Vi älskar att träna men även mysa i soffan
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Pommac 1:a pris ökl Kiruna i lördags!

Pommac på väg upp med and

 

I lördags startade vi på B-prov i öppenklassen i Kiruna. Det var en mycket trevlig tillställning.

I fjol på vår första start i Öppenklassen så fick vi ett förstapris och sedan har vi haft ett par 2:or men nu fick vi vår efterlängtade andra 1:a.

Provet gick till som följer:

Det startade med en transport genom ett litet skogsparti ner på en myr där det först blev en landmarkering till den ena hunden och sedan en vattenmarkering till den andra. Sedan byttes det plats och proceduren upprepades. Pommac spikade båda dessa. Ganska ordinära markeringar med dolt nedslag på båda med kråka på land och and på vattnet.

Sedan vände man om och en kort landmarkering som skedde då den andra hunden hade greppat vattenmarkeringen och var på väg in.

Därefter var det en transport över myren, som var fylld med en massa "lönnhål" så man fick verkligen vara försiktig vart man satte fötterna, fram till var sin landdirigering. Den ena rakt ut åt vänster och den andra rakt fram, dvs 45 grader från den andra landdirigeringen. Pommac gick ut spikrakt, trodde att den skulle vara svårare än vad den var eftersom det var en massa ris "krypbjörkar/ris" som de var tvungen att ta sig igenom/över. Landdirigeringarna var c:a 60 meter lång. Han gick som sagt var rakt ut och då jag blåste fast honom och blåste söksignal så fann han fågeln direkt.

Dirigeringen låg dessutom i själva sökområdet så vi gick in i detta bakifrån. Nybörjarhundarna hade haft sitt sök här också så det var mycket vittring i området.

Vi fortsatte med transport ner till vattnet och där var det dags för dubbelmarkering på vattnet samt en vattendirigering för den andra hunden. Vi fick börja med dubbelmarkeringen på vattnet.

Skytten sköt ett skott och innan ens den första fågeln landat på vattnet så kom nästa skott. Kastaren på andra sidan sjön tvekade då att kasta men då domaren ropade och skulle säga att denna skulle göras om så kastade hon ut fågeln. Jag skickade Pommac direkt. Han hade uppfattat båda kasten ändå så jag tvekade inte.

Inte Pommac heller, han spikade dessa båda vattenmarkeringar som är något utav de svåraste och längsta som jag har skickat honom på. De var säkert 90 m och låg på linje där ute. Han var för övrigt den enda hunden som spikade dessa.

Den andra hunden fick sedan göra vattendirigeringen. Hunden som vi gick i par med ville ej gå ut och ta denna utan simmade runt och kom till sist upp på land igen.

Därefter vände vi oss om och det var dags för oss att göra fältet. Ett stort och tungt fält var det. Pommac sökte mycket effektivt och rutinerat (enl domarkritiken) av fältet på ett mycket bra sätt och fort var det gjort så var fältet inhämtat.

Sedan vände vi om och det var dags för vattenarbete igen, denna gång skulle den andra hunden plocka in vattenmarkeringarna och vi skulle ta in vattendirigeringen. Vår parkamrat hämtade in den första men hade otur med den andra som han ej fick in utav avbröt och kallade in hunden. Då sa domaren att jag kunde skicka på vattendirigeringen och då sa jag att jag vet ju inte ens vart den ligger... ja just det sa hon.

Hon förklarade att den låg vid den lilla kullen, jag trodde då att hon menade uppe på myren på andra sidan sjön men nej, det var det ej. Lilla kullen på vattnet var det, då trodde jag det var i strandkanten, nej det var det inte heller, det var mitt i vattnet där det var en liten ö av vass och där trodde jag inte att den var.

Då jag fick klart för mig vart den låg så skickade jag ut Pommac och han gick spikrakt ut till denna, blåste söksignal och han klev upp på "ön" och ner igen och rundade den, såg inte ens upptaget, så snabbt gick det ;) men då han rundade ön och var på väg tillbaka så såg jag anden i munnen. Härlig känsla.

Pommac satte inte en tass fel under hela provet vad gäller arbetet och domaren, som var Ingela Funck för dagen, sa under den öppna kritiken att han skött sig på bästa sätt på alla moment. Ett fantastiskt sök, utmärkta markeringar på både land och vatten samt klockrena dirigeringar på både land och vatten.

Nu tar vi och skärper upp träningen mot Elitklassen, för i och med detta 1:a pris så har vi nu våra 2 ettor i öppenklassen och är nu klara för uppflytt till Elit!

Vi har en del att jobba vidare med och det ska bli så roligt!!!!!

Kram

/Agge

26 Augusti 2013  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Jaktträning med både störningsmarkeringar och långa linjer

Idag så blev det jaktträning som hette duga! Riktigt kul dag. Enda smolket i bägaren var att orken tröt för mig själv. Har nu varit förkyld i två omgångar, den första 3 veckor och sedan nu en sväng till och är nu inne på andra veckan.... usch. Nåja nu pratar vi inte mer om det....

Jaktträning stod på schemat idag och det var ett härligt gäng som träffades på ett kanonställe för just jaktträning på vintern. Våra vänner skoterförarna har kört upp ett sandtag så det är slätt som ett salsgolv och det är både backigt och små öar med buskage och träd så det blir ganska rolig terräng att träna i.

Dagens träning blev upplagd såsom följer. Vi var två gäng, 4 x 4. Först det lite yngre gänget som vi tillhörde, det var Vissla, Zebben, Mister och Pommac.

Vi hade börjat med att motivera upp 3 olika långa linjer, där en gick lite på skrå, en ner och upp och förbi ravin samt förbi en skogsdunge och den sista förbi en massa träd och skogsdungar bort upp mot en backe. Dessutom förbi ett närsök som låg till väster.

Därefter började vi med svåra enkelmarkeringar med dolda nedslag och i ganska svår terräng, dvs de har lätt att välja väg och ta skoterspår och sedan tjorva bort sig. Var riktigt imponerad av Pommacs markeringsarbete, ingen tendens att välja väg utan rakt ut och spikade alla sina markeringar. Oj vad det kändes bra!!! Han är så duktig!

Vi ställde upp alla 4 på linje, två hundar tog var sin enkelmarkering först, 3:e hunden gick och tog linjen därefter och där markeringarna fungerade som "störningsmarkeringar" och den 4:e hunden var passiv. Trodde det skulle vara svårare men Pommac gick rakt och fint ut på den linje som jag satte upp och brydde sig ej om de markeringar som hade fallit, gullgubben!!!

Sedan var det vår tur att vara passiv och därefter flyttade vi fram och tog markeringarna.

Det blev samma upplägg på nästa linje, där föll markeringen dold bakom "ravinen" de fick alltså springa ner för en backe passera en dal och sedan upp för en lika brant bake på andra sidan för att sedan finna markeringen bakom denna backe i djupsnön. På denna efterföljande linje skulle man skicka hundarna lite på skrå och sedan skulle de fortsätta ner i dalen och korsa denna långt bort till höger mot ett skogsparti.

Efter detta så tog jag den andra långa linjen förbi både "öar" av träd och buskar långt bort och upp mot en kant i baken. Denna avslutade jag med utan störning på.

Alla hundarna var riktigt duktiga och det var kul att träna. Efter detta tog dock min ork helt slut och jag hade börjat bli ganska frusen så för att inte spä på min förkylning ytterligare så valde jag att avsluta och fara hem. Det hade då hunnit gå drygt två timmar.

De andra fortsatte dock med träningen och hade gjort en hel del roliga övningar men jag får vara glad att jag orkade vara med så långt som jag orkade. Nu hoppas jag bara förkylningen ger sig!

Som sagt var så var jag supernöjd med Pommac och han har verkligen utvecklats under denna vinter! Han har ju blivit en stor kille nu med sina 3 år!

Hej svejs

/Agge

 

10 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Pommac 3 år idag

Idag fyller Pommac 3 år. Vi har firat med en massa roliga lekar och mycket extra godis. Tyra gladde honom med en riktig buskul Lekstund och sedan blev hon bjuden på hans kalas. Det bjöds på korv, ben, mat och lekar. Vi körde ett godissök, humpa korv och lite andra kuliga lekar. Nu kopplar vi av framför ny-TVn i soffan. Ha en härlig helg /Agge
18 Januari 2013  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
2:a pris på jaktprovet i Skellefteå den 3 oktober

Är så otroligt nöjd med Pommac igår. Det var ett väldigt omfattande och svårt prov (enligt mina mått mätt) med långa och kluriga dirigeringar.

Det började med en promenad och under denna så avlossades ett skott och först efter detta fick vi vända upp hundarna mot markeringsområdet. Det var en dold kastare som humpade en fågel som föll dolt ner bakom en slänt. Eftersom vi hade lägst startnummer så skulle vi ta den första. Det blev inte så bra kast utan väldigt lågt och snabbt (enl domaren) men Pommac hann ändå uppfatta slutet av markeringen. Han spikade denna.

Sedan fortsatte promenaden och händelsen upprepades för den andra hunden.

Sen kom vi fram till fältet. Det låg 3 st ute i blötmark och 3 st på land. Jag hade dessutom missuppfattat vart gränsen för fältet gick och hade bara tur att jag inte kallade in honom då jag hörde att har var ute på vattendelen. Då han sedan kom in med fågel från denna så förstod jag att den delen också ingick.... Han gjorde ett mycket bra fältarbete.

Sedan blev det en promenad tillbaka en bit för att ta in landdirigeringen. Jag skulle ta den första eftersom jag hade lägst nr men då jag gjort oss klara för denna så sa domaren att vi skulle ta den andra istället för att annars skulle han fått vind från den andra. Det blev bara att flytta oss 5 m åt sidan. Gjorde ej rätt förberedelse på denna plats för att skicka honom på linjen så då jag skickade ut honom så hade han den andra linjen som jag förberett honom på i skallen så det blev en krokig och omständig landdirigerng där jag t o m tappade bort granen som vi skulle skicka till men han löste det i alla fall men snyggt var det ej....

Gick tillbaka och det var dags för den andra hunden att skicka på söket och vi fick kika på. Då sökhunden var på väg in med den 3:e från fältet så avlossades ett skott ut för oss och vi skulle hämta in en landdirigering på 100 meter förbi de markeringar som fallit i slänten. Trodde denna uppgift skulle vara omöjlig men här sprang han bara rätt ut och höll linjen hela tiden och det såg superenkelt ut! Blev mäkta imponerad av honom där!!!! *Gullplutten*

Sedan blev det en dubbelmarkering på vattnet. Vi stod uppe på en höjd och skulle skicka dem nedför slänten till myr/sumpmarken som ledde fram till vattnet. Båda markeringarna föll dolda bakom vegetation. Då det var vår tur hade det t o m slutat blåsa så vi hade ingen hjälp av vinden heller då det tidigare hade blåst från vänster till höger så man hade fått god hjälp av den. Han spikade den första och gick ut rätt på den andra men fick den inte i näsan så han började söka sig längre ut innan han kom på den så den blev lite omständig men nöljd ändå!

Därefter ny passivitet då den andra hunden skulle hämta in dubbeln. Parhunden hade lite otur han också och de höll på väldigt länge. Till slut så ropades jag fram igen för att köra den avslutande vattendirigeringen.

Man skickade den från samma höjd som vattenmarkeringarna men lite snett åt vänster. Jag trodde att denna absolut skulle bli för svår för oss att hämta in pga att det var en lång och klurig landlinje fram till vattnet som både bestod av myr/sumpmark och blöta hål i. Han gick dock ut rakt och fint fram till vattenkanten men började sedan dra sig åt höger (antagligen eftersom markeringarna gått åt det hållet) Här var jag dock snabbt med och blåste fast honom och skickade ut honom  i vattnet. Han hoppade ut i vattnet direkt och simmade sedan ut mot vegetationen där den vänstra markeringen landat men jag tänkte att får jag bara öve honom på andra sidan kan jag styra honom där.... där kröp orutinen fram igen. Dåligt tänkt eftersom jag tappade honom i dessa buskar. Han kom dock fram och sökte kontakt ocih då var jag snabb på att visa honom vänster. Han tog detta och simmade sedan rätt till vattendirrens vilt. Denna blev inte heller så rak som jag hade velat men ändå nöjd med honom. Han tar mina tecken på vattnet (bara han kan se mg he hee) så det kändes kanon!!!

Vi var den enda som fick 2:a pris denna dag och blev provbäst med detta. Det blev två 3:e pris och resten nollade.

Nu blev jag verkligen inspirerad och hade gärna startat igen, synd att proven nu är slut!!!! Men det kommer ju en ny säsong nästa år så då hoppas jag vi får ta vår sista 1:a i öppenklassen.

Är så imponerad av honom, han hade dessutom Tyra kring sig som är i höglöpet men kunde ändå jobba så himla bra, härligt! Då vi kom hem så gick det hett till och jag blev tvungen att ha Tyra i soffan med mig och Pommac på golvet.

Inatt så blev det inte mycket sömn för han väckte mig många gånger med mycket kärlek vill jag lova he heee

Ha en skön dag alla vänner!

/Agge

4 Oktober 2012  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Pommac 1:a Pris Öppenklass B-prov i Gällivare

Vi for ner på lördagen för att hinna se några kompisar som startade i nybörjarklassen på lördagen. Hann dock inte se så många men i alla fall Pommacs syster Luna. Det var jättekul att träffa Erkki och Luna och de gjorde bra ifrån sig, det blev ett 3:e pris denna dag.

Sedan for vi vidare in till Gällivare stad och checkade in på Grand Hotel Lapland jag och Pommac. Ringde sedan min kompis Monika för att träffa dem och ta en långpromenad tillsammans. Hennes dotter Ebba var förstås med och hon formligen avgudar Pommac!!! :))

Hon fick hålla honom i koppel och promenera med honom och hon var så stolt! Han är verkligen kär i barn!

Sedan gick vi tillbaka till hotellet, blev inbjuden till Monika men hennes katt var magsjuk och jag ville ej riskera att det skulle smitta till Pommac så jag avstod. Vi gick till korvmojjen utanför hotellet och tog en hamburgare tillsammans jag och Pompe.

Monika och Ebba kom till oss på hotellet istället senare på kvällen. Då de sedan hade gått så gick vi ut på en kvällsprommis och därefter kröp vi ner i sängen och bara myste vi två.

Jag sov inte många timmar den natten, trodde inte att jag skulle vara så nervös men det var nog mest för att jag inte skulle vakna i tid som jag sov så oroligt.

Vi klev upp tidigt och var ut på en morgonprommis. Därefter fick Pommac frukost och jag själv börjad packa ihop våra grejer. Gick ut med dem och Pommac i bilen innan jag själv gick för att äta en riktig hotellfrukost, tyvärr så var jag inte hungrig, av någon konstig anledning he heee.

Därefter bar det iväg till provplatsen för samling och upprop samt kontroll av chippmärkningen och vaccinationsintyg mm. Vi fick också en kort provgenomgång och jag tyckte att det lät som en mycket svårt prov i mina öron och jag blev jättenervös. Skulle jag bara klara av att gå runt det själv???? Det var ju hur blött som helst samt flera hundra meters promenad sammanlagt (sa domaren vid progenomgången). Jag som är så dålig i knäna och att gå på myrmark kan ibland vara omöjligt pga smärta och balansen (men det gick bra)

Det hela började med en promenad ner till fältet, under denna så avlossades det 4 st skott. Vi fick jobba på två likvärdiga fält med ryggarna mot varandra. Det var ett mycket tungt fält som både innehöll simdjupt vatten men också myrmark och en smal skogsremsa. Allt var jätteblött så även där det brukar vara torrt var det blött.....

Allt vilt från fältet skulle in och hundarna var tvungen att simma ut i det simdjupa vattnet för att få tag i två vilt som låg där, simmade de inte ut där så fick de ej heller lukt på dessa. Men Pommac skötte fältet mycket bra och gjorde ett effektivt och toppenbra jobb!

Sedan blev det en promenad fram till en dubbelmarkering på vattnet för den ena hunden och som den andra skulle sitta bredvid och titta på. Det var en väldigt klurig dubbel, lång som dessutom drev iväg mot land på andra sidan innan det var färdigt och den andra hamnade på land. Han klarade dessa på ett ganska bra sätt.

Då den andra hunden greppat sin andra vattenmarkering så avlossades ett skott för vattendirigeringen. Vi gick en promenad fram till platsen för denna och fick därefter skicka hunden. Denna tycker jag inte var så svår men jag slarvade nog i utskicket för han blev lite osäker och jag fick stötta honom från start innan jag fick iväg honom. Sedan gick det galant. Han kom över på andra sidan och jag blåste fast honom och gav honom tecken dit han skulle samt närsökssignal då han var i området och det var inga problem med detta.

Därefter var det en promenad igen fram till landdirigering för den ena hunden och en lång enkelmarkering med dolt nedslag för den andra hunden och sen blev det förstås ombytta roller. Det avlossades två skott i snabb följd, en för landdirigeringen och en för markeringen. Pommac spikade denna markering och sedan fick vi avsluta med landdirigeringen som han skötte perfekt!

Är så nöjd med min fina kille, han är en dröm att föra och få vara med. Lugn, samlad men också en jäkla fart i och det gillar jag!

När det sedan visade sig att det räckte till ett 1:a pris, ja då var lyckan total!!!!

Tack till alla trevliga människor, all support och naturligtvis alla grattiskramar, sms och FB-hälsningar!!! Det värmer verkligen i hjärtat!

Kram

/Agge

3 September 2012  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Idag har Tyra börjat löpa!

Nu har löpet kommit igång för Tyra, Pommac har varit väldigt intresserad av henne ett par dagar, särskilt då hon varit "på toaletten"

Tyra själv har mest varit hungrig den här senaste veckan och t o m skuffat undan Pommac från matskålen och ätit upp hans mat. Jag har fått vakta dem nu då de äter så inte Pommac får för lite.

Annars har vi varit ute mycket, åkt skidor, promenerat, tränat både jakt och lite lydnad (med betoning på lite). Vi börjar ha en härlig tid framför oss här uppe i norr med en helt underbar vårvinter!

Förra söndagen så hade vi toppenväder och vi var ute och tränade hund i 5 timmar. Vi körde både med de yngre och de äldre hundarna. Jättekul och vilken underbar dag det var!!! Jag tror vi skrattade så mycket att vi hade träningsvärk i både mungipor och mage he hee, även om vi som sagt var inte är direkt otränade på detta sedan förut he heee.

Det är så roligt att träffas och träna, snacka hund, ja bara umgås i det vackra vårvintervädret! Strålande sol med gnistrande vita vidder!

Hoppas vi får en lika härlig helg nu, med sol, träning, hundar, trevliga vänner!

Ha en skön helg alla!

/Agge

9 Mars 2012  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite jaktträning på en helt underbart vacker dag!

Jag har ju varit förkyld och haft magsjuka denna vecka så hundarna har bara fått agera sängvärmare och myskuddar hela veckan. Jag har inte ens orkat ut och promenera så gubben har fått rycka in.

Det har väl inte blivit några långa promenader men i alla fall bättre än inga alls.

Idag så var det ju helt underbart väder och vi tänkte oss smyga ut lite för att släppa lös lite uppdämd energi mm. Jag kan bara säga att hundarna blev jättelyckliga!

Vi började med att göra några linjetag, raka långa, för att sedan börja stoppa och vinkla höger och vänster eller fortsätta rakt ut. Vi körde så lite växelvis för att sedan fortsätta med några markeringar. Det var ganska svårt i snön men hundarna tyckte det var roligt att gräva fram den. Vi körde både enkla och dubbla markeringar.

Som avslutning blev det långa raka och därefter var vi helt slutkörda så vi begav oss hemåt. Det blev en mycket lyckad träning trots att det var så länge sedan vi körde jaktträning. Eller man kanske ska säga.... det var däför he hee för de var verkligen lyhörda och tog varje tecken och signal direkt!!! Det hade jag inte förväntat mig efter så långt uppehåll.

Nu har vi precis kommit in efter några otroligt härliga timmar ute i solen. Det var faktiskt väldigt skönt för förkylningen att vara ute. Sämre blev det dock då vi kom in för då började hostan irritera.

Nu ska vi krypa upp i soffan och mysa en stund

Hej svejs!

/Agge

12 Februari 2012  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Nu är vi på G igen

Hej svejs!

Nu känns det som om vi börjar komma igång igen efter en lång tids vinterdvala.

I måndags så var det jaktträning tillsammans med några vänner i mörker, kyla och snö men det är otroligt vad mycket man kan göra i alla fall. Det blev t o m lite andra svårigheter t ex de fick plumsa ut i djupsnön och där skulle de behålla linjen rakt ut och sedan uppför en snöhög, det var häftigt då man såg att det "klicka till". Eftersom vi var 4 st så blev det bra med väntan mellan de olika skicken samt störningar från de andras skick så det gällde att de kunde släppa vad de andra hade gjort. Mycket bra träning.

På onsdag så blev det jaktträning igen, hade egentligen tänkt fara på inomhusträning och träna lite lydnad med Pommac på hans födelsedag men då jag pratat med en kompis så blev det istället jaktträning igen. Tror att Pommac tyckte det var en bättre födelsedag!

Denna gång så körde vi linjer med störningar på sidorna, det var ganska smalt så det blev svårt för hundarna men de löste detta på bästa sätt och vi kunde även stoppa och vinkla om senare. Det var med de "unga" vi körde denna träning. Med de äldre så blev det fler störningar och längre avstånd. Tyra och jag hade fokus på lugn och gör du rätt så belöning direkt. Då jag kom på det med belöning så snappade hon upp det direkt och skötte sig jättefint. Tack Annika för att du påminde mig, inte lätt att komma ihåg sånt som jag bestämt mig för sedan jag var på Eva Bodfälts föreläsning och sedan bara hunnit testa en gång innan det blev träningsuppehåll igen.

Hoppas vädret gör så att vi kan fortsätta på denna vägen nu, det är så roligt att komma igång med jaktträningen igen.

/Agge

20 Januari 2012  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Pommac fyller 2 år idag

 

Idag vill jag gratta min underbare kille Pommac som fyller 2 år! Födelsedagen kommer att firas med lite träning samt en extra god middag med efterrätt!

Vill passa på att skicka en grattishälsning från oss till alla syskon!

Kram

/Agge & Tyra

 

18 Januari 2012  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Jaktträningskväll i snö, mörker och kyla

Hej igen!

Kan inte säga att vi tinat fram precis men vi var dock iväg igår kväll och tränade lite. Vi var fyra stycken tappra som träffades.

Vi började med att köra lite lydnadsträning en stund, följsamhet förstås. Det var Pommac som fick komma ut först och jag tycker han gick riktigt bra under dessa övningar.

Därefter blev det dags för lite jaktträning. Vi körde rutan och skickade lite kors och tvärs och hit och dit. Blev riktigt bra träning eftersom de fick sitta och vänta, se andra hundar hämta på ett ställe, kunna släppa detta och gå dit vi pekade. Gjorde även några skick med ut, stopp och vinkling också.

Därefter gick vi över till sk klockan, inte vilken klocka som helst heller he hee. Upp i höga snödrivor, blev nästan orolig då Inger försvann ner i djupet vid ett tillfälle då hon la ut högt uppe i snöhögarna som de hade plogat upp. Dessutom var det djupsnö ända fram till dessa så hundarna fick verkligen jobba. Sånt här har vi aldrig gjort förr så det var en mycket givande övning. Lite klurigt att få hunden att fokusera högt upp istället för rakt fram men det lärde de sig snabbt! Här var också dummisarna satta ganska nära varandra så det gällde att de gick dit man pekade.... Det här var skitkul träning både för hundar och människor, det gäller att vara med och alert!

Roligt att se alla hundar också, de var så himla duktiga.

Det är så nyttigt då det händer en massa saker hela tiden, mattar som tjoar, hundar som busar och kampar och själv ska vi bara sitta och vänta i lugn och ro på vår tur. Pommac skötte sig exemplariskt med detta och det är en fröjd att jobba med honom den lilla sötnosen.

Då vi kom hem så var jag så frusen, satte mig i soffan ett tag och såg sportgalan men frös så mycket att jag gick och la mig. Då jag fått upp värmen, mycket tack vare Pommac som la sig över hela min rygg med huvud och hals (han är bara för gossig) och jag nästan somnat så ringde jourtelefonen. Jag ville inte upp ur sängen men jag har köpt mig en ny morgonrock och den var helt underbar, varm och skön så det gick bra. Åtgärdade jourärendet och återvände till sängen och somnade skönt.

Nu är det jobbet som gäller

Ha en skön dag

/Agge

17 Januari 2012  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Julledighet

Hej!

Här har vi nu haft lite julledigt sedan två dagar innan jul. Så mycket träning har det inte heller blivit av.... Vi tar mest långa promenader och bara leker och myser.

Tyra är busigheten själv, man kan tro att det är hon som är den unga här i familjen, Pommac är så förståndig så ibland skrattar jag bara. Han är helt underbar att ha att göra med och jag har verkligen fått min kramgoa gubbe som jag önskade.

Visst längtar vi till våren, har börjat snegla lite på vart vi skulle kunna fara och inleda säsongen med träning söderut men har inte hittat något som riktigt klickar ännu.

Här hemma har det snöat som attan och snöskottningen tog 1,5 timme igår och även i förrgår, snacka om snöfall! Dessutom tung klibbsnö så det var inte lätt!

Nu ska jag ta en prommis med doggsen och sedan fortsätta med städningen här hemma. Jag har knappt hunnit vara ute på nätet alls på någon månad varför jag av naturliga skäl inte heller kikat runt hos er andra. Är väl i och för sig mest ut på FB en snabbsväng nu...

 

God fortsättning på det nya året alla vänner!

/Agge

4 Januari 2012  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Pommacs resultat från rtg var de bästa tänkbara!!!

En härlig dag igår där Pommacs rtg-resultat hade publicerats på SKK. Han hade bästa tänkbara resultat så det var ju skönt! Nu kan vi fortsätta jobba på.

Igår blev det lite lydnadsträning, körde några snabba lägganden samt lite linförighet. Det blev också inkallning och apportering. Provade också på lite fjärrdirigering med sitt och ligg och det gick jättebra fast vi aldrig har testat detta.

Det är ju så himla halt ute nu och vi får hoppas att snön får stanna kvar, det regnar och är plusgrader nu, inte kul så här innan jul. Vi har ju inte haft någon snö, den har kommit nu på bara ett par dagar så därför är den ju extra skör.....

Nu är det dags för jobbet!

/Agge

14 December 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Dirigeringsträning på längden och tvären

Idag så tog jag med mig en massa dummisar på promenaden samt två pinnar. Det var sån dimma att då jag ställt ut pinnarna och lagt ut dummisarna åt var sitt håll så såg jag inte själv pinnarna. Dessa hade jag placerat ut för att jag skulle ha lättare att dirigera hundarna och se vart dummisarna låg men tji fick jag.

Nåja, jag såg dem lite grann om jag ansträngde ögonen i alla fall så det gick.

Började med Pommac och han fick hämta två på vardera stället. Gick jättebra. Han är jätteduktig på både raka och sneda. Tyra har lite svårt med de snea fortfarande.

Idag blev hon dessutom snuvad på konfekten. Gav henne två chanser att gå ut snett (rakt ut förstås men snett) men hon rätade upp linjen och drog åt fel håll, en gång höger och en gång åt vänster. Då fick hon gå tillbaka och sätta sig och tack vackert se på då Pommac drog iväg som en projektil och hemtade in den. Sedan fick hon gå ut direkt bakom honom och hämta den sista och då gick det bra. Kanske för att han varit där och visat hur det skulle gå till men samtidigt så tyckte jag det var lite tjenligt åt henne att hon fick sätta sig åt sidan och att han fick hämta mitt framför näsan på henne, då kanske hon går dit jag pekar nästa gång???

De långa raka hade hon inga problem med, däremot så var väl inte stoppsignalen 100%-ig första svängen. Då blev det bara ett jättekort stopp och sedan hade hon den i näsan. Hon plockade då upp den utan att jag hade sagt det så vi blev lite oense hur det hela skulle se ut. Då blåste jag stopp igen och bad henne lämna dummisen där och komma in till mig och sen gjorde vi om det. Då lyssnade hon jättebra.

Pommac sköter sig jättefint i alla situationer. Han sitter lugnt och väntar på sin tur fast jag kör båda. Tyra har också börjat lära sig det men hon har lite svårt ibland och "tolkar tecken och signaler" lite som hon tycker då jag kör Pommac men efter att jag hade talat om att det inte var hon som skulle söka så förstod hon det och satt lugnt kvar hon också.

Det är nyttigt för henne att inte få vara i centrum hela tiden, dessutom att Pommac får "bräcka" henne med att hämta dirigeringarna som hon ej klarar av "de långa sneda" så då kanske hon får in att man även kan springa snett om matte pekar snett.

Blev i alla fall en toppenträning idag och hundarna är jag supernöjd med, ja i alla fall Pommac. Tyra har ett och annat att lära sig vad gäller att lyssna och gå dit jag pekar då vi ska ut på snedden. I övrigt så var hon också jätteduktig.

Nu fryser jag lite och sandbilen har precis kört förbi här runt byn, jättehalt ute men det gör inget då jag äntligen har fått plocka fram mina sköna icebugskor.

Ha en skön helg mina vänner

/Agge med flock

12 November 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Markeringsträning idag

Idag efter jobbet så var det markeringsträning på schemat. Anneli kom förbi och vi körde faktiskt alla hundar idag. Jättekul!

Först så var det Pommac, han gick som en klocka. Stadig och lugn som vanligt och fotgåendet också jättebra. Spikade dubbelmarkeringarna och jag kan inte bli nöjdare än så här med honom.

Därefter var det Lyckos tur, även han gjorde ett kanonjobb.

Sedan hade vi faktiskt mycket tid kvar innan vi skulle iväg på mötet så jag började fundera på om jag skulle testa av Tyra lite, tänkte att jag har ju hela vintern på mig annars att fortsätta min träning med henne och på den linje som jag dragit upp för oss i år.

Sagt och gjort. Det bar iväg till skogen igen för att testa av några markeringar. Jag väntade länge med att skicka henne, hon satt lugnt och fint. Som avslutning provade jag även att vända ifrån markeringen och hämta en dirigering och det gick jättebra, ja t o m utan att brottas och i vändningen utan hon följde med då jag vände om utan problem. Gick sedan ut och hämtade dirigeringen. Fick sedan gå och hämta markeringen.

Det såg mycket bra ut för oss. Kändes toppen också. Hon kunde ej dra med mig i hennes tempo utan hon fick finna sig i mitt. Då hon tänkte "svänga av" då hon såg Anneli vika av så sa jag bara åt henne att det accepterades inte och då rättade hon in sig i ledet. Det kändes toppen!!! Hon kanske börjar lita på att matte faktiskt kan nu??? he heee

Nåja, drar väl inte allt för stora växlar av detta men helt klart så är det ett fall framåt i alla fall. Det har aldriig känts så här bra och på mina villkor någonsin. Kanske har vi vuxit ihop och börjat bli ett team nu?? Det känns som om vi är på rätt väg!

Nu är det hopp i soffan och TV-tittande en stund

Hej svejs

/Agge

18 Oktober 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Fasanjakt i helgen

 

Vilken underbar dag vi fick i skogen. Superfint och härligt höstväder, hundträning, jakt, ja vad mer kan ske en sån perfekt dag.

Vi fick gå bakom en spaniel som såg till att leta rätt på fasanerna. Det var jättekul att se den i arbete. Det är första gången jag sett en spaniel jobba och det var mycket intressant.

Det blev mycket gå bakom skytten och det var perfekt eftersom det är det vi behöver träna på. Tycker ändå att själva fotgåendet var ganska bra, han höll koll på mig och gick bredvid mig, trots att de andra hastade iväg ibland. Det kändes skönt. Det var ganska svår terräng att gå i för mig från början, hoppa över diken, ängar där de kört med traktor som hade vält om hela fältet. Foten är inte ok än och det kändes verkligen efter denna dag.

Vi kom sedan upp i lite lättare terrän och gick då lite fortare för att försöka få tag i någon fasan. Det fick vi!!! Kul. Det blev en fasantupp och den blev min sen. Jag hade beställt en sådan för jag tycker de är så vackra! Ville ta några kort på hundarna med fasanen sen.

Allt som allt så tycker jag det var en bra eftermiddag i fasanjaktens tecken. Jag provade också att skicka Pommac på linjetag så att han fick prova hoppa över stängsel. Första gången så hittade han en grind och tog den istället, han är smart den hunden. Grinden var i och för sig inte så långt ifrån fågeln så det var logiskt.

Sedan la vi fågeln till vänster om grinden och då hoppade han över och greppade fågeln. Sedan hoppade han tillbaka lika fint. Jag provade några extra gånger då jag blev själv också och det gick fint!

Körde sedan linjetag över diken från olika håll och det fixade han perfekt. Nu var de inte superlånga men ändå, han har aldrig hoppat över diken förut.

Igår kväll så var vi några entusiaster som träffades för vinterträning, he heee. Vi körde lydnad och följsamhet. Sedan blev det fokuseringsövningar.

Eftersom vi tränat mest själv i år så behöver vi vara med andra hundar, han tyckte de var såååå intressanta så det var jättenyttigt att lära sig sortera bort dem. På slutet så hade han släppt dem och höll sig bara fokuserad på mig.

Det var ej jättebra träning och precis det som vi behöver träna på. På fokuseringsövningarna så skötte han sig i det närmaste perfekt och hade lätt att släppa de "störande" grejerna. Ser verkligen fram emot dessa kvällar här framöver.

Tyra hon fick sitta i bilen hela tiden och då allt var klart så tog jag ut henne en stund och rastade av henne. Då vi kom hem så gick hon och jag en liten prommis och hon var så uppmärksam på mig på ett mycket bra sätt. Kanske hon tänkte på träningen hon hade sett från bilrutan eller inte, hon kanske låg och sov där, vad vet jag. Det syntes i alla fall ingen hund i rutan eftersom det var så mörkt ute.

Vi hörs

/Agge

18 Oktober 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Underbar höstdag som vi tillbringade i skogen

 

Tog idag med hundarna ut på en tur i skogen. Tog med mig käpparna och la ut lite dirigeringar också.

Vi började med lite kortare avstånd då det blev så diffust. Sedan längde vi allt eftersom. La ut 4 på det ena stället och 4 på det andra.

Sedan tog vi en fika emellan.

Pommac skötte sig jättebra och gjorde fina raka linjer trots både svår terräng och att det var knöligt att ta sig fram. Idag hoppade han över stockar och passerade rotvältor som ingenting, jag som trodde att det skulle vara för svårt. Hade med mig Tyra som pickup-hund men hon behövde ej hämta någon, han fixade allihopa själv!

Nåja, naturligtvis så fick hon också jobba. Det blev lite längre linjer för henne, dessutom använde jag mig av Pommacs linje för att störa lite mot hennes men det var inga problem med det.

Det har varit en mycket härlig dag ute i skogen och fikat smakade så gott. Hade gjort en sallad och även en smörgås och allt blev uppätet!

När jag kom hem så fick de gå ut i hundgården för jag och gubben städade tillsammans hela huset. Jag dammsög och han torkade golvet! Det behövdes verkligen!!! Har inte gjort det sedan jag blev sjuk!

Ha en riktigt trevlig helg!

/Agge

8 Oktober 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Tränat lite linjer idag

 

Har haft med mig Pommac på jobbet idag och när vi gick ut på lunchen så fick han ett litet pass med linjer.

Det är otroligt fint bakom sjukhuset att träna linjer. Det är små kullar, grusgångar mm som man kan köra förbi, mot eller bredvid. Det går dessutom att ställa upp dummisar på bänkarna så det blir lite kul.

Idag så började vi med att gå runt och vi ställde ut någon här och där. Jag skickade på dem kors och tvärs på långa raka linjer. Han är jätteduktig på detta, grusgångar, kullar, förbi buskar är inget problem och han fokuserar riktigt duktigt framåt. En blev både lite lång, sned och svår. Från en grusplätt över en kulle, sedan över en grusväg och därefter över en gräsmatta igen. Där fick jag se vilken nivå vi befinner oss på nu. Blåste stoppsignal av bara farten då han började vika av från linjen, han hade då hunnit väldigt långt ut, han stannade direkt!!!! Duktig kille! Då jag skickade honom ut igen så for han rakt ut men vek av efter bara några meter igen. Blåste fast igen och då satte jag honom ned så han fick hämta ny vind en liten liten stund. Sa sedan ut och han drog rakt ut och precis då han började tveka igen så fick han syn på den, vilken lycka!!! Man riktigt såg på honom att TJOHOOO här är den!!!! Mäkta stolt kom han tillbaka med den. Oj vad duktig du var grabben!!! Mycket beröm förstås!!!!

Känner mig rätt trygg nu i att linjerna har börjat fungera i så här pass öppen terräng. Jag ska börja lägga in lite svårare nu men med kortare avstånd och hoppas han svarar upp lika fint på detta. Det tror jag i och för sig.

Ikväll har jag varit ut på en cykeltur tillsammans med Tyra och Pommac. Vi råkade hamna på bergsklättring med cykel och det var inte det lättaste he hee. Brukar ju ha någon sån här tur varje år och nu har vi som sagt lyckats med detta ännu ett år!

Pommac och Tyra tyckte det var spännande och jättekul förstås, det var ju nya marker för dem. Det var blött, stora vattenhål mm så jag är glad att jag inte ramlade för det slirade rejält med bakdäcket då jag tog i.... kände mig som världens barnunge som var ute och sladdade med cykeln he hee. Kanske lite för gammal för sånt men som sagt var, lyckan att se hundarna så glada, det uppväger allt slit.

Nu ska Pommac få bada i badkaret, har bestämt att nu är allt vattenjobb färdigt för i år, hoppas jag i alla fall....

Hoppas ni får en skön kväll alla vänner! Vi hörs

/Agge med flock

4 Oktober 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jaktträning i viltrika marker igår

 

Igår så var vi några stycken som träffades och tränade lite att gå på linje, markeringar och att skicka på linjer.

Vi körde i par (tyvärr har jag ej hunnit få några bilder på oss ännu). Det var jag och Carola med Izzy som gick i par och vi fick börja.

Vi började med att bara gå på linje utan att något hände. Stannade upp och fortsatte gå. Sedan vände vi upp för markeringar. Här såg man att det var inte så lätt i all vittring från fåglarna som springer omkring där he hee. Mycket nyttigt. De var tvungen att koncentrera sig på vart deras fågel hade fallit för att hitta rätt.

Vi hade sedan lagt ut några dirigeringar bakåt och de skötte sig utmärtkt måste jag säga, trots att det hade blivit långt avstånd och med all vittring i backen. Då jag skulle skicka Pommac på sin dirigering rakt bakåt så hade det lagts ut en dirigering till vänster precis, så det blev ju en ganska stor störning tyckte jag men jag behövde inte tänka på det för han tog linjen perfekt och höll den ända fram.

Vi fick kvitto på vart vi är i träningen och vad vi behöver träna vidare på. Är jättenöjd med honom och han är så underbar att träna med!

Vi gick omkring 1,5 timme innan vi tog paus för lite lunch och hundbyte. Det var då dags för Vilja och Lyckos.

De började på ungefär samma sätt som vi hade gjort, de körde lite mer långa linjer och diffusa sådana än vad vi gjorde förstås och de skötte sig bra de med.

Carola gick i skogskanten och kastade markeringar och jag gick på andra sidan och kastade markeringar. Ja, jag la även ut en del dirigeringar här och där. Jag var väldans imponerad över deras dirigeringar måste jag säga. Långa, genom skog, ner i diken mm och de fixade det kanonbra!!!

På slutet så provade Anneli och Kati att hoppa över stängsel med Lyckos och Vilja. Tjohej vad det gick!


Först hoppar vilja in och ska hämta fågeln


Sen hoppar hon ut så fint!

Det var en otroligt härlig höstdag som gick i jaktträningens tecken. Jättekul och otroligt nyttigt!

Vi hade en mycket trevlig dag och jag kan säga att vi mös ordentligt tillsammans i soffan jag och Tyra, Pommac låg nedanför.

Ser redan fram emot nästa gång!

Kram

Agge

2 Oktober 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
1:a Nkl Jaktprov med Pommac idag

Hade ställt väckarklockan på 05.45 för att hinna upp ta en liten cykeltur med Pommac innan vi skulle bege oss till Kalix där vi skulle starta på jaktprov.

Så mycket sova har det inte blivit, jag har varit rädd att inte klockan skulle ringa samt att Tyra är hos kennelmamman eftersom hon är i höglöpet nu. Tänkte att han skulle få några dagar utan henne innan provet men jag kan säga att han har SAKNAT henne.

Uppladdningen inför provet hade kunnat vara MYCKET bättre, matte fraktur i foten hela sommaren, lös benbit fortfarande som gör sig påmind ibland, kraftig förkylning där jag legat pall i två veckor så så mycket träning har det inte blivit precis.

Han har ju alltid varit helt spontan på allt vilt så det har ju varit ett stort plus då jag inte haft så mycket vilt att tillgå heller.

Någon frukost var det inte tal om från min sida, lite för nervös så det vände sig i magen då jag kikade in i kylskåpet. Tog inte ens med någon lunch i ryggan eftersom jag inte ville ha något just nu och det kändes som om jag inte skulle kunna äta på hela dagen.

Då vi väl var framme och jag hade kört fram honom lite så kände jag mig helt lugn. Nervositeten var som bortblåst.

Då vi gick fram till hundstoppet och jag hade parkerat mig på ryggsäcken så satt vi där och njöt av det härliga vädret och att bara få vara tillsammans.

Då de ropade fram oss så gick vi lugnt fram till provplatsen. Provet började med en landmarkering åt ena hållet och som han spikade, sedan vände man om 180 grader och ett skott till gick av mot fältet. Det var inte något speciellt stort fält tycker jag och Pommac jobbade på jättebra. Han hämtade in vilt efter vilt på ett mycket övertygande sätt. Då han hämtat in alla 7 i snabb följd så frågade jag domaren "visst var det bara 7 ute på fältet" och då såg han lite rolig ut och undrade om han verkligen redan hade hämtat in alla. Det hade han förstås. Därefter blev det en transport ner mot vattnet där det skulle bli markeringar. Vi fick stå en bit upp på land och skicka hundarna på två enkelmarkeringar, först en åt höger och sedan en åt vänster. Domaren hade sagt till de par som gick tidigare och som jag hade sett att man fick gå ner till vattnet och möta hunden om man ville. Till mig sa han inte detta och jag hade för den delen inte tänkt gå fram och möta honom eftersom jag har nog svårt att gå och det var lite nedförsbacke där. Man ska ju ta sig upp därifrån också och gå uppför gör mycket ondare. Hur som helst så fick jag båda dessa i hand.

Både domare och funktionär sa att det var det bästa fältarbetet för dagen! Han fick även en superfin kritik med högsta betyg på alla moment som ingår. Den sammanfattande kritiken lyder som följer:

En hund som genomför provet på ett utmärktsätt och uppvisar alla de goda egenskaper en retriever ska ha.

Det var en fröjd att få föra honom genom hela provet och jag är både stolt och supernöjd!

Kram

/Agneta

18 September 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Varit i sjuksängen länge nu...

Förra onsdagen så var vi och tränade lite jakt i Piteå. Jag hade med mig båda hundarna och hade ev tänkt prova köra Tyra efteråt.

Tog med mig Pommac direkt från där vi parkerade, och tur var det. Eftersom jag har lite ont i foten fortfarande. Inte så konstigt att jag har haft ont och inte kunnat gå förresten, det har varit en fraktur där och nu har jag fortfarande en lös benbit som visst skulle självläka men det tar ju lite tid.

Nåja, hade tagit med mig stavarna eftersom jag vet att det är en grym uppförsbacke till den andra sjön där jag misstänkte att vi skulle hålla till. Mycket riktigt, då jag och Pommac med förenade krafter tagit oss uppför denna brant så fick vi syn på de andra. De hade kommit dit lite tidigare eftersom jag jobbar så kom jag lite sent.....

Alla de andra körde sina hundar först, jag och Pommac gick sist ut och vi var funkisar till de andra. Det gick bra att ha honom med mig och kasta markeringar till de andra, han är så go denna fina grabb.

Då det äntligen blev vår tur så gjorde vi ett fält med vilt. Det var utlagt 5 st vilt på ett avgränsat område med många terrängbyten. Skog över till myrmark med en skogsdunge emellan samt ett litet kalhygge åt andra hållet. Han tog väl för sig i markerna och hade inga som helst problem att byta terräng. De hade också tagit fram en stor korp och det hade vi aldrig träffat på tidigare. Han plockade dock upp den på en gång, det har han i och för sig gjort med allt vilt. Han har ett fint grepp och både fina upptag och avlämningar.

Tyvärr blev jag sjuk denna dag, kände av det redan då jag for till Piteå och sedan dess så har jag legat pall i sängen och gör så fortfarande. Inte bra, vi som ska (om vi nu kan träna något) starta på jaktprov snart. Vet ju inte om vi kommer med ännu men anmälda är vi  i alla fall. Hoppas bara att vi hinner träna lite före.

Tyra har börjat löpa så min lille prins har det inte så lätt här hemma med hormonerna men jag tycker ändå att han sköter sig bra, än så länge är väl bäst att tillägga.

Hoppas ni alla får en trevlig helg och själv hoppas jag att jag blir frisk så att vi kan komma igång med träningen igen.

Kram

/Agge

9 September 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Långa diagonala linjer med Tyra ikväll

 

Ikväll så var det Tyras tur att drillas i jaktens tecken. Jag fortsätter med mina diagonala linjer och nu börjar de fungera riktigt bra.

Jag tog käpparna idag för gräset hade blivit så högt på fältet att man inte ser vart man är nästan. Det är knappt hunden syns. Ställde ut dessa i en stor och lång 4-kant. Det blev lite kortare på kortsidorna men det gjorde inget eftersom jag mest hade tänkt köra på diagonalen.

Hon fick börja med att hämta en rak en på kortsidan och det gick jättebra. Sedan transporterade vi oss till det ställe där hon hämtat ifrån. Vände sedan upp på diagonalen och skickade henne. Fick ta om två gånger på första diagonalen men de övriga som jag sedan skickade på gick utan problem. Jag t o m la in en störningsmarkering på den sista men det brydde hon sig inte om. Trots att den låg nära linjen och att inte dirigeringen var motiverad.

Jag skickade också ut några gånger på de raka på kortsidorna med stoppsignal vid pinnen för att sedan skicka vidare förbi pinnen med ut eftersom dummisen låg 10-15 meter bortanför denna. Stoppsignalen var inte så distinkt som den brukar vara utan jag fick blåsa lite längre än vanligt innan hon stannade så ska jag vara lite petig så kan jag klaga på detta, och det kan jag ju! Analys av detta då, jo, hade inte värmt upp något innan, det gjorde jag i och för sig medvetet,  med stoppsignal och närsök som jag brukar så att hon är "varmkörd" lite och har fått ur sig det värsta springet i benen. Det är ju på sånt här det märks he heee. Då hon hämtat några så blev också stoppsignalen distinkt och bra.

Hon har verkligen fungerat bra de senaste gångerna vi varit ute och tränat och nu börjar jag hysa lite hopp om att vi ska funka tillsammans som ett team även vad gäller fotgående och stadga.

Hade tänkt börja med markeringar idag men min träningskompis dissade mig ikväll så det får bli en annan kväll, ev torsdag då.... vi får se... det är så mycket som man vill hinna med nu.....

Pommac fick sitt igår då jag körde lite fält och det gick kanonbra. Roligt att se honom följa upp vittringen på ett sånt bra sätt och han jobbade på fint. Idag har han haft vilodag så det har bara blivit en cykeltur i morse och en promenad ikväll.

Ha nu en trevlig fortsättning på kvällen!

/Agge

30 Augusti 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Doktorn, rtg, jobbet och jaktträning

Idag har jag hunnit med mycket. Först besök hos farbror Doktorn med min fot. Han tyckte inte att den såg bra ut så han skrev ut akut rtg-remiss. Det visade sig att det var/hade varit en fraktur och nu fanns det kvar ett fragment som ej tagit fast. Fick av ortopedläkaren höra att det där skulle läka ut så småningom så vi får väl hoppas på det.

Blev lite nervös så läkaren sa att om det är en fraktur så kan de hända att de måste bryta upp frakturen eftersom det gått så länge att den borde ha helat ihop vid det här laget men kanske inte så rätt. När han såg min min (tänkte då att jag varit mycket dumdristig och ångrade mitt beslut att inte söka hjälp) (eftersom jag ville tävla på flatmästerskapet) så sa han "Du får bedövning" då svarade jag he hee Tack det var ju snällt he heee.

Nu hade den läkt ihop på ett fint sätt som sagt var, bara en lös benbit kvar som syntes på rtg.

Högläge, vila och sjukgymnastik ordinerade ortopedläkaren, ja även lindad fot för att få bort svullnaden. Fick heller inte gå några långpromenader... men det går ju inte så det sköter sig själv.

Nåja, nog om detta nu.....

Jag och Pommac tog bilen ut till skogen för att köra fält ikväll. Jag la ut ett fält med 10 vilt. Sparade en kråka som vi körde några övningar med innan vi började på fältet.

Han hade en otrolig fart, att de sedan pangade och sköt på älgbanan, det brydde han sig inte om det minsta men det var ju bra att jag fick träna med den störningen. Dessutom passerade det ett rådjur mitt i vårat fält som blev skrämt av skotten antar jag. Det var lite kul.... he hee

Det var inte ett så stort fält, utan ett ordinärt Nkl fält som jag lagt ut åt honom. Det var snabba upptag på allt samt snabba inlevereringar och fina avlämningar i hand. Han hade ett jättefint sökmönster och täckte av hela området. Swich så var alla 10 inne.

Vi avbröt fältarbetet efter 6 st så han fick bryta av med en linje och det fixade han perfekt. Då jag sedan skickade ut honom på fältet igen så gick det lika bra och med samma flyt.

När jag kom hem så vilade vi en liten stund. Pommac började snarka direkt under bordet. Tyra låg och stirrade på mig hela tiden jag satt vid datorn, hon ville ut och få sitt hon också.

Klädde på mig igen och tog minidummisarna och två stora hardummisar samt två stora vanliga och begav oss iväg jag och Tyra. Pommac fick snarka på ensam hemma.

Började med att lägga ut ett dolt närsök för Tyra (gjorde detta medans hon rastade av sig). La sedan ut dirigeringarna 4 st.

Skickade henne först på närsöket och jag varierade med att blåsa stopp, sedan blåsa närsökssignal så att hon skulle söka bakåt och det gick superbra. Hon lydde minsta pip från pipan och trots att hon stod mitt i en hög av minidummisar då jag blåste stopp så vände hon snabbt om och tittade på mig och frågade vad jag ville. Ibland så kastade jag en minidummis till henne som belöning, ibland fick hon söka. Skickade också henne direkt rakt ut och hon fick söka själv och ibland skickade jag henne med ryggen åt närsöktet med ett ut och blåste sedan fast och därefter närsökssignal.

Idag blev jag så himla glad, fotgåendet var i det närmaste perfekt, hon gick ej före mig utan hela tiden på rätt plats!!! Jag tror det är första gången i jaktsammanhang??? Kanske trägen vinner??? Men jag ropar ej hej förrän jag kommit över ån och en gång är ju ingen gång.... men det är i alla fall bättre än ingen!

En annan sak som vi hållit på att traggla med är ju sneda utskick. Det har hon haft himla svårt för. Men inte idag!!!! Idag så lyckades vi för första gången bärga hem en lång sned dirigering direkt!!! Jättebra!!! Kul!!! Det blev t o m två sneda dirigeringar idag och båda fixade hon direkt. Den andra så höll hon linjen hela tiden tills hon fick vind på den, då gick hon upp i vind och följde upp den. Tänk att jag hade koll på vinden???? Det är nog första gången det händer... Plötsligt händer det där också!!! he hee

Nu snarkar de båda här på köksgolvet och är sååå nöjda. Nu blir det TV-soffan för oss resten av kvällen!

Kram

/Agge

25 Augusti 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Jaktträning med vilt

Idag så hade viltet tinat så jag kunde ta ut Pommac och köra lite fotgående samt lite apportering.

Han tyckte det var jättekul och var jätteduktig. Han fick några minnesmarkeringar och det gick hur bra som helst. Dirigeringarna gick också jättebra.

Inget kunde ha gått bättre med honom idag.

Anden som jag plockat fram och som jag inte hade en aning vart den kom ifrån.... det var ingen and.... då den tinat och jag tog fram den så var det en orre som dessutom var urtagen och utan huvud.... undrar om det var någon som tänkt att vi skulle äta den? Nu fick de i alla fall prova plocka upp den som den var, inga problem, sedan åkte den i soporna.

Idag har det varit full fart på mig, första dagen som det känns toppen och att jag kunnat gå nästan obehindrat på 8 veckor nu. Känns skönt att det börjar ge med sig nu. Jag har i alla fall tvättat massor av tvätt, tagit reda på lika mycket och vikt och packat undan i garderoberna. Tvättat stövlarna en gång till samt städat och lagat lunch. Sedan begav jag mig till Luleå för en shoppingrunda. Det blev en våg, rostfri vattendunk med kran, hundgodis och ett par skor.

Inte nog med det, jag hade med mig hundarna. Jag har ju inte orkat lyfta Pommac för att ställa honom på vågen hemma så jag gick in på Djurmagazinet. Gissa vad han vägde? Jo hela 30.9 kg. Stor och ståtlig kille he hee.

Då vi kom hem så fick en i taget en liten dustning. Tyra fick en omgång med jaktträning med vilt óch det gick hur bra som helst.

Hon fick markeringar, dirigeringar med störningar och stopp med vinklingar. Hon var jätteduktig och lydde minsta vink från mig.

Pommac hade sitt roliga på förmiddagen, också han lika duktig. Han fick t o m en dubbelmarkering alias minnesmarkeringar som han fixade exemplariskt. Han är duktig lillkillen.

Nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen. Hoppa upp i TV-soffan och bara mysa.

Ha en skön kväll alla vänner!

/Agge

21 Augusti 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Åter till vardagen med jobb och träning

Nu är semestern slut, allvaret har börjat. Det är så tråkigt att dygnet har så få timmar.... man hinner ju inte med allt som man vill göra.

Första jobbveckan är avklarad. Har gått bra, roligt att vara tillbaka där igen. Blev ju dessutom regn denna vecka och då är det ju lättare att sitta inomhus.

I torsdags var vi iväg och jakttränade. Jag hade bestämt mig för att köra några markeringar, både på land och vatten samt bryta av dessa med en dirigering.

Jag började med att lägga ut dirigeringen. Vi gick och la ut den från sidan för att inte lämna spår hela vägen ut till fågeln. Sedan gick vi vidare längs efter stigen och kom fram till en liten öppning där vi skulle ha en landmarkering i gluggen.

Jag riktade upp honom i gluggen, kastet gick dock förbi hela gluggen och hamnade dolt för oss båda i ett buskage. Han fick leta på där ett tag, jobbade på väldigt bra och gav inte upp men jag valde ändå att kalla in honom för att göra om.

Nu hamade kastet där det var tänkt, då hade jag istället riktat in honom på buskaget men han hade i alla fall markerat perfekt (det är ju inte alltid lätt att veta vart dessa fåglar faller he hee). Hämnade in den och avlämningen var bra i hand.

Därefter gick vi vidare till vattnet. Där väntade en vattenmarkering från båt med en mås. Den gick han ut ochs pikade bland näckrosorna.

Därefter vände jag bort och skickade honom längs efter stranden på en dirigering till ytterligare en fågel. Denna fixade han perfekt.

Gick sedan tillbaka och tog ytterligare en markering, denna gång blev det en and som föll i näckrosorna. Här fick han jobba på lite innan han funnit denna men både inlevereringen och avlämningen var det inget att anmärka på.

Hade innan träningen bestämt att det var stora trutar som jag ville ha på vattnet, här blev det ingen, så efter det att de andra tränat färdigt så tog jag ut honom igen för att ge honom en sådan på vattnet samt det blev även en and. Båda dessa gick enl regelboken med perfekt markering, trots att det strömmade hårt i vattnet och han fick simma som attan he hee. Avlämningarna lika fina i hand båda två.

Efter detta så tog jag ut Tyra så att hon fick rasta sig lite. Körde några dirigeringsövningar med henne i skogen där jag kastade ut en kaninboll och sedam smög jag ut en annan på mycket kortare avstånd som hon inte visste av.

Skickade ut henne och blåste sedan fast henne. Satte henne ner och dirigerade henne åt höger i ett närsök. Gissa vilken lycka hos henne då hon hittade den andra kanindummisen som jag smygit ut. Skickade henne sedan på den andra längre ut. Blåste fast för att sedan trycka ut henne igen. Blåsa fast henne igen och lägga ner henne i närsök. Detta funkade klockrent.. Kort träning tyckte Tyra, och ville naturligtvis fortsätta men det blev inget mer än så.

Igår blev det linförighet med båda två. Pommac gick jättefint och var med mig hela tiden på ett mycket fint sätt! Vi körde också någon inkallning och även hopp över hinder. Han tyckte det var superkul!

Tyra fick också köra linförighet. Hon var jättetaggad och gjorde ett bra fritt följ där hon tittade på mig hela tiden. Ska jag vara petig så var hon inte helt rak med baken i alla lägen men vinklingar både höger och vänster gick jättebra.

Hon fick också hopp apport samt sättande under gång. Jag avslutade med att köra rutan och den var så klockren som den kunde bli, trots att det nu är hur länge som helst sedan vi körde något sådant.

Idag har vi varit ut och cyklat på morgonen, jag har tagit fram vilt för träning imorgon och sedan fick de gå ut i hundgården nu. De älskar att vara där och det är ju skönt!

Ha en trevlig dag mina vänner så hörs vi sen!

/Agge

20 Augusti 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Rapport från Flatmästerskapet

Jaha, nu är vi hemma efter en helg fylld av en massa duktiga hundar och trevlig gemenskap i skogarna kring Umeå.

Jag måste börja med att säga hur nöjd och stolt jag är över min lilla prins som skötte sig exemplariskt på alla sätt. Vi fick t o m ett vandringspris Quills VP "Will-to-please" för att vi hade bästa kontakten mellan förare och hund i UKL under Flatmästerskapet. Jättekul!!!

 Det var ingen lätt terräng att gå i och jag hade det lite jobbigt med min trasiga fot men vi tog oss försiktigt runt och han gick så lugnt och fint bredvid mig hela tiden.

Vi fick börja på station 1 som var en enkelmarkering som föll mot ett träd i lite buskigt område. Han sprang ut och hämtade denna direkt, sprang runt och tog den "bakifrån", här fick vi 18 poäng.

Station 2, vattenmarkering. Där fick vi börja med fotgående en bit ner mot ett vatten. Fick sitta i skogskanten så det blev en längre landsträcka innan vattnet. Vi fick heller inte skicka hunden förrän domaren hade sagt att det var ok. Den här löste han på bästa sätt och det blev 20 poäng. Vi fick jättefin kritik från domaren och det värmde förstås extra mycket då den kom från en så erfaren man.

Station 3, låg bara en bit från vattenstationen och det skulle visa sig bli vårt fall från att nå finalen. Han skötte sig jättebra vid transporten fram till denna markeringsstation som var en enkelmarkering med dold kastare och dolt nedslag. Skytt och kastare var på höger sida vattnet låg på vänster. Precis då skottet avlossats och markeringen skulle kastas iväg så "kvackade" de för en vattenmarkering (de använde en lockpipa för and) och sedan kom plasket efter dummisen i vattnet. Pommac vände då huvudet mot kvacket och markerade istället vattenmarkeringen. Vår landmarkering såg han ej vart den föll och inte jag heller eftersom jag höll koll på honom. Sa åt domaren att han inte sett markeringen och jag hade hoppats att han hade kunnat få en ny men domaren bara log så det var bara att skicka iväg honom. Dum som jag var, här lyser oerfarenheten igenom, så skickade jag ut honom på markeringen med apport istället för att skicka ut honom på ett linjetag direkt. Han for förstås ut mot vattnet och vände upp mot vattenmarkeringen. Sa åter igen åt domaren att han inte sett den och då log han igen och sa att jag får väl dirigera honom dit då. Tänkte först att det här är ju unghundsklass och det går väl aldrig för det var ju ganska långt dit där markeringen hade fallit men jag tänkte inte ge upp förrän vi hade försökt.

Jag fick snabbt ut honom i området där jag trodde att den skulle ha fallit och la ner honom på ett närsök, han sökte jättefint och det såg ut som om han hade den i näsan men det var nog gamla legor tyvärr. Sedan sökte han emot mig igen och jag fick stoppa honom och skicka ut honom igen. Skickade då till samma ställe igen för jag var ju övertygad om att den skulle vara där och han sökte jättefint igen. Så där höll jag på, skickade säkert ut honom till samma område 5 ggr och den 6:e gången så klickade det äntligen hos mig att den kanske inte ligger där och jag skickade ut honom längre bort. Han fann den då direkt. Oj vad stolt jag var över honom då, jag hade tårar i ögonen. Så liten, litade så blint på mig varje gång jag skickade ut honom tillbaka till området och med samma glöd så tog han sig an området igen! Guldklimp!!! Trots alla stoppsignaler och kommandon jobbade han med samma glädje hela tiden!!! Jag var faktiskt mest nöjd med hans arbete på denna station trots de ynka 6 poäng som vi fick och att vi förlorade finalplatsen pga detta. Han hade inte kunnat göra det bättre!

Han är ung, inte lätt att sortera bort kvackande och vattenplask då inte. Hade jag varit smart så hade jag själv sett till att det inte var någon hund som stod redo var att få en vattenmarkering just då men det är lätt att vara efterklok.

Station 4, enkelmarkering med dold markering och "hinder" framför. Inga som helst problem. Denna spikade han, 19 poäng.

Station 5, enkelmarkering uppför ett berg med dolt nedslag av en stor and. Denna spikade han också och bara "sög upp anden" och levererade den fint i min hand. 20 poäng. Vi var det enda ekipage som fick full pott på denna viltstation så det kändes verkligen roligt då vi fick kritiken av domaren att han var en sån stor och kraftig hanne och att han hade en sån fin kontakt med mig, det syntes verkligen att vi är ett sammansvetsat team.

Pga av station 3 så nådde vi ej finalplats förstås men vi var inte långt ifrån, bara några futtiga poäng. Men jag är som sagt var supernöjd med honom och han är så rolig att jobba med!

Vi tar nya tag och nu är det träning inför B-prov som gäller.

Kram

/Agneta

15 Augusti 2011  | Länk | Dagbok | 6 kommentarer
Jaktträning med båda idag

Har varit iväg först utanför Luleå en sväng för att träffa likasinnade i skogen kring en tjärn. Detta för att träna Pommac lite. Tyra fick följa med och hon var laddad minsann.

Vi började med att köra den andra hunden på ett fält och gjorde några landmarkeringar för att sedan flytta ut på vattnet. Det blev ungefär samma upplägg för min lille herre där det var fokus på mycket idag.

Han lyssnar så på vad jag säger så att jag måste komma ihåg att säga samma saker åt honom för då går det som smort. Idag missade jag en gång, naturligtvis då det var som viktigast men som den fina och duktiga vovve han är så var det bara att kalla in honom och göra om. Han var inte ledsen för det.

Jag började med en liten apporteringsövning eller rättare sagt två stycken sådana. Sedan gick vi över till att köra fältet. Ville kolla honom då det gått en annan hund före och han skötte sig exemplariskt. Sedan blev det några landmarkeringar med både dold och synlig kastare och det var inga som helst problem där heller. Sedan flyttade vi ut på vattnet och det blev en i mina ögon svår vattenmarkering men han löste den på bästa vis. Skickade sedan på två till och den sista så stod jag långt ifrån strandkanten. Gick sedan tillbaka till fältet och skickade ut honom för att hämta två till. Han hämtade sammanlagt in 6 av 8 och då hade han täckt av marken på ett förträffligt sätt. Kul att se att han fattat galoppen med detta nu och han har verkligen ett fint sökmönster nu.

Alla avlämningar direkt i hand och bjuder fint ut dessa. Jag älskar min lilla prins!!! Idag var en sån där dag där allt bara funkade! och jag får nog hålla med mormor som fick tårar i ögonen tidigare i veckan då hon körde sin hund som var sååå duktig då att det känns verkligen i hjärtetrakten då det går så där bra!

Då jag kom hem så åt vi middag och sedan chillade vi framför TVn. Därefter så fick Pommac gå ut och pinka och sedan tog jag ut Tyra för en träningsrunda här på kvällskröken.

Det här var då den motsatta träningen. Det började jättebra, fint fotgående, höll positionen hela tiden medans vi gick och la ut apporterna för att sedan köra raka och sneda linjer. Första raka linjen, som jag trodde skulle bli svårast, gick hon hur bra som helst på. Fin avlämning och lugn och fin transport en bit. Tänkte sedan att jag skickar henne på sneda linjen nu, nähärå, dit skulle hon bara inte. Hon vek av åt vänster hela tiden. Nåja..... jag är envis jag också. Det som var positivt i detta var att då jag ropade nej då hon vek av så stannade hon upp och vände mot mig så det var jag nöjd med i alla fall. Efter en sisådär 20 skick snett åt höger dit jag ville att hon skulle gå så gav hon till sist med sig och gick dit jag pekade, och kan ni tro, hon hittade en dummis där!!!?? Hon blev väldigt överraskad för där skulle den ju inte vara enl hon....

Efter detta så var det inga problem att både skicka rakt och snett. Nu gick det även att springa snett ut på mattes kommando. Rakt ut har hon alltid varit bra på men de här snea skicken, de har varit lite klurigare så det här ska vi köra mera av för det är precis det här som vi behöver.

I övrigt så var hon förstås jätteduktig, kanske var det för att hon har legat i bilen och laddat hela dagen. Hon fick dessutom komma ut och ligga vid ryggsäcken då de andra sköt ut dirigeringsapporter till deras hundar och då blev det ju extra laddat förstås. Snuvad på konfekten blev hon där i alla fall för det var bara att gå in i bilen igen och chilla. Hon fick nämligen inte göra något där.... he heee.

Nu är hon helt utslagen på golvet och nöjd med dagen hon också efter vår träningsrunda. 1-0 till mig idag Tyra.....

Kramelikram

/Agge

6 Augusti 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Varit till Kalix på "träningsläger"

Tjenixen!

Jag och Pommac drog iväg mot Kalix i fredags för att sammanstråla med några likasinnade i Kalix för lite jaktträning.

Då vi kom fram så var det redan två "extra träningskompisar" på plats, dessa hade vi ej gjort upp på förhand att träffa där långt ut i skogen, kul kul! En långväga träningskompis från Abisko samt en annan glad en. De hade gjort upp att träffas där för att träna och sedan så dök alla i "vårt lilla träningsgäng" upp, en efter en.... en del kom i husbilar, en del i vanliga  bilar hehee.

Vi blev 7 st som tränade allt från Nkl till Ekl, kul att se alla duktiga hundar, man lär sig mycket på att titta hur andra gör då de för hund.

Själv så gjorde vi några vattenmarkeringar med båt utanför en "vassvägg" som han skulle simma igenom. Det gick jättebra och jag var jättenöjd med honom. Sedan fortsatte vi upp på land och körde några landmarkeringar. Själv hade jag lagt ut några dummisar så att jag kunde skicka bakåt på dessa så att det inte bara blev att gå framåt och hoppa i vattnet.

Vi var tre tappra kvar på slutet av dagen och vi gjorde då en lång rak linje som avslutningar där de fick hämta 2 st var med störningar. Pommac fick naturligtvis inte lika stark störning som de övriga men jag var supernöjd med honom att han kunde släppa den direkt och gå rakt på dirigeringen.

sedan blev det middag hos Carola där vi hyste in oss i husbil och husvagn på hennes tomt! Middagen smakade supergott, för att inte tala om vinet!!! Kände mig som Ove i Solsidan eftersom jag inte hade tänkt stanna kvar över natten först då jag har så himla ont i foten och den sväller upp väldigt mycket efter en dag i skogen. Kunde ändå inte hålla mig, var värsta snyltgästen, Carola fixade sängkläder, mat till Pommac och sovplats i husvagnen för mig och Pommac, jättemysigt hade vi det! Sov gott gjorde vi också.... det här är livet tycker vi..... Vill ha en husvagn!!!!

Det blev en jättetrevlig dag som avslutades lika bra med vin och hundsnack sent åt kvällningen.

Kati och Anneli stod för vinet och en del av maten så nu måste jag fixa till något kalas och bjuda igen..... Kanske en träningshelg här hemma i byn???? Är ni med? Annars ska jag baka något riktigt gott tills nästa sväng vi ska iväg.

Dag II så blev det nya vattenmarkeringar på ett väldigt svårt ställe. Han jobbade på ordentligt och löste dessa. Därefter så gick vi vidare mot ett fält med vilt och nu såg man att ordet sök hade han snappat upp, hade full fart på fältet och hade snart hämtat in allihopa. Coachen tog två fåglar och kastade ut dem åt andra sidan så att jag fick vända om och skicka på ett nytt fält och det gick hur bra som helst.

Sen var de de äldres tur att tränas och då dessa var klara så hade jag gjort upp eld och vi grillade kycklingchoritzo som var supersmaskiga.

Ännu en trevlig dag i skogen tillsammans med goda träningskompisar. Fina tips och synpunkter togs och gavs hela dagen!

Hoppas vi snart gör om detta, superkul ju!

/Agge

30 Juli 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Städning i köket och sen jaktträning

Tjena!

Jag har haft fullt upp här hemma under semestern, mest pga skada men i alla fall....

Nu har vi börjat komma tillbaka och då har det blivit en del jaktträning samt andra roligheter tillsammans med kompisar.

Om jag börjar med Tyra så jag har backat tillbaka mycket i vår träning och börjat om vad gäller stadga, följsamhet och lydnad och hittills har det gått jättebra. Känner inte att jag är riktigt framme än där jag vill vara men oj vilken skillnad det har blivit ändå!

Jag ska strax ut med henne igen för att köra ett pass och jag ser verkligen fram emot detta! Vi har endast haft ett litet "återfall" hittills och hon börjar förstå vad jag menar och vill. Jag har en del kvar vad gäller att nå fram med rösten men det börjar också ge med sig.

Pommac då, ja han och jag har inte tränat så mycket sedan vi gick kursen. Jag har gjort några fält och varit iväg på en träning med andra. Han har skött sig utmärkt och vi har lite vattenarbete framför oss som vi behöver träna mera på och jag hoppas det blir här framöver i veckan.

Nu ska jag gå ut med hundarna en sväng och sedan ska jag köra jaktträning med Tyra. Kul kul!

Hej svejs!

/Agge

27 Juli 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Fält och vattenarbete på agendan idag

Idag så for vi iväg till ett ställe som vi inte har varit på förut. Jag hade tänkt att Pommac skulle få göra några vattenmarkeringar och sedan torka med att avsluta med fältarbete med vilt.

Vi började med att lägga ut fältet och sedan tog jag ut Pommac ur bilen, han fick vara först ut. Jobbade fram honom lite först med några lättare dirigeringsövningar samt följsamhet.

Gick sedan ner för sluttningen mot vattnet och ut på myren där det väntade vattenmarkeringar. Det visade sig vara en ordentlig gungfly där så jag ställde mig alldeles i kanten. Det blev tre olika enkelmarkeringar på vattnet och efter den första som var lite trevande men dock godkänd så fixade han de övriga två perfekt.

Sedan blev det transport upp till fältet. Vi hade lagt ut 6 st vilt. Idag så kom de bara in en efter en, han börjar nog förstå vad ordet sök betyder nu, åtminstone så såg det ut så. För varje gång jag skickade ut honom med sök så blev det full rulle, kul!

Eftersom vattnet inte var speciellt rent så valde jag att inte köra Tyra i detta utan vi for vidare till ett annat vatten istället.

När det var Tyras tur så blev det följsamhet och vändningar och det gick så bra direkt idag att vi satte oss vid vattnet nästan på en gång. Det gick först en vattenmarkering och sedan vände vi 180 grader och så kom det en landmarkering. Vände sedan tillbaka igen och skickade ut henne på vattenmarkeringen först och sen fick hon ta landmarkeringen. Hon spikade båda två. Då hon var på väg ut till landmarkeringen så kastades en ny vattenmarkering i som jag sedan tog som en dold dirigering.

Gjorde några ytterligare vattenmarkeringar med Tyra för att sedan avsluta med några långa raka linjer. Jätteduktig var hon idag också!

Då det sedan blev Pommacs tur så gjorde jag några vatten- och landmarkeringar med honom. Här blev det plums ut och långa markeringar. Inga problem sa Pommac och simmade så fint!

Kram

/Agge

18 Juli 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lyckad jaktträning idag!

Idag hade jag plockat fram lite vilt och hade tänkt köra fält med båda hundarna.

Jag började med att ta ut Pommac och körde lite följsamhet först. La ut några långa linjetag också som jag tänkte börja med.

Tog sedan fram apportkastaren och sköt lite skott mot dirigeringen och vände sedan om och gav honom en godis. Vände sedan tillbaka och skickade honom på den långa dirigeringen där en mås väntade på honom i slutet. Det var en jättelång dirigering och han skötte sig utmärkt. Gick sedan tillbaka och la ut den igen och därefter sköt vi ett nytt skott mot den andra fågeln. Inga tveksamheter här heller, han gick bra på mitt kommando.

Vi gjorde sedan en markering på sidan och jag skickade honom förbi denna rakt ut. Gick fram med honom så att den inte låg så långt ifrån då jag skickade iväg honom på ut. Detta gick också bra.

Avslutade sedan med en dubbelmarkering en in i skogen och den andra ute på öppet fält. Den ena med referens den andra utan. Han spikade båda två! Duktig kille!

Då var jag så nöjd med honom att det blev hopp in i bilen och vila för honom.

Efter en stund var det så Tyras tur. Sist jag körde fält med henne så var hon riktigt olydig och sprang som en tok, ja t o m sökte vidare med dummisen i munnen, något som hon ej har gjort på många år. Fick säga åt henne och kalla in och det blev bättre då hon hade fått jobba av sig lite. På slutet så funkade det jättebra. Därför tänkte jag bara köra följsamhet och dirigering idag, dessutom med skott och vilt men även med dummisar förstås.

Jag smög ut två stycken dolda för henne. En där Pommac hade haft sin och en på "kortsidan". Dessa två visste hon ej om. Sedan motiverade jag upp en annan. Därefter blev det promenad framåt och med vändningar tills vi kom på den andra kortsidan. Där satte jag henne och det gick av ett skott mot dirigeringen. Här ville hon först välja väg själv och jag fick ta tillbaka henne ett par gånger innan hon lydde och sprang åt det håll som jag pekade. När hon så gjorde det och dessutom fick tag i en dummis på andra sidan, ja då var lyckan gjord för henne. Snabbt upptag och fin inleverering. Under tiden som hon gick ut hade jag smugit ut en ny dummis bakom mig. Vi gick iväg över till andra sidan, skott ut mot andra sidan. Riktade upp och skickade iväg henne. Blåste sedan fast henne p mitten och vinklade sedan upp henne mot den som vi motiverat upp. Kanonfin dirigering och rätt på förstås, snabbt upptag men inlevereringen hade inte många poäng. Det var nämligen kaninbollen som vi kastat in och motiverat och den är bara FÖÖÖÖÖR KUUUUL så då var hon ju tvungen att busa på vägen in och tog NÅGRA ärvvarv tills jag satte stopp för detta då jag blev arg. Efter detta så skötte hon sig bra, även då jag la ut kaninbollen på nytt!.

Skickade henne sedan på en lång rak dirigering som var helt dold och hon gick helt perfekt både ut och in och hade en toppenfin avlämning med måsen så här valde jag att blåsa av träningen eftersom jag var såå nöjd där. Tyra var dessutom väldigt trött.

Hade tänkt köra ett fält efter detta med Pommac men slutade ut detta för jag tyckte att det räckte med det han hade gjort och jag var ju så nöjd med honom.

Fält blir det imorgon istället, vi kör med viltet en sväng till. Det syntes inte ens att vi hade använt måsarna. De har så fina grepp både Pommac och Tyra.

Nu är det TV-soffan som gäller så vi hörs en annan dag! Grattis till Anneli och Lyckos som fick 1:a pris i Nkl B-prov idag! Hipp hipp hurra!

/Agneta m flock

16 Juli 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Semester.... inte blev den lång

Efter jaktinternatet så fick jag lite ont i foten, tänkte inte så mycket mer på det utan körde på som vanligt.

På tisdagen så var vi ut och jakttränade och vi la upp det hela som ett nybörjarklassprov med vilt, skott, ja hela rasket. Jag började med att gå och lägga ut ett fält, fick sedan okristeligt ont i foten. Det blev bara värre och värre under hela tiden. Jag var skytt och gick fram och tillbaka upp och ner med de tre första hundarna. När det sedan egentligen var min tur, skulle gå ut som 4:a så fick Carola gå före eftersom "mormor" ville kika på Pommac.

Jag gick upp och började förbereda oss. Gick upp i skogen och han fick rasta av sig. Körde några minnesmarkeringar och sedan lite fotgående. Det gick jättebra. Hade då så ont i foten att jag trodde den hade gått av.

Satte mig på ryggsäcken en stund och väntade på att de skulle bli klara. Vi fick vänta väldigt länge. Jag var upp någon gång och promenerade och märkte då att för varje gång jag skulle igång efter det att jag suttit så blev det bara värre och värre. Till slut så tordes jag inte sätta mig mer utan vi gick omkring på grusvägen.

Det var ingen rolig upplevelse att gå "provet" för mig. Pommac skötte sig bra tycker jag. Mest glad var jag över fältet och att han tog sig ut på djupet så bra. Han kom in med 4 vilt och sedan så nöjde jag mig med det. Sen blev det struligt på vattenmarkeringen och han gick upp på land och då upptäckte han hur långt han hade simmat från mig. Stod och tvekade en bra stund innan han fick hjälp av Vilja att ta sig tillbaka till mig. Här var jag väldigt glad över att han valde att simma rakt mot mig för det här är ett knepigt ställe. Nästan alla hundar faller ner så att de går upp "mitt i viken" men han kom mot mig trots att den andra hunden vek av ditåt. Gjorde sedan två till och dessa gick hur bra som helst och det kändes skönt.

Han hämtade både kanin, bisam och kråka och en trut. Anden fick han prova på också och det ville han hemskt gärna ha!!! he heee.

Idag blir det nog att fortsätta ta det lugnt med foten. Högläge men med aktiv vila. Känns lite bättre ändå. Hade tänkt uppsöka läkare idag om det inte hade blivit bättre men det tycker jag att det blivit så jag avvaktar kraftfullt tills på måndag i alla fall.

Ha en skön helg mina vänner!

/Agneta

8 Juli 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Två dagars jaktinternat

Vi är nu hemkomna från två dagars jaktinernat. Jag och Tyra var iväg denna gång.

Vi har gått mycket på linje denna helg, eller bara stått på linje med olika slags övningar. Dessa har sedan varvats med lite teori.

Vi har fått reda på hur Jens tränar sina hundar från valp och uppåt. Intressant. Det vi gick igenom var

Dirigering, sök, riktat sök, närsök. Introduktion vattenarbete, inlärning av dirigeringar och kommandon samt olika störningar och hur man lägger till detta i träningen.

Tyra var taggad som få då vi började, detta naturligtvis pga att vi inte riktigt har kommit igång med träningen. Kände ändå att jag kunde nå fram till henne och var riktigt nöjd med den första dagen. Även andra dagens förmiddag var ok. Sen blev vi nog trötta i bollen båda två.

Har fyllt i min träningsdagbok som jag har här på noggen och det är den som ni inte ser utan bara som en rubrik. Det är bara mina råd, tankar mm samt de övningar som vi har gjort som står där lite mera utförligt än ovan för att jag ska kunna gå tillbaka och få inspiration.

Tyra har sovit först i bilen och sedan knappt kommit upp för att äta middag. Hon är jättetrött och somnade direkt efter middagen.

I morse var jag ut med Pommac och körde en del övningar som vi lärde oss igår för att se om han var med i matchen och kunde kommandona och det kunde han!!!! Duktig kille!!! Vad jag upptäckte nu var att han är himla smart och lättlärd, eller det visste jag ju redan, men att han lärde sig så här fort, ja det trodde jag inte. Får inte bli för steriotyp och enfaldig i min träning med honom, det gäller att vara klurig.

Men Tyra har ju också varit snabblärd och jag har ju fått lära mig den hårda vägen så hon har ju banat lite väg för den här killen i alla fall. Sen inte sagt att man gör allt rätt nu, långt ifrån men det är ju i alla fall en bättre start för honom i alla fall!

Pommac skötte sig jättefint och jag var supernöjd med honom!

Han ligger också och sover, dock nära mig och på mina fötter. Nu ska vi ta en kvällsprommis och sen blir det nattinatti!

Kram

/Agge

3 Juli 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Igår blev det ytterligare ett fält

Tjenixen!

Igår kväll så blev det ytterligare ett fält med Pommac och Tyra. Jag lät Tyra följa med och lägga ut fältet till Pommac så hon fick träna på följsamhet och fotgående. Det gick ganska bra!

Sedan gick vi till bilen och hämtade ut Pommac. Jag kopplade Tyra och satte fast henne i en buske först så att jag kunde vara säker på att hon stannade kvar då jag kommenderade ut Pommac på sök!

Hon låg snällt kvar och kikade medans Pommac hämtade in 4 st. Sedan fick han ligga och vila och Tyra skickade jag ut att hämta in 2. Gissa om hon hade spring i benen, det blev nästan lite för mycket för henne. Dels ett motiverat fält och sen inte fått göra fält på hur länge som helst. Man såg att hon trivdes, inte blev hon trött heller, hon eldade på som attan.

Efter att hon hämtat in 2 så fick hon vila och jag skickade ut Pommac igen som hämtade in ytterligare 2. Sen var jag nöjd med honom.

Skickade ut Tyra igen och nu fick hon jobba på både länge och bra för att ta in de två sista. Skickade ut henne en gång till på ett tomt fält och hon sökte jättefint av hela området. Blåste stopp och satte henne ner ute på fältet. Kallade sedan in henne till mig och hon fick dummisen av mig istället! Duktig tjej!

Nöjd med dem båda, förutom lite för mycket vilja från början med Tyra på första skicket men sen skötte hon sig utmärkt och var ett fint föredöme för Pommac på hur man ska göra på fältet!

Pommac var jag jättenöjd med, nu verkar det som om han förstått vad han ska göra. Kul! Det här var hans 6:e eller 7:e fält, och det 3:e omotiverade. Jätteduktig kille! Fina upptag och snabba inlevereringar och alla i hand jättefint. Han bjuder verkligen ut dem till mig!!! Härligt! Vilken underbar apportör och charmtroll han är!

Nu återgår jag till min nya telefon och fixar till den.... Samsung Galaxy SII blev det.

/Agge

29 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Avslutning på jaktkursen idag

Idag har vi haft en trevlig dag i skogen tillsammans med alla kursdeltagare. Jättefina hundar med duktiga förare har vi sett hela dagen.

 

Vi fick gå ett nkl-prov på dummisar idag som avslutning, jättekul. Det började med en landmarkering som landade lite dolt uppe i en backe. Sedan blev det en transport ner till vattnet för en vattenmarkering. Därefter var det en längre transport genom myrmark och stora gyttjehål tills vi kom upp på en liten höjd som bestod av ett kalhygge med en massa ris och grejer och där var söket. Man fick hämta in några därifrån och sedan avbryta detta för att ta en ny transport bakåt mot ett annat sökområde där man skulle skicka dem på ett riktat sök. Sedan åter transport tillbaka till det första fältet och fortsätta skicka på detta. Som avslutning blev den åter en transport ner mot myren där det blev en vattenmarkering som avslut. Det var en lång transport innan vattnet över en myr med många djupa hål i, lite klurigt men det gick bra för alla.

För vår egen del så kunde det ha börjat lite bättre. Han kom lite fel i vind på den första markeringen men han sökte sig fram till den efter en stund i alla fall.

Vattenmarkeringen spikade han direkt.

Fältarbetet så började han bra och med fin fart. Sökte snabbt av närområdet och då de var inhämtade så började han bredda istället för att gå ut på djupet så här tappade han lite i farten och blev lite tveksam men fann ändå ytterligare en. Hade då hämtat in 4 st. Vi gick sedan över till det riktade söket och då sken det igenom att han hade blvit lite tveksam. Fick in två därifrån med lite hjälp. Gick sedan tillbaka till det första fältet och där sökte han sig faktiskt ut på djupet direkt och fick napp så vi tänkte att kanske poängen hade trillat ner nu men han fick jobba väldigt länge innan det kom in en till. Han hämtade i alla fall in 8 dummisar. Här lyser dock hans orutin igenom. Har ju bara kört motiverade fält med honom 4 ggr och här blev det ju helt omotiverat så det var inte så lätt för honom. Micke trodde att om han hade fått en annan start så hade det nog sett annorlunda ut och kanske det men fält är i alla fall något som står högt på vår träningsplanering i alla fall!

Han hade jättefina apporteringar, spontan med snabba upptag och även snabba inlevereringar. Alla dummisar i hand på ett jättefint sätt. Transporterna gick också bra. Det jag är som mest nöjd med är hans stadga och lugn. Känns så himla bra att han är så lugn och fin i både skott och kast. Det gör en faktiskt väldigt varm i hjärtat!

Är tyst, lugn och samlad i allt han utför så får han bara göra några fält till så kommer det att bli toppen!

Då vi kom hem så var jag och drog ett spår åt honom, ja även Tyra. Här var det minsann full fart i spåret, he hee. Båda hittade klöven direkt! Jätteduktiga!

Smolket i bägaren idag är att jag tappade en telefon i vattnet, den andra gick sönder så nu står jag helt utan mobiltelefoner. Trist.

Ha en skön kväll nu alla...... vi hörs sen....

/Agge

 

 

26 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jaktträning med Tyra och Pommac idag

Då jag kom hem från jobbet så gick vi först en liten rastningspromenad jag och vovvarna. Sedan fick Pommac gå in och sedan fortsatte jag och Tyra med Dirigeringsträning varvat med fotgående.

Idag gick det snabbt som attan att fatta galoppen med att hon får gå då hon går bredvid mig och inte lite före. En enda sväng behövde vi idag. Få se om det ej behövs någon nästa gång?

Hon skötte sig jättebra, det blev några svåra markeringar också he hee. En for högt i en buske men efter en liten stunds rotande så stod hon på bakbenen och fick ner dummisen, duktiga Tyra. Dirigeringarna var inte så svåra utan vi koncentrerade oss mest på att jobba mot förväntan idag och följsamhet. Det börjar fungera riktigt bra! Har gjort detta 3 ggr nu och det blir stor skillnad för varje gång. Nu är det i och för sig på "hemmaplan" men man måste ju börja någonstans!

Senare ikväll, efter det att vi handlat, dammsugit sett lite TV så var det min och Pommacs tur att ge oss av till skogen. Oj vad det var mygg!!! Tur att jag har min fina myggjagare, de höll sig borta från mig. Däremot Pommac hade hur mycket mygg som helst på sig då jag kom tillbaka till honom efter det att jag lagt ut fältet.

Jag la ut 9 st. 2 längst fram, 3 i mitten och 4  längst ut. Han tog in de längst fram och alla i mitten. Då han plockat in 2 av de som låg längst ut så var jag nöjd, det var även han kan jag säga. Han var så himla duktig! Alla utom 1 kom direkt i hand, en gjorde han en lite lov förbi mig innan han kom och lämnade av men 6 av 7 det är ju superduper det!

Nu ska vi hoppa upp i TV-soffan och njuta av de ledigdagar som vi har framför oss. På måndag, ja då drar jouren igång 10 dagar framåt sen är det SEMESTER!!!!!

Kram

/Agge

23 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jaktträning med dirigeringar varvat med minnesmarkeringar

Varför ska det alltid till att regna då man är ute i skogen och jakttränar?

Idag så gick vi ut i skogen här kring byn för att träna lite närsök med Pommac och även dirigering i långa raka linjer.

Pommac hann jag i alla fall köra innan regnet kom he hee men Tyra och jag blev sjöblöta.

Vi börjar med Pommac.....

Vi motiverade upp två ställen, vände sedan ifrån dessa för att skicka honom på en dirigering mot ett närsök med bollar, oj vad han gillar dessa bollar!!! Hade grävt ner dem ganska djupt så han fick gräva upp dem och det här var skoj tyckte Pomma. Varvade med att skicka till de olika målområdena och det gick bra. Skickade över diken idag och det var inget som helst hinder för honom. Han fick avsluta med en minnesmarkering som han spikade lilla gogubben! Han är så duktig!

Sen var det lite vila, och byte av hundar.

Tyra hade jag fokus på fotgående samt stadga idag och det funkade kanonbra! Trots kast med mina nya dummisar med flärp som är väldigt lockande så var hon hur stadig som helst. Kul!

Vi gick lite fotgående mellan markeringarna, det var riktigt svårt idag i det höga gräset och med de nya dummisarna som ej hunnit få så mycket lukt i sig men hon är ju en toppmarkör så det var inga problem.

Jag avslutade med långa dirigeringar med stopp i linjen där det dessutom kom en "störande markering" som hon skulle låta bli utan fortsätta rakt ut sen. Gick jättebra. Hon är otroligt lyhörd på allt hon gör nu. Vad som vi behöver träna mer på är lydnaden kring sidan men den är betydligt bättre än förut! Fotgåendet var jag faktiskt riktigt nöjd med idag. Nästa gång ska vi lägga till lite skott för att se om vi behåller det fina fotgåendet då.

Tyra och jag blev som sagt var sjöblöta och nu när vi hade kört klart så spricker solen fram och regnet upphörde, såååå typiskt he heee.

Ha en trevlig helg alla vänner!

/Agneta

18 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Är helt slut nu

Idag var det som om proppen gick ur. Har haft så himla stressigt och mycket att göra och nu då mitt projekt är igång, eller i alla fall driftsatt så är det som om luften gått ur kroppen.

Jag somnade direkt på soffan direkt efter jobbet och har sedan sovit några timmar. Ögonen är igensvullna och näsan rinner. Kanske håller jag på att bli sjuk? Känns även som om jag fått feber, usch vad trist.

Nu ska jag hoppa i sängen och försöka somna om, få se om det går.....

Hej svejs

/Agge

15 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jaktinternat i dagarna 2

Jag och Pommac packade väskorna och drog iväg mot Lycksele och jaktinternatet.

Vi for iväg kring lunchtid på fredagen och körde efter gpsen hela vägen fram till Lycksele. Vi tog det lugnt och var ute och badade samt promenerade två gånger efter vägen. Härligt varmt väder och Pommac älskade att bada!

Sen började gpsen säga att jag skulle svänga höger??? förstod ingenting. Var på väg två ggr att lyda den men sen ringde jag kontaktpersonen från Lycksele och fick då höra att det bara var rakt fram efter vägen. Vi kom snabbt fram.

Vi checkade in jag och Pommac och gjorde oss hemmastadda. Han är otroligt trygg och cool kille. Bryr sig inte om vart han är, kurar lugnt ihop sig vart vi än är, bara vi är tillsammans så är allt toppen enligt honom.

På kvällen hade vi en presentationsrunda samt vi fick berätta vad vi ville få ut av kursen samt vilka förväntningar vi hade. Därefter så blev det en sk Tipspromenad. Det var 5 frågor om hur väl vi kände våra hundar.

Fråga 1 Vad gör hunden om du knyter fast honom i ett träd?

Fråga 2 Vad gör hunden om du kastar föremål runt honom där han sitter ensam?

Fråga 3 Vad gör hunden när du kallar in honom mellan två matskålar fyllda med köttbullar?

Fråga 4 Vad gör hunden då den ska springa genom en tunnel?

Fråga 5 Vad gör hunden då du dragit ett spår med en korv och sedan hängt upp den i ett träd?

Sedan var det tre alternativ som man fick gissa på varje fråga.

På lördagen så började allvaret, vi började med en markering för att se hur hundarna jobbade på den. Sedan blev det prat och analyser efter varje hund. Därefter blev det närsök i den ena gruppen och markeringar med vilt i den andra. Därefter så bytte vi grupper.

Då det var varmt, ca 32 grader så gick vi ner med hundarna till en sjö så de fick bada emellanåt. Vi for dessutom hem till förläggningen och åt lunch och sedan körde vi lite teori. Därefter for vi ut i skogen igen och körde fortsättning med vilt och sedan gjorde vi lite markeringar från linje med 4 stationer. Nu var de flesta hundarna trötta i mössan så vi fick avbryta och avslutade denna dag.

Pommac kändes dock pigg och var inte speciellt trött men han vilar så bra mellan övningarna. Han låg vid min ryggsäck och bara myste. Det som var kul att se var att han kunde utföra sitt arbete på ett jättefint sätt trots att de andra hanhundarna hade markerat på området samt att det även gått en löptik där. Han brydde sig inte ett dugg om detta. Kanske är han för liten än 1,5 år, så det är väl för tidigt att dra några slutsatser av det. Är i alla fall jättenöjd med honom.

Dag två så började vi med dirigeringsträning. Vi gick två och två på en linje och skickade mot ett par stolpar. Längde avståndet allt eftersom. Pommac gjorde detta på ett superfint sätt och det var inga problem på långa avstånd heller. Sedan satte jag honom i bilen för det började regna och åska så jag tyckte han skulle få vila lite där istället för att ligga ute i det blöta.

Då alla hundarna i vår grupp kört detta så frågade jag Marie hur hon gjorde för att lära in stoppsignalen. Jag har ju börjat bredvid mig och även framifrån går det bra men då han springer bortåt så får jag ej stopp. Hon sa då åt mig att hämta Pommac och sen visade hon oss hur vi skulle göra. Jag skickade ut honom på ett linjetag till det område som vi hade varit till tidigare. Han fick leta där ett tag innan jag blåste stoppsignal. Då han kikade upp på mig så kastade jag en boll till honom och sen busade vi och lekte då han kom in till mig för han var ju såååå duktig.

Nästa gång jag skickade ut honom så stannade han vid pinnen nästan samtidigt som jag blåste, ja t o m nästan lite före. Marie sa att det måste banne mig vara världsrekord i att fatta snabbt!!! Vi bytte sedan pinne och då jag skickade ut honom till denna så gick han ut lite snett istället för rakt och då blåste jag fast honom av ren reflex! Han tvärstannade och vände sig om, naturligtvis kast med boll från mig! Sen körde vi en lång rak linje igen!

Efter detta så provade vi att blåsa fast honom vid pinnen. Sätta honom ner där och sedan försöka vinkla höger. Här gick det trögare. Han satt stadigt fast i marken och förstod inte vad jag menade. Även om det kom en markering till höger så satt han fastklistrad i backen, he hee, verkade som om han trodde det var något lurt det här och att han inte skulle få ta den. Vi lyckades dock få bort klistret i baken och iväg honom till höger och då blev det ju naturligtvis jättemycket beröm.

Sedan var det önskestund för oss. Jag och Pommac önskade oss ett stort djupt fält som var motiverat. Det fick vi, det blev otroligt motiverat med både skott, kast och tjo och tjim. De hade lagt fältet på en bergsrygg så det var väldigt tungt och högt att ta sig upp och iväg. Han visade här att han inga problem alls att ta ny mark. Gick ut djupare än vad fältet var så det var ju toppen! Detta var hans 3:e fält i sitt liv. Jag var såååå nöjd med honom han hämtade in 5 av 8 och då var jag både nöjd och glad. Fina avlämningar hela denna dag!

Efter detta så var det åter tillbaka till campingen och äta en senare lunch. Efter denna så tackade vi för oss efter det att vi fått råd av Lotten och Marie hur vi skulle träna vidare.

Rolig helg där jag och Pommac fick rå om varandra, jättemysigt har vi haft han och jag!

Tyra hon följde med gubben, sonen och hans tjej till Kiruna för att tillbringa helgen på crossbanan. Det hade gått bra för dem där också. Det kändes skönt för mig att höra!

Då Tyra kom hem var hon dock lite sur på mig, hon var inte in och sa gonatt till mig. Vi kallade på henne då gubben också kommit och lagt sig men hon ville inte komma. Till slut så fick jag ropa till henne på skarpen, då kom hon men bara en snabbsväng. Hon var ff lite sur på mig på morgonen men sen så när jag frågade henne om hon skulle hänga med ut, då var allt som vanligt och hon var glad igen! Tog med lite extra gott godis som hon fick på vår morgonprommis och nu ikväll så har hon varit precis som vanligt!

Hej svejs

/Agge

13 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Fältträning med Pommac o Lydnad med Tyra

Igår var vi iväg och skulle träna på lite fält med Pommac. Jag har ju inte gjort något fält alls innan kursen. Han har fått gå ut på ett fält och hämta två fåglar en gång i fjol.

Det var på kursen hos Micke som vi körde fält för första gången här i veckan och jag var som sagt var nöjd med hans arbete då. Han behöver få lite mer erfarenhet och jag tänkte att jag ska köra ett motiverat fält åt honom med dummisar.

Sagt och gjort, det motiverades upp ett fält med 12 st dummisar, en del kastades upp så att han såg dem och sedan hörde han vart det kvackade längre bort i skogen. Han satt lugnt och fint vid min sida och var uppmärksam på vad som hände i skogen.

Efter detta så vände jag bara ifrån och gick en liten lov runt och fram till fältet igen. Skickade ut honom och han skötte sig jättefint. Snabba fina upptag och jättefina avlämningar. Han plockade in dem systematiskt så det var bara de som låg längst ut kvar då han tagit in 7. Ville så gärna se om han tog ny mark och tog sig ut till linjen längst bort också och det gjorde han! Jippi, då hade han hämtat in 8 av 12 så jag var mer än nöjd. Han var heller inte trött utan hade fortfarande glädjen att villa gå ut igen men då sa jag att nu får det räcka. Gav honom lite karameller och kopplade sedan upp honom och begav mig till bilen.

Då jag kom hem så tog jag ut Tyra. Körde ett lydnadspass med henne. Det blev fritt följ, sättande under gång samt inkallning med ställande och läggande allt detta gick strålande, även fotgåendet var bra. Dock sättandet lite snett för hon vill titta upp på mig lite från sidan så det får vi slipa lite mer på.

Jag körde också fjärrdirigering och gissa om jag blev supernöjd!!! Alla byten helt perfekta, hon rörde sig inte en cm framåt eller bakåt!!!! Så här bra har det aldrig sett ut. Kanske börjar det ge resultat att jag tränat nära inomhus.

När båda hundarna fått sitt så sussade de sött vid mina fötter båda två.

Idag ska vi fara till stugan i govädret och bara koppla av. Hade tänkt måla men det får vara till en annan dag då det inte är lika fint väder.

Ha en skön dag alla!

/Agge

3 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Anmält till Flatmästerskapet

Jag har nu anmält oss, Pommac och mig, till Flatmästerskapet. Det ska bli så kul! Har ju aldrig varit på något sådant så det ska bli både spännande och roligt att se och uppleva detta. Måste ju passa på då det går här uppe. Idag ska vi iväg och träna en sväng, sedan blir det att fara hem och spackla, slipa och måla. Är nu långledig, ja i alla fall över helgen så vi får se hur långt jag kommer? Målet är att få färdigt förrådet och förhoppningsvis även sonens gamla rum. Hoppas ni får en trevlig dag och att solen kikar fram snart! Kram /Agge
2 Juni 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Jaktkurs ikväll och vilken kväll sen!!!

Ikväll så hade vi jaktkurs igen, jag vill inte att den ska ta slut!!! För varje gång vi har så känns det bara bättre och bättre och efter idag tror jag inte att det kan kännas bättre än så här!

Vi delades in i två gäng, jag och Pommac hamnade hos Micke i första passet. Kändes toppen bara det eftersom hans station bjöd på både vilt och fält.

Pommac fick gå ut på ett fält i fjol och plockade då in två stycken därifrån, det är allt han har gjort i fältväg. Det var utlagt 5 st vilt, en kråka, en trut, en korp, en and och sen var det någon annan fågel, kommer ej ihåg vad.

Skickade ut honom på fältet och de första två hittade han ganska snabbt och så fort han plockat upp en fågel så var det full fart hem till mig. Jättefina avlämningar, han t o m bjöd ut en del utav dem. Det var nästan så man fick en tår i ögat! Sen tog det lite längre tid att hitta den tredje men den kom också in. Därefter så gick Micke ut och rörde sig på djupet för att hjälpa honom ut eftersom det var de två längst bort som var kvar. Det gick jättebra med Mickes hjälp och lika fina avlämningar här.

Jag har ju inte kört något fält tidigare med honom och nu tänker jag träna honom lite på det. Ska köra motiverade fält med dummisar här i slutet av veckan. Ska bli kul!

Därefter så fick vi bege oss till Bosse, då var det dags för vattenmarkeringar. Han fick först ligga passiv medans de två första avklarade sina vattenmarkeringar och han var jätteintresserad först men sen så hade han bara ögon för matte trots att det plaskade som attan. Matte hade korv så jag stod högt i kurs. Han låg lugnt och väntade tills det var vår tur.

Vi fick sitta på en liten "hylla", alldeles nära vattnet. Det var som ett litet hopp ner till vattnet. Såg väldigt inbjudande ut.

Bosse kastade ut en dummis i vattnet, han var lite försiktig första gången och hasade ner för slänten ner till vattnet. Sedan blev det full fart ut och hämta dummisen och lika full fart in till mig. Jättefina avlämningar även här och han väntade med att skaka tills han lämnat av. Gullgubben! Det blev ungefär 5 vattenmarkeringar som blev längre och längre och det var absolut ingen tvekan att hoppa i vattnet. Han var helt fast och stadig vid vattnet och det kändes såååå skönt!

Därefter blev det en landmarkering för att han skulle få springa av sig vattnet lite. Det var lite motvilligt han lämnade vattnet kan jag säga.... jag fick övertyga honom om att vi skulle gå åt andra hållet. När sedan Bosse kastade landmarkeringen så såg han ej vart den landade, det blev en hörselmarkering. Han fick jobba på lite grann men det gjorde inget, tyckte det var bra med tanke på vatten, regn och kyla.

Sedan blev det vara passiv igen. Nu blev vi förflyttade till en annan station som också hölls av Bosse. Det var en typ av bumper boy som hade apportkastare med både ljud och fjärrutlösning. Det här skulle bli spännande tyckte jag.

Vi fick en transport fram en bit upp i skogen. Fick stationera oss och Bosse visade vilken riktning som skottet och kastet skulle komma ifrån. Jag riktade upp honom och pekade åt vilket håll han skulle markera. Han följde dummisen hela vägen och väntade lugnt och fint tills jag skickade honom. Han SPIKADE den, gissa hur stolt och glad jag blev!!!! Nu börjar han få kläm på markeringarna ordentligt för den här var inte lätt.

Därefter var vi nöjda och glada. Pommac fick på sig ett värmande täcke och sedan var det samling och avslutning för idag. Även idag fick jag beröm och det kändes toppen. Känner själv att jag börjar få lite bättre självförtroende nu och det är en härlig känsla. Dock är denna känsla väldigt skör än men jag hoppas att jag fortsätter att gå framåt.

Tack Micke och Bosse för en underbar träningskväll! Mycket lärorikt och kul!

Kram

/Agge

31 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Tyras tur att bli drillad lite ikväll

Har nu varit ut med Tyra på ett litet träningspass. Det blev närsök med stopp idag samt lite dirigeringsträning.

Började med att jag la ut dummisar i ett närsöksområde som var ganska litet. 2 x 2 meter högst, kanske 1 x 2 m medans jag var ute och rastade av Pommac. Körde lite stoppträning med honom under promenaden och han börjar lägga ihop signal med stopp men det är långt ifrån befäst. Han stannar på 2 av 3 försök kanske...

Sedan gick vi hemåt och jag hämtade Tyra. Pommac fick gå in och vila en stund.

Tyra var jätteglad, äntligen var det hennes tur, ensam med matte!!! Tjohooo vad glad jag kan vara då! Jag gick ut och satte henne mitt i närsöket och hon fick söka och hämta två stycken. Sedan gick jag längre ifrån och skickade ut henne på ett linjetag till området. Blåste sedan stopp och hon fick sätta sig ner. Hon skötte sig jättebra och lyssnade perfekt, vilket jag inte hade trott hon skulle göra, så jag hade både plan B och plan C i beredskap. Då jag nu för en gångs skull hade förberett mig så väl så behövde jag inte använda någon utav dessa planer för hon lyssnade och gjorde allt som jag begärde av henne så jag blev mäkta imponerad.

Säg dock den lycka som varade för evigt......

Tänkte att då hon nu fixade detta så himla snyggt och bra på alla sätt och vis att jag skulle köra några längre dirigeringar. Motiverade förstås, men ändå långa. Gick och la ut dessa och hon fick själv följa med ut. La även ut till höger och till vänster och tänkte flytta ut övningen jag gjorde på närsöket till dessa linjetag senare.

Skickade henne rakt ut på den första och det var ju naturligtvis inga problem att gå rakt och hitta dummisen. Däremot så "råkade" hon springa över något ätbart så vad gör hon då? Jo vänder tillbaka och lägger ner dummisen för att ta sig en godis från backen. Jag hade säkert tappat en då jag promenerade där med Pommac. Det här har aldrig hänt förut, har aldrig funnits något som kunnat mäta sig med en dummis, inte ens den godaste köttbullen i världen.......

Nåja, en gång ingen gång som det brukar heta.

Jag fortsatte sedan med de övriga dirigeringarna med både stopp och vinklingar och hon var superduktig. Stannade på en ettöring och vände sig glatt om och jag tänkte att nu börjar jag äntligen känna igen henne.

Skickade sedan ut henne på ett "riktat sök" och det gick också bra men på inlevereringen denna gång så hittade hon också något ätbart. Samma senario som förra gången. Den här gången så markerade jag dock att detta var inte godtagbart. Gjorde ytterligare en dirigering och la ut några gobitar och var beredd, vad gör hon då? Jo hon HOPPAR vackert över linjen med godis. Kanske gick det hem då jag sa åt henne eller så kände hon på sig att jag lagt upp en "fälla". Hon är så smart min lilla prinsessa!

Nåja, avslutade med att skicka henne på en lång rak dirigering som var motiverad. Blåste sedan fast henne 2 meter ifrån. Hon stannade jättefint och då fick hon en boll av mig istället. Själv gick jag och hämtade den sista apporten.

Över lag är jag supernöjd med henne. Skyller på den hära skendräktigheten som inte vill ge med sig. Nu har jag dock bestämt att vi ska träna bort den i alla fall, få se om vi lyckas.

Imorgon är det kurs i Kalix med Pommac igen, kul kul!

Kram

/Agneta

30 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jaktkurs med dirigering som tema

Igår kväll så var det jaktkurs igen. Jättekul. Det sas vid förra tillfället att vi skulle göra vattenmarkeringar på nästa tillfälle så jag hade ju provat detta hemma i lugn och ro.

Nu blev det så dåligt väder att det blev ändring i schemat och nu var det dirigering på agendan.

Vi delades upp i två gäng. Vi stannade med Micke för att köra dirigering med vinklar och stopp samt raka skick rakt ut.

Jag fick börja med att gå och lägga ut dummisar kl 3, 9 och kl 12. Sedan fanns det en pinne i mitten där vi sedan skulle blåsa stopp.

Har varken kört stoppsignal eller vinklingar med honom förut så det här var en ny upplevelse.

Första skicket gick rakt ut och det var inga som helst problem. Ut snabbt som ögat och hämtade in den första och snabbt tillbaka. Sedan skulle jag skicka ut igen och därefter blåsa fast på mitten. Micke sa att jag skulle blåsa tidigt eftersom jag har en så snabb hund. Detta hjälpte dock inte, han förstod nog inte stoppsignalen alls i detta läge. Den har jag precis börjat lära in vid sidan och där funkar den fint men troligen har han ej kopplat ihop signal med stanna ännu utan han går mer med mig istället, stannar jag stannar han.

Fick lära mig några trix av Micke och sedan hade jag honom sittandes i mitten. Därefter skulle jag då vinkla höger, han satt då som en sten i mitten och bara tittade på mig. Micke tog till några extra trix och sa hur viktigt det var att medarbetaren var med i ett sådant här läge för att lära in detta. Då gick det bra.

Avslutade sedan med en lång rak och den gick bra men jag kunde se att han var inte riktigt säker på att jag hade klart för mig då jag skickade honom rakt ut.... han visste ju att det låt dummis på sidorna.

Pratade sedan med Micke ang närsök och träning på detta. Hur jag skulle tänka mm. Frågade även om det här med vinklingar och att jag inte kört det förut och mitt tänk kring detta. Fick viktiga infallsvinklar på detta.

Därefter var det över till Bosse och hans ruta. Här blev det ytterligare dirigeringsövning med mycket fotgående. Jättebra övning den här också. Kände att den här typen den sitter nästintill perfekt. Han har inga tveksamheter då jag skickar honom rakt ut, varesig det är framåt, bakåt eller åt sidorna. Jättebra på att fokusera, lättläst är han också! Kul! Näst sista skicket så fick han en ryggsäck i fokuseringsområdet och jag såg att han inte ville släppa denna. Sa då ett lugnt nej åt denna och riktade upp huvudet med hjälp armen och skickade ut. Det utskicket blev godkänt av Bosse men själv tyckte jag att det "vinglade en aning" men han for dit han skulle och inte till ryggsäcken så det var ju bra.

Då jag sedan skickade ut honom för sista dirigeringen rakt förbi ryggsäcken, ja så gjorde han en liiiiten båge förbi den, som för att visa.... jag vet att jag inte ska dit. Vet inte om det var för att jag nejade den från andra hållet eller om det bara blev så.... men in kom han i raka spåret till mig.

Jättefina raka inlevereringar med superfina avlämningar hade han hela kvällen så det kändes toppen.

Nu ska jag vidare till jobbet så vi får höras av bättre sen!

/Agneta

27 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Morgonpromenad med viltleverans

Måste bara berätta......

Dagens morgonpromenad var mindre trevlig än vanligt. Trots det fina vädret.

Då vi varit ute på vår morgonrunda och var på väg tillbaka hem så sprang hundarna fritt. Pommac gjorde en lov åt ett håll och Tyra åt et annat. Tyra gjorde "matfynd" i vanlig ordning, vet inte hur hon letar upp allt just nu. GPSen är inställd på mat i alla fall och hon snaskar allt möjligt vill jag lova.

Pommac han hittade en råtta, en stor en. Glad och stolt som bara den kommer han till mig. Jag höll på att hoppa baklänges då jag ser att han kommer med något stort i munnen. Svansen var så tjock att jag trodde det var en orm han bar på. Då visste jag inte om det han hade i munnen levde eller inte heller så ni må tro att jag blev lite skakig i benen. Tyra satte jag på plats för att ta emot Pommac en lite bit ifrån, då visste jag ju fortfarande inte vad det var för något.

Han lämnade fint över en stor fet råtta med lång tjock svans i min hand. Mysigt värre att börja med detta på morgonen.... not! Men som den "glada matten" man vill vara så får han naturligtvis en massa beröm för den "FIIINA" råttan som han kom med så fint till mig. Den var död i alla fall och ingen orm så jag kunde pusta ut.

Nu måste jag nog börja ha med mig våtservetter ut för jag kunde inte tänka på något annat än att det var jätteäckligt på händerna hela vägen hem...... Fick mitt hår i munnen men vågade inte ta bort det med "råtthänderna".

Härlig start på morgonen, men samtidigt så glädjer det mattehjärtat att han är så duktig på att hämta allt!

Kram

/Agge

24 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Pommacs tur ikväll

Efter jobbet så blev det en snabb och kort rastningsrunda med hundarna för att sedan lasta in dem i bilen.

Jag ville kolla av hur stadgan var hos Pommac efter förra träningen. Är  ju lite nojjig eftersom just det har varit min och Tyras akilleshäl.

Jag hade inte behövt oroa mig, han var hur stadig som helst!

Vi började med en promenad ner mot vatten, vi gick lite på sidan. Jag la själv ut ett litet målområde som jag skulle kunna välja att skicka honom till senare.

Vi fortsatte promenaden och det gick en markering. Vände om och skickade sedan bakåt till målområdet. Snabb fin vändning med mig, stadig och fin! Efter avlämning så fick han gå och hämta markeringen. Denna föll bakom några risbuskar och han fastnade i dem en liten stund. Han lyckades sedan med lite hjälp ta sig ut genom buskarna och hämta dummisen. Vi gjorde därefter om det hela och då skickade jag honom på markeringen direkt och då hittade han den direkt. Duktig lillgubbe!

Fortsatte sedan promenaden längre bort och det gick en markering till, vände om och skickade på målområdet och det gick jättebra. Sedan gjorde jag ett nytt målområde och han fick en liten vattenmarkering som blev perfekt för honom och efter detta så skickade jag honom på det nya målområdet och det gick också bra. Efter detta så var jag jättenöjd så jag avslutade träningen där.

Ville som sagt var kolla stadgan och gärna göra en vattenmarkering eftersom han aldrig gjort det förut. Båda sakerna gick jättebra och jag är sååå nöjd med min "guldklimp".

Tyra fick sitta i bilen idag, ganska nyttigt att åka med och bara vara i bilen också ibland. Hon fick lite lång näsa då vi åkte hem och hon inte hade fått vara ut ur bilen ens....

Nåja, nu är det utbildning i dagarna två på jobbet, sedan kurs på torsdag med Pommac, kul! Ser verkligen fram emot det, den är så bra kursen vi går på!

Hej svejs så länge!

/Agge

23 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jaktträning med vilt idag

Idag så for vi iväg åt Pitehållet och skulle köra lite jaktträning. Vi var några stycken och det blev sammanlagt 6 hundar. För min del så var upplägget stadgeträning vid vatten samt vattendirigering och ett fält som "uppvärmning" efter vattendirigeringen.

Vi började med att motivera upp vattendirigeringen för Tyra och Yrza och sedan fick Tyra gå in i bilen igen. Yrza väntade ett tag och sedan fick hon ta den + fältet. Hon löste dessa uppgifter på ett mycket bra sätt.

Sedan var det en hund som skule gå emellan och därefter var det vår tur.

Idag hade jag fokus på fotgående och stadga framför allt. Jag körde fram henne lite innan jag gick ner för stigen  mot vattnet. Fotgåendet var bra på stigen men så fort vi kom ner till myrkanten så började hon gå fortare och förbi mig. Då vände jag om och gjorde omstart igen. Fick göra detta några gånger tills hon gick bredvid mig.

Detta + att det nu gått lång tid samt hänt en massa med skott osv gjorde att jag ändrade mig i upplägget och började med vattendirigeringen direkt.

Såg då jag riktade upp henne för vattendirigeringen att den var helt bortglömt. Gick ett steg framåt och då hon fixerat blicken så skickade jag ut henne. Hon plumsade i vattnet, vet ej om hon blev chockad av kylan eller vad för hon vände om direkt. Jag tog upp henne och gick fram ända tills vattenkanten och skickade ut henne på nytt. Hon gick ut en bit och vände sig sedan om och frågade mig igen. Tog upp henne ytterligare en gång och riktade upp henne på nytt, stöttade sedan henne med ut och JAAA JA JA ett par gånger tills hon fått upp farten och då gick hon ut. Minnesbilden var helt borta från motiveringen så denna blev som en helt dold för henne.

Vi löste nu denna på ett jättebra sätt. Hon lyssnade på mig, fick den sedan i näsan och följde upp vittringen på land tills hon hittade fågeln. Jag behövde bara blåsa söksignal så plockade hon upp fågeln och gick tillbaka ner i vattnet och simmade tillbaka till mig. Detta var en framgång för förra året då vi var här så sprang hon runt på hemvägen!!! Inte idag så det kan jag väl säga att det var jag jättenöjd med.

Sedan fick hon hämta en på fältet och därefter gick det en vattenmarkering som hon inte fick ta utan vi vände och gick tillbaka till fältet för att plocka in ytterligare två. Sedan var tanken att jag skulle skicka henne på ett linjetag på fågeln som nu flytit en bit från stället där den kastats. Vad gör jag då??? Jo skickar henne på söktecken istället för linjetag så hon for ut i ett sök men hittade ju ganska snart fågeln i vattnet och hämtade in den.

Är inte alls nöjd med dagens träning. Fotgåendet inte bra, upptagen var ovanligt långsamma och avlämningarna från vattnet la hon ner båda två då hon kom i land. Så här brukar hon inte göra.

Vet ej om det beror på hennes hormoner för hon gräver fortfarande gropar och kryper in under lador samt samlar in mat och allt annat smaskens då vi är ute. Hon har nu varit skendräktig jättelänge, om det nu är det hon är.... Hon har varit konstig enda sedan hon blev parad så jag hoppas det är hormonerna som spökar och att hon blir sig själv snart igen.

Fotgåendet har dock inget att göra med hormonerna så det kan jag inte skylla på.

Pommac fick också följa med idag. Hade tänkt göra en vattenmarkering med honom för det har han aldrig gjort och eftersom det ryktades att det kanske skulle bli det på kursen på torsdag så tänkte jag att det vore bra om vi provat det innan. Tyvärr blev det inte så.

Jag valde att bara låta han komma ut ur bilen och ligga vid ryggsäcken medans vi summerade dagens träning. Sedan så tog jag en duva, and och en stor och jättetung kanin som jag bara la ner på backen och som han fick hämta upp. Han sög upp alla dessa utan problem och bar dem jättefint. Han har ett spontant jättefint grepp på allt vilt vi har provat. Stolt och jätteduktig var han. Jag trodde inte han skulle orka den stora kaninen men oj vad jag bedrog mig..... han njöt verkligen av att bära den fina stora och tunga kaninen. Han har ju en kanintokig mamma så äpplet har inte landat långt ifrån trät där inte!

Sammanfattningsvis så är jag inte särskilt nöjd med dagen för Tyras del. Vattendirigeringen var det bästa hon gjorde denna dag!

Pommac ja han är jag jättenöjd med även om jag nu inte gjorde något speciellt arbete utan han fick bara flytta på några fåglar och en kanin. Det var dagens uppdrag för honom och det skötte han jättefint. Alla avlämningar kom också i hand på ett fint sätt.

Nu är det TV-soffan som gäller och nya tag en annan dag!

Kram

/Agge

22 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Fått bort värsta dammet från Tyra idag!

Nyss hemkommen från lite jaktträning med Tyragumman. Ville bara känna av vart vi står just nu. Hon har ju varit helt i dvala hela vintern och våren.

Har ju varit mycket på jobbet, kurs med Pommac och därtill egen träning. Hade ju räknat med att hon skulle vara i valplådan i år men tyvärr.

Nåja, nu har vi varit och känt av lite vart vi står. Jag började med dubbelmarkering ute på ett fält där det brukar vara svårt för dem att markera, inte för att jag skulle träna på markeringar utan se hur stadgan är. Hon var helt stadig i kast och landning så det kändes jättebra. Jag började med att vända ifrån dessa markeringar och skicka på ett linjetag istället som hon gjorde utan problem. Fin fart ut och fin fart in och bra avlämning. Därefter vände jag upp och gick något steg framåt så vi hamnade på stället där hon suttit när markeringarna föll. Skickade ut henne på markeringarna och dessa hämtades in en efter en. Fina avlämningar även är.

Upprepade detta en gång till men med högre och längre kast, fortfarande 100 % stadig, vände om och tog ett annat linjetag. Funkade klockers även det. Sedan fick hon ta dubbeln, också detta utan problem.

Efter detta så la jag ut två dirigeringar till, hon fick se den ena men den andra var dold. Gick sedan lite transporter och vändningar tills jag tyckte hon var där jag ville ha henne. Skickade henne därefter på den första motiverade dummisen i en rak linje. Denna gick naturligtvis utan problem. Transport runt och stannade framför en stor risbuske. Skickade ut henne mot denna risbuske då hon var nära den så sprang hon runt den men behöll linjen efteråt så hon kom fram till stället där jag smugit ut en dummis. Det blev en bra avslutning på detta tyckte jag.

Sedan gick jag en lång transport. Hon började vädra redan då vi gick ner mot vattnet, hon kände av vart kastaren hade ställt sig. Jag gick en extra lov förbi kastaren efter stigen bara för att hon skulle följa mig ordentligt. Sedan gick jag ner mot vattnet. Hon följde mig fint i skogen. Nu blev det en enkelmarkering rätt ut på blanken, satt stadigt även här. Då jag vände ifrån denna så var det liiite motvilligt som hon följde med mig runt. Blåste stoppsignal och sa stanna åt henne. Lämnade henne sedan med ryggen mot vattnet (kastaren hade grävt ner en dummis som hon ej visste om) jag kallade in henne mot mig och gav söksignal. Hon dök ner och började söka jättefint i ett närsök och fick naturligtvis napp på en dummis. Gick sedan en transport ner mot vattnet igen och skickade ut henne på ett linjetag på dummisen mitt i vattnet.

Efter detta pustade vi ut lite, analyserade, stötte och blötte hennes arbete så långt. Fotgåendet är inte där jag vill ha det så det ska jag jobba vidare på och i år så ska det banne mig bli ordning på detta!

Efter det att vi vilat och chillat en stund så tog jag med henne ut på fältet där jag hade lagt ut en fågel som hon ej kände till. Jag tog två andra fåglar, en kråka och en stor trut, och gick iväg och la ut dessa. Hon fick sedan plocka upp dessa och komma in till mig. Gick sedan vidare och la ut dem en gång till och då var det snabba upptag och fina avlämningar till mig.

Skickade henne sedan på den dolda dirigeringen och slarvade vid utskicket då jag bara sträckte fram handen och hon tog det för sökkommandot, shit tänkte jag, men det var ju mitt fel så jag kan inte lasta henne för det. Hon gick dock iväg på söket lite åt vänster (dit jag pekat) och efter några slag på söket så tänkte jag kalla in henne. Hon hade dock inte tänkt att komma in för hon hade ju än inte hittat något men hon tittade upp på mig då jag blåste inkallning, men jag såg på henne att hon hade tänkt fortsätta söka. Jag hade dock ett ess i rockärmen för jag hade redan tagit fram en bit varmkorv som jag snabbt som ögat kastade åt hennes håll och "Kobran" högg den direkt på snyggaste lyran och kom sedan rakt in till mig! Det blev ju ganska toppen det där!! he heee

Sedan riktade jag upp henne på rätt sätt och hon gick ut och gick lite förbi fågeln på höger sida. Jag blåste då fast henne och dirigerade in henne till vänster och där blev det napp!!! Också detta blev ju toppen! Därefter var jag helnöjd med henne och avslutade träningen med att chilla lite på ryggsäcken innan hon fick hoppa in i bilen.

Härligt väder med sol och blåst så det fanns inga mygg. Härligt att sitta i solen och få lite värme och ljus i ansiktet igen!

Imorgon bär det av till kennelmamman för konsultation mm.

Kram

/Agge

21 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Ny kursdag idag

Vi är nu precis hemkomna från jaktkursen. Idag var det gå på linje för hela slanten.

Då vi kom fram till stället där vi skulle vara på så fick vi först fira Finlands WM-guld med tårta. Vi har några finländare med oss på kursen och de var glada minsann!

Därefter talade kursledaren om vad som stod på programmet, det blev liiite darr i mina knäveck då vill jag lova.....

Gå på linje, skott, bumperboy och linjetag.

Vi blev uppdelade i två grupper med 4 i varje. Vår grupp skulle gå först. Vi började med att motivera ett linjetag bakåt och sedan bar det av framåt i sakta mak. Pommac hade ett bra fotgående, fick påminna honom en gång bland de första svängarna och sedan tyckte jag han gick bara fint. Vi gick som 4:e och sist på linjen. Det var två och två hundar lösa men då det var min tur att ta av kopplet så tyckte Pommac att det var hans tur. Vi fick några tjuvstarter i början och jag började bli frustrerad, hur skulle jag göra för att få stopp på honom?? Då vi gjorde om så var han stadigheten själv vid andra apporten och jag väntade länge innan jag skickade honom men det var inga problem. De första varven blev upprepning av samma sak.

Vi fick sedan vända tillbaka och skicka hundarna bakåt och vi hade hunnit ganska långt innan det var vår tur eftersom vi gick sist men det gick spikrakt ut och snabb inleverering också. Jättebra!

Därefter körde vi några rundor till och det var inte förrän jag plockade bort kopplet och gick med honom vid sidan som han blev fast och stadig på markeringarna. Det var som om han tyckte att då jag plockade av kopplet, ja då var det hans tur, vilket han i och för sig hade rätt i men jag ville ju gärna hinna skicka ut honom innan han drog iväg.

Vi fick lägga ut en till bakåt och fortsatte sedan framåt på linjen igen. Vi fick avsluta med både en markering och sedan ett linjetag bakåt och han spikade faktiskt markeringen från apportkastaren och vi vände sedan om och jag skickade på linjetaget som också gick toppen.

De sista rundorna gick jättebra då jag hade honom lös, då var han hur stadig som helst. Lätt att bryta och vända om också även om det nu hade fallit så många apporter framåt med både skott och höga långa markeringar.

Är jättenöjd med fotgåendet under hela tiden. Linjetagen var toppen och sen att han spikade sista långa markeringen med apportkastaren, han börjar nog få lite mer erfarenhet av markeringar nu. Jag hade ju bara kört markeringar en gång tidigare med honom innan kursen började så han har velat på att gå lite kort på dem, han har inte haft någon rutin och avståndsbedömning men nu börjar det komma! Härligt!

Vi gick sammanlagt lite drygt en timme på linje med skott, kast, apportkastare samt kast åt olika håll. Vi hade två linjetag bakåt också under denna tid.

Innan denna kväll så var "gå på linje" det värsta jag visste och jag brukar bli så himla nervös. Idag lyckades jag behålla lugnet trots "tjuvstarterna" i början. Vid ett tillfälle så glömde jag att andas också he heee men då det gick bra och jag hade skickat ut Pommac på markeringen så kunde jag hämta andan he heee.

Var väldigt imponerad av alla hundarna, de skötte sig jättebra. Kul att följa dem här framöver.....

Nu är det nattinatti så vi hörs en annan dag!

/Agge

19 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Kursdag som gav mersmak!

Idag har jag och Pommac varit på kurs igen. Idag var det närsök och låååånga linjetag på agendan.

Vi fick börja i gruppens om skulle göra närsök. Ett otroligt bra upplägg, vi är ungefär 3 par i gruppen, sedan kör två hundar medans de andra får sitta och vänta. Vi fick börja med att vänta. Ganska nyttigt vill jag lova. Det small, dels för att vi är bakom en skjutbana men också för att gruppen som skulle göra de långa linjetagen fick motivering med skott och kast, vi satt i höjd med dessa en bit utåt höger.

Sedan blev det gömma dummis och motivera olika mycket beroende på vad hunden behövde så det är roligt att se hur olika hundar vill ha/behöver motiveras. Vi fick gå ut i par två tillsammans med Carola och hennes golden, som jag nu tappat namnet på igen..... helt otroligt!

Vi fick sätta hundarna, gå ut till rishögen och stoppa ner dummisarna i högen, både under grenar och annan bråte. Sedan skickade vi växelvis jag och Carola. Hon fick börja ta in två medans vi fick sitta och titta på. Sedan var det vår tur att skicka två gånger och därefter fick vi skicka en gång var. Sedan bytte vi sida och fick göra ny motivering och sedan upprepades övningen igen. Pommac skötte sig exemplariskt och var jätteduktig! Låg i bra och gav sig ej då dummisen fastnat i riset utan fick lös den med en ordentlig vilja! Sedan fick vi sitta och kika igen då de andra två gick iväg för att köra samma sak.

Därefter blev det förflyttning till det långa linjetaget. Det var upplagt så att vi fick en låååång promenad framåt efter en linje. Vi gick till den käpp som stod närmast, ändå var det ganska långt. Det sköts med apportkastaren ett skott i backen och sedan kom ett högt kast som motivering. Därefter fick den ena skicka hunden och den andra sitta bredvid. Då den första hunden var på väg in så kastades en dummy till ut på samma ställe. Sedan fick den andra hunden gå ut och hämta den.

Vi fick gå fram och göra nedslagsplatsen tydligare, alltså på närmare håll så att Pommac skulle fixera nedslaget, en gång. Sedan fixade han denna övning perfekt. Fotgåendet var jag idag relativt nöjd med. Han gick sakta bredvid mig och höll koll då jag stannade på ett mycket bra sätt.

Det var sedan både skott och kast ett par gånger till och vi backade sedan bak och skickade ut, dvs motiverade på en punkt, vände om och gick tillbaka för att skicka från en punkt längre bak. Hundarna var superduktiga!

T o m jag fick beröm  idag av kursledaren. Han tyckte att jag blivit så duktig på att föra hund, det var ju kul!!! Man behöver alltid få beröm och få självförtroendet stärkt! Tack, det värmde och gjorde gott i hjärtat!

Vi avslutade träningen med en stadgeövning som vi började träningen med förra gången, dvs markering framför linjen, denna gång så fick de gå närmare linjen. Pommac var hur lugn och stadig som helst på alla. Det blev dock en liten plump i bägaren då hans "busarkompis" uppsökte oss, då blev retningen för stor. Den här gången så fick jag fast honom nästan omgående och nästa gång hunden kom förbi så visste han att man inte fick röra sig ur linjen. Duktig hund!

Jag är jättenöjd och glad idag, jag litade på honom till 100% att han satt kvar. Ja t o m då det var skott och kast (som för övrigt var första gången för oss) så klarade vi att vända ifrån dessa utan problem! Härligt!

Den här gången fick vi ingen hemläxa han tyckte att vi var så duktiga allihopa. Nästa gång vi träffas är på torsdag. Längtar redan!

Ha en skön söndagskväll! Snart börjar hockeyn heja Sverige!

/Agneta

15 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Första simturen idag!

Pommac och Tyra njöt verkligen av att få ta sig ett bad idag. Vi var och promenerade efter älvskanten och då vi kom fram till badplatsen, ja då sa jag, gå och bada. De hoppade gladeligen i vattnet. Det var dock lågvatten så det var många sandbankar att springa upp på. Det var emellertid bara bra, det var ju varmt i vattnet då.

De fick doppa sig och simma lite sedan blev det lek för att få upp värmen och torka pälsen lite. Hade kameran med mig men av 166 bilder så blev det nog bara c:a 20 st som blev hyffsade he heee. Fotografen hann inte med med att ställa om zoomen hehee så mitt var det var så hade man bara en svans eller något svart i linsen.


Pommac på väg ut till sandbanken, siktet inställt!

Nu har de fått gå ut i hundvården ett tag medans jag hade tänkt städa, har inte kommit dit än. Fastnade vid datorn som vanligt! Helt otroligt vad man kan hitta på andra saker att göra ..... än de som man hade tänkt.

Igår bjöd gubben på grillat älgkött och grillade grönsaker, smakade så gott som det bara kunde bli. Suveränt grillat kött och grönsakerna grillade jag i den hålförsedda formen som jag fick/vann vid något tillfälle för flera år sedan och som jag aldrig använt. Det här var verkligen en höjdare, så det här blir nog favoritmaten i sommar!


Tyra spanar ut över ängen!

Nu väntar tvättmaskin, dammsugare, städkvast och diskmaskin på mig. Så vi hörs sen......

/Agneta

14 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
WT och ny kursdag igen!

I söndags så var det alltså dags för oss att anordna WT. Vi har ju inte haft så mycket tid att planera och fixa allt men vi rodde ihop det till slut. Det blev ett lyckat arrangemang och jag tror de flesta tyckte att det var ett kul sätt att sparka igång denna säsong.

Jag har inte ens hunnit träna hund pga detta på några veckor men kursen för mig och Pommac har vi hunnit börja i alla fall.

Igår så hade vi andra kurstillfället och vi fick börja med lite lydnads och stadgeträning. Vi gick på led och sedan ställde vi upp med var sin dummis i högsta hugg. Denna fick vi kasta iväg framåt lite här och där, en deltagare i taget. Då alla var kastade så fick vi lämna hundarna och hämta den själv.

Därefter fick vi börja med grunderna för ett linjetag och skicka iväg dem. Det blev två gånger.

Sedan blev det transport vidare längre upp mot ett hygge där vi hade en dirigeringsstation med klockan där vi skulle rikta upp och hämta in 4 st, kl 12, 6, 9 och 3.

Sedan var det en markeringsstation där vi gick två och två och fick skicka på varannan markering.

Pommac markerade bra och det märktes att han börjar förstå vad det gick ut på och han var jätteduktig på att fokusera både på nedslagsplats och på dirigeringarna.

Idag har jag varit och promenerat med Pommac och därefter så tog jag ut Tyra på en träningsrunda.

Jag körde fotgående med henne och även följsamhet med hjälp av vändningar. La ut några långa raka linjer samt kastade en störningsmarkering. Allt gick utan problem och jag kunde t o m skicka ut henne på en lång rakt dirigering för att sedan blåsa fast och vinkla vänster. Hon var dock ganska trött då vi gick hemåt.

Då vi varit hemma en stund så kom sonens tjej och tog med henne på en löprunda. Under denna runda så hade hon badat och sprungit jättefint bredvid henne. Sonen kom hem och mötte upp dem i skogen tillsammans med Pommac så nu har båda fått vara ute en sväng till. Nu sover de nog ovaggandes!

Nu får vi höras bättre en annan dag, nu väntar snarklådan!

Kram

/Agneta

10 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Första kursdagen för Pommac och mig

Igår var vi på kurs för första gången jag och Pommac. Det var lite pirrigt och Pommac tyckte det var så spännande att träffa de andra hundarna. Han har ju knappt sett en annan hund här mer än grannarnas någon gång emellanåt.

Han som varit så lugn och fin och inte brytt sig ett dugg om när Tyra sprungit förbi tyckte det såg himla kul ut då de jämnåriga drog sina race förbi. Han satt kvar vid sidan men hade ett längtansfullt uttryck i ögonen då han kikade efter sina kompisar som kutade förbi i full kareta!

Vi började med ett litet lydnadspass där alla fick gå på linje. Sedan skulle vi passera både bakifrån och framifrån och därefter blev det sitt stanna kvar och inkallning. Alla hundar skötte sig jättefint och inte en utav hundarna hade svårt att sitta kvar då vi lämnade dem för att gå iväg en bra bit för att sedan göra en inkallning.

Eftersom alla var så duktiga och stadiga så tyckte kursledaren att vi skulle prova att kalla in en och en, det gick inte bra. Den som kallade in först ville inte komma och då dennes matte blev lite "roligare" så tyckte HELA skocken att "DET VAR MIG HON ROPADE PÅ" och drog iväg mot henne he heee. Det blev liv i luckan en stund men inga hundar rök ihop utan de tyckte bara att livet lekte, det var allt annat än vad vi tyckte i alla fall.

Ordning i leden igen och efter detta så tyckte Pommac att han kunde släppa de övriga hundarna och börja koncentrera sig på mig igen, som han brukar göra, och vi fick gå med lösa hundar i slalom mellan de övriga. De stod ganska tätt men det gick bra ändå. Pommac var jätteduktigt på denna övning!

Sedan blev det paus och då jag satte mig ner på ryggsäcken så stod den i en liten grop så när Pommac blev glad och kom och skulle pussa mig så räckte det för att jag skulle trilla av ryggsäcken baklänges. Det tyckte han var toppen, oj vad glad han var att matte hamnade på backen. Har nog aldrig fått så många pussar he heee. Nåja, jag kom mig upp på säcken igen och då sköt de med apportkastaren några skott medans vi satt och fikade. Förresten så var det full rulle med skott hela tiden eftersom vi var i närheten av en älgskyttebana så de fick verkligen höra skott och ingenting hände denna afton. De reagerade inte ens.

Efter fikat så var det dags för en markeringsövning, vi som aldrig gjort någon sådan tidigare. Skulle bli intressant om han skulle sitta kvar? Markera ordentligt, ja hur skulle det gå?

Vi fick gå några transporter mellan olika käppar. Markeringen gick i svår terräng, till samma ställe men från olika håll och längd. Han satt stadigt och fint på de två första och markerade ganska bra för att vara första gången och i så svår terräng. Den sista markeringen hade han liiiite bråttom iväg så jag fick kalla tillbaka honom och göra om den. Fick lära mig ett litet trix med att trycka till på bröstet som för att visa att han skulle sitta stilla och det gick då jättebra. Kursledaren sa att han vet inte riktigt vad som han ska göra än men att han skötte sig bra i alla fall.

Han var följsam vid förflyttningarna mellan de olika ställena men någon gång så glömde jag av mig att säga åt honom att gå med mig då jag gick iväg och då kunde det bli lite yvigt men på det stora hela så gick det bra.

Han var lugn och tyst i passiviteten, vi gick nämligen tre och tre på denna övning. Så det var en som fick ta markeringen och de andra två titta på. Avståndet minskades allt eftersom. En jättebra övning, en sån här har vi aldrig gjort! Han var lagomt intresserad av markeringarna som föll men var väldigt lätt att bryta för kontakt med mig och det gjorde han mer än gärna! Gullplutten!

Nu hinner vi inte träna något tills nästa gång vi har kurs eftersom vi arrangerar ett WT så imorgon ska vi dit och planera och göra klart inför söndagens tävlingar.

Nu är det TV-soffan som gäller för mig så ni får ha en trevlig helg!

/Agneta

6 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Mycket på G just nu

Det har varit mycket nu vill jag lova. Jag har jobbat dygnet runt och det har ställt till det med både ett och annat he heee. Har varit lite tjorvigare än vanligt he hee.

Jag är med i styrelsen för SSRK Norrbottensavdelningen och fick där i uppdrag att göra en ny hemsida så det har jag hållit på att pyssla med långt ut åt nätterna, jag som är en kvällstrött människa!!! Eftersom datorn kraschade så har jag inte haft några program för att hjälpa till att koda utan har fått göra allt manuellt vilket gjort att då man är ovan så har det tagit lång tid. Nu börjar det däremot bli riktigt kul och nu har jag börjat få flyt i det hela. Är väl ingen stjärna på kodning men man kan ju alltid bli??? he hee. Det är aldrig för sent att börja.

Sedan har det varit mycket annat också. Jag har renoverat i förrådet med att måla och städa samt rensat ut ordentligt. Det blev sååå fint. Det är ju inte riktigt klart där ännu, blir ju lätt så då man har många bollar i luften.

Jag har också hunnit med att träna hund, promenerat, städat i övrigt och jobbat förstås.

Sen ska Norrbottensavdelningen ha ett WT i helgen och jag är med och arrangerar detta så jag kan lova att det är mycket nu!! he hee men det är ju skitkul att det händer massor nu, det gillar jag.

Nu tänkter jag faktiskt försöka ta lite ledig tid framför TVn och koppla av en stund. Har precis varit ute med hundarna samt fixat en del önskemål på den nya hemsidan. Snart kan vi kanske lägga ut den i skarpt läge......

Imorgon har jag kurs med Pommac, ska bli spännande, så imorgon blir det endast hundträning på schemat!

Tjing a ling!

/Agge

4 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Dammade av Tyra igår för första jaktträningen för året

Igår så var vi på jaktträning för första gången för i år jag och Tyra. Det var ett härligt gäng med sammanlagt 12 hundar i olika klasser som skulle drillas.

Jag började med att vara funkis de två första omgångarna och det var jättebra för min del. Hann "blåsa ur" lite och det var skönt.

Då det var vår tur så var vi båda lite taggade från början men jag hade bestämt mig för att jag skulle vara lugn och sansad och det lyckades jag med hela tiden.

Vi började med att gå på line och det föll enkelmarkeringar, en till varje hund. Sedan blev det dubbelmarkeringar och hon är verkligen en markör som heter duga. Lite svårt blev det med en boll som såg ut att falla rätt i en riskas men hamnade på höger sida om en linje med träd och där riskasen var i mitten. Hon fick jobba ganska länge första gången innan hon hade ringat in den men den kom in. Andra gången hon gjorde den så gick det bra, men den var svår! De övriga dubbelmarkeringarna spikade hon. Vi hade sedan tre målområden bakåt åt olika håll som vi fick välja att skicka på då vi själva tyckte. Ett närsök kring en pinne, det gick jättebra att skicka dit, rakt och fint, sedan sökte hon jättebra och hittade snabbt en liten minidummis. Fick förstås en till i näsan på väg tillbaka så jag fick säga åt henne att lämna den. Det andra linjetaget skickade jag ganska långt ifrån och från ett annat håll, den gick hur bra som helst och ingen tendens att snubbla över en till. Det tredje målområdet var ett närsök med bollar och här hade hon lite svårt att gå rätt ut till detta, hon ville dra ut åt vänster mot en gran. Fick ta tillbaka två ggr innan vi hamnade rätt.

På linjen skötte hon sig exemplariskt, lugn och fin och var stadig på alla markeringar. Inte en tendens till knallning och jag var lyrisk över detta. Dirigeringar brukar hon normalt vara bra på så att det gick lite krokigt på en gjorde absolut ingenting.

Jag är jättenöjd med både Tyras och mitt uppförande denna dag, och jag hoppas att vi båda kan fortsätta på detta spår!! Jag hade gjort upp en strategi för träningen och höll mig till den hela tiden, jag bröt också träningen när jag kände att vi var supernöjda båda två. Hon avslutade med att ligga och slappa i gräset i ett tag i vår fikacamp.

Tack alla för en underbart trevlig och givande dag!

/Agneta & Tyra

2 Maj 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Jobbig påskhelg, det är bara förnamnet!

Tjena!

Här har det varit mer än fullt upp hela påskhelgen med jobb. Jouren har varit heltokig hela helgen men det är i och för sig bara bra, då är det kul! Jag gillar ju som bekant att ha mycket att göra!

Hundträningen som jag planerat har det inte blivit så mycket av. Vi kom ju iväg på årets första träning i lördags i alla fall. Den höll sig lugn medans vi körde de två unghundarna. Det var i alla fall jatteskoj att komma igång med jaktträningen för i år! Som jag har längtat!

Pommac skötte sig bra och jag kände att jag började hitta rätt i mitt sätt att vara på slutet, var ju lite ringrostig om jag säger så... hehee. Hoppas att den känslan infinner sig för gott och att den är på plats redan från början nästa gång!

Har varit ut med Tyra en sväng här också själv på kvällen mellan joursamtalen och körde lite dirigeringar och andra "styrande" övningar och det gick jättebra. Hon var lugn och fin och gjorde det hon skulle utan att så mycket som andas åt fel håll, kul! Hon var rejält taggad då vi gick hemifrån men kunde kontrollera sig på ett mycket bra sätt. Jättenöjd!

Nu ringer det igen så det är bara att sluta.....

Hej svejs!

/Agge

25 April 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Glad Påsk!

Ja nu har det gått några dagar på påskhelgen och här har det varit full fart minsann. Jag har ju jouren och det har ringt som bara attan och mellan samtalen så har jag snickrat på en hemsida och nu börjar den ta form. Tycker det är svårt nu eftersom jag inte hållit på med det på jättelänge, sen har jag tappat alla mina program vid datorhaveriet så det är bara fixa allt manuellt.....

Annars har jag även hunnit städa lite. Igår så rensade jag ur garaget och förrådet på allt som vi inte behöver och ska ha kvar. Det blev ett stort släpvagn och kåpan gick inte ens att stänga pga höjden på lasset, he hee. Sonen och hans tjej var och hjälpte mig att lasta.

Vi grillade för första gången i år och satt ute på altanen i bara t-shirt, härligt!!!! Älg- och kalvfilé stod på menyn, mycket gott och uppskattat, hade bjudit in sonen och hans tjej som tack för hjälpen!

Har redan haft några joursamtal så det verkar hålla i sig vad gäller samtalsmängden....

Ha en skön fortsättning på påskhelgen!

/Agneta

23 April 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Ny dag och nya möjligheter!

Idag är jag lite halvledig från jobbet. Går på jouren mitt på dagen så jag har passat på att ta lite flexledigt idag. Kommer att jobba dygnet runt hela påsken så då tänkte jag ta lite ledigt idag på förmiddagen.

Jag ska fara och hämta ut ett paket från paw of sweden samt fara och köpa ett trimbord. Det ska bli kul. Jag får ju så himla ont då jag måste hålla till på golvet då jag ska klippa hundarna och tänkte att det kanske blir bättre med ett trimbord. Det var dessutom jättefint för jag har varit och kikat på det redan.

Idag tror jag t o m att jag ska drista mig till att köra igång med lite träning. Det blir debut för Pommac idag, ja även Tyra förstås. Det blir lite jaktträning och lydnad på schemat, kul kul!!!

Igår var jag och kikade på sååå söta goldenvalpar. En utav dem, en hanne förstås, charmade mig direkt jag kom in. Han var tingad redan så vi lyckades gå hem utan en under armen he hee.

Nu blir det frukost för oss, sedan en rastningssväng och därefter får hundarna sin frukost.

Hoppas ni alla får en riktigt härlig påskhelg med mycket sol och värme i glada vänners lag!

Kram

/Agneta

21 April 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Ingen tur idag...

Har idag varit och ultraljudat Tyra och det var tomt i magen. Det blir alltså inga valpar här, snyft och snörvel! Jag som hade sett fram emot detta så mycket.

Nu blir det att köra igång med lydnaden på allvar och anmäla oss till start i III:an. I och för sig så blir det roligt men om jag hade fått välja så hade jag kunnat vänta med det till hösten!

Pommac ska jag också försöka ta mig igång med. Vi har ju inte tränat något alls, kan man vila sig i form? Hoppas det he hee.

Nu ska jag och Tyra ut på en cykeltur och därefter blir det middag.

Ha en skön påsk mina vänner, en annan kommer att jobba dygnet runt hela påskhelgen pga jouren så ni kan ju tänka på mig då ni sitter ute i solen och myser!

Kram

/Agneta

20 April 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Arbetsam dag idag

Har fortsatt min röjning i förrådet och har dessutom målat ett par väggar. Bestämde mig sedan för att först städa ur och solla bort det som inte ska vara kvar innan jag fortsätter målningen.

Det kommer att bli så fint där ute! Jag är så himla nöjd. Jag har dessutom gjort iordning det f d crossrummet till ett hundgrejrum istället. Nu har jag alla jakt- och lydnadsgrejer samlade på ett ställe och nu är det minsann inte svårt att hitta!!!!!

Var sak har nu sin plats och det är lätt att packa en låda för dagens/kvällens aktiviteter! Kul! Jag har dessutom beställt lite nya prylar också som jag väntar att de ska levereras snart.

Tyra och Pommac har idag varit ute i hundgården under dagen. Vi var först ute på en morgonprommis innan vi åt frukost och sedan gick vi ut en sväng till innan de fick vara i hundgården. Tyra älskar att vara där och Pommac verkar inte heller tycka det är tråkigt där. De fick ett ben var idag som de har legat och gnagt på i solskenet. Det har dessutom blåst väldigt mycket idag men det är varma vindar ändå.

Ikväll så var vi ut på en prommis före de fick middag men då var det betydligt kallare vindar.

Datorn min pajade i veckan och alla kort från det Pommac är valp är borta, det är bara dem som jag har publicerat här som är kvar. Trist! Det gick inte att få igång den och ej heller rädda något från hårddisken, blä för datorer idag!

Har fått en ny en nu, en mindre och lättare så det är ju ett plus, på minussidan är att skärmen är liten och det betyder att för en som har börjat se lite dåligt att det blir litet he heee. Bara krypa fram och ta på glasögonen!

Nu sover både Tyra och Pommac, ja t o m gubben oclså. De har i och för sig sovit hela kvällen det är bara jag som jobbat och slitit i förrådet med att tömma alla grejer. Till veckan ska det lastas och köras bort en massa skrot till både återvinning och soperna!

Ha en skön kväll nu alla, här ska det surfas lite...

/Agge

16 April 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Morgonstund har guld i mun!

Här har vi varit uppe före tuppen, kl 0600 surfade vi runt lite och sedan blev det på med kläderna och iväg på en långprommis. Ovan ordspråk ska jag köpa och sätta upp på väggen!!!

Superskönt i solen, skare så man kunde gå utan problem och hundarna kunde kuta på fritt utan att sjunka ner. Det har ju varit töväder här nu i många dagar. Den här tiden på året är det helt klart skönast att gå en riktigt lång och härlig morgonpromenad. Man slipper lera, spåren håller och solen skiner så vackert mot den vita snön.

Vi såg inga djur idag, däremot hörde vi en massa fåglar som kvittrade och det är ju ett härligt vårtecken om något!!! Det har ju varit lite tyst i skogen länge nu.

Nu ska vi äta frukost allihopa och sedan ska jag ta mig an toaletterna, orken räckte inte till dessa igår då jag hade storstädning av hela huset. T o m förrådet (åtminstone första delen) fick sig en ordentlig röjning. Tog bort allt därifrån, ska måla om där men måste laga väggen först. Undrar hur jag ska fixa det? Det är två stora hål där sedan vi har haft en vattenberedare där från vedpannan. Nu är den borttagen för vi har borrat för bergvärme nu.

Ha en riktigt trevlig dag mina vänner och så hörs vi sen!

/Agneta

10 April 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Inte lika hungrig som vanligt??


Pommac spanar efter Tyra

Undrar om det är några puppisar i magen? Tyra är sååå trött och bara ligger och sover, hon höjer inte ens huvudet då jag går fram till henne.

Vad gäller maten så följer hon ej med ut i förrådet och hämtar den, det brukar de alltid göra. Hon ligger kvar på fällen. När det sedan blir dax för mat och jag har sagt varsågod så tittar hon bara på mig, som om hon inte uppfattade riktigt vad jag sa. Jag får säga åt henne att gå och äta och då äter hon lydigt upp maten. Det sistnämnda har hänt någon gång förut så det behöver inte betyda något men man kan ju alltid hoppas!!!!

Det har varit mycket på jobbet nu ett tag, sedan har vi haft möte i Norrbottensavdelningen och där blev det en hel del uppgifter att ta tag i, kul det med! Jag har inte ens hunnit vara ute på fejjan på ett par dagar nu..... he hee, helt otroligt men det har ju med jour, möten, hundar, vänner mm att göra och det kanske är ett friskhetstecken??? he hee

Nu är det full fart här hemma och vi ska ge oss ut på en promenad.

Ha en trevlig dag!

/Agge

8 April 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Lite planer för året....

Jag har planerat att gå jaktkurs med Pommac och även ett jaktinternat. Beroende på hur det är med Tyra så har jag planerat en tävlingslydnadskurs med henne.

Om allt går bra så är det även tänkt att starta på Flatmästerskapet med en utav dem eller så båda, det får vi se....

Känns riktigt spännande att se fram emot dessa aktiviteter och detta år. Så mycket roligt och jag hoppas bara att allt går som planerat!

Nu ska jag fara iväg till jobbet så vi får höras av bättre sen.

/Agneta

5 April 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Mys i skogen idag!

 

Idag har jag, husse och hundarna varit i skogen. Först gick jag en prommis med dem och mötte upp husse i stallet. Sedan åkte vi hem och packa ryggan för att sedan bege oss ut i skogen.

Vi hade gjort upp om att vi skulle fara ut och grilla korv idag i det härliga vädret. Det är fatiskt 16 grader här (i solen förstås) och ljuvligt ute!

Sagt och gjort, jag packade ryggsäcken med korv, kycklingklubbor, äpple och lite bröd. Sedan gjorde jag en citrusdrink att ta med också.

Vi kom fram till det stället där vi hade tänkt oss och det började slå igenom lite i skoterspåren på vägen dit. Gubben började göra upp eld direkt och sedan kunde vi sitta och njuta i det härliga vädret, eller sitta och sitta, gubben la sig och detsamma gjorde hundarna. De fick var sitt kex att knapra på så de var jättelyckliga.

Då vi fick glöd så grillade vi korv och kyckling samt rostade brödet. Mums vad gott det var, vovvarna satt på första parkett och tindrade sååå fint med ögonen att det "hoppade" iväg något ätbart från husse nu och då..... De vet vem de ska flirta med!

Nåja, jag gav dem sedan ett ben att gnaga på och Tyra började gnaga direkt, Pommac däremot han letade annat smått och gott istället kring brasan. Det var ju grillparty i byn förra helgen så det fanns ett och annat fynd att göra under snön vill jag lova he hee.

Nåja, han la sig ner han också och gnagde på sitt ben och då vi nu varit ute i några timmar så bestämde vi oss för att packa ihop och gå hemåt.

En härlig tur som bara ger mersmak! Det är härligt med vår!!!!

Kramar

/Agneta

3 April 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Nytt rekord av besökare i mars månad!

Riktigt kul att det är så många som följer oss och vad vi har för oss! Vi slog nytt rekord under mars månad!

Det ska väl bli bättre uppdateringar här framöver då det börjar komma igång med träningar osv. Här har vi varit i riktig vinterdvala i år, tror det är första gången faktiskt! Jag har väl inriktad mig mer på mig själv och att försöka bli frisk och lyssna till kroppen istället för att köra på fullt ös medvetslös. Känns verkligen som om vi är på rätt väg nu. Har satsat på att jag ska vara i kanonform i sommar så jag hoppas och strävar efter detta.

Min sjukgymnast har hållit i träningen med "järnhand" och inte tillåtit mig att "skena iväg" så jag har faktiskt börjat "höra" lite signaler av kroppen själv he hee. Inte dåligt för en som har varit heldöv.

Mår mycket bättre idag, igår hade jag ont i magen hela natten och hela dagen. Inatt fick jag i alla fall sova. Gubben kom ju hem tidigare från jobbet igår och hade fått tillbaka magontet igen. Han hade ju en släng av detta i början av veckan. Usch, bara det inte kommer tillbaka!

Idag så har jag jobbat från förmiddagen för att jobba tillbaka lite tid eftersom jag inte orkade jobba riktigt full dag igår. Pommac ligger och värmer mina fötter, han är så go!

Tyra, ja hon bara sover och sover. Hon tittar inte ens upp på mig då jag går förbi, bara "kikar under lugg". Hoppas att hon är dräktig nu!!!! Hoppsan, ser nu att det är Tyra som ligger på mina fötter den här gången, hörde nämligen ett väldans snarkande på sidan om det jag sitter och det går ju inte att ta miste på att det är Pommac!!! Han ligger dock väldigt nära oss här och har kontakt med oss båda he hee. Sötnosarna mina!

Man blir alldeles varm i kroppen bara man tänker på dessa guldklimpar! De är världens mysigast och goaste hundar som finns (ok, jag är väl liiite färgad he hee) men för mig är de de bästa som finns!

Nu ska jag kolla om älgkalvsteken är klar på spisen... ha en härlig dag vänner!

/Agge

2 April 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Pommacs pappa jaktchampion idag!

Grattis till Pommacs pappa Zomby som idag blivit jaktchampion!!! Så himla kul!

Det var ju roligt att höra något trevlig och kul idag då man har varit hemma med ont i magen. Gubben kom dessutom hem lite tidigare från jobbet med magsmärtor han också. Han hade ju det tidigare i veckan men nu har det kommit tillbaka.

Vi har inte gjort många knop här idag. Jag har jobbat hemifrån men vi har knappt varit utanför dörren idag. Hundarna har fått vara ute i omgångar på gården men nu ska vi väl försöka släpa oss ut på en prommis.

Typiskt att vi skulle bli sjuka lagom till helgen, hade ju tänkt göra så mycket nu blir det väl ingenting.

Ha en trevlig helg i alla fall mina vänner!

/Agge

1 April 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vi mår bra och har det toppen just nu!

Här är det bra just nu, vi motionerar, leker och bara myser tillsammans.

Idag så hade jag kloklippning på Tyra samt även lite borstning. Hon har ju börjat få sin tjocka päls tillbaka. Det har bara varit hon och jag idag, Pommac har fått vara ute i hundgården och eftersom han tagit ner dörren till hundkojan så får han vara ensam där ute just nu. Vill inte att Tyra blir kall om baken eller magen.

Vi har varit ut på en skidtur, jag har nu knåpat ihop 7 mil på skidorna denna månad och har endast två kvar tills jag har åkt "Barackloppet" på jobbet som ska vara 9 mil.

Har idag också varit iväg och tränat på Helex och idag gick det väldigt lätt! Alla övningar, jag la t o m till rodd på programmet idag för handcykeln var upptagen då jag skulle cykla på den. Då jag kört 10 min i roddmaskinen så blev den ledig så jag körde även det passet.

Nu är det hockey på TV så jag ska hoppa i badet först och sedan upp i TV-soffan!

Tyra och Pommac ligger och snarkar som bäst just nu

Tjingeling

/Agge

31 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Lite planer för dagen!


Såg den här bilden på Pommac idag, Åååh vad jag längtar tills det är barmark nu!!! Tänka att få komma igång med jaktträningen!

Idag har jag tänkt.....

Först bege mig till stan och handla lite. Sedan svänga förbi Helex och heja på arbetskompisarna som Spinner för livet och barncancerfonden. Jag själv körde startsträckan igår kl 16.00 och målgången är idag kl 16.00. Alltså 24 timmar spinning! Vårt lag heter Länsteknik, vilket är min arbetsplats. Körde mitt första spinningpass någonsin igår he hee och det var en upplevelse! Hade förväntat mig träningsvärk, åtminstone i rumpan men inte tillstymmelse någonstans. Vågade ju inte ta ut mig alldeles, jag hade ju fått förhållningsorder av min tränare innan att "känna mig för" och öka mot slutet. Kan ni tänka er???!!! Jag lydde honom till punkt och pricka och är ganska stolt över mig själv. Kanske därför som jag mår så bra idag också!

Efter detta så hade jag tänkt köra ett lydnadspass med dem båda två, få se om jag får med mig "coachen" om jag kan inspirera henne till det!?

Sedan blir det hem och därefter skidtur med hela familjen, undrar om vi verkligen kommer iväg? Jag ska då ut och åka skidor men om gubben verkligen står för sitt ord, ja det har vi osett he hee.

Nu får vi höras av bättre sen!

Kram och ha en trevlig dag!

/Agge

26 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Härlig morgon i strålande sol!

Vilken härlig morgon det är idag!!! Solen skiner och det är 2 grader ute! Vilken toppenstart på denna vecka.

Nu har vi varit ute på en morgonprommis, en kortare sådan. Då jag har med mig hundarna till jobbet så behöver jag ej gå någon längre sväng utan det blir bara en rastningsrunda då. Jag går ut med dem på fikarasten samt på lunchrasten så de får tillräcklig med prommis ändå. Då vi kommer hem så blir det oftast en lite längre prommis, eller som nu om det är fint väder, ev en skidtur!

Snacka om att hundarna njuter i detta väder!

Hej så länge

/Agge

21 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Vilken underbar dag!

Först så körde vi ett lydnadspass utanför huset med fotgående, fjärrdirigering och platssittning. Fotgåendet var lite "slött" men det kom igång efter en liten stunds uppvärmning. De övriga momenten gick u a.

Sedan blev det att roa sig framför datorn en stund och därefter bar det iväg på skidorna igen! Kan ni tänka er att jag blivit biten av skidor??? Undrar vad som har hänt? Tycker det är riktigt kul och i helgen så har jag skidrat 16 km. Lägg detta till mina 3 mil sedan tidigare så är jag nu i stort sett halvvägs! 4,6 mil. Vi ska ju åka 9 mil under mars och april månad på jobbet, kul kul!

Tyra var en riktig stjärna på att hålla sig kring mig och ur spåret. Sedan kom det en skoter och sköt ett skott???? bakom oss. Tyra tvärstannade och vände sig om för att se vart det skulle falla någon markering he hee, hon spanade och spanade. Sa åt henne att lämna det där och då kom hon springande. Pommac som inte vet att det händer något kul då det smäller "hörde" inte skottet eller i alla fall så reagerade han inte alls utan fortsatte bara springa bredvid mig.

Vid ett tillfälle, strax efter en uppförsbacke då jag kommit upp på krönet så tittade jag på hundarna. De gick bredvid mig..... jag började skratta, gu så snabb jag är på skidorna tänkte jag he heee. Tyra trippar ju fram så om jag tittade på henne så såg det ut att gå lite fortare men Pommac, ja han tar stora långsamma steg då han går...... då kände jag mig inte som någon skidåkare direkt he heee. Nåja efter jag hämtat andan lite så fick de allt börja lunka he hee.

Då jag kom hem så gjorde jag två nyttiga drinkar till mig. En med 2 citroner som jag körde i mixer med vatten och en med 1 citron och 1 nektarin. Åh vad det var läskande efter skidturen! Detta intogs i solens sken från bron! Mycket mysigt tyckte också Pommac.

Nu blir det TV-soffan, hundarna har fått ett ben var att gnaga på.

Hej svejs

/Agge

20 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Försökte ta några nya bilder på Tyra igår

Vi hade tänkt träna lite lydnad igår och samtidigt ta lite nya bilder på Tyra, upptäckte att jag inte har några "riktiga" uppställningsbilder sedan hon var 2 år!

Vi tog några bilder, kanske inte bästa bakgrunden osv men några nya bilder blev det i alla fall. Hon har inte fått tillbaka all päls än men hon är på stark framfart vad gäller detta sedan löpet.

Därefter skulle vi köra ett lydnadspass. Anneli hann köra med Lyckos som gick ett kanonfint fritt följ, ja även de andra övningarna gick bra!

Precis innan det var min tur att börja med Pommac så ringde jouren. Blev stressad av detta, har lärt mig nu att det är lika att fara hem och göra bort jourärendena först. Blev bara pannkaka av allt ihopa. Nåja man lär sig allt, även den hårda vägen!

Vi körde lite positioner senare på kvällen på köksgolvet och då var "vi" som vanligt igen.

Nu ska vi snart ut och åka skidor men vi ska vänta tills mer mitt på dagen!

Hej så länge

/Agge

20 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lydnadspass med Tyra ikväll

Idag har hundarna fått följa med mig till jobbet och vara i bilen. Jag passar på att gå ut och gå med dem vid kafferasterna samt en längre promenad på lunchen.

Idag fick Pommac träna på vändningar och riktningar samt följsamhet i vändningar. Det gick jättebra, han är otroligt följsam.

Tyra fick också träna på följsamhet. Då var det att hålla positionen vid fotgåendet samt vändningar mot förväntan. Tyra lärde sig snabbt att följa med mig och gå på rätt ställe får då fick hon belöning sen!!! Toppenfin träning med henne, så här ska jag fortsätta. Var verkligen stolt över henne idag, ja även över mig själv som kunde lägga upp träningarna för båda två och hålla mig till planen.

I kväll då jag kom hem efter jobbet så fick Pommac gå ut i hundgården en stund medans jag lagade mat och vi åt middag.

Efter middagen så fick Tyra ytterligare ett lydnadspass, denna gång var det vittringsapporteringen som vi tränade på. Första gången högg hon första bästa pinne men då belöning uteblev och jag la ut ny pinne igen så tog hon rätt direkt. Körde sedan 5 olika pinnar (en ny varje gång) och hon fixade alla 5!!! Nu sitter den där igen! Hon nosade över alla pinnar och tog endast upp den pinne som jag hade "vittrat in". Jätteduktig gullgumma!!!!

Jag ska köra detta ett par gånger till inne innan jag provar ute i snön.

Nu har vi varit och hämtat in Pommac och de har fått var sin pinne att gnaga på. Tror nu att löpet börjat ge med sig för Pommac är inte lika "PÅ" som tidigare och det känns ju bra.

Eftersom hon är så snäll med honom (ja alla andra för den delen) så vågar jag inte lita på att de kan vara ihop ännu. Tänk att hon aldrig har sagt åt honom ännu??? Få se om det blir någon förändring nu då hon är parad och förhoppningsvis blivit dräktig.

Nu ska vi snart gå ut på en kvällsprommis och sen blir det hopp upp i TV-soffan för lite mys.

Kram

/Agneta

16 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Tyra är parad

 

Vi var ju ner till Eskilstuna förra veckan för att para Tyra med en hanne som heter Awsome. Det är en brun mysig herre som verkligen charmade mig ordentligt! Vilket sätt han hade, helt underbart! Världens gossigaste nallebjörn! Jag tror att han även han fattade lite tycke för mig he heee, kanske för att det är jag som är Tyras matte??? Vad tror ni?? he heee

Jag har ju aldrig varit med om en parning med hundar förut så det var väldigt spännande att se hur det gick till. Helena (min kennelmamma från Ewokes) förklarade jättebra hur det hela förlöpte. Tyra var i trygga händer.

Tyra fattade också tycke för Awsome och tog emot honom med öppna tassar!!! Hon blev riktigt kär i honom, ja t o m så mycket att jag nästan blev generad he heee. Har ju aldrig sett henne på detta viset he heee.

De parade sig samma dag som vi kom ner, dvs måndag, en gång och sedan väntade vi tills morgonen där på innan de fick para sig igen. Ytterligare en parning blev det på promenaden vi var på och där skedde det ute i det fria!

Tyra var jätteduktig och skötte sig utmärkt. Ja Awsome också förstås. Nu är det bara att vänta och hoppas att det blir många valpar. Det kan bli både bruna och svarta valpar!

Vill ni veta mer om Awsome samt om kombinationen så kika in på

www.ewokes.se

Där har Pernilla, Awesomes matte berättat mer om honom samt Helena vad hon har för tankar om kombinationen!

Tyra tog hela resan med ro, rastningar fick ju ske på parkeringar med stora lastbilar, traktorer och annat som både slamrade och lät men det bekymrade inte henne det minsta. Hon har dessutom ätit med god aptit (i vanlig ordning) oavsett om hon fått mat i bil, hundhus eller någon annan stans. Snacka om att vara cool!

Vi har alla haft en helt underbar tripp till södra Sverige, lärt känna nya trevliga människor som Pernilla m fl samt även hinna med lite shopping både av jaktgrejer, hundsaker, IKEA, kläder mm. För att inte tala om hur kul det var att träffa Helene och Janne Kalla igen! Vi sov ju över där och Tyra blev poppis hos deras nya vaktelvalp, som var hur söt som helst.

Nu ska jag snart göra mig iordning och fara iväg på möte.

Ha en trevlig kväll alla!

/Agneta

14 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Känns härligt att vara på G igen

I torsdag så blev det ju en toppendag med både en långprommis med Tyra och därefter så hakade jag på skidorna och drog iväg på en skidtur med Pommac. Vi var ute i 1 timme och 20 minuter, jag som bara fick åka 20 minuter glidande enl sjukgymnasten!!!!

Träffade sjukgymnasten igår och jag var lite rädd att få skäll eftersom jag inte hållit mig till vår plan som jag lovat. Erkände dock att jag åkt 4 x 20 minuter (lät bättre så he hee) och att jag trodde att han skulle bli arg på mig men det blev han inte!!! Bra! Han sa att så länge som jag sa det med glädje i ögonen så var det helt ok för hans del! Kanske var det också därför som han ändrade mitt träningsprogram så att jag verkligen fick något att bita i. Jag har ju tyckt att det varit lite "slappt".

Nu fick jag börja med 8 minuter uppvärmning på crosstrainern. Sedan Cykla 5 min (här hade han plockat bort 5 min för att denna övning är för lätt och ska så småningom bort) sedan gick jag vidare till Stakningsträningen 2 min hård stakning och vila 1 minut. Här hann jag köra 2 pass, hade ökat från 51 stakningar till 61 så här var jag mäkta stolt! Då kom sjukgymnasten och sa att den övningen skulle jag inte köra för det skulle bli för tungt, jag fick köra den efter det pass som han hade satt upp, jag skulle nämligen bara köra de inringade övningarna på mitt kort och jag trodde att det bara var de övningarna som var förändrade som han hade ringat in.

Hur som helst, hoppade till nästa övning som var 3 x 12 upprepningar i negativ träning för knät i benpressen och höjde upp kilona till 49 (tror jag det var) har haft 39 innan och kört 4 x 8 tidigare).

Sedan var det dags för crosstrainern igen. Denna gång så var det 6 x 3 minuter snabbt följt av 1 minut saktare, så det blev 6 x 4 minuter sammanlagt. Här låg jag på en puls 164 på de snabbare passet och 147 kom pulsen ner till innan det var dax för att speeda igen.

Det här var första gången som det kändes som en riktig träning. Jag blev trött och musklerna trötta så det var helt underbart!!! Åh vad jag har längtat efter denna känsla länge nu!

Idag så blir det en långprommis med Tyra och sedan kopplar jag på skidorna och tar ut Pommac på en skidtur!

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

/Agneta

12 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Vilken härlig resa vi varit på!

Tidigt i måndags morse så hoppade jag och Tyra in i Bilen, 04.00 närmare bestämt, och begav oss till Piteå för att möta upp Tyras kennelmamma och samåka söderut.

Omkring 16.30 så mötte vi upp Karin (Tyras bror Gandhis matte). Det var rätt kul, där stod vi, mitt på en liten avfartsväg mot strömsholm och vi hann knappt parkera där innan Karin dök upp, tyvärr hade hon inte Gandhi med sig men att träffa henne igen var ju skitkul! Världen är bra liten, där står vi (Jag, Helena och Karin) 3 mattar till syskonen i "Finalkullen" (Tyra, Yrza och Gandhi) vad tror ni händer då? Jo då ringer den 4:e Hussen Mårten som har brorsan Daigo, vi skrattade gott!!! Tänk att vi var på samma punkt vid samma tillfälle och tänkte på varandra. Jag fick faktiskt beröm för hur fin Tyra såg ut, Karin var inte van att se henne så fint trimmad (jag är ju som sagt var inte så bra på det här med utställning, än mindre trimning!) och kan ni tänka er att det var jag själv som hade klippt henne denna gång!!! Det är inte lite stort att få beröm av ett sånt utställningsproffs som Karin! Det lever jag länge på!!! Tackar!

Vi sa hejdå för denna gång och körde vidare.......

Kom till vår första destination Eskilstuna på sena eftermiddagen och den tillbringade vi med lite shopping och rundturer innan vi kunde sammanstråla med Pernilla där vi fick middag. Det var kul att träffa dem och hon hade en väldigt trevlig och mysig hund, jag blev kär i honom direkt!!! Vilka kloka ögon!!!! Han charmar allt och alla i sin väg, även Tyra gillade honom skarpt!

Vi satt uppe och pratade en bra stund och jag började bli lite trött i ögat så jag och Tyra gick ut på en kortare kvällsprommis och sen hoppade vi i sängen.

På morgonen blev det frukost och därefter promenad med hundarna. Sedan körde vi vidare mot roslagen till Helene och Janne. Vi var förbi en jaktshop på vägen där jag hittade det bästa av allt, STÖVLAR!!! Jag slipper vara blöt om fötterna detta år med andra ord!!!!! Det var ett par muckboot, lite kortare i skaftet som var helt underbara! Jag hittade också en dummyväst som var helt toppen också!

Åh vad det var roligt att träffa Helen och Janne igen! Har verkligen saknat dem! De bodde otroligt mysigt till, jag hade gärna bott så där själv! Helt perfekt. Började fantisera på hemvägen om att så bra hade det nog varit i våran stuga, det hade kunnat vara lika mysigt där bara man fick till hundhus mm.


Hundhuset sett utifrånduschplats för skitiga hundar he heee det behövs ALLTID!

Vi blev bjudna på en helt underbar middag med andskav och potatismos, mums vad gott det var!!! God mat, gott sällskap där vi surrade och hade trevligt länge. Nu var jag betydligt mer utvilad så jag orkade hålla ut till midnatt he hee. Därefter gick jag och Tyra och la oss. Tyra som som en stock hela natten och vi hade det jättemysigt!

På morgonen blev vi bjudna på värsta hotellfrukosten och sedan gick vi alla ut på en promenad med alla hundarna, själv hade jag varit ute på en tidig morgonprommis med Tyra före detta. Därefter packade vi ihop och hoppade in i bilen för vidare färd norrut.


Janne, Reikki, Helene, Kee, Helena, Tyra saknas på bild Agneta som var fotograf he hee


I bakgrunden så ser ni "badberget" som sticker ut i den isklädda sjön he hee I förgrunden Tyra på upptäcksfärd!


På hemväg..... Helene och Helena med alla hundar, jag och Janne släpar lite...

Skulle vara roligt att hälsa på dem till sommaren också då man kan träna lite jakt mm. Nu vet vi ju var de bor så det kanske blir en sväng någon gång så känn er inte för säkra!!!

På hemvägen så stannade vi till på IKEA förstås och det blev några lampor för mig samt en massa annat också förstås! Tyra fick ha lite packning i buren också för det blev knökfullt i bilen med alla varor vi inhandlat på div affärer he heee.

Idag så är ordningen återställd, hemma igen. Pommac jätteglad att vi kommit hem! Han höll på att vifta svansen ur led!!!! he hee Tyra tyckte också att det var skönt att komma hem, hon gick direkt till biabädden och kröp ihop och somnade. Såg skönt ut!

Nu har vi alltså sovit gott och hundarna har ätit frukost. Nu blir det frukost för mig och därefter ska jag packa ur bilen. Sen ska jag haka på mig skidorna för en tur. Det ska bli skönt!

Ha en trevlig dag nu alla vänner, fler bilder kommer senare från vår trevliga tripp!

Kram

/Agneta

10 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Pommac vann juniorklassen med 1:a CK

 

Oj vad roligt det var på utställningen idag. Fick faktiskt "Blodad tand" på utställningen idag! Pommac skötte sig perfekt och det gjorde vår handler också!!!

När han stod som 1:a i sin klass så höll jag på att spricka av stolthet över honom!!!!! Han är verkligen fin. Fick mycket fin kritik av domaren också på alla plan, även Anneli fick beröm av densamma!

Bra jobbat båda två, jag är sååå stolt över er!

Nu ska jag hoppa upp i soffan och se skidor, om det nu är något kvar på detta...

Hej svejs

/Agneta

5 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Hektiskt helg och sedan tripp söderöver

Nu är det en hektiskt helg framför oss. Utställning på lördag, åka skidor, packa väskan för tripp söderöver.

Det ska verkligen bli skönt med helg brukar man ju säga men denna helg består av massor att göra så jag vet inte om jag hinner känna av att det är helg???

På lördag ska vi på utställning, Pommac ska ställas ut för första gången, spännande att se vad de tycker om honom. Själv tycker jag förstås att han är världens bästa och snyggaste kille!

På söndag så har jag tänkt försöka ge mig ut på en första tur med de nyinköpta löparskidorna!!! Spännande!!!

Tidigt på måndag morgon så sticker vi söderöver jag och Tyra tillsammans med vår kennelmamma. Vi gör en kombinerad resa med både nytta och nöje! Vi hoppas det blir mycket nöje he hee och det blir det säkert!

Jag har tagit ledigt måndag - torsdag och jag hoppas vi hinner hälsa på flera av våra vänner efter vägen men vi får se vart vi hinner landa. Ska packa väskan idag så att allt är klart.

Packlista:

Kamera (laddad och klar + extra batterier)
dummisar (ifall det är barmark söderöver så vi kan jaktträna lite)
Mat till Tyra
Mat till mig
Frukt
Ben
Sköna skor
Varma kläder
Koppel
Sovsäck o kudde
Filt
Filt till Tyra
Toalettartiklar
Vatten
Mm mm

Nu ska jag ut på morgonprommis med hundarna! Sedan vidare till jobbet. Ska ej jobba heldag idag, åtminstone hade jag tänkt så.....

/Agneta

4 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Utställning till helgen

Igår var det en proppfull dag av olika aktiviteter. Mycket på jobbet men även på fritiden.

Eftermiddagen så var jag och raggade lite priser till vår klassiker, köpte nya längdskidor, pjäxor, bindningar och stavar. Nu kan jag ta på mig skidorna själv om vi ska ut och åka!!!

Var sedan till sjukgymnasten och tränade. Fick förhållningsorder att inte simma något nu den kommande vecken för att se om det blev bättre då. Rehabträningen körde jag igenom helt och det gick bra, visst gjorde det ont men efteråt kändes det bara fint! Faktiskt bättre än innan! Vi får hoppas det håller i sig!

Då jag kom hem så blev det middag och därefter nästa projekt. Bada hund! Ska på utställning till helgen och Pommac var full av klet efter det att han fått ett sånt där hemskt vitt ben... fy vad det kletar! Nåja, ner i badkaret och skrubbades ren. På med handduken/badcapen och sen föning. Snacka om att njuta!!!! Han låg helt stilla och bara myste då jag blåste honom halvtorr i alla fall. Då jag tog av badcapen så följde halva hunden med he hee men det gör ju mindre, han har ju päls för 5. Han blev riktigt fin måste jag säga! Trodde han var helt torr innan vi gick och la oss igår kväll men i morse så ser jag att den ena sidan inte var helt torr men det fixar nog till sig idag bara han får vara ute en stund!

Nu ska jag jobba så vi får höras sen!

/Agge

3 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Kvällspromenad med stegjakt

Ikväll så gick vi iväg på en prommis för att få ihop till våra 10 000 steg idag. Det har varit tungt att få ihop dessa den senaste veckan pga hälta.

Ska till sjukgymnasten imorgon så får vi se vad han kan göra åt det. Idag kändes det dock bättre så jag hoppas på det bästa.

Hundarna fick idag vara lös om vartannat. Tyra först och Pommac sen. Jag brukar ju inte gå med dem i koppel men har nu tänkt inför det lite oftare för det var riktigt kul! Pommac skötte sig utmärkt då han gick i koppel, då han fick komma lös så drog han iväg från skoterspåret och in i nå sly. Såg att han fått upp ett slag men jag lämnade honom att utröna det själv. Jag och Tyra fortsatte framåt och hips vips så var han ikapp oss. Tyra började snusa honom i mummen och jag såg då att han hade munnen full med något. En stor "klimp" med älgskit gick han och bar på. Ville naturligtvis lämna av till mig, kan väl säga att jag inte var riktigt sugen på den där klimpen men vad gör man inte???

Tyra hon knallade på i sakta mak bredvid mig och då hon fick komma lös så blev det full sprutt. Hon gjorde också några fynd, en mus (resterna från gårdagskvällen), kottar och någon snöklimp.

Fick ihop mina steg ikväll också så nu kan vi koppla av och mysa i soffan tillsammans resten av kvällen!

Kram

/Agge

1 Mars 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lycnadsträning idag

Idag började vi dagen med en härlig långpromenad i skogen. Vad härligt det är nu då det finns skoterspår att knalla efter. Tyra och Pommac har gjort snöänglar hela vägen idag, de firar nog att det har varit plusgrader!

Efter detta bjöds det på frukost och därefter så var det dags att träffa träningskompisarna för ett lydnadspass.

Vi startade detta pass med ett ganska långt "surr" he heee och sedan tog vi oss i kragen och hoppade ur bilarna för att koncentrera oss på det fria följet. Är riktigt nöjd med detta idag. Vår hemläxa, eller rättare sagt min är att "lägga upp en "framkörningsritual" långt och krångligt ord. Jag är lite ostrukturerad och "tvärstartar" på en gång och då är de inte alltid med på noterna  he heee. Tycker mina vovvar borde känna mig nu he hee, men det är ju inte för sent att lära om sig he hee.

Ska jobba hårt på att ta fram en individuell strategi för dem båda så att de får de bästa förutsättningarna att göra bra ifrån sig, även från start!

Därefter blev det möte, SSRK BD hade årsmöte. Trevligt och jag tror mycket på det nya upplägget som lades fram!!! Toppen! Nu gäller det bara att jobba vidare med detta! Kul!

Imorgon blir det morgonprommis och sedan morgonsim för min del.

Vi hörs!

/Agge

27 Februari 2011  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Grattis Tyra som fyller 5 år idag!

 

Detta firade vi med att först vara till vetrinären och göra en ögonlysning som var helt utan anmärkning. Hon som genomförde ögonlysningen sa att Tyra var en mycket fin dam, lugn och fin. Tur det då hon har en matte som kom ihåg hunden, registreringsbeviset men inget koppel.

Vi klarade dock hela detta besök utan problem trots att det var diverse hundar där som gääärna ville hälsa. Pussunge säger jag bara!!!!

Skönt att allt är ok, en arbetskompis var där med sin hund också samtidigt så vi surrade en stund så tiden gick fort!

Köpte in en massa gosaker på djursjukhuset till Tyra, hon fick ben, en kub fyllt med gosaker och en massa annat också.

Då vi kom hem så klippte jag henne, jo ni läste faktiskt rätt. Jag har friserat henne kring öron och hals samt tassarna. Avslutade med kloklippning också så nu har hon fått en riktig SPA-behandling i present!!!! Hon låg och njöt i fulla drag!

Grattis Tyragumman, du är helt klart den bästa tjejen i världen!

/Matte

23 Februari 2011  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Tyra LP Ewokés Final Call For You                                             Skaffa en gratis hemsida