Vi älskar att träna men även mysa i soffan
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Tyra
LP Ewokés Final Call For You

18 år och kvinna
Boden,
Norrbottens län
dagens visdom
Att lämna en människa i fred betyder ofta att lämna henne i ofred.
kalendern
dagens roliga historia
- Pappa, måste man tänka när man kör bil? - Javisst, min lille vän, det måste man. - Är det därför du kör så långsamt.
nya foton

Zigge sitter ensam stilla
antal besökare

LP Ewokes Final Call For You
&
Gunhills Champagne Royal

senaste blogginlägget
Pommac 1:a pris ökl Kiruna i lördags!

Pommac på väg upp med and

 

I lördags startade vi på B-prov i öppenklassen i Kiruna. Det var en mycket trevlig tillställning.

I fjol på vår första start i Öppenklassen så fick vi ett förstapris och sedan har vi haft ett par 2:or men nu fick vi vår efterlängtade andra 1:a.

Provet gick till som följer:

Det startade med en transport genom ett litet skogsparti ner på en myr där det först blev en landmarkering till den ena hunden och sedan en vattenmarkering till den andra. Sedan byttes det plats och proceduren upprepades. Pommac spikade båda dessa. Ganska ordinära markeringar med dolt nedslag på båda med kråka på land och and på vattnet.

Sedan vände man om och en kort landmarkering som skedde då den andra hunden hade greppat vattenmarkeringen och var på väg in.

Därefter var det en transport över myren, som var fylld med en massa "lönnhål" så man fick verkligen vara försiktig vart man satte fötterna, fram till var sin landdirigering. Den ena rakt ut åt vänster och den andra rakt fram, dvs 45 grader från den andra landdirigeringen. Pommac gick ut spikrakt, trodde att den skulle vara svårare än vad den var eftersom det var en massa ris "krypbjörkar/ris" som de var tvungen att ta sig igenom/över. Landdirigeringarna var c:a 60 meter lång. Han gick som sagt var rakt ut och då jag blåste fast honom och blåste söksignal så fann han fågeln direkt.

Dirigeringen låg dessutom i själva sökområdet så vi gick in i detta bakifrån. Nybörjarhundarna hade haft sitt sök här också så det var mycket vittring i området.

Vi fortsatte med transport ner till vattnet och där var det dags för dubbelmarkering på vattnet samt en vattendirigering för den andra hunden. Vi fick börja med dubbelmarkeringen på vattnet.

Skytten sköt ett skott och innan ens den första fågeln landat på vattnet så kom nästa skott. Kastaren på andra sidan sjön tvekade då att kasta men då domaren ropade och skulle säga att denna skulle göras om så kastade hon ut fågeln. Jag skickade Pommac direkt. Han hade uppfattat båda kasten ändå så jag tvekade inte.

Inte Pommac heller, han spikade dessa båda vattenmarkeringar som är något utav de svåraste och längsta som jag har skickat honom på. De var säkert 90 m och låg på linje där ute. Han var för övrigt den enda hunden som spikade dessa.

Den andra hunden fick sedan göra vattendirigeringen. Hunden som vi gick i par med ville ej gå ut och ta denna utan simmade runt och kom till sist upp på land igen.

Därefter vände vi oss om och det var dags för oss att göra fältet. Ett stort och tungt fält var det. Pommac sökte mycket effektivt och rutinerat (enl domarkritiken) av fältet på ett mycket bra sätt och fort var det gjort så var fältet inhämtat.

Sedan vände vi om och det var dags för vattenarbete igen, denna gång skulle den andra hunden plocka in vattenmarkeringarna och vi skulle ta in vattendirigeringen. Vår parkamrat hämtade in den första men hade otur med den andra som han ej fick in utav avbröt och kallade in hunden. Då sa domaren att jag kunde skicka på vattendirigeringen och då sa jag att jag vet ju inte ens vart den ligger... ja just det sa hon.

Hon förklarade att den låg vid den lilla kullen, jag trodde då att hon menade uppe på myren på andra sidan sjön men nej, det var det ej. Lilla kullen på vattnet var det, då trodde jag det var i strandkanten, nej det var det inte heller, det var mitt i vattnet där det var en liten ö av vass och där trodde jag inte att den var.

Då jag fick klart för mig vart den låg så skickade jag ut Pommac och han gick spikrakt ut till denna, blåste söksignal och han klev upp på "ön" och ner igen och rundade den, såg inte ens upptaget, så snabbt gick det ;) men då han rundade ön och var på väg tillbaka så såg jag anden i munnen. Härlig känsla.

Pommac satte inte en tass fel under hela provet vad gäller arbetet och domaren, som var Ingela Funck för dagen, sa under den öppna kritiken att han skött sig på bästa sätt på alla moment. Ett fantastiskt sök, utmärkta markeringar på både land och vatten samt klockrena dirigeringar på både land och vatten.

Nu tar vi och skärper upp träningen mot Elitklassen, för i och med detta 1:a pris så har vi nu våra 2 ettor i öppenklassen och är nu klara för uppflytt till Elit!

Vi har en del att jobba vidare med och det ska bli så roligt!!!!!

Kram

/Agge

26 Augusti 2013  | Länk | Dagbok | 2 kommentar

hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Tyra LP Ewokés Final Call For You                                             Skaffa en gratis hemsida