Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Vår Vår!!!

hej!!

Våren är här o med händer den en hel del... Vi har under vinter inte bloggat så mycket men vi har endå tränat på vi har varit i ridhus.. Ridhus är inte det roligaste gud vad sand man får med sig hem.. stora högar efter lille Pike varje gång.. sen alla tränings saker är helt fulla med sand =S

En rolig grej framöver är att vi ska på kennel läger.. så kul =) 9-10 maj ska vi åka.. kommer vara tre kullar massor aussiesisar =S Jag är även med som hjälp instruktör i klubben nu.. ja är jju inte utbildad men med som hjälp å det är jätte kul.. Vi har kurs på tisdagar o är ett gäng på 10 härliga hundar.. Så kul..

Nu när vädret är så skönt så kommer träningen komma igång på riktigt =) i dag har ja badat pike o varit ute o gått i det fina vädret över en timme sen hem o borstat honom gud vad han fäller min lilla hårboll.. sen så träna vi lite apport..

Nu ligger han med sin boll på tomten. helt nöjd !!
4 April 2009  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
Ett träningspass i det fina höst vädret!

Ett tag sen ja skrev här men i bland räcker inte tiden till.. men vi tränar på även fast ja är dålig på att uppdatera.. fy på mig måste bli bättre på det..

i dag i allafall så åkte ja och Ewa och våra hundar och träna.. eftersom det är älgjakt så är klubben av stängd och vi var tvungen att hitta ett annat ställe att träna på.. men det gjorde vi askersunds största fotbollsplan.. super bra ställe.. inhängnat och bara stora ytor med fint nyklippt gräs..

vi började först med en platsligning med gömd förare.. den gick bra pike låg kvar skönt!! =) sen efter det så träna ja frittfölj med massa svängar och och språng mars. han var het som vanligt så det gick super.. sen efter det så körde vi tre trä apporter och dom blev fina. sden efter det så inkallning med stå. han börjar bli duktig på ställandet men har tappat en hel del fart.. små måste ta tag i det när själva ståendet är snyggt..

efter det så tog vi lite kort och filmade lite.. vädret var toppen och mot husväggen var det riktigt varmt.. en helt perfekt dag för att träna hund!!

tack Ewa för en kul dag!!
19 Oktober 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
Träning inför klass II

Hallå


i dag så har ja varit nere på klubben och tränat nya momänt.. började med en gjömd platsligning i 5 minuter och Pike var jätte duktig han log kvar.. sen efter det så gick vi iväg och tränade hop sitt.. det momänt blir nog riktigt snyggt när vi är färdiga .. Det momäntet är ja riktigt nöjd med . sen efter det så skulle vi träna rutan men det där med rutan fattar inte Pike .. Är så trött på det momäntet... har prövat alla möljliga metoder men han fattar inget.. !!

Sen efter det så körde vi inkallning med ställande och det har vi aldrigt provat på förut men det tog inte så lång tid så snappade han upp vad han skulle göra.. dom sista stanna blev riktigt braaa.. super nöjd!!

Efter det körde vi apport och dom var super fina.. NÖJD.. sen efter det fritt följ med snabba väningar och mycke halter.. det gick också bra..

för att var det första träningspasset i klass II så är ja super nöjd.. han var riktigt duktig..

20 September 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
LPI Labossies Princeton Pike! Helt ny titel!!!!!!!

Hej!!!

I dag har vi varit i Degerfors. Japp vi har tävlat... Pike var inte klockren men gick bra endå.. dom la upp tävlingen så att vi gjorde vårat program först sen var det pause sen efter det så la vi plats!!

Så här såg vårat program ut!

tandvisning 8
linförighet 7
läggande 9
inkallnig 7
ställande 8
apport 5
hopp 9
helhet 9

Pike var inte sig själv i dag han pep under hela programet och var ur fokus nästan hela tiden ... efter vårat program så sprang vi upp till Ewa som hade tagit kort på alla påäng och vi gick till bilen och räknade.. och vi kom fram till att vi hade fått ihop 131 påäng och för att få ihop till ett fösta pris så var vi tvungna att få en tia på platsen..

Pike har aldrig fått en tia på platsen så ja sa till Ewa att det är kört.. vi gick ner på plan och skulle lägga plats ja hade inga höga krav eller förväntningar.. trodde på det värsta.. Under platsligning så tittade ja inte på honom utan fokoserade på en röd kon som stod framför mig.. hörde att Pike gnällde men tittade inte.. sen så var det dags att gå tillbaka tittar upp och han ligger kvar, och på samma skinka med.. Kom fram satte upp honom och väntade på bedömning.. Hunden brevid fick tio sen kom hon till mig hon sa att ja tror din hund gnällde med är inte säker på om det var din så ja ger er en tia med...

GUD !!!!! då släpte det kan ja säga vart helt ställd .. började bölla som en gris och hoppa av glädje..

VI KLARA OSS PÅ HÅRET... vi slutade på 161 påäng och en 3 plats. Pikes sista I pris så nu har han äntligen fått en titel.. !!!!!

så nöjd och stolt över oss .....
14 September 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
Ute bland myggen!!!

japp det har vi varit ..

vi har finslipat på alla momänt inför tävlingen på söndag... det gick bra han var lite het men det blev bättre ju längre ja kom i träningen.. vi började med plats han låg i ca 5 min sen efter det körde vi fritt följ med massa svängar och stopp för att få honom riktigt konsentrerad, sen efter det så gjorde vi ställande under gång och alla gånger så gick det super.. härom dagen så la han sig ner.. men i dag var han mer fokoserad.. sen efter det läggande under gång.. sen tog ja fram kopplet och körde linförighet sen efter det så körde ja igenom alla momänt i klass I efter varandra.. slutade med 3 stycken fot apporter.. med den stoora apporten..

Är helt nöjd i dag.. =) visst finns det saker man kan förbättra men går han som på träning på tävlingen på söndag så har vi nog ett I pris...

hoppas hoppas..... I morron är det KM i lydnad på klubben. en ja ska inte vara med men Ewa och Bessie ska va det.. kommer hejja massa på er.. hoppas ni vinner så ni får äga det stora priset.. =) Ja och Pike får ta det nästa år...

allt för i dag..

Hej!!
10 September 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
Apport Apport!!

träningern ligger lite i vila!! inte bra .... jobbar så mycke så det känns som ja bor på jobbet hihih... är svårt att hitta ork att träna .. men det som är bra är att man kan träna inne och sånt som inte är så komplicerat.. i dag så tränade ja fot apport med både trä och metall ..

metallapporten gick super bra..(framsteg) så nöjd .. la den även på marken och han fick ta upp den och sitta fot.. försöker få bort tugget och i dag gick det väldigt bra.. ja får göra korta och snabba apporter då hinner han inte tänka på tugget.. =)

trä apprten gick super han börjar bli säker och vet vad han ska göra... tugget kommer när vi kör klass II .. hmm måste klura ut vad ja ska hitta på för att få bort det..... hmm

Pike va överladdad och fick tänka en stund.. nu sover han och ja ska titta lite på tv.. sen sova och upp och jobba ..IGEN!!!!

hej
31 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
Torsdags Träning!

igår så var vi på klubben som vanligt.. vi började med spår pike har bara spårat tre gånger innan .. så nu när ja börja tröttna på lydnaden lite så tänkte ja nu skör ja spår i stället. Pikes mamma är ju viltspår champinon så hoppas han har ärft hennes näsa.. =) när ja gick ut språt så var det inte så bra skogsmark var mäst sten och öppförsbacke.

sen ner på plan och träna lite lydnad rutan håller vi på med ett väldigt svårt momänt . svårt att veta om hunden värkligen fattar vad rutan är. nu har vi kört med klicker och target. vi får se när ja vågar ta bort den. men han spriner ut fin och så. sen körde ja lite fjärr också ett svårt momänt efter som pike slarvar han halv sitter. men det ska vi få ordning på. var väldigt mycke folk på klubben i går jätte kul så vill vi ha det varje torsdag!!

under lydnaden så kom ewa och sa du spåren... men gud vi höll på att glöma dom =) så vi traska i väng . pike tog upp spåret jätte fin spårnoga som tusan sen i första svängen så tappa han det och gjorde en cirkel sen hitta han det igen .sen på ett ställe så fick ja gå i mellan en sten och ett träd och när pike spåra där spåra han brevid där ja gick så när han gjort det så bakspåra han på den rätta vägen.. hummm men vi kom fram och det gick hyfsat för att vara fjärde gången..

sen gick vi ner och tränade lite till fick två bra platsligningar med olika hundar super nöjd. så skulle ja vilja ha det varje torsdag..

helt nöjd och trött efter träningspasset så åkte hem och somnade på soffan gick upp och la mig i sängen vid kvart i tio.. snacka om död!!!

nää nu måste ja ut med pike..

ok för er som undra hur tävlingen gick så gick det åt helskotta.. har inte så mycke mer att säga mer en LÖPTIK!

HEJ
22 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
belöning

dagens träning gick ganska fort vi hade bara två timmar på oss i dag körde igenom alla momänt inför tävligen i morrn och allt funkade.. så nu håller vi tummarna för att det går vägen i morrn.. LPI LPI vill!!! så vi körde med bra och mycke belöning. =)


se film i videoklipp
16 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
Torsdags Träning!

hallå!!!


Ja på våran klubb har vi torsdagsträning.. fri träning för alla=) Ja och Ewa plus våra flänga hundar tog oss dit som vanligt hoppades på att ha lite störning eller kanse se någon annan träna men inte det inte när vi kommer upp på grusvägen är bomen stäng..=( super tist i bland önskar ja att vi hade massa tävlings ekipage som tränade ihop och tävlade. vore så kul..

men som tur har ja Ewa vart vore ja i i min träning utan henne??? =)

Dagens träningspass vi började med platsligning med GÖMD FÖRARE hiihih Pikes första.. han var så duktig låg jätte fint medan Ewa gick fram och tillbaka och fixa till smilla.. sen måt slutet böjade han gnälla och böt ställning så då var det att läga om igen och gå.. men ja är hel nöjd ..
Sen efter det så gjorde ja en rak inkallning.. vi jobbar på att få mer fart och idag gick det fort.. framsteg!!

sen efter det gick ja tillbaka till träningen ja började med i tisdag.. fritt hopp sitt. och i dag så gömde ja bollen under gräs ungeför 4 meter i från hindret och gick tillbaka komenderade och han ut och komederade igen sitt och då kommer nästa boll från mig. allt gick super bra visade den gömda bollen bara en gång. han tveckade en gång i dag efter hindret men sen sprang han ut när han fick tänka =)
efter den gjorde han 2 helt prefekta sättande på rätt avstånd. så glad och nöjd!!

efter det så körde vi frittfölj och det gick bra efter ja fått sakt till en gång på skarpen. han blir lätt slarvig i höger sväng. så i dag fick ja bli lite sur. men då gick han som ett litet ljus. så typiskt varför ska man alltid få höja rösten för att dom ska akärpa sig. =(

sen träna vi apport både klass I och II går ju sisådär är inte helt nöjd han gör ju momänten men tuggar en hel del. är så tråkigt vet inte riktigt vad ja ska göra. eller vi ska ju fixa lite tygder på ena sidan på apporten. hoppas det funkar.

sen gjorde vi två ställande och två läggande under gång. för att se så han kom ihåg dom inte tränat det på ett tag. men det kunde han. tur =) sen efter det skulle ja sluta med fjärren. men den gick inte så bra första två gågenrna satte han sig upp sen helt plötligt kunde han inte sitt??? hjärnslåpp eller?? så vi fick traga tills vi fick oss ett sitt .. med lite hjälp från ewa så givk det till slut.. tror han var lite trött ..

nu ligger han ute i hallen avdäckad!! det är ett gott täcken av ett bra tränings pass.. =)

7 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
MASSA FILMER!!

Har uppdaterat en hel del tränings filmer i dag.. hitta gamla filmer sen pike var liten ca 6 månader och uppåt. jätte kul gå in och titta vetja..

Träningen rullar på i går var vi på klubben och träna i regn som kom från en helt blå himmel helt sjukt .. men det vart fint snabbt och vi kunde filma lite..
snart har vi tävling vi kämpar på efter vårtat sista 1 pris.. vågar inte säga att vi kommer vinna men hoppas går ju..
fick PM et i dag och vi är 18 startande hundar i klass I. puhh fy vad nervös ja blev.. men men vi får se hur det går .. det viktigaste är att vi tar ett I pris så vi får lpI och kan gå upp i tvåan..

är så trött på ettans momänt ska bli kul att göta lite andra saker.. har börjat lite lätt med hopp sitt och sedan fjärren.. men tar det lungt så länge vi tävlar i ettans momänt så vill ja inte att han ska blanda ihop det..

i dag har det regnat hela dagen har knapt kunat gå ut.. pike fick en promenad i morrse men sen så har han bara fått gå på tomten.. men han verkar inte brytt sig om det utan sitter på altan och vill in.. =)

i morrn ska vi in och träna hoppas på fint väder..

hej
4 Augusti 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
Träning i strandparken!

japp i dag så hade ja och Ewa bestämt oss för ett tränigspass.. vi tog hundarna och gick ner till strandparken och körde våra momänt där.. pike behöver träna med mycke folk och rörelse runt om honom.. sist vi tävlade i motala var det massor me publik och hundar och han tappade konsentrationen flera gånger och satte sig även på platsen.. så nu kör vi på och tränar såna sitvationer..

han låg jätte fint på platsen inte en minsta rörelse på baken!! =) super nöjd.. sen så körde ja fritt följ och 2 läggande och fjärren.. allt gick super bra..sen gick vi vidare efter vattnet till badplatsen så hundarna fick bada det tyckte dom var hel kul..

det var min träningsdag! GLAD OCH NÖJD!

21 Juli 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
SÅÅ NÄRA !!

HEJ!


i dag har ja och pike ewa och smilla varit i motala och pike och ja har tävla i dag.. det gick inge vidare i dag.. vi var 18 starande och det var fullt med publik.. så lille pike tyckte det var lite jobbigt och satte sig upp på platsen. hopp då kände ja att nu kan ja glöma I priset och så blev det med han gick hur korkat som hällst på foten fick dra honom runt på helt om.. aldrig hänt förut??? nää i dag var det inte pikes dag.. kände inte igen honom på plan..

vi fick ihop 156,5 påäng och placera oss som 8 av 18 startande inte så där jätte kul.. vi hade ju hoppas på ett LPI i dag men inte de inte.. hopp nä bara ladda om och ta nya tag.. hoppas på nästa tävling om ja kunde hitta en som inte var så långt bort..

dagen har varit lång men rolig. tack ewa för du blev med som stöd..
9 Juli 2008  | Länk | Pike träning | 1 kommentar
JA JA JA BARA ETT KVAR!!

HEJ

i dag var vi och tävla på hemma plan.. pike var lite loj av värmen och lite väll fixerad i bessie som luktade specielt gott i dag.. på platsen när vi skulle gå ner och lägga hundarna så gjorde schäfern brevid utfall mot pike.. som tur var svarade han inte upp. snacka om att ja blev orolig ligga bevid en agrisiv hund med pike som är så kaxig. men trots det gick allt vägen=) här är resultaten;

PLATSLIGNING 9,5 (lite orolig) som vanligt så byter han sida på baken. hmm

TANDVISNING 10

LINFÖRIGHET 9 ( trängnings tend) konstig komentar tycker ja antigen tränger man eller inte.. =s

LÄGGANDE 10

INKALLNING 8,5 (tempo avslut) han var som sakt väldigt loj i dag och avslutet så satte han sig på min fot.. =s

STÄLLANDE 8 ( steg) som sakt han var sig inte lik i dag han brukar jämt stanna fort hmm

APPORTERING 9 (OMTAG ) väldigt litet tug

HOPP ÖVER HINDER 8 (i slag) mitt fel skulle ha busat upp honom innan hindret glömde bort

HELHETSINTRYCK 8

SUMMA 177 Påäng och 1 pris!! och vi placera oss på 2 plats!! av 6 startade

jippi gud så bra det gick.. vårat andra 1 pris så nu har vi bara ett kvar.. guud så duktig han är min lilla prins.. =) nu gäller det att ligga i nästa tävling är på omsdag i motala då ska vi tävla mot 20 hundar.. hoppas på sista 1 priset..

TACK EWA FÖR DET FINA KORET PÅ PIKEAN

4 Juli 2008  | Länk | Pike träning | 2 kommentarer
MORGON TRÄNING

HEJ

japp idag så var vi ute på klubben klockan tio och träna. självklart var min trogna tränings kompis med. vi körde igenom klass 1 som på tävling och han gjorde alla momänt helt ok. bara hoppas på att han håller på fredag när vi ska tävla.. är det så här varmt som det var i dag måste ja verkligen vattna honom ordentligt synd att vi inte har en sjö i närheten som man kan bada honom precise innan tävling.. jag har ju sjö hemma men han hinner nog torka innan det är vår tur att tävla!

om vädret är tvärt om så måste ja ta cykeln med honom en stund så han får av sig lite energi.. ja anars blir han för taggad och gör en hel del små fel =) . men vi hoppas på halv varmt och mygg och knott fritt tack.. ska ta med mig mygga!

ewa tog med sig sin fina kamera i dag och vi tog lite kort på våra fina vovvar när dom jobbar.. titta gärna.. =)
2 Juli 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar
MÅNDAGS TRÄNING

hej!

träna träna det vad vi har haft för oss i dag. i morrse började vi med massa stå från sittande. han har inte fattat det än men vi nötter på ibland så gör han rätt men vet inte om det bara blev så.. =)

sen nu i kväll gick vi ut och körde igenom alla momänt blev en hel del träning på snabbt läggande och även en hel del stå han har böjat tagit ett litet steg precie när han ska stanna så försöker jobba bort det. i dag körde ja bara blöning bakåt med boll. förut har ja kastat bollen men i dag fick den ligga bakom honom och det gick lite bättre men vi tränar på.

platsligningen gick ok. det är värkligen det västa momänet ja vet. Pike tycker ju inte om att ligga stil. han vill ha fart och lek hela tiden. men han har blivit mycke mycke bättre tänker man tillbaka till maj när vi började träna igen så är det hel omväning. förut så satt han hela tiden och kröp och så.. men då börja ja lägga väldigt låga plats ca 30 min och gick och la om honom efter varje förflyttning och det har gett bra resultat.

det var min fösta träning blogg. hoppas ni kommer åter
/anki
30 Juni 2008  | Länk | Pike träning | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & anki liljeblad                                             Skaffa en gratis hemsida