- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2023)
>>


Största segern är mot den jävla fästing som smittat min bästa vän!

Det har varit en tuff vinter för Janis (och mig). I november var vi hos veterinären för första gången då Janis haltade efter vila på ett framben. Röntgades från topp till tå utan att något visades och vi ordinerades vila.

Jul och nyår var konstig. Janis sov mycket och var stel i kroppen. Hon var otroligt känslig mot ljud på ett sätt som hon tidigare inte alls varit i närheten av. Hon som alltid är glad mot alla hundar ville helst var i fred. Något var fel.

I början av januari var jag åter hos veterinären och denna gång reagerade Janis kraftigt i flera tåleder, armbågar och även i ländryggen. Jag visade film på hur hon var efter vila (eftersom hon alltid gick ur det) och tillsammans med veterinären bestämde vi oss för att ta blodprov för fästingprov innan vi gick vidare.

Dagarna i väntan på besked var jobbiga och när min telefon hade flera samtal missade när jag kom ut från ett möte på jobbet hade jag en stor klump i magen. Veterinären hade dock ett "glädjande" besked, Janis hade en kraftig borreliainfektion (1280 i titervärde) och visade negativt på anaplasma.

Antibiotika sattes in och redan efter ett par dagar märkte jag skillnad. Ögonen tindrade trots att kroppen fortfarande var stelare än normalt. I takt med att jag upplevde Janis piggare och gladare fick jag börja gå promenader i den takt hon ville och orkade. Så skönt!

Vid återbesöket i månadskiftet reagerade hon inget i lederna och trots att hon fortfarande kan vara lite stel ibland (kan vara både efter en vilodag likväl som efter ett träningspass) fick jag okej att börja sätta igång.

Så idag. Idag sprang vi in tillsammans på ett fullsatt Scandinavium. Glad matte och glad hund. Vi njöt av varje sekund vi fick visa upp det vi älskar allra mest - agility!

Och... bäst av allt är att Janis inte ser stel eller konstig ut efter att ha varit ensam hemma några timmar. Vi är back on track. Vi har besegrat den där jävla fästingen! Nog den största segern för oss detta år.

Imorgon kör jag dock Iza på Scandinavium. Janis får åka med mormor och morfar till paradiset på jorden och ha det gott. Jag längtar också dit... 

Och... idag fick vi motta vandringspridet Lydnadsraketen på GMBK. Kul att förra årets sjukdomsprojekt (Janis hade en stukad tå) kunde bidra till mer än ett dyrt LP1-diplom från SKK. ;o)

Nedanstående foton från dagens uppvisning har tagits av Johanna Kempe.


Hopp!


Klockren gunga!


Full fokus!


Largelaget i gröna snygga tajts!


Slalom, slalom, slalom!

Det finns bara en av mig och det är jag
Det finns bara en av dig och det är du
Det finns bara två av oss och det är vi.

25 Februari 2012  | Länk | Diary! | 8 kommentarer
Smider tävlingsplaner...

Sjuk. Varit nära döden. Belive me. Nu har jag dock återvänt till ett liv mer i soffan än på toan och jag är inte hetare än normalt. Jag har agilityabstinens och har börjat smida tävlingsplaner för våren. Om alla mina fyrbenta vänner håller sig friska och krya planeras nedanstående tävlingar fram till SM i juni och där emellan har lite annat redan fyllt min digitala kalender...


Min bästa vän i alla lägen!

Scandinavium (uppvisning) 25-26 februari
Janis eller Iza

RC-kurs i Lotushallen 29 februari-1 mars
Janis eller Iza

SHU:s agilityläger i Kyrkekvarn 2-4 mars
Janis (då jag inte fixar mat och håller i trådarna)

Rättvik 17-18 mars (ej helt 100 ännu!)
Janis, Meg och Iza

Gotland 22-25 mars (inklusive semester!)
Janis, Meg och Iza

Gåsahoppet 6-8 april
Janis, Meg och Iza (?)

Stockholm 14-15 april
Jesus Christ Superstar med B2 och familj

Njudung 21-22 april (Sjöstugan)
Janis, Meg och Iza

Tranås 28-29 april
Janis, Meg och Iza

Oxelösund 5-6 maj (osäkert...)
Janis och Meg

Göteborgsvarvet 12 maj

Råådalen 12-13 maj (får hitta handlers på...)
Janis, Meg och Iza

30-års fest 26 maj i pardiset

Falkenberg 2-3 juni
Janis, Meg och Iza (?)

SM 2012 Borlänge 14-17 juni
Janis


Tänk att denna lilla sparvel har blivit stor nog att få tävla. Hon har än så länge gjort det med bravur...


Och lediga helger kommer vi att vara i paradiset såklart!

1 Februari 2012  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Lämnar 2011 bakom oss och siktar mot 2012!

Jag lever. Däremot bloggar jag inte särskilt ofta. Anledningen är enkel; det finns inte tid. Hösten har varit tuff med flytt och totalrenovering av lägenhet, jobb i mängder, träningar och tävlingar med hundarna, ideellt arbete och dessutom har jag försökt att hinna umgås med mina nära och kära.

Folk skriver långa romaner om året som gått och det har både varit toppen och botten för egen del. Tuffast var helt klart att Farmor gick bort i april, ungefär i samma ögonblick som Janis och jag äntrade lydnadsplanen och tog vårt LP1.

Det är i Farmors gamla lägenhet som Janis och jag bor i sedan november, en stor lägenhet på 100 kvm i Majorna med utsikt över Göteborg. Det var dock med blandande känslor och tankar jag flyttade hit, det känns som min lägenhet nu och jag vet att Farmor är glad över att jag bor här. På något sätt sitter minnen i väggarna och det är ofta tankarna springer iväg åt ett håll som jag inte riktigt är bekväm med. Fast det vore ju konstigt om man inte kände eller tänkte heller?

Till det positiva. Årets största händelse var helt klart när vi stod på toppen av Sveriges högsta berg Kebnekaise i juli. Den resan har satt spår på många sätt och jag är så otroligt glad att veckan i norr blev så lyckad på alla de vis. Tack ni som var med!


On the top of Sweden


Det gröna tältet på toppen!


Hela min semester var bra på alla de vis, vilken ni kan läsa om här.
Och höstens resa till VM i Frankrike var också kul!

Men nu är det nytt år med nya möjlgiheter. Det jag önskar allra mest är att Janis och jag får en tävlingssäsong tillsammans utan skador. Ser gärna att ett cert eller två trillar in. Med laget är målet självklart SM2013 och det är med laget jag har allra roligast. Dessutom ska jag ju prestera så bra jag kan utifrån de förutsättningar jag har med Meg, Iza och (s)tollarna.

Jag har antagit utmaningen att springa Göteborgsvarvet den 12 maj. 21 km ska jag klara av att jogga så jag ska försöka att prioritera att träna en del varje vecka. Sätter inga måsten på antalet pass, när jag får en lucka och känner att jag orkar ger jag mig ut i skogen...


Den 12 maj ska jag vara stark!

Och så ska jag ju fylla år. Jämt. Inte roligt alls. Det är så mycket som i mina tankar skulle var uppfyllt vid denna tidpunkt i mitt liv. Jag trivs med det jag gör samtidigt som jag inte kan låta bli att påverkas av andras kommentarer. Stora som små. Fast jag lever mitt liv och det är jag som ska vara nöjd med det och allt som oftast är jag det. Och... i maj blir det fest i paradiset!

När jag bloggar nästa gång vet jag inte. Kanske imorgon eller kanske först i sommar. Den som lever får se!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!

3 Januari 2012  | Länk | Diary! | 1 kommentar
Bästa semestern ever!

Just nu sitter jag på vårt sommarställe, som ofta benäms som familjens paradis, Stora Förö. Solen går ner bakom öarna och jag försöker samla ihop mina tankar inför detta blogginlägg som kommer handlar om min semester - den bästa ever!


Bloggar från paradiset...

Likt tidigare år avslutade jag min sista jobbdag mitt i veckan. Jag tycker det är riktigt skönt och är tacksam över att jag har möjlighet att ha så lång sammanhängade semester som jag har. 5,5 veckor är få förunnat och jag lovar att jag njuter av varje dag och förvaltar dem väl. Detta blogginlägg kommer främst handla om mina tre större händelser dessa veckor; Dania Cup, Kebnekaise och Ibiza.

Dania Cup 
Tillsammans med Jeanette och Pax åkte Janis, Meg och jag med till årets agilityvecka i Danmark. Dessutom hade vi bytt upp vår boende form från bil till husvagn vilket var riktigt lyxigt. Vi fick en stor husvagnsplats men dock hade den ett ganska stort minus, toatömningen låg precis jämte och odörer kom titt som tätt.

Dania Cup gick av stapeln i staden Naestved på Jylland och det innebar att vi bara behöve passera en bro. Tävlingarna ägde liksom vanligt rum på en stor sportanläggning med fina gräsplaner. Det som jag tycker gör denna veckan så speciell är ju helt klart att de allra flesta bor på plats och efter tävlingarna är avslutade för dagen umgås man.

Rent tävlingsmässigt var det ingen topplacering även om vi utvecklades enormt under veckan. Janis visade att hon har fart och ett driv som få hundar har och tidsmässigt ligger vi i topp. Tyvärr hade vi lite otur då vi i en klass rev första hindret, vilket kostade oss en klassvinst. För Meg var de något annorlunda balanshindren lite läskiga då underlaget var sand med målarfärg över i stället för de filtklädda vi har i Sverige. När veckan nådde sitt slut var hon dock lite mer positiv till de trots alllt. Banorna var utmanande och varierande.

På tisdagskvällen arrangerades den sedvanliga festen. I år tyckte jag den var lugnare än tidigare år men vi hade trots allt trevligt. Dock mådde jag mindre trevlig dagen efter. Detta hade inte alls med alkohol att göra utan något dumt jag fått i mig. Hela onsdagen låg jag helt pall i husvagnen med en spybalja jämte mig. Förutom att jag inte kom upp på benen så tyckte jag synd om Jeanette som flyttade ut till förtältet och dessutom tog med sig mina hundar på promenad.

Dania Cup var en trevlig vecka och tillsammans med Jeanette flöt den på smidigt och lätt. Kanske det blir Jutlandia Cup nästa år, den som lever får se!


Janis galna blick och full fokus framåt!


Slalom, fin hund och ett par ben...Älskade snabba vovve!

Kebnekaise
Envishet är en bra egenskap att ha, inte minst om man ska bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise. Den 22 juli påbörjade Janis och jag sommarens största äventyr tillsammans med Sarah och Combat, Emma och Theo, Jeanette och Pax, Sofie och Vilja samt Jenny och Chili. På eftermiddagen hoppade vi på ett tåg 22 timmar norrut för att ta oss an en fysisk utmaning som heter duga, både för två- och fyrbenta.

Med överfyllda ryggsäckar träffades vi alla på centralstationen för att tillsammans påbörja en lång resa mot slutdestinationen Nikkaluokta. Hundar tilsammans med packning och människor knôdde sig in i en kupé som vanligtvis är tänkt för fyra. Tåget började rulla och med hjälp av lekar, mat, skratt och lite sömn blandat med kissepauser i Stockholm, Ånge och Bastuträsk anlände tåget till Boden morgonen efter. Efter rastning av hundar hoppade hela gänget på ett nytt tåg mot Kiruna för att där byta till en buss mot Nikkaluokta som bjöd på gratis rensafari.


Hela resesällskapet innan avfärd. Sarah och Combat, Emma och Theo, Jenny och Chili, Janis och jag, Sofie och Vilja samt Jeanette och Pax.

Vandringen påbörjades direkt för att båten 5 km bort skulle hinnas med. Båten kortade dels ner vandringssträckan men gav även en härlig naturupplevelse på glaciärsjön Laddjujavri. De sista 8 km som var kvar att vandra till fjällstationen var bland det tuffaste vi alla gjort. Väskorna som vägde mellan 16-28 kg klämde hårt och myggen verkade gilla vårt västkustblod.


I Nikkaluokta, precis innan vi påbörjar vår vandring.


Janis spanar ut över glaciärsjön!


Matlagningskit!


Har aldrig sett en snyggare bild på mig själv! ;o) För att skydda mig mot myggen, vilka vi hade enormt tur att slippa för det mesta, hade jag köpt världens snyggaste keps med nät på Ullared.

Strax innan midnatt började vi bygga upp våra två tält på bästa tänkbara ställe med ca: tio minuters gångavstånd till fjällstationen. Vatten hade vi rinnandes i närheten, myggen höll sig borta och utsikten över den vackra naturen var oslagbar.

Morgonen efter vaknade vi alla varma i tältet och med en stark sol. Snabbt hängde vi upp alla våra blöta kläder och påbörjade att tillaga frukost. Torsdagen ägnades åt att vila och att se oss omkring i området. Dessutom förberedda vi oss för fredagen som blev utsedd till den dag då vi skulle göra vår toppstigning.


Kläder på tork och en Theo som vaktar tält. Vi bodde tre och tre och mitt tält snarkade (not) Sarah, Emma, jag och våra fyrbenta vänner!


När det gällde maten gick vi ihop två och två. Jag och Jeanette var matkompanjoner...

Dessa skor köpte jag på rean i julas och de var så jäkla bra. Inte blöt och inga skovskav...


Janis och jag njuter av det fina landskapet...


Glidare!

Klockan ringde tidigt på fredagen och vi packade våra dagryggsäckar med lunch, snacks och lite extra kläder. Frukosten intogs innan vi påbörjade vår vandring upp på Sveriges högsta topp. Den första sträckan visade vackra vyer och en hel del växtlighet blandat med forsar som vi vadade över. Efter två timmar övergick dock marken vi gick på till enbart sten. Stenblock, småsten, grus. Efter en första lite kraftigare stigning intog vid lunch. Hundarna somnade med sina specialinköpta skor på tassarna. Ytterligare en stigning för att där rent psykiskt ladda om för en kraftig vandring neråt till den så kallade Kaffedalen. Ingen av oss tvekade en sekund att fortsätta men flertalet andra så kallade bergsbestigare gav upp. Efter ytterligare en paus tog vi oss upp för den sista stigningen mot toppen. Även här med en massa, massa sten under fötterna.


Jeanette, jag och hundarna innan vi påbörjarar bergsbestigningen...

Hela gänget startar vandringen från fjällstationen...


Spanar och njuter!


Janis med sina skor på. Dessa var ovärderliga och ett måste för hundarna...


Lunch. Snacka om bästa väder. Trött på att bara se stenen dock...


Lunchvila...

Sten. Sten. Sten. All jäkla sten.


Drickpause i Kaffedalen.

Tio timmar senare hade vi med hjälp av stegjärn (nödvändigt sista biten) tagit oss upp på den snötäckta toppen. Hundarna kunde inte gå med hela vägen upp utan fick stanna kvar där all sten övergick i snö.

Tyvärr hade Vilja fläkt upp lite av trampdynorna och Sofie ville därmed hitta en alternativ väg ner, vilket resulterade i en helikoptertur på fem minuter ner för hundarna och Sofie, Emma och Jeanette. För oss tvåbenta som traskade hemåt tog det "bara" tre och en halv timma.


Hundarna kunde inte följa med hela vägen upp. Men Janis verkade nöjd ändå!


Campinggänget No. 1 (gröna tältet): Sarah, Emma och jag on the top...


Emma och jag spanar ut över Sverige på 2.104 m.ö.h.


Jaaaaaaaaaaaaaaa!


Vägen neråt tog kortare tid men jag tyckte nog det var värre...


Gänget som gick både UPP och NER. Jenny, jag och Sarah. Ser relativt fräscha ut efter 14 timmars vandring...


Såhär såg mina fötter ut innan jag hoppade in i duschen... HJÄLP!

Dagen efter var rena vilodagen för ben och fötter. Fjällstationen besöktes flitigt och de flesta i gänget köpte souvenirer som visade att de bestigt toppen 2104 m.ö.h. Kvällen firade vi med middag och god dryck på restaurangen som dagen innan fått gå ut i skogen och leta mat då helikoptern tappat veckans matsändning. Vi njöt av vår prestation och den underbara natur som vi fick uppleva.


Kebnekaise fjällstation.


Fullt normala...


Mina totala skador under vandringen: Ett skrubbsår på knäet och ett stukat finger!


Sista hela dagen uppe i norr delade gruppen upp sig. Vi började dagen med att vandra mot Tarfala, vilket bjöd på mer växtlighet och mindre sten. Vattenfall, forsar, glaciärer avlösta varandra. Medhavd snack intogs i stugan i Tarfala som är väl värt sitt besök, dessutom hade de ett hundrum som utnyttjades väl. Det blev bara Sarah och jag med våra hundar som tog oss hela vägen fram, de andra vände...


Vackra vattenfall, forsar och lite grönt...


Vackert!


B2 och B1 - blondiner har alltid kul!


Vackra Tarfala!


Ett par sådana här broar fick vi passera. Janis fick dock inte gå själv (det var ju sådant här galler som orskade hennes stukade jäkla dumma tå).

Klockan tre mitt i natten startade hela gänget att vandra tillbaks mot Nikkaluokta. Vår packning skickade vi med helikopter, vilket var en stor befrielse för oss alla. Känslan att vandra i ljus trots att det var mitt i natten var helt underbar och genom lekar
och små mikropauser gick 19 km rätt smi
digt. Frukostbuffén som serverades i restaurangen vid busshållplatsen var helt ljuvlig och trots att ögonen var svåra att hålla öppna njöt vi av varenda tugga.

Vid tio på måndagen började resan hemåt. I Boden fick vi en längre paus vilket resulterade i god thaimat och en ordentligt rastning av hundarna. Tisdagen den 26 juli strax innan lunch rullade tåget in på Göteborgs Central. Ur tåg med vagnsnummer 32 steg sex trötta hundar och deras mattar ur. Vi var supernöjda och detta äventyr är något jag sent kommer att glömma!

TACK ALLA FÖR EN TOPPENVECKA!Frukostbuffé som gjorde susen efter nattvandringen...


Thaikäk i Boden...

Ibiza
Tillsammans med en av mina allra äldsta vänner åkte jag till Ibiza redan dagen efter jag kom hem från Kebnekaise. Dock fick jag en övernattning i paradiset eftersom jag ändå skulle lämna över Janis till mamma och pappa.

Emma och jag körde upp till Nyköping och resan dit gick smidigt. Hoppade på flyget och sov mer eller mindre som en stock hela vägen.

Anledningen att vi åkte till Ibiza handlade inte om party utan att Emmas bror bor och jobbar där nere och vi ville hälsa på. Gratis boende är aldrig fel och sol och bad är härligt i några dagar.

Världen där nere är långt i från min. Lyx i överflöd och en massa stora båtar. För Emmas och min del blev det mest läsning under en parasol på stranden, lite bad och en massa god mat.

På kvällarna umgicks vi med Magnus och Jens och käkade lyxig mat och varje morgon var vi duktiga nog att ställa klockan för att bege oss ut på en powerwalk innan solen stekte för mycket.

Vi hann besöka en marknad samt åka på en båtutflykt till Formentera där vattnet var turkost. Dock var man glad om man inte hade en handduk precis jämte sin egna.

Efter fem dagar var vi hemma igen. Borta bra, men hemma bäst!


Mums!


Njuter i hamnen innan vi får se killarnas båt som de jobbar på...


En av alla middagar på balkongen...


Favorithaket. Långt ifrån turistställena...


Är det detta som kallas agilitybränna? Sommarens snyggaste isfl...


Emma går ut i det turkosa vattnet på Formentera...

Paradiset, Astrid Lindgrens värld, lägenhet och diverse...
Förutom dessa tre stora händelser har jag hunnit vara här i ett par dagar. Det finns ingen plats på jorden som får mig att bli så lugn och avslappnad (oftast helt död). Johan och gullungarna (??? de är väldigt trotsiga just nu) har varit här, liksom mamma och pappa. Vi har varit iväg på båtutflykter, bl.a. Sälsafari till Tistlarna, lunch på Vrångö och en sväng till Donsa Hamnfest. Vi har varit på Asperö och hälsat på släkten och dessutom tog Johan och jag båten över till Brännö för att hänga med gott folk och drick öl. Skärgården är allt bra vacker!!!

 

Ella och jag i båten...


Ungarna spanar på sälarna. Vi såg nog ett hundratal - riktigt häftigt!


En hel del joggingturer har det blivit sedan jag kom hem. Trevlig sällskap har jag haft också. Theo och jag laddar upp inför en tur...

Mamma och jag tog med Theo och Ella till Astrid Lindgrens värld. En riktigt mysigt dagsutflyckt och barnen var snälla som lamm. Parken var mysig, skådespelarna duktiga och här fick barn verkligen vara barn, precis så som vår folkkära författare ville ha det.


Gullungarna och jag ...


Mattisborgen...


Emiiiil........... nej............ Theeeeeeeeeeeeeeeeo!

Det är sista kvällen här på Förö. Kollade i min kalender och insåg att de flesta helgerna är uppbokade framöver. Många spännande saker kommer att hända i höst. En stor händelse är ju att jag ska flytta från Mölndal till Majorna. Janis och jag kommer från månadskiftet oktober/november bo mer central. I skrivande stund har jag just nu många tankar på mitt kök som ska totalrenoveras, tror det kommer bli jättebra men det är galet många val och det är galet dyrt. Dessutom ska alla rum målas och få tapeter och de valen är ju heller inte helt enkla alla gånger.

Imorgon åker Rosa och jag ner till Skåne för att tävla. Denna helg slår vi till på stort och bor lyxigt nog på Elite i Helsingborg med hundarna. Och när helgen är över återgår jag till mig jobb. Jag känner mig laddad och utvilad samtidigt som det är väldigt, väldigt skönt att vara ledig...

Innan vi lever,
är livet inte något,
men det tillkommer oss att ge det en mening
och värdet är inget annat
än den mening vi väljer.


Dartre

11 Augusti 2011  | Länk | Diary! | 0 kommentar
Livet fylls med spännande händelser and I like it!

Jag var riktigt duktig på att blogga en gång i tiden. Inte längre. Får man skylla på sin Iphone som gör att jag sällan går in på datorn när jag väl kommer hem om kvällarna? Denna sida är heller inte anpassad för min telefon. Tyvärr.

Hur som så händer det alltid mycket under våren. I år har vi varit och tävlat en hel del, det har vankats bröllop, SM, en fantastisk midsommar och sedan ska man ju jobba hela vägen till semestern. Nu har jag semester och kommer inte att börja jobba förrän 15 augusti, känns lyxigt och jag har så många spännande resor och aktiviteter inplanerade. Men att blogga lär inte heller ligga på prioritetslistan.

3-4 juni: Tävlade vi i Falkenberg
Jag kör både Janis och Meg på de flesta tävlingarna och än har jag svårt att anpassa mig till deras totala motsatser. Janis svänger på en femöring och Meg är desto svårare. Janis hinner jag nästintill aldrig med på det sätt jag vill även om jag tycker jag utvecklats en del med att släppa henne mer medan jag håller Meg mer i handen. Det är kul att köra och minns jag inte fel så tog Meg en pinne under tävlingarna i Falkenberg. Janis gjorde flera bra lopp men tyvärr räckte det inte hela vägen. Under helgen bodde vi på Skrea strand i Johans familjs mysiga strandstuga. Elin, Linn och jag hade en tokhärlig kväll med god mat, dryck och massa tjejsnack!

5 juni: Obeskrivbar konsert med Håkan Hellström
Sol och klarblå himmel. Öl och Slottskogsvallen. Kul sällskap av bönderna Nettan och Jenny och glada Frida och Andreas. Stämningen var magisk och Håkan Helström levererade så hela publiken var i trans. Vilken konstert!

Efter konserten mötte Frida och jag upp Sarah, Emma, Emma och Elin på Avenyn. Fick dansa och snurra mina lurviga till sådandär jobbig musik.

11-12 juni: Angelica <3 Johan, bröllop i Mellbystrand
Bröllop är alltid trevligt och med strålande sol och klarblå himmel fick Angelica och Johan samt allt gäster en helt fantastisk dag. Själva vigseln ägde rum i Skummeslöv kyrka och de båda var otroligt vackra. Skålen skedde på stranden och det var mysigt att ta av sig skorna och njuta av att ha sand mellan tårna. Middagen blev toppen med varierande tal och spex tillsammans med urgod mat. Liveband tog över och vi dansade till blåsorna så sakta började leva under fötterna.

Dagen efter åt vi gemensam frukost innan vi styrde bilen hemåt till Göteborg igen.


Angelcia <3 Johan = Sant

16-19 juni: SM 2011 i Stockholm
Redan på torsdag åkte vi upp till årets SM som ägde rum på Polishögskolan i Stockholm. Sonja hade, trots att hon inte ens tävlar längre, fixat och donat så att hela gänget inklusive supportrar kunde bo på ett och samma ställe.

På fredagen blev det en joggingtur och veterinärbesiktning samt en tur in till Waxholm centrum. Kvällen spenderades med sill och potatis på campingens dansbana. Hur mysigt som helst och helt tradionsenligt delades supportertröjorna ut, denna gång var de rosa, allt för att passa mina nya joggingskor...

Janis och jag tävlade i lag tillsammans med Rosa och Lowa, Jenny och Chili och Andreas och James. Vi startade med agilitylagklassen på lördagen och tyvärr så gör jag en dundermiss och handlar in Janis i samma tunnel två gånger. Tyvärr gjorde Jenny exakt samma miss och vårt låg blev däremd diskat.

Kollade de individuella loppen och man får ju gåshud. En dag hoppas jag att Janis och jag kvalar in individuellt. En ganska stor bit dit även om jag har en bra hund. Vi är inte tillräckligt jämna. Ännu.

På lördagskvällen hade vi grillkväll och det var toppenmysigt. Precis som vanligt när gänget umgås.

Åkte relativt tidigt till tävlingsplatsen och hann se en av våra favoriter i small ta hem guldet ännu en gång. Jag tycker Eva L och Maja är så otroligt samspelta och ser ut att ha så roligt på banan!
Medium var spännande och vanns utav en pudel tror jag. Då det regnet stod som spö i backen åkte vi hem och jag fick se finalen via telefonen under en paus på Max i Norrköping. Men... helt klart rätt vinnare och stort grattis Jenny och fina Ina-pina med coachen Nettan till SM-guld.

Vårt laglopp gick helt okej. Fick till en grymt bra start som jag var väldigt nöjd med. Tyvärr diskade jag mig då jag inte riktigt svarade upp mot bakombytet utan svängde upp för tidigt och Janis vände och tog ett annat hinder. Hon är otroligt känslig och det är så små detaljer som gör det.


In action! Foto: Lovisa Kellerhult

SM är årets händelse och jag hoppas vi lyckas kvala in med laget ytterligare ett år. För mig är laget viktigaste, jag är en lagspelare. Andreas och James tackar för sig och platsen fylls med säkra Sofia och Fam!

23-26 juni: Födelsedagskalas för Jenny och midsommar på Fykan och på Förö
Bästaste Jenny börjar även hon bli gammal och dagen innan midsommar fyllde hon 25 år. Detta firade hon med att bjuda in vänner till deras sommarparadis Fykan. Räkfrossa i sjöboden och sedan taxi till Kungshamn där vi dansade loss!

Vaknade klockan 12 på midsommarafton. När hände det i Hannas liv liksom? Blev frukost och promenad innan vi käkade lunch och njöt av lite ledigt. Spelade kubb, softade och fixade midsommarmiddag som även den ägnades i sjöboden.

Fykan är helt obeskrivbart. Tre hus längst ut mot vattnet med varsin sjöbod. Lugnet och havet runt knuten och här förstår jag att familjen Berndtsson kan ladda batterierna...

På midsommardagen åkte Janis och jag till Förö för att fira midsommar med barnen och familjen. Dansade runt midsommarstången, åt god mat och joggade en mil!

1-3 juli: Agilitytävlingar på Gotland inklusive konsert med Veronica Maggio
Gotlandstävlingarna är alltid ett kärt återseende och Visby BK arrangerar alltid toppentävlingar, likaså i år. Jag körde 24 lopp under helgen. Av de tolv jag körde med Janis lyckades jag nolla två viktiga laglopp - så himla roligt. Meg gick riktigt fint och den bästa utvecklingen var att hon in mål nu äntligen vill leka med bollen! Tog en pinne och vann en klass. I laget var hon riktigt duktig och gjorde många stabila rundor.

Banorna var superkul och tillsammans med laget och klubbkompisar hade jag en toppenhelg. Tre SM-pinnar med hem för The Challengers och nu har vi bara hälften kvar. Detta var dessutom vår första lagtävling ihop...

På fredagskvällen kom vi efter en hel del pusslande och raggardusch på tävlingsplatsen in till Visby och konserten med Veroncia Maggio. Konserten var inomhus och den rejäla sommarstämningen kunde av naturliga skäl inte infinna sig. Men rent musikaliskt och stämningsmässigt var konserten helt magisk. Det är få artister som levererar likabra live som på sin skiva. Veronica är en av de få som faktiskt gör det.

Och nu nalkas semester:
I tisdags gick jag på semester och har hunnit med att både vara ut på havet tillsammans med Emma. En heldag med båten blev det i onsdag. Sedan har jag hunnit med att planera GMBK:s klubbtidning tillsammans med Monica, titta på en mängd tapeter som jag väljer mellan till lägenheten (blir flytt tidigast i oktober tror jag) samt klippa mitt hår.


Kökstapeten? Tror....


Sovrummet ovanför sängen?

Tavla med kossor blir det nog någonstans i min lya!

Vrid på huvudet... Denna taper ska vara på en kort väg i hallens "andra" rum

Jag älskar detta oregelbundna fast ändå raka.

Om bara några minuter kommer Jeanette och Pax hit. Det är dags för oss att åka till Dania Cup i Danmark. En vecka bli vi borta och jag har både Meg och Janis med mig. Hoppas på fint väder, roliga och utmanade banor och härliga kvällar med trevligt folk. Veckorna i Danmark är så roliga och som man bara måste uppleva.

Nästa lördag kommer vi hem och söndag och måndag blir det tävlingar i Ulricehamn. På tisdagen åker jag och fem tjejer tillsammans med varsin hund upp till Kebnekaise. Detta kommer bli ett äventyr som jag sent kommer att glömma. Jag längtar så!

Direkt efter Kebnekaise åker min barndomsvän Emma och jag till Ibiza. Sol och bad står på schemat. Ska hälsa på Emmas bror Magnus som jobbar där nere...

Mina två sista semesterveckor kommer att spenderas på Förö med familjen. Som det känns nu kan detta inte bli annat än en toppensemester!

Trevlig sommar allihop! 

Sommar, sommar och sol
havet och vinder och doft av kaprifol...

8 Juli 2011  | Länk | Diary! | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida