar jag världens godaste godaste tuggbensknuta med lammsmak .Tror jag fortsätter med det medans matte smattrar med tassarna åt mig .Hörde jag ska få sova borta inatt .Ska spana på en anna kulle imorgon alltså.Tur man är en foglig skötsam Drutt med snälla hundvakter.

Flisan kikar på barnprogram men inget barnprogram slår världens bästa barnprogram:Matte ska kika runt på nätet ikväll...stavas THAILAND säger hon...konstigt ord undrar om det går att äta??

Önskar eder en go måndagkväll för där Il Drutto är kan det bara vara gott!!!

Photobucket

Dagens svinkunskap:

"Kvicksilvret i en dos influensa vaccin innehåller lika stor dos som i en portion östersjöfisk..men man tvistar om vilket kvicksilver som är giftigast det i fisken eller det i vaccinet.Kvicksilvret verkar bakteriedödande i själva sprutan".


7 September 2009  | Länk | Dagbok
Den nakna sanningenEn sjutusan till Bosnier/Kroat


Ja inte kunde väl någon missa matchen mellan Sverige och Ungern.Speciellt de sista sekundrarna tyckte jag var väldans spännande.Jo jo jag vet att jag låg på ryamattan utsträckt mest hela tiden och snarkade och drömde härliga drömmar om röda odjur som ville äta upp mig,men INGEN folks kunde missa vinstmålet inom de väggar Fam Mupp befann sig.

Ärligt tom en trött Borderterrier fattade att den där Zlatan är det något speciellt med.De sjöng ljudligt hans sång .Ingen kickar fotboll som han och dansade glädjedansen.
Kvinnorna analyserade sedan stackars Zlatan då han såg så dyster ut i intervjun.

Säger bara :


Lillmatte o jag i yngre versioner...Strippa

För alla tanter med snuskig fantasi så prata ju matte igår om att strippa.
Det enda man strippar i detta hem är MIG!!Strippa = rycka döda hårstrån från min snygga päls så det blir len som en barnrumpa.Denna gång blev jag strippad nere vid sjön i solskenet och matte fann jordens fästing bakom örat och nästan såg förebrående på mig att varför har du inte sagt något Drutten..Gaaah sa jag har du inte märkt jag kliat bakom vänster öra va va??
Meeen sa matte det gör du ju annars också...Okej ska be herr fästing bita mig på nåt mer ovanligt ställe nästa gång..

Ja efter den sessionen åkte jag på kloklipp också sen var jag sur på dem resten av kvällen.

Boxkväll

Matte omklädd för ett boxpass.Träningsvärken hennes botas endast med mera box säger hon.
Husse har varit ute och löpt istället .Han inte redo för slå på matte än.Han har lite krämpor läka först.
Kalaspingla

Matte drog efter frukosten på sängen iväg med lillmatte för att köpa födelsdagspresent till en klasskamrat till henne.De stanna bort länge och kom hem med påssjuka...Nöjd över sina "fynd"(hmm inte rea i en enda påse)till lillmatte.Så här snygg var hon när hon åkte ivåg uppåt skogen.
Lillmatte mycket ekonomisk tös.Frågade klokt hela tiden vad allt kostade.Om något var i hennes ögon för dyrt då sa hon näe det där hänger vi undan mamma.
Näe nu orkar jag inte dra musen över musmattan mer ...Hasta la boxas!!!


Photobucket

Vi summera helgen som underbar och där Drutten är kan det bara vara underbart!!

Så till dagens svininfluensa info från doktor Drutt.

Influensavaccinet kommer att lastas på kylpallar och fraktas direkt från den belgiska staden Wavre till Malmö. Där tar Posten emot vaccinet och delar upp det i 21 högar, en för varje landsting. Dagen efter det att vaccinet anlänt till Malmö kommer det att finnas hos vaccinatörerna. För de landsting som önskar kommer Posten att dela ut rätt mängd vaccin direkt till varje enskild vaccinatör. Hos dem kan sedan den svenska befolkningen få sina sprutor.

Agenda sänds i SVT2 klockan 21.15 ikväll. Om just svininfluensan.
6 September 2009  | Länk | Dagbok
Lördagsgodis i en borderterriers tanke....
Hej hopp gummi...


Medans matte sakta släpar musen över mattan pga träningsvärk och talar om att strippa idag,tänker jag passa på leka med min :


PhotobucketHa en underbart vilsam lördag för där Drutten vilar är det alltid som mest vilsamt!!!
Dagens sviniga sanningar:

Symtom på influensan är :

Feber, muskelvärk, torrhosta.
Inkubation 1-7 dagar vanligast 3.

Hälsar Miss Piggy.
5 September 2009  | Länk | Dagbok
I en borderterriers huvud....
Photobucket


Blue & Tan


Då matte hämtade mig hos mormor idag så berättade mormor att en dam hade talat om att jag Drutten då var en väldans snygg blue & tan borderterrier.
Mormor icke engelskunnig stod o gapa jag försökte viska o förklara men hon fann sig .Så hade damen talat om att jag minsann var såååå blue .Hennes hund ja den där byrackan som försökt äta mig alive han stod där och blev fulare o fulare ju mer de pratade.
När matte så hör mormor säga ordet BLÖE AN TEN så kunde hon inte annat än småle i sin fascinobala trötthet som just infunnit sig efter minst sagt två lite för arbetsamma dagar som omvårdare.Matte tyckte spindelarmarna hon har fobi för inte räckte till liksom.


Farfars födelsedag

Då husse steg in i bilen för att ivrigt få tala om HUUUUUUR trött han var då tyckte matte de kunde köra i tystnad hem.Orka höra på vem som är tröttast tänkte jag ....Husse hade visst haft en jobbig rast på 1 1/2 timma .Matte hade inte haft nån rast...Fam Mupp när de är som muppigast.Onödigt dra igång en show liksom.
De dumpa mig kvar i bilen för att kvickt handla odjur att äta såg jag .Tur de är kokade o klara.
På hemresan ville husse ändå prata om att han frågat farfar som då har födelsedag om datorn och vårt modem osv osv.Matte kände inte för att prata om döda ting dvs datorer.Inte heller om något annat dött liksom utan hon ville bara idka blunda ögon en stund.Så fick det bli.Husse o jag låter matte tro hon bestämmer o har sista ordet.
Matte visade sitt vänstra ringfinger där det uppstått eksem.Hon talade snällt om att hon nog är allergisk mot att vara gift.Hon tål inte vigselringarna sa hon:)

Träning

Husse tala minsann om att han tänkte gå och boxtränas.Med din tumme utbrast matte.Näe med dig sa husse roande.
Även där fick matte sista ordet .För då blev hon med skarp röst en sån där sjuksköterska som förbjuder saker och då vågar man inte göra tvärtom jag lovar.
Husse knaprar några piller för inflammation i tummen så ....ja det enda han fick slå var följe med mig på en kiss o bajsrunda medans matte omsvidad i sparkdräkten slog ur sig alla svett och alla veckans frustration.
Mattes krokar ville ingen möte i parlamentet för då tror jag bestämt de kolarvippen.
Allt var sig likt på boxpasset berättade matte för husse.Lilla köttbullen var där,tuttlisa likaså och de var som alltid mer vältränade efter sommaren än före.
Så härligt se alla bekanta face som går man ur huse för att ses och slå på varandra med mitzar på händerna .Däremellan bli likt en militärövning tvingde till armhävningar tills armarna kroknar,ihopkopplade situps och rusher så matte liknade Bolts syster.
Tänk så skönt det hade varit löpa med mig i regnet istället och fått frisk luft istället säger jag .Hennes händer skakade likt parkinson vid hemkomst.Vårdförbundet

När de spisat underbara kycklingrillspett jag förövrigt inte fick smaka av utan knapra mitt torra torrfoder denna fredagkväll ja då tryckte hon och Flisan i sig en skål godis,popcorn och naturgodis uppe på det.Undrar hur feta de tänker bli då?
Äsch mattes mage ser ju ut som full med valpar då hon tvingas äta massa gluten i väntan på en stor tarmundersökning snart.Lillmatte hon är som en rännsnål så hon kan ju glufsa.Själv la mig bekvämt mellan mattes lår och som omväxling med låret som kudde.Gött gött gött.
Där låg vi och läste tidningarna.Vårdförbundets tjocka tidning innehöll mycket spännande och intressant om bla den massvaccinering som stundar mot den där grisen som kommit för att stanna i Världen.
Folks nonchalans ikring detta är nog mest skrämmande.När ska hygienen skärpas och alla ta det på allvar.

TVÄTTA ERA TASSAR MINST 5 GGR /DAG MED TVÅL.ANVÄND HANDSPRIT DÄREMELLAN.
HOSTA/NYS I ARMVECKET
PILLA INTE I NOSEN ELLER ÖGONEN
HANDHÄLSA INTE
STANNA HEMMA NÄR DU ÄR SJUK.


Husses han såg Sverige bli klådd av Norska damlandslaget i fotboll.Sånt elände vill jag inte se.Norskor som klår mig ...Never ever:) Eller hur goa systrar .Vi håller ihop i vår svorska konstellation.Nu kom husse och säger FIASKO SVERIGE....
Säger ju det bara flytta till grannlandet o dricka brus och äta gulost.


Sensommarhelg

Nu kommer en efterlängtad helg .Ledig från jobb.Men ej ledig på planer säger matte.Först kommer en sån där lång sovmorgon då hon får frukost på sängen och jag får sukta och kika på .....Kanske jag kan få smaka en bit smörgås om jag har tur.

Önskar eder en skön helg för där jag befinner mig är det alltid skönast att vara!!

Eder Drutten


Så till dagens klokskall men jag hukar mig blev nåt fel i ordningen av orden:


Photobucket

4 September 2009  | Länk | Dagbok
Äntligen får jag tassa in här och ta över skallet
Hundar kan visst tala


Ja åtminstone är min matte alldeles övertygad om det.Har i hennes andra forum i många år fått ordet och föra dagböckerna framåt men aldrig här på noggen.
Nu är det nya tider och jag får ta över ett slag medans matte vilar tassarna .
Vila tassarna gjorde vi inte igår för då gav de mig korgen.....

Ja de tyckte att jag behövde vila en stund i värmen efter att ha kissat och bajjat ur mig kreti & pleti.Så den där saken de sitter på och som är rätt vinglig tog mig upp till skogen.Själv satt jag och räckte lång tunga åt alla stackars fyrfota som behövde gå i värmen.Att känna vinden i mitt skägg det är halleluljamoment.

Tänk matte hon envisas med att dra bort sitt istället:)

Väl framme fick jag sväva fritt bland mossan och minimatte och matte då stolpa runt i mossan så som bara människor kan.Rätt snabbt fatta de att just där växte inga såna där gulingar de hade önskat hittat.
Jag fatta snabbt att det är här det växer såna där ljuvliga blåingar.
Vart jag än såg så hade jag ett blåbär på min tunga.Säkert.Jag äääälskar dem.Mini o maxi svor åt mig då jag snodde de snyggaste bären framför nosen på dem.

Helt plötsligt ropa de fingerfärdigt titta fingersvamp.Hade de lytt mig och mitt fascionabla luktsinne hade de gett fanken i plocka 3 kg och sen gnälla över hur tung ryggsäcken blev...för när de många timmar senare tillrett dem efter expertråd så smaka det just illa!!
Men glädjen var stor det såg man på deras leenden över sin fångst.

Själv fortsatte jag min färd i blåbärskogen som mors lilla Dutte alldeles blå om tungan till slut.Mini var förfärad över det som kom ut som kleti dygnet senare för hon gav matte en bajsrapport som hette duga.Först kom det guuuuuuult o sen kom det svaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart mamma.Bahhhh fattar de ingenting va.Försöker ju skita som svensk flaggan jöe.

När de börjat krokna,den ena mer ont än den andra.Mini med nackspärr och matte ja hennes rygg har det ju romaniserats om redan.Ja då satte de sig och hivade fram vatten och bröd.Baaah.Se bara hur besviken jag var liksom.Ro hit med blåbärshinken ville jag säga.Men jag fick bara äran vakta den.Bullen glufsa mini i sig och matte hade fått med sig vatten i en nutrilettshaker.Jo man tackar ja sa jag och fick dela vattnet med henne.Morr.

Får väl glad att jag slapp dricka kaffe .

Så jag detta var min premiärblogg här på noggenbloggen.Dagen idag rätt sömnig.Matte envisas ju med idka sovmorgon.Träffa på min kära Mollylab så ett terrierrace hann jag med innan blev ensam en stund hemma snyft.
Matte luktade så jag höll på nosa ihjäl mig då hon landade sent här hemma.Kunde nog här och nu på doften tala om var hon varit efter kvällsjobbet ,men hon bakbinder mina tassar tala om var:)Tack hälsar hon för go stund ikväll genom mig.Husse hade gjort sig till.Det luktade ljuvligt gott här hemma kan jag intyga luktmästare som jag är.Han hade bakat bröd nämligen.

För den duktiga kan jag tala om att jag inte kan LÄSA så av naturliga skäl slipper ni ge kommenterar här .

Ha det bäst för där Drutten befinner sig är det alltid bäst att vara!!!

Så till gammal vana.Klokskall det är jag bra på här kommer :


Photobucket
3 September 2009  | Länk | Dagbok


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida