Solstrålen Mio
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


guldklimpen

halloj gott folk

nu är guldklimpen här, Mio & Bobbo fick en liten bror! Han heter Sigge och föddes på utsatt datum 30 mars, dom har varit så duktiga med Sigge.

Bobbo är extra vaktig och har stenkoll på vart och vem som tänker sno åt sig Sigge... är närvarande vid varje blöjbyte så att allt går rätt till ;P han säger till om det knorrar ifrån vagnen så här behövs ingen baby-watch...

Mio var lite avvaktande i början, men som den kloka tjej som hon är så tror jag att hon gav oss "space" att ta hand om valpen. men nu är hon med och håller koll, tvättar och pysslar.

mina fina små hjärtan <3 <3 <3

13 Juni 2011  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
länge sen sist

hallå i stugan!

I måndags så fyllde min lilla solstråle 5 år! Älskade kloka Mio <3

Annars så har vi det bra, i mars kommer nästa lilla valp fast den här gången en 2 bent som vi ser fram emot att möta.

Först var sorgen efter Diamond så jobbig sen kom graviditeten och illamåendet så någon tävlingslydnad har jag inte orkat med i år. Men jag har fått se stora framsteg hos både Bobbo och Mio ändå.

Mio är en riktig vanehund måste jag säga, varje kväll är det samma visa; först mat, sen svängen och sen det viktigaste av allt MOROT. därefter så ska hon försöka att få sig ytterligare en morot genom att titta bedjande på mig och sen springa fram och tillbaka till skåpet. Bobbo har också börjat förstå vad orden betyder när vi frågar vad dom vill göra. sen finns det såklart ord som han blir extra glad för och dom är:

  • pippi
  • boll
  • svängen

Måste säga att livet verkligen är som en bergodalbana, men nu ska vi bege oss ut i snöyran

ha det gott vänner!

28 November 2010  | Länk | Blandat | 1 kommentar
juli

i kväll fick jag äntligen göra det som jag längtat efter så länge, nämligen ligga på altansoffan under en filt med en briardunge i famnen och lyssna på regnet som dånar mot taket, ÅÅÅH va det är härligt.

Det var Mio som låg i famnen och Lilla Ozzy låg på golvet brevid så jag nådde att klappa honom ckså. Lille-Bo var på övervåningen med husse och städade husses garderob... ;)

Det har inte blivit så mycket träning på bruks nu i värmen men här hemma tränar vi så fort en dag känns lite svalare. När det var som varmast så vände Mio i dörren och vägrade först att gå ut och morgon kissa... Prins förstår inte alls sitt eget bästa utan ska gärna leka med sina älskade tennisbollar mitt på dan i minst 30 gradig värme, men han har fått lära sig vad "gå och lägg dig i skuggan" kommandot betyder ;)

ozzy gör också framsteg och är förskräckligt charmig.

i går hade alla 3 hundarna varit hos mina svärföräldrar så vi kunde åka på en liten roadtrip med svågern. allt hade gått bra och när vi kom hem till svärföräldrarna mot kvällningen så fick vi höra om alla roligheter bara briarder gör :)

När vi skulle åka hem till oss så var det bara 2 ooongar som ville följa med... Lille-Bo la sig bestämt i soffan med Totte (min svåger) och vägrade att komma fast jag lockade... så vi åkte.

Den lille pojken hade spenderat natten i Tottes säng mellan honom och tjejen och på morgonen efter följde han dom som en liten svans. Sen vart Prinsen hemkörd och när bilen skulle åka vidare mot tågstationen så vem tror ni då hoppade tillbaka in i bilen och tittade med bedjande, förskräckligt söta ögon??

Men då sa mamman bestämt nej, herre gud inte kan min lille plutt flytta till Göteborg, inte ens en liten semestervecka gick jag med på så dääää så!

 

/Linda

17 Juli 2010  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
sommar

Vill börja med att skriva att Mios lilla pappa inte finns mer, fina Nosse. Vi tänker på Barbro & Alf på Flying Rugs :(

Här hemma i kolmården så rullar livet på sakta men säkert jag tänker ofta på våran Diamant och hur tacksam jag är att vi kunde ge honom ett lyckligt slut, jag är tacksam över att jag fick vara med och hålla om honom när livet tog slut, med tanke på hur fort jag körde den där fredagen den 12 mars så hade jag lika gärna själv kunnat hamna på sjukan.

Det visade sig tydligt vilka man kunde lita på. människor som man knappt träffat hörde av sig vilket var väldigt glädjande, värre var det när människor i ens närhet som man hade hoppats att få höra nått ifrån inte gjorde det.

"Kusin" Ozzy har flyttat hit i väntan på nytt hem. han har lärt sig massa nya saker och hoppar numera galant över hindret och joggar gärna med Johan. appropå Johan så är jag inget att ha i jämförelse med honom *haha* Om mr Oz får välja så väljer han Johan 10 av 10 gånger, om jag inte håller i nått ätbart vill säga :P Vi tänkte att vi skulle aktivera honom i samband med att han skulle äta, så vi kom på en väldigt bra ideé att gömma hans mat ute. Dåååååå får han jobba tänkte vi. åååh nej det tog 1 minut första gången och numera tar det bara några sekunder innan han vet vart maten finns. och vi har provat atta ställen på tomten, bakom, under, över, kasta iväg.. allt. den grabben har helt enkelt en väldigt bra spår-nos :D

Mio är klok och ligger gärna i skuggan men Prins han ligger hellst brevid mamma eller leker med en boll.

ha det så bra där ute i sommar värmen

8 Juli 2010  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar
april

På Diamonds 1 månads dag så kom han hem igen. Det var en vänlig sköterska på Valla djurklinik som bor här i kolmården som tog med sig urnan så vi slapp åka till linköping och hämta den, där kan man snacka om service.

Hur som hellst det var lite läskigt att öppna paketet urnan låg i, för jag visste inte hur den skulle se ut tydligen kan det variera beroende på vart man kremerar sina djur någonstans, jag har hört lite olika versioner.

På kartongen och pappret runt träurnan satt det guld hjärtan och det syndes att den som slagit in urnan lagt en liten tanke bakom allt jobb. Det kändes skönt. Jag hade min syster Emelie här och det var lättare att öppna paketet då. 

Han ligger i en ljus träurna som vi har ställt i matsalen, hans pelle och leo ligger brevid och jag satte dit ett kort på urnan.

Jag har ställt fram lite mer kort på honom nu, det kändes som om jag behövde ha honom nära för att klara sorgen.

Sorgen har gått bra, jag tänker på honom varje dag och försöker glädjas över det vi fick istället för att känna ilska. det är människorna som svek jag är arg och besviken på, Diamonds minne ska vara ljust.

Mio däremot var väldigt deppig första tiden och behövde tröstas och få närhet (mer än vanligt) det är ju iofs inte så konstigt han har ju varit en stor del av hennes liv ända sedan hon flyttade hit för ganska precis 4 år sen, på fredag för att vara exakt.

Diamond hade inte haft så många kompisar efter att han blev könsmogen och fram tills mio kom ett år senare så de fann varandra direkt och jag önskade att vi hade haft kameran med efter den där första promenaden för 4 år sen...

så här var det nämligen : Johan, jag och Mio mötte upp pappa & Diamond på en gräsmatta inärheten av mitt föräldrahem så de skulle få träffas på neutral mark, sen tog vi en kort sväng runt kvarteret och den minen Diamond hade när han insåg att vi skulle följa med honom in, den var obetalbar. Vilken lycka! "En söt hund-tjej som följer med mig in?? -är det sant?!!"

snart är det dags för de årliga vitsippe-korten, vi har haft det som tradition sen Mio kom. Då är det verkligen vår.

//Linda

21 April 2010  | Länk | lediga dagar | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Mio, Bobbo och Diamond Svanström                                             Skaffa en gratis hemsida