Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Sofie
Pettersson

38 år och kvinna
Örnsköldsvik,
Västernorrlands län
kalendern
dagens roliga historia
- Dricker du mycket sprit? - ABSOLUT!
nya foton

sep 12
antal besökare

Välkommen till min lilla hemsida.

Här kan ni se bilder på mina hästar och läsa vad som händer runt om kring dem. Nu finns 2 st hästar på gården, Sourz - Halvblod född 2007. Köptes in som två åring. Tävlad avd b upptill 1,10. Den nyaste hästen heter Camel - KWPN född 2007. Ligger långt efter i sin utbildning då han knappt är riden ett år.

Här kan ni läsa om vad som händer kring dem.

senaste blogginlägget
Livsdebut på tävlingsbanan för Plupp

Jag började träna Calle (Plupp) i hoppning två gånger och tyckte killen var så pass okomplicerad, så jag tog och anmälde honom till klubbhoppningen den 8/9 på ÖOR.
Anmälde oss till en klass 80 cm avd b. Lastningen gick jätte fint men när vi var framme och öppnade släpet så droppade det riktigt med svett om lillen. Gick runt med honom på tävlingsplatsen ett tag för att torka upp och få se sig om. Spänd som en fiolsträng blev han då det var mycket att kika på. Efter ett tag så började han slappna av något och sänka huvudet.
Pigg var han på framhoppningen och taxerade mycket bra mot hindrerna och hoppade fint upp sig med ryggen. Känns verkligen inte som han enbart är c:a 157-8 cm när man hoppar honom då han har stora fina språng!
Vi hoppade banan med 8 fel då han stannade två gånger på ett hinder som stod nära läktaren. När jag tog om hindret tillslut och satt upp och höll i honom ända mot så hoppade han, men var lite tveksam. Tror de blev mycket att kika på för honom.

Då han kändes så fin och slappnade av efter första ritter efteranmälde jag oss till 90 cm. I den klassen gick han felfritt och helt prickfritt - bra flyt och tempo, självsäker, mycket vilja och glädje och så avslappnad.
Kändes riktigt kul att avsluta på topp!!

Känns så kul att få äga en så okomplicerad och hoppglad häst!

Då jag har förstått att han har problem med tänderna då han hela tiden man tagit en förhållning bitit tag i bettet och slängt med huvudet och sprungit iväg. Därav är han inte så lätt riden/ lätt att styra på hinder. Vet. Anna som är specialiserad på just tänder kom och åtgärdade hans stackars mun från början av September månad, men då han gått med detta hela livet så kan de sitta kvar länge i huvudet. Han hade två lösa vargtänder, lite överbett och hakar som ingen tidigare gjort något åt. Känns skönt nu att veta att han inte har något att störa sig på längre!

Har även tränat såssan i hoppning och både i dressyr två gånger. Börjar äntligen få ordning på galoppen med såssan då hon har bråkat en del ett tag nu.
I dressyren har jag fått hjälp att korrigera ridningen och signalerna. Såssan och Plupp kräver helt olik ridning så jag får tänka om varje gång jag ska rida dem på banan. Plupp behöver mycket stöd och är väldigt känslig medans Såssan blir arg om hon får mer än hon behöver och kräver man är extremt tydlig.

Har hittat en medryttare till Plupp då jag inte hinner hålla igång både pga jobb på annan ort. Det går jätte fint med medryttare tycker jag. Kul är det att ha sällskap på uteritterna :)

Ingen lokal/reg. tävling är planerad i dagsläget, men det ser ut att bli pay and jump med båda den 13/10 och ev klubbhoppning troligast med en av dem den 27/10. kanske i November blir nån lokal tävling med Såssan och sedan är tävlings säsongen över för i år - jisses så snabbt de gick.

20 September 2013  | Länk | Tävling | 1 kommentar

hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sofie Pettersson                                             Skaffa en gratis hemsida